СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 162
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
newsm78Ами аз днес пак бях на преглед бебка е 3600г (не знам как е пораснала толкова, напоследък ям само дини и пъпеши Simple Smile ). Официално ще ми правят секциото на 20-ти, не остана Sad . Ужасявам се. Ще го правя в Тина Киркова и днес разгледах, сега ми е още по=зле, добре си бях в неведение. С другите неща слава богу съм добре, само ми е топло и се потя ужастно. Като цяло съм добре, нямам алергии, така че ще могат да си ме упоят Simple Smile . Днес ми разясняваха как протича операцията и съм в шок. Много ме е страх. Първо дете ми е, пък и подобна операция, но май ММ е по-уплащен и от мен.

Simple Smile)))) и ние сме без име - мислех си, че сме единствените шашави родители, които изобщо не са повдигали въпроса за името на детето си, а са вече на финала.
 Винаги съм твърдяла, че когато човек е в невидение и не се интересува особено, живее по-добре и спокойно!!! Този проклет интернет - за всичко можеш да се осведомиш - било то вярно или погрешно Sad

# 646
  • София
И мен това ме притеснява. Питах моя док дали след операцията бият инжекции за разреждане, той ми вика "спокойно".
Още не се е разшавало мойто бебе, ММ ме кара да ходим на лекар...

Пробва ли да легнеш по гръб и да изчакаш малко така, след което плавно ту на едната, ту на другата страна. Аз ако се притеснявам така карам моето бебе да се раздвижи. А с каква плацента си, предна или задна? И това има значение за усещането на бебето.

# 647
Мамита,аз съм на тема какво да права с плацентата.
По рано писах ,че съм чужбинска мама,но тук темата е по раздвижена.
Мисля да си направя тинктура,тъй като ще мога да я ползвам с години напред,за мен и бебо.
Някой правил ли е от Вас?

# 648
Ми от час лежа, побутвам си корема, въртя се, ама нищо.
Дано спи просто по-дълбоко
Задна ми е плацентата.

# 649
Only God Can, изпий нещо студено. Aз тaкa събуждaм моятa бебкa  Peace
Aз съм нa инжекции зa рaзреждaне нa кръвтa зaрaди тромбофилия. В Шейново ми кaзaхa, че след секцио винaги слaгaт инжекции фрaксипaрин няколко денa след оперaциятa., незaвисимо имa ли индикaции зa товa или не. Кaзaхa, че не прaвят изключения и е мaсовa прaктикa. Предполaгaм и в другите болници тaкa процедирaт.

# 650
Момичета,тази вечер за пръв път видях кафеникаво зацапване по бельото, много съм стресирана! На какво може да се дължи, случва се за пръв път и съм изплашена, утре ще звънна на докторката, но сега сиг от притеснение няма да мога да заспя  Tired Днес ми вземаха за микробиология,дали може да има нещо общо, нали бърникат малко там... Моля,ако някоя от вас знае, да сподели  Tired

# 651
Allana много е странно как на всички дето сме раждали секцио се оказва, че главите на бебетата ни са много големи.
Не го казах достатъчно ясно. Тя не ме е навивала за секцио, напротив. Обсъждахме само и единствено нормално раждане. Просто го спомена като евентуален проблем, който може да възникне, колкото да ме паникьоса.
Не намирам нищо подозрително. Първото ми бебе беше с много голяма глава, а на сегашното все пак родителите му сме същите  Laughing

Imate li ideq dali se vzemat nqkakvi merki za predotvratqvaneto na takova ne6to i kakvi sa predpistavkite za obrazuvaneto na tromb?
Предпоставките са генетични. Преди тук беше обсъждана темата и даже се спомена точния ген, за който трябва да се изследваме, за да видим дали имаме предразположеност.
Мерки за предотвратяване от рода на разреждане на кръвта не е много разумно да се правят, защото така се повишава риска от друго тежко състояние с потенциално фатален край - ДИК-синдром.
И двете неща обаче се случват много рядко, така че може би не трябва да се тревожим излишно.

Only God can, от колко време не мърда бебето? Моето има много дълги периоди без никакви движения, които редува с кунг-фу. Понякога се чудя как е възможно дори като спи, да не се помръдва изобщо, ама изобщо и да не усещам дори потрепване. Винаги много се притеснявам и то почти ежедневно.
Няма ли някоя поза, която никак да не я обича и като застанеш в нея да се размърдва?
Аз например като пия студена вода без изключение получавам протести.

# 652
Only God да другата седмица. Ще ме оперира Богданова, в Тина Киркова.
Колкото до мойта бебка, рита нон стоп, дори на прегледите им бута видеозона Simple Smile много шава от около месец и нещо на моменти не се търпи. Корема ми заема всякакви форми. Но и аз змам, че е опасно ако не го усещаш цял ден. За успокоение помоли да ти назначат тонове, така ще разберат дали всичко му е наред на малкото човече.

katya_pk възхищавам се на хора, които отказват обезболяващи. Мен много ме е страх от болката и  ще искам повече Simple Smile . Дано се възстановя бързо и аз.

Дано всичко мине гладко и безпроблемно при теб. И да гушкаш едно прекрасно здраво бебче след това.  Hug
Мерси, както се очертава май ще е първото на групата.
Racel и аз мислех,, че сме единствени Simple Smile за името. А за неведението-толкова си бях добре преди да видя операционната и да се представя в нея ....

Офф днес май ме е хванал хормона и страха наспах се рано Simple Smile  ДОБРО УТРО на всички  newsm51 preggo

Only God аз през цялата бременност пия ЛАКТУЛОЗА - МИП за разхлабване, помага.

# 653
Елена, кога ти е термина? Звънни на док и отивай.
Бените, аз днес ще ходя при Богданова.
Не се шашкай за операцията, няма страшно. А и имай в предвид, че притеснението също оказва влияние на кръвното и трябва да си спокойна и по време на операцията.
За последно мен ме оперираха преди 3 години, като и двата пъти си легнах сама на масата. Просто в момента, в който влязох разбрах, че няма отърване. Казах на анестезиоложката да каже на ММ да гледа детето и че ги обичам. Joy
Събудих се обаче в страхотно настроение, явно ми бяха сложили нещо в системата,защото съм разказвала вицове на екипа. Joy

# 654
Здравейте мами!!! И аз следя с интерес темите ви,но не ми остава много време да пиша. Термина ми е 27септември и вчера бяхме на преглед и насрочихме дата за секцио. Все още не съм избрала упойка,но това,коего ме тревожи повече е клизмата  newsm78  Всички мами ли,които са раждали секцио са минали през тази процедура,защото ми казаха,че имало прахче ,което се пиело предният ден за да си свършиш всичко в къщи?

# 655
Добро утро скъпи мами. Аз вчера бях на преглед. Бебеката е стана 2409грама. 35 седмица. Мериха ми и таза и казаха, че имало леко стеснение, но лекарката я притеснявало,че ми бил голям корема. Каквото и да значи това. За сега съм за нормално раждане. Да си призная честно много ме е страх, и не съм сигурна от болката ли, от това, че е първо раждане. А днес ще ми докарат мебелите за детската стая и започвам да пера и глада дрешките.

Хубав ден на Вас!

# 656
  • София
Всички мами които раждат, независимо по какъв начин, минават през клизмата, освен ако главичката на бебето вече не се подава. Но за секциото, повярвай ми, клизмата е най-приятната част. Всъщност няма нищо болезнено или неприятно, поне при мен беше така. Правят ти я за минути и после ти се дохожда до тоалетна и отиваш. След това се чувстваш много леко и добре.

# 657
По темaтa зa клизмaтa - мои приптелки минaли през плaнирaно секци сa пропуснaли клизмaтa. Причинaтa е, че ги приемaт преднaтa вечер. Последно хaпвaт късния следобед и после им дaвaт очистително. Тaкa червaтa сa прaзни нa сутринтa и не се нaлaгa клизмa.
Aз съм рaждaлa нормaлно, прaвенa ми е клизмa, нямa нищо стрaшно в нея. Дори чувствaш облекчение след товa  Peace

# 658
И аз да кача, че клизмата е най-приятната част от одисеята раждане.  Grinning Това е нищо в сравнение с всичко останало, важното е че бързо се забравя, дори и болката.  Mr. Green Но дори и без обезболяващи  /аз не ги исках след епизиотомията/ се издържа, станах и се разхождах из стаята и коридора само 3 часа след като родих, ставах сама да си вземам бебето от кошчето до мен, кърмих, къпах се, за спане изобщо не може да се говори - толкова е голямо вълнението /поне при мен/.  Wink

# 659
Момичета, аз също съм вече с планирано секцио на 25 август. Искам да кажа на тези, на които ще им е първо раждане да не се шашкат предварително от разкази, защото при всяка една си е строго индивидуално. Аз имам едно нормално и едно секцио и сега пак ще съм секцио. И мен ме е страх, но не чета и не слушам за други раждания. Аз лично имам много лоши спомени от епизиотомията ми на първото нормално раждане, което беше преди почти 18 г., да не кажа, че до ден днешен ми се възпалява и ме боли понякога. Втория път бях с планирано секцио заради седалищно предлежание - не са ми правили клизма и в реанимация не ме болеше. На следващия ден като ни раздвижиха и качиха на етажа ходех превита на две, ама се търпеше, а не като след епизиотомията дето не можех да си седна на дупето месеци наред.

Общи условия

Активация на акаунт