СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 167
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте! С интерес прочетох за упойките и се надявам все пак при мен секциото да се размине  Praynig. (Бебето да се обърне  Praynig) Първото ми раждане беше нормално и без упойка и се надявам и сега да е така.
Аз от известно време се чувствам много отпаднала, не мога да спя вечер - събират ми се по 3- 4 часа, не мога и да ходя по разходки- много ме боли ниско долу костта и едва се движа от болка Sad 
Нищо не ми е подготвено за бебето, въпреки че вече съм в 9 месец, но просто нямам сили Sad

миналия път, когато ме оперираха, нямах опита, който имам сега, и се доверих на лекарите. Моето също тогава беше седалищно. Сега обаче знам, че бебета се раждат нормално и при седалищно разположение. Затова те съветвам - отиди да те прегледат, и да погледнат как е пъпната връв. Ако е увита около вратлето, ще е рисковано да се ражда нормално. Ако обаче не  увита, при положение че ти е второ раждане, не е толкова рисковано както се опитват да те наплашат. С очите си видях как една жена роди седалищно бебе за нула време ... 

# 631
  • София
Жени, аз моята принцеса реших да не я пращам заради вирусите, които ще носи, но сега като те чета, май няма да я пратя докато не направи 2,5 години. Дано да се нормализрат бързо нещата при вас и малката да започне да се чувства по-комфортно. Аз лично имам спомен от яслата и много много неприятни спомени от детската градина, явно не са се променили много нещата.
Имам едни приятели в Ирландия, там заради по-краткото майчинство децата ги пращат още на няколко месеца на ясла. Тяхното момиченце го пратиха на 9 месеца. Казват, че толкова й харесва и толкова интересни неща правят и се занимават с децата, че на малката не й се тръгва като я взимат.

# 632
Здравейте мамчета, Жени все си мисля, че децата трябва да преминат през всички перипети. Да, трудно ще й е, да ще се инати, но нали кака ще е  baby_neutral  katya_pk Като казваш за неприятни спомени от градината, аз никога не съм обичала да ходя. Всяка сутрин нещо ме болеше  Laughing , но пък брат ми с такъв кеф тръгна и на яслата дори/ е порева и  той, поинати се, но.../. Даже когато се е налагало аз да го заведа сутрин на градина, винаги ми се обръщаше нещо отвътре- сякаш аз ще ходя и ще ме колят  #Crazy

# 633
ох, момичета, вчера и днес НЕ ме боли кръстът само когато лежа. Иначе като съм права, седнала - ме боли. Не много, ама се усеща. И имам чувството, че главичката е тоолкова ниско долу, не знам как да ви го опиша. Имам чувството, че ако ме бръкнат за преглед ще я напипат. Вече почвам да си мисля, че майка ми е права, че ще родя хич да не, но другата седмица. Може и да си внушавам, де, защото ми казаха вчера, че има още доста околоплодни води, и плацентата е 2-ра степен на зрялост. Долкоткото помня, трябва да стане трета, че да е за раждане.

та във връзка с това, изпрах дрешките, които имах = то една голяма торба, с какво ли не вътре. Мисля да купя едно малко комплектче за изписването - ританки, боди и гащеризон. Имам си почти ново одеалце, и други дрешки. Големият ми дерт е - как ще смогна да ги изгладя всички тези неща?? То за това трябва да се стои прав, и да се изтрае на горещата ютия...???

аз последните дни не готвя - страх ме е от горещината на печката. Кълцам салатка или диня, и така сме вечер.

вие изгладихте ли дрешките? newsm78 newsm78 newsm78

# 634
  • Северо=Западналия край
Аз още не съм купувала нищо, тези дни ще извадя дрешки от сина ми и ще пробера кои са по запазени и ще ги изпера и изгладя. Ще купувам и нови естествено, но мисля да не се унасям за дрехи, поне в началото бебоците растат бързо, мисля да взема за сега комплект за изписване, но те пък едни сини - така не харесвам синия цвят. Гледам колички сега и се чудя дали да не си купя по лек модел, тези дето са с покривало за крачетата и облегалката им пада до легнало положение, струва ми се че ще е по удобна предвид това че ще става студено и активните  разходки ще са пролетта.
Сега си поплаках, то тез хормони ме умориха, само ми дай повод и почват едни сълзи......Падна ми е един мост /два съседни зъба/ и сега се тормозя че точно в този момент трябва да търся спешно зъболекар. Притесняваме и ако искат и снимка някоя да ми правят, макар че четох че слагат някакви предпазни жилетки на бременни. Дано може да ми сложат нещо, че като са два съседни липсващи се много притеснявам какъв вариант ще ми предложат. Няма начин, ще вървя утре, няма да раждам щръба Grinning

# 635
Ние още не сме си купили ютия Joy освен това не съм купувала нищо , не знам суеверие ли е или по - точно притеснение дали всичко ще е наред, иначе от братовчедка ми ще вземем една торба с дрехи и отделно майка ми ще купи още и докато лежа в болницата ще ги изпере и изглади. Гледам повечето сте с втори деца и сте подготвени , но мен ме е страх , искам първо да се роди. А и най- вероятно ще лежа 5 нощи в болницата , има достатъчно време да се купят нещата и да се изгладят.

Относно жегата и на мен хич не ми се готви, но мъжа се размърмори , че искал боб и вчера докато го правих свалих сигурно 2 килограма от потене Laughing Иначе и ние сме предимно на салати и нещо във фурната на бързо. Мъжа ми каза, че като родя ще ме държи постоянно на печката да готвя и от жегата ще сваля килограмите Joy

# 636
И аз съм така с реването - като ме налегне някаква драма и като започна да лея сълзи, ама все едно кой знае какво е станало, ви казвам  Joy
Всички ме дразнят безумно и всъщност много ме натъжава, че не се съобразяват със състоянието ми, поне ей така малко разбиране да проявят защо съм по-раздразнителна... Но не, все едно съм първи спортист, всеки си очаква да съм на линия за всичко както преди  Crossing Arms

Дрехи още нямам, не са пристигнали, но леглото го сглобихме, бъдещата кака чучна една кукла бебе вътре и я завива и забавлява от време на време   Laughing Успешно се настройва, да не я мисля  Laughing

Днес бях при д-р Герганова в Токуда и тя малко ми разби илюзиите за нормално раждане като каза, че след секцио е опасно, ако бебето е толкова голямо, а моето пак е с глава, поне 3 седмици по-голяма от средното за термина си  ooooh! Уж вървеше по-малко от кака си, ама явно е дръпнало на финала. За капак ще е в отпуска и ще се върне 4 дни преди термина ми, ама дали ще я дочакам, кой знае... И се чудя какво да правя, може би трябва да търся друг доктор  newsm78
Румка, ти на кого се спря?

# 637
Zdraveite,momi4eta!!!Az ve4e sum v pylen yjas ot predstoq6tata operaciq i mi minavat misli vsqkakvi:((((Ta posledniq mi strah e ot obrazuvaneto na tromb sled sekcioto.Na rajdalite ve4e taka osobeno tiq v Mai4in Dom Sofiq iskam da zadam sledniq vupros:Imate li ideq dali se vzemat nqkakvi merki za predotvratqvaneto na takova ne6to i kakvi sa predpistavkite za obrazuvaneto na tromb?
Izvinete 4e pi6a na kirilica no posta go puskam it tel i nqman takava

# 638
  • София
Sof4e и мен сутрин все нещо ме болеше, но никой не ми се връзваше. Пращаха си ме на градина и никой не ме питаше. Помня, че най-омразното ми беше яденето. Сега като си помисля е имало защо - пилешка супа от кожи, блудкави десерти, леща или грах с по две зърна в чинията. Тогава бях едно слабичко детенце, за разлика от сега обаче Wink
Allana много е странно как на всички дето сме раждали секцио се оказва, че главите на бебетата ни са много големи. И на мен Илиев ми го изтъкна това като мереше бебчо. Разбира се после беше твърд,че не трябва да раждам нормално. Видях, че пишеш в темата за Токуда. Разбрах много интересни неща от тази тема, но засега май няма да се включвам, че всичко, което мога да кажа вече го прочетох там Simple Smile

# 639
Да ви питам, какво разхлабително мога да пия?
За първи път ми се случва за последните 8 месеца...

# 640
 newsm78Ами аз днес пак бях на преглед бебка е 3600г (не знам как е пораснала толкова, напоследък ям само дини и пъпеши Simple Smile ). Официално ще ми правят секциото на 20-ти, не остана Sad . Ужасявам се. Ще го правя в Тина Киркова и днес разгледах, сега ми е още по=зле, добре си бях в неведение. С другите неща слава богу съм добре, само ми е топло и се потя ужастно. Като цяло съм добре, нямам алергии, така че ще могат да си ме упоят Simple Smile . Днес ми разясняваха как протича операцията и съм в шок. Много ме е страх. Първо дете ми е, пък и подобна операция, но май ММ е по-уплащен и от мен. Вече сме купили почти всичко, освен нещата за болницата. Нямаме още име, което всички ми натякват. Като споменахте за плаценти, моята била напълно узряла  - надяваме се да изчакам 20-ти.
Вие в какви стай ще сте? Днес разглеждах стаите и се чудя сама ли да съм - няма ли да е скучно. Един въпрос към раждалите секцио - как протича първия ден?? Казаха ми, че ще съм в реанимация - сама ли ще съм, дават ли да се става, няма ли да лудна. Питам понеже и мен хормоните ме гонят жестоко, плача без причина, викам пак така. Утре ми е последен ден за работа и после почвам да оправям в къщи. Браво на готовите вече. Аз имам хиляди дрешки, които чакат пране и гладене

# 641
Бенито, сега на 20-ти ли? И кой ще те оперира?
Не се притеснявай, и аз ще съм секцио. По съвет на други мами започни да се раздвижваш веднага щом те пусне упойката. Движи краката, а бе каквото можеш лекичко. Пий много вода също. Една нощ се стои в реанимация, после те местят. Аз също ще раждам там и мисля двойна стая, ако съм сама ще лудна.
Най-важното е да си спокойна.
Бебето го вадят на 10-тата минута, после повече е шиенето. За друго не се сещам.
Да ви питам вашите бебета постоянно ли ритат? Моето има вечери, в които едва се усеща, като сега например. Мести се много рядко и доста вяло. Притеснявам се, имам ли повод?

# 642
  • Пловдив
Zdraveite,momi4eta!!!Az ve4e sum v pylen yjas ot predstoq6tata operaciq i mi minavat misli vsqkakvi:((((Ta posledniq mi strah e ot obrazuvaneto na tromb sled sekcioto.Na rajdalite ve4e taka osobeno tiq v Mai4in Dom Sofiq iskam da zadam sledniq vupros:Imate li ideq dali se vzemat nqkakvi merki za predotvratqvaneto na takova ne6to i kakvi sa predpistavkite za obrazuvaneto na tromb?
Izvinete 4e pi6a na kirilica no posta go puskam it tel i nqman takava

Здрасти. За съжаление не мога да ти помогна със съвет, но мога да ти кажа, че не си единствената - ако това ти действа успокоително 😑 Ужасът е голям и при мен и то точно поради причината, която си изтъкнала. Аз четох доста за възникването на тромбоемболия след секцио ... по-добре да не се бях информирала ... адски съм уплашена. Дори си обмислям варианта да раждам нормално, макари да имам проблем с очите и да ми препоръчват секцио. Изглежда ми по- не опасно 😣😳😟😲 Ти защо си секцио?
Колкото до инжекциите за разреждане на кръвта, знам различни методи. Аз съм от Пловдив - в Хирургиите те приемат от предния ден и ти вливат системи за разреждане. В Селената не практикуват така, защото имало опасност да се разреди прекалено, да се получи кръвозлив по време на операцията, да не успее да се съсири кръвта и да тръгнат да ти преливат. Слагат те на системи 6-8 часа след операцията и те приемат на с щия ден, когато ще те оперират.
Какви са тези доктори - уж едни и същи книги четат ...

Дано съм ти била полезна, макар и не с личен опит. Кураж!!!

# 643
И мен това ме притеснява. Питах моя док дали след операцията бият инжекции за разреждане, той ми вика "спокойно".
Още не се е разшавало мойто бебе, ММ ме кара да ходим на лекар...

# 644
  • София
Benite мен ме закараха в стаята ми след операцията предния път, но аз раждах в Токуда. Обаче нямаше други първия ден и ми беше много скучно и депресиращо. На втория ден настаниха още три момичета и беше много по-добре, като има с кого да си поговориш. При мен първия ден беше най-тежък, защото отказах да ми сложат обезболяващи. Абсолютна глупост от моя страна. Ако и сега съм секцио няма да ги отказвам. Не знам тогава защо го направих, исках по-малко химии в мен, заради мен и бебето, но в резултат се превивах цял ден от болка и не можах да поспя. Предната нощ също не бях спала почти от вълнение, а не бях и яла, че не се яде преди операция.  Нощта след операцията беше доста болезнена. Усещах парене и разпъваща болка където ме бяха рязали. Заради глупостта ми с обезболяващите, като дойдоха да ме разходят в 6 сутринта, почти ми прилоша от изтощение и щях да припадна. Успях да се вдигна чак към обяд, а следобеда даже взех душ (те на втория ден слагат непромокаема превръзка на раната). Втората нощ се будех от пристъпи на парене и болка в разреза, но на третата вече беше много по-добре. След четвъртата нощ след операцията ни изписаха (тоест на петия ден) и тогава се чувствах все едно не съм оперирана.
Дано всичко мине гладко и безпроблемно при теб. И да гушкаш едно прекрасно здраво бебче след това.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт