СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 172
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Майка ми е 1,50см висока, а аз съм се родила 3,400кг.. казали са и още в онези времена, че ще  е с операция, защото съм била голямо бебе, а тя много мъничка с тесен таз,всичко е било подготвено, но като съм тръгнала да излизам и за 40 минути ме е родила нормално. Така че и аз си мисля, че все казват , че таза е тесен за да е по-лесно за тях...

# 616
Това с бутането наобратно ми се струва  Rolling Eyes напълно невъзможно. Бебето когато излиза извършва точно определено въртеливо движение, иначе не може да мине директно през таза. При обратно бутане това същото нещо не може да се получи.
Аз имам няколко много слаби приятелки, които са родили изключително лесно и бързо по нормален начин, макар да са се опитвали да им обясняват нещо за тесен таз, определен на око.
Важен е вътрешния таз, а той се разширява най-много точно по време на раждането. Затова в чужбина няма такова показание за секцио като тесен таз. Първо пробват, защото вероятността бебето да се роди съвсем спокойно и без проблеми, е много голяма.

Ако аз трябваше да взема това решение за себе си, бих се ръководила от големината на бебешката глава. Ако е голяма, не бих рискувала. Ако е по-малка от средната, бих пробвала нормално.

# 617
Здравейте! С интерес прочетох за упойките и се надявам все пак при мен секциото да се размине  Praynig. (Бебето да се обърне  Praynig) Първото ми раждане беше нормално и без упойка и се надявам и сега да е така.
Аз от известно време се чувствам много отпаднала, не мога да спя вечер - събират ми се по 3- 4 часа, не мога и да ходя по разходки- много ме боли ниско долу костта и едва се движа от болка Sad 
Нищо не ми е подготвено за бебето, въпреки че вече съм в 9 месец, но просто нямам сили Sad

# 618
И аз съм така. Изведнъж ми свършиха силите и просто не мога дори детето на площадката да изведа. Елементарни неща като подреждане на къщата, пазаруване, готвене и простиране, дето не съм се замисляла преди особено за тях, сега ме изтощават неимоверно.

Остават още много неща да се направят, но просто нямам сили. Надявам се времето малко да захладнее и тогава да ми дойде някаква енергия, ама кой знае  Rolling Eyes

# 619
  • София
Момичета, благодаря ви за съветите и подкрепата. Ще опитам да ги последвам.
Междувременно си запазих час за 21-ви при д-р Ослеков в болница Надежда. Надявам се да ми направи по-обстоен преглед и да поговори с мен повече от 1 минута. Дори да се налага секцио, искам ме убедят в това по моя индивидуален случай и на база преглед и измервания, а не на база "така се прави по принцип".
И мен ме боли ниско долу костта от доста време и ми се появиха контракции от няколко дни - не са болезнени, но понеже не съм имала нито с предната, нито с тази бременност до сега и за момент се запитах дали бебчо ще дочака септември. Честно казано не знам дали е слезнал надолу, защото хем трудно ходя, хем го усещам горе при ребрата. Но дори бебето да е ниско, това кога ще започне раждането е относително. На една приятелка й бяха казали в началото на деветия месец, че бебето е слязло ниско и скоро ще роди, а то се роди на термина.
Руми при теб това, което описваш изглежда като да не те е хванала веднага упойката. Звучи ми като истински кошмар.

По темата за това дали след раждането можем да продължим да си пишем, мисля, че има раздел "родени" или нещо подобно беше, но аз не съм много наясно как се прехвърляме там.

# 620
Заболя ме корем тази вечер, или по-скоро кръста, не мога да определя. Пих но-шпа и си лежа, дано ми мине, че не знам. Рано е още много

# 621
Заболя ме корем тази вечер, или по-скоро кръста, не мога да определя. Пих но-шпа и си лежа, дано ми мине, че не знам. Рано е още много
Кога ти е терминът? Мен ме боли кръста от около месец и половина. Лежи и почивай.

# 622
И аз последните дни съм с контракции, а има още толкова време.  Joy
Май ще трябват повече почивки да си правим, а аз изобщо не го спазвам това.

Относно темата "бременност с термин..." се сменя с "родени 2015", само да стигнем до там живи и здрави!  Grinning

# 623
На 25-ти септември ми е термина. Има още бая време.

Иначе вчера си взехме количката, играчки за легло и столче за кола от едни приятели. Доволна съм много, по-натам и другите неща.
В понеделник започваме ремонт на стаята на каката и отсега се втрисам каква мръсотия ще е, ама няма начин

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 07:56 от Only God can...

# 624
  • Драгоман
Здравейте! Как сте? Напоследък не се включвам много, защото нямам комп., а от телефона ми е малко кофти да пиша  Hug Аз нещо съм се отчаяла  ooooh! От вчера пуснахме детето на ясла, ама май няма да е толкова лесно, колконо си мислех... Вчера като я взех, лелките се оплакаха, че за всичко казвала "не, не, не" изобщо не искала да сяда на гърне, пищяла и бягала и се напикала няколко пъти, при това солидно. А принципно тя отдавна е без памперс, казва си и рядко се изпуска. Днеска ги питах дали е възможно да не са я чули, че тя тихичко казва "пиш, пиш" и тая ми вика " Ааа, ние си ги слагаме под режим на гърне - след хранене, след сън, преди и след излизане навън" У, да, ама мойто дете не е свикнало да живее под режим! А си е и малко непокорна, няма да направи нещо, ако не иска. Освен това вчера се прибра освирепяла от глад! Само повтаряше"Ам,ам,ам.Ам,ам,ам." Питах дали е яла - на обяд си изяла цялата супа, второто и третото не ги искала. Следобедната закуска изобщо не я е искала. Ама то и аз не бих го яла това дето са им го давали - овесени ядки със сушени плодове, натопени с вода. А за днес за обед айран, овесена супа(предстявям си какво ли е на вкус) и печено пиле със зеле. Дано свикне, особено с пишкането, че ако искат да ми я връщат към памперсите я спирам веднага. Аз толкова усилия съм положила, няма да стане тая работа!

# 625
jen4et012  звучиш като типичната майка, дала детето за пръв път на ясла. Нормално е да си притеснена, но и тях трябва да разбереш. Няма по една леля за всяко дете и затова трябва да има правила. Повярвай в детето си и му дай малко време. Поне месец ще е трудно и за двете ви, но тя ще свикне по-бързо. Нормална реакция е да не яде, всички се прибират гладни от градина - там хабят много енергия. По-лесно ще ти е с бебето, ако тя е на градина, стига да е минала вирусите и да не ти се връща болна.
Аз днес ходих за преглед, изследвания и 45-дневния болничен. Оказа се, че са ми изчислили грешно датата и ще трябва да се разходя пак. Днес се водя на работа, защото предния болничен беше до вчера, а за утре и петък имам уговорка да работя. Пълна бъркотия...
Моята лекарка каза, че няма проблем да пробвам нормално след 4г. след секцио. Просто да не ходя в болницата по-рано, за да не ме притискат за секцио.

# 626
Jen4et012, за гърнето и храненето не се тревожи, ще свикне с времето, че по друг начин се правят нещата там, не е като вкъщи. Просто трябва малко време да се пренастрои. За детето е добре да свиква да спазва строги правила и да се съобразява с много други деца, но мен лично много би ме притеснявало, че ще носи болести. Особено за бебето, макар че и за каката не е добре да боледува. Имай предвид, че може да се наложи да я спреш по някое време през зимата, като започнат вирусите.

# 627
Здравейте дами Simple Smile отдавна не съм писала, но си имам извинение. Ще се побъркам.
Руми, дано детето ти се е пооправило вече.

Аз още от началото съм с термин 3,09 или 30,08 което не е разлика. Преди една седмица ми казаха дата 5,08 направо се побъркахме. Нищо не ми беше готово. Още се опитвам да работя, хвърча на ляво на дясно. Ходихме на няколко прегледа и все много голяма излиза бебка. Главата и е голяма, крачетата, всичко което мерят показва, че е много по ранно. Гледа ме същата лекарка на същия апарат Sad . Много се стресира. Особенно, че ще трябва да раждам секцио, защото имам херния и е опасно за мен. От две седмици обикалям лекари и изследвания. Упойки, хирурзи Sad , генеколози ужас. Бързахме да приготвим нещата за болницата за бебето Sad . Хубавото е че поне няма контракции или нещо друго, но две вечери не спах от страх да не почна да раждам. Вчера си спах нормално, дано ми е минало.
За упойките на мен ми казаха, че не се препоръчва пълна, т.к. винаги има вариант да не се събудиш, много по силна и стресираща е за организма. Та аз няма да съм с пълна, не че са ме питали. Та живот и здраве ще ме оперират другата седмица.

Здравей, много откачена работа е това с изместването на термина, колко голямо излиза сега детeто? На 29ти юли си писала тука в групата , че е 2,200. Сега какво излиза, че за една седмица е качило едно кило  #Crazy

# 628
benite, това че бебето е голямо не означава, че няма да се роди около термин. Някои бебета се раждат 3 кг /преносени 4 дена, като моето/ други 4-5 кг на термин.

Jen4et012, много ми е неприятно тръгването на ясла/градина. А и аз не одобрявам яслите като цяло, защото според мен грижата е малко, стресът голям и ако имаш възможност изчакай още малко или отложи. Така детето ще има повече изградени навици, ще може да говори повече и да получаваш обратна връзка лично от него.

# 629
  • Драгоман
benite, това че бебето е голямо не означава, че няма да се роди около термин. Някои бебета се раждат 3 кг /преносени 4 дена, като моето/ други 4-5 кг на термин.

Jen4et012, много ми е неприятно тръгването на ясла/градина. А и аз не одобрявам яслите като цяло, защото според мен грижата е малко, стресът голям и ако имаш възможност изчакай още малко или отложи. Така детето ще има повече изградени навици, ще може да говори повече и да получаваш обратна връзка лично от него.
Е, идеята беше да ходи, за да ми е по-леко за гледануто на бебето, а и ня да свиква с хора, я не да е асоциална. Но наистина има стрес и грижата май е през куп за грош.

Общи условия

Активация на акаунт