Дали...?

• 12 564
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
съгласен съм с теб-никоя крайност не е добре.

# 31
Само че Йори от Сървайвър не е такъв пример. Детето й беше хвърлено за отглеждане при бабата и дядото и уикендите го взимала, че виждаш ли работела.. Whistling

# 32
така,около мен хората с подобни проблеми постъпват по следния начин-трясват детето на родители уикендите за да могат да ходят по любов.Или направо го изпращат за месец дето викаш ти.Това не са нормални ситуации.Още по-добре и вечер бавачка и лятно училище та съвсем да намерим своето щастие. Това,което казвам е,че компромиси много се правят точно за сметка на децата.И какво по телефона вечер го чуваш и всичко е ок.Не го приемам това.   Вие изхождате от тази гледна точка-и аз съм човек.Да,но за сметка на кого-на баба и дядо,на децата.
никакво изпращане за месеци не е имало, детето е било разделено от мен /за 10 години/ 3-4 пъти за по 3-4 дни и едно ходене за 6 дни на море. Беше си до гъза ми постоянно, стига сте бълвали глупости бе хорааааа. Нито хойкане е имало, нито нищо. С мъжа ми сме били в една гимназия, стара любов, срещнахме се случайно и доста спокойно, бързо и безпроблемно беше. Като започнете така да плашите младите момичета, голяма злоба , ейййййй....
А самотните майки в някаква степен/някои от тях/ наистина са свръхфокусирани върху детето, особено ако са раждали късно/което важи не само за самотни майки естествено/, а ако детето е момче, това е рецепта за провал на живота му, знаете защо. От тази гледна точка наистина по-добре месец при баба.

# 33
Другата страна на монетата е да станеш заклета самотна майка, да смяташ, че не ти е позволено да търсиш щастие. Но и това не е много здравословно. Съсредоточаваш се върху детето, за някои става заместител на партньор, или го обгрижват прекалено. Буквално им става идол. Сещам се за Йори от Сървайвър и нейната болезнена привързаност към синчето.

Така е. Децата не могат и не трябва да бъдат натоварвани да бъдат център на съществуването ни.  Peace

Децата порастват и отлитат. Самотата остава при нас.  Peace

# 34
  • Sofia
Изпревари ме  Peace
Тъкмо щях да напиша, че и двамата сте прави!

# 35
Ама и за самотата не е. Приятелки ще се намерят бол /както и мъже сега/. Това са митове и легенди отново. Баба ми беше без мъж от ...57та си година дефакто, на толкова е била, когато е починал дядо ми. У тях беше хан от други бабички, докато беше подвижна и тя нон-стоп беше на гости. Ако си контактен, приятен човек със социален живот, няма да има самота от липсата на дядо.
По-скоро синчетата /че и дъщеричките/ на такива хора стават едни такива самоцентрирани и самофокусирани бррррр. За него не е добре да е сам с мама, особено ако е момче.

# 36
Ама и за самотата не е. Приятелки ще се намерят бол /както и мъже сега/. Това са митове и легенди отново. Баба ми беше без мъж от ...57та си година дефакто, на толкова е била, когато е починал дядо ми. У тях беше хан от други бабички, докато беше подвижна и тя нон-стоп беше на гости. Ако си контактен, приятен човек със социален живот, няма да има самота от липсата на дядо.
По-скоро синчетата /че и дъщеричките/ на такива хора стават едни такива самоцентрирани и самофокусирани бррррр. За него не е добре да е сам с мама, особено ако е момче.
Съгласна съм.  Peace

# 37

Ей затова, за да не се стига до крайности, си хойкаме, като му е времето.

А иначе има жени, дето ще ви се скарат, че барате незаетите ергени, за тях имало свободни момичета. Да, ама те свободните момичета ако са свестни и хубави, въобще няма да се притесняват, че ще ги оставите без мъже- знаят, че и за тях ще има. Злобата идва главно от 30-ина годишни моми, които смятат, че като са без дете, си заслужават третиране като млади девойки първа употреба, с всичките му свалки и примиране. И се чудят защо толкова трудно им се връзват на високите претенции.

Та така, не слушайте такива подмятания.

Самотата е тогава, когато майката си ореже целия живот заради детето. Един вид почне да носи Алена буква, защото е парясана с дете. Между другото такива жени не ги приемат във всички социални кръгове, например в група от омъжени жени може да има известни резерви към разведена майка.

# 38
Е има и още как, да, и за социализацията също така е добре жената да не си стои сама. Но даже не и затова е темата, Катерина няма никакво намерение да си стои сама, по-скоро не може да визуализира как точно ще стане събирането с някой. Аз много добре я разбирам, понеже и аз бях като нея, без баби, без бавачки, отдадена на детето и някак без помощ, незнам как да го опиша точно, и много се притеснявах точно от това, че дори и да се появи някакъв обект, няма как да се отскубна за 3 часа, за да изляза с него. Е да де, ама като му дойде времето и се намери човека, веднага намерих начин, просто си заслужаваше.
Не значи да се метнеш по баровете и да захвърлиш детето. Тези, дето по баровете ще ги намериш, така или иначе няма да си заслужават...  Wink /в общия случай/.

# 39
така,около мен хората с подобни проблеми постъпват по следния начин-трясват детето на родители уикендите за да могат да ходят по любов.Или направо го изпращат за месец дето викаш ти.Това не са нормални ситуации.Още по-добре и вечер бавачка и лятно училище та съвсем да намерим своето щастие. Това,което казвам е,че компромиси много се правят точно за сметка на децата.И какво по телефона вечер го чуваш и всичко е ок.Не го приемам това.   Вие изхождате от тази гледна точка-и аз съм човек.Да,но за сметка на кого-на баба и дядо,на децата.
Те пък на неразведени родители, добре че не ходят при баба и дядо, и на детето му е добре там, и на бабата и дядото също. А моето ги виждаше само за по месец лятната ваканция, че живеят далеко. Аз не съм дете на разведени родители, но също са ни пращали лятната ваканция при баба и дядо, и като гледам не съм се повредила от тази работа.
То като си е през годината детето при теб, и да искаш няма как да хойкаш по барове.
Като ви чета се сещам за много примери в които майката отдадена на детето , остава сама, и го обсебва напълно и изцяло, вече големи деца, които се чувстват длъжни да гледат майка си, защото тя е отдала целият си живот на тях, и в един момент те самите не могат да създадат нормално семейство. Имам и пример в който точно поради тези причини мъжът издържа майка си, потънал е в дългове заради нея, но "дългът към майката", женен е но на 43 не иска деца, защото трябва да се грижи за майка си, и му се вижда абсурд с тези заеми и дете да гледа. Та не знам дали това е по-добрият вариант.

# 40
Не мога да си представя кой мъж би харесал жена с дете, че и за сериозна връзка.
И аз не мога.

# 41
И как си обяснявате факта, че има доволно много повторно омъжени жени с деца от първия брак  Crazy

# 42
И как си обяснявате факта, че има доволно много повторно омъжени жени с деца от първия брак  Crazy
Остави го. провокира просто.  Peace

# 43
Хората са ужасно различни. Това, което е недопустимо за един, е ОК за друг. Животът е шарен Mr. Green Mr. Green

# 44
Не си го обяснявам. Седя си в недоумение и така си я карам....

Общи условия

Активация на акаунт