Забременели след инвитро - тема 12

• 44 936
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Оп и аз съм тук Simple Smile Благодаря Естларче, прелестна темичка си ни спретнала, мога само да предполагам колко усилия изисква Embarassed
Аз днес пак съм с болки, а вчера цял ден нямах и се успокоих много, после вечерта седнахме навън, че имахме годишнина и ме заболя пупата Sad. И днес ме наболява, леко е , но по-различо, не като предишните дни ясни контракции, а сега някак като цикъл. Сега лежа и пия хапове и ако не помине ще ходим до Щерев сигурно да ме приемат да полежа там Confused

Иначе уплътнявам времето с книжки и разглеждане на бебешки стоки Simple Smile Вече нямам търпение да вземем поне нещичко -  вие кога започнахте да си взимате това онова? Аз след 5 дни живот и здраве ще почна 5-ти месец.

6mati относно БХС в Щерев -  аз го правих там и д-р Чавеева ми каза, че като излязат резултатите ако има нещо тревожно или изискващо допълнителни изследвания ще ми се обади. Не ми се обади Grinning И аз честно казано опитвах да намеря как да обърна тези мерни единици, но като не намерих нищо просто си казах , че всичко е наред и вече съм го забравила Simple Smile Те ги въвеждат в някаква програма, тя ми показа, и всичко се калкулира, така че едва ли само тези стойности нещо ще ти кажат. Ако ултразвукът ти е хубав, мисля, че няма място за излишни тревоги. Моят беше чудесен за щастие за моите 35 години с много по-нисък риск и аз се успокоих много Simple Smile Така или иначе ако те тормози винаги може да звъннеш в клиниката и те ще те свържат с лекаря, правил БХС, за да ти обясни Simple Smile

# 31
Моят преглед вчера не започна добре, но поне добре завърши. Трябваше да се видя само с акушерката, да ми измери тумбака и да чуе малкия, обаче тя се притесни, че пулса му е много нисък (90! и се качи до 110)и ме изпрати по спешност в болницата. Там ме закачиха с коланите за половин час, че може и по-дълго да е било, но доктора каза, че всичко е наред и най-вероятно просто бебо е притиснал пъпната връв и затова акушерката е чула нисък пулс за момент. Поне го прегледа и измери - станал е 3200 вече според техните измервания, а беше 2700 преди 2 седмици. Явно добре го отглеждам  Joy

flyinggirl, почвай да пазаруваш, когато се почувстваш готова. Ако оставиш всичко за последния момент, ще ти се струпат много разходи наведнъж, а и списъка ще бъде доста дълъг  Peace

# 32
  • София
Ех, Кейче, много е сладка, бузанка като мойта  Hug

Pinky, на 3-тия ден ми смениха превръзката с дишаща и леко се позамих оттук - оттам. На 5-тия ден ми сложиха непромокаема превръзка и се изкъпах цялата. На 7-ми ден ми махнаха превръзката и оттам нататък не са ми слагали друга и вече си се къпех наволя.

6mati, ориентировачно PАРР трябва да е висока стойност поне 1000-1500, а ЧХГ ниско - към 20. На мен Чавеева ми се обади да ми каже риска, въпреки че беше много добър резултата 1:10 000, но аз съм под 35 г.

# 33
Ориндж, Пеевал,  добре дошли!!! Леко бременеене до прекрасния финал
Кей, много сладка и пухкава Димана, ох.... да я изпапкаш  newsm51
Рибче, чакаме да се включиш с най-хубавите новини

# 34
Мерси, момичета за отговорите...и последно:))) вчера следобяд след прегледа започна да ме боли корем,като спазми от ляво, високо...на път бях да отида пак за преглед,защото продължи няколко часа...от тази сутрин болката в корема я няма,но ме боли пъпа...какво е пък това чудо?такива болки имали ли сте?чудя се дали да не ходя на преглед отново...

# 35
Шмати,  Hug
Скрит текст:
Целувки, обич, надежда и късмет на всички
РАННИ ПРИЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТ, ОПИСАНИ ОТ БЪДЕЩИТЕ МАМЧЕТА ОТ ФОРУМА НА БГ.МАМА
■   ЛИПСА НА МЕНСТРУАЦИЯ;
■   ЧУВСТВОТО, ЧЕ “НЕЩО Е СТАНАЛО”;
■   Всички ПМС;
■   Болки в гърдите след овулацията или веднага след зачеването, или от или преди датата, на която трябва да дойде месечния цикъл;
■   Вените на гърдите се виждат ясно и изпъкват;
■   По – “зърнести гърди”;
■   Потъмняване на зърната на гърдите;
■   Набъбнали и “горещи зърна”, възможно е и разраняване, съреж;
■   Уголемяване и набъбване на гърдите;
■   Чувствителност в областта на гърдите и корема;
■   Болки в яйчниците и предменстурални болки;
■   Придърпвания и пробождания в областта на яйчниците и около пъпа, също и разтягане в областта на пъпа;
■   Чувство на лека болка в областта на яйчниците – все едно те режат с хартия отвътре/;
■   Болки в кръста;
■   Болки в гърба;
■   Възможно е след около 8 дни от зачеването да се появи ръждиво зацапване, но може и да няма;
■   Покачване на температурата около 8 дни след зачеването /обикновено около 37/;
■   Понякога безсъние вместо сънливост, както е при повечето жени;
■   Апетит към определени храни и напитки /най – често: кисели краставички, праскови, портокали, чипс, пържени картофки, газирани напитки, бира, тестени закуски/;
■   Гадене и повръщане;
■   Понякога може да се появи или разстройство, или запек;
■   Виене на свят;
■   Понякога болки в слънчевия сплит;
■   Понякога главоболие;
■   Понякога гаденето започва много рано /2-3 дни след овулацията/;
■   Болки и сърбеж на зърната;
■   Бяло течение – понякога жълто – бяло;
■   Газове;
■   Болки в стомаха при ядене;
■   Отслабване през първите 3 месеца /индивидуално при всяка жена/;
■   Понякога непоносимост към цигари, кафе, алкохол и определени храни и миризми;
■   Развиване на силно обоняние;
■   Често уриниране;
■   Слюнкоотделяне;
■   Понякога често кихане /сенна хрема/ и кръвотечение от носа;
■   Болезнено усещане в областта на слабините;
■   Непоносимост към миризми;
■   Бърза умора;
■   Сънливост, отпадналост;
■   Ранно заспиване и ранно ставане /при някои жени късно заспиване и ранно ставане/;
■   Раздразнителност;
■   Апетит към кисело или сладко, или и двете;
■   Усилване на гастритните и колитните болки;
■   Промяна на кожата /от мазна към суха или обратно/, с косата е същото;
■   Бледност, недоспиване, кръгове под очите;
■   Задъхване;
■   Поява на пъпки или обратно – изчезване на пъпките и петънцата, които сте имали дотогава;
■   Липса на апетит – при много жени в първия триместър;
■    Непоносимост към свинско месо, ама не е задължително
■   Изнервеност, раздразнителност, избухливост, рязка смяна на настроения, безпокойство;
■   Сънища с деца;
■   Ниско кръвно и главоболие;
■   Чувство за ситост в началните месеци /”пълен корем”/;
■   Желание за секс;
■   Киселини;
■   Болки в корема когато има чувство за глад;
■   Кървящи венци;
■   Понякога изпотяване или топли вълни;
■   Поява на напречна кафява линия на корема;
■   Оригване….

# 36
Ехааа, колко сте изписали! Айде и аз цоп в новата тема. Благодаря, Естлар Simple Smile
Аз тези дни влязох в 7ми месец и започнах да се замислям за курсове или лекции за бъдещи родители, че май с мъжа ми изобщо нямаме представа какво се прави с едно бебенце Simple Smile
Вие можете ли да препоръчате нещо?

# 37
Аз ходя в Надежда засега, малко трудно е записването, но веднъж като влезеш, автоматично можеш да се презапишеш за следващи лекции. Честно казано, повечето информация може да се намери в интернет. Записахме се и в Щерев, като там започваме по-следващата седмица, дано сме доволни, че там е платено.

# 38
 Естлар, благодаря за темичката   bouquet
 При мен тези дни само проблеми, а тъкмо се бях поуспокоила като съм вече при тройките и даже щях да тръгвам на покупки и хоп- хемороиди, със силни болки и дори немога да се движа и едвам се обръщам в леглото  Sad За капак снощи  и паднах в банята, така се уплаших и веднага на спешен кабинет, през целия път бебка не спря милото да рита, за да ме успокоява, прегледаха ме и казаха,че всичко е наред с бебка, серклажа и той държи, но следващите два три дни са си критични. Много се изплаших, цяла нощ неможах да заспя и днес само мисля ли мисля откъде да я захващаме, че нищо не сме приготвили и купили  ooooh!
 Спокоен и хладен ден ви желая  Hug

# 39
Благодаря ви за топлото посрещане момичета,трогната съм Hugзаписвам се с термин 15.02.2016.......не ми се промени цвета,съжалявам,нещо не направих както трябва Rolling Eyes

# 40
  • СОФИЯ
Estlar благодаря за новата темичка  Hug Heart Eyes Heart Eyes
И аз да се присламча в нея  Heart Eyes

orindj добре дошла   bouquet

# 41
Момичета, и аз да се цопна! Естлар, супер е темата, по-добре се справяш от мен! Само да кажа, че като минеше термина на някоя девойка, пък тя не се включва да каже дата на раждане, триех, че малко странно седи иначе. Някои момичета престават да пишат в един момент.
Добре дошла на Ориндж и от мен!!   bouquet

Аз да ви се пооплача - Елена е със стафилококова инфекция и ешерихия коли.. появиха й се зелени сополи и ходихме да й взимат секрет. Днес й предписаха едни капки, взеха й секрет и от акото, защото пък там има слуз, т.е. може би и там има инфекция. Адски ми е тъпо, защото не мисля, че е от родилния дом, а то нас, може би аз или ММ сме приносители на стафилококова инфекция и не знаем. Взеха ни и на нас секрет, евентуално и ние да се лекуваме. А ешерихията.. при смяната на памперсите сме я заразили.. то аз сменям памперси, бързам да я кърмя, хем бърша ръце с мокри кърпи ама.. . Та горкото ми детенце, не случи на родители, супер сме некадърни  Cry Отделно леки колики я мъчат и след някои хранения не заспива по 2 часа и нещо, плаче, нервничи, пак суче, включително и нощем го прави.. доста ми е трудно да разбера какво иска честно казно. Ще кача снимка тия дни, че всичките са ми на тел и прехвърляне трябва.

Пооплаках ви се..

# 42
Естлар, благодаря за чудесната тема  bouquet. Да се родят живи, здрави и послушни бебета в нея Praynig
Рибче, стискам палци да е леко и безпроблемно всичко Praynig
Бебе, стискам палци за прегледа  HugВсичко ще е наред!
Шмати, моят възрастов риск за Даун беше 1:380, а комбинираният 1:13 000 и лекарят ми каза, че всичко е наред. Нито изрази грам съмнение, нито предложи допълнителни тестове. Дори не съм го мислила повече. Аз мисля, че рискът ти е много нисък и изобщо не го мисли Hug
Моето РАРР е едноцифрена стойност, а ЧХГ под нулата. Явно мерните единици са различни Peace
Томи, дано се успокоиш и скоро тръгнете по покупки Hug
Бистракова, как да не е случило детето на родители Naughty. Дано да отмине скоро и бързо всичко и да си поотдъхнете Hug
Пеевал, честито сърчице! Да ти е безпроблемна бременността до края Hug
Ориндж, добре дощла и всичко да е наред до края Hug

# 43
Запис и от мен.
Estlar, благодаря за темата! bouquet
Ориндж, Пеевал добре дошли при нас.

# 44
Биси, оправяйте се бързо

За снимките, и аз не знам какъв е проблема та не мога да ги кача. Сега пак опитах и все същата....

А за къпането след секциото - аз предния път помня, че на следващия ден нацяло ми махнаха превръзката понеже бях направила нещо като алергия и се бяха образували огромни мехури с вода около превръзката, но в болницата не съм се къпала, а бяхме там 3 дни. Така с отворена рана, т.е. без превръзка не помня кога се изкъпах, но предполагам че е било като съм се прибрала вкъщи. А иначе на вас раната с конци ли ви е зашита или е захванат с телбод, както при нас?

Аз днес бях на ЖК. Всичко е наред. Мислех, че ще ми е последно преди секциото другия петък, но ме вика пак във вторник да види какво е положението. Та нищо ново при нас.

Общи условия

Активация на акаунт