Забременели след инвитро - тема 12

• 45 026
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Бел, в Северна Ирландия, Великобритания сме.

За мазането - аз се мазах с Палмърс против стрии и с един домашен лосион(кокосово,какаово,бадемово масло), а сега взех на Мустела за след раждане. Имам само една мъничка над пъпа, а тумбака ми беше доста голям накрая.

Качих 2 снимки в албумчето  baby_neutral

# 451
Дизастър и мойте зърна бяха страшно болезнени, дотолкова че можех да викам от болка и дори кървяха. Почнах да мажа с Лансинох и се оправиха. Веднъж ми се случи даже след кърмене да видя лицето на беба в кръв, която се оказа от едното ми зърно. После 2-3 дни тази гърда не я предлагах а само помпих докато не ми минаха раните и нямаше кръв в млякото.

# 452
Честит Димитър, на мама МБожилова, да и е жив и здрав!

# 453
  • София
Дизастър, честита първа рожба!   bouquet Имала си чудесно раждане и обстановка. Simple Smile
МБожилова, честито за Димитър, прекрасно име (и моят син се казва така)!   bouquet

# 454

Чета ви всеки ден и се радвам за всяко бебче
Не мога да пиша, защото съм в много тежко състояние. Сърцето ми кърви. При нас има голям риск от Даун от БХС. Морфологията уж мина добре. Реших да направя Пренатест, за да предпазя детето, ако все пак лекарите не са догледали нещо. Плача почти денонощно вече седмици наред. След две седмици ще разберем тежката истина.
Моля ви мислете си за мен. През цялото време ви чета и сте страхотно насърчение за мен.

# 455
  • Варна
При нас има голям риск от Даун от БХС.

Хич не му вярвам на този БХС и хич не искам да го правя. Сигурна съм, че всичко е наред, Бебе.
Какви стойности излязоха?

# 456
Честит Димитър  bdbaloni
Бебе, успокой се, колкото е възможно, разбира се  Praynig
БХС не е критерий, най-сигурно е амниоцинтезата. Естлар скоро мина през този кошмар. Ако си над 37 год. маркерите автоматично дават висок риск от генетично увреждане, просто защото са стари, такива използват в РБ.
Запиши си час за д-р Сигридов, той е кардиолог, да погледне бебо. Много от децата с Тризомия 21 се раждат със сърдечен порок, който се вижда при преглед, гънката на вратлето е по-удебелена и по-дълга. Добър лекар ще види тези изменения. Успокой се момиче, вредиш на бебо.

# 457
Благодаря ви момичета.
В семействата ни няма случай. На 40 без малко съм. При мен риска е 1:25 а общия 1:160. Избрах Пренатест защото при мен има риск от аборт.
Объркана съм. Изчетох всичко за недодтатъците на БХС. И все пак докато не чуя че няма ми е трудно. Ще изчакам да минат резултатите и тогава ще търся второ мнение.

# 458
  • Sofia
Честито и от мен на всички нови мами smile3525 Да са живи и здрави бебоците!

Бебе, и според мен непременно се консултирай с д-р Сигридов! И се опитай да се поуспокоиш колкото и да е трудно, вярвай в добрия изход, тези БХС наистина не дават въобще точен резултат, за мен е пълна глупост това изследване!

# 459
  • Живее на Луната
Само да кажа че д-р Сигридов ще е в отпуск, на работа е чак последната седмица на август  Peace Бебе, съгласна съм с момичетата, това БХС много шашка хората, особено при по-голяма възраст. Сигурна съм, че всичко ще е наред при теб. Опитай се да си по-спокойна, за да не вредиш на бебчо  Hug

# 460
  • При вещиците
Бебе, и аз да ти се "накарам". Моля те, изчакай резултат от нормален тест, отиди на 2 и 3 мнение. Недей да вадиш заключение от БХС. Поне това филмиране си спестих, тук не се прави безумния скрининг.

# 461
  • Burgas, Bulgaria
Честито на всички момичета с бебчета, да са ви живи и здрави и много щастие да ви носят!
bebe2015, рискът за Даун наистина е висок, но не е окончателен предвид възрастта ти. При мен също на 39 години излезе риск 1:10, но при моето бебе наистина си имаше проблем. Аз ходих тогава при д-р Стратиева в 20-та поликлиника и тя още на екрана видя, че едната клапа на сърцето не отваря и от там дойдоха големите съмнения. Направих кръвен тест, който потвърди високият риск и след това , за да сме сигурни и хорион биопсия, която вече си потвърди категоричния Даун. Направих аборт в 16 г.с. и аутопсията също потвърди Даун.  С всички тези обяснения искам да ти кажа да не се отчайваш предварително, защото само заради възрастта на много от нас риска излиза твърде висок. Важно е дали доктора, който те е гледал е видял на екрана някакъв проблем. Рискът при хорион биопсията е само 1% и то ако жената мръдне докато пробожда с иглата, но дава много точен резултат, който излезе след около седмица.
       Моля те опитай да се успокоиш доколкото можеш. Знам , че много е трудно в такъв момент да мислиш за нещо друго, знам колко е страшно, знам и как те ужасява мисълта, че можеш да загубиш детето си и как страхът те блокира така, че чак не можеш да дишаш. Но пък , ако изследванията излязат с резултати за здраво дете , което най-вероятно е така, тогава ще се притесняваш да не би пък да си му навредила с твоите притеснения.  Ще си позволя да ти дам съвет да отидеш поне на още един специалист.
      Имам позната, която е много по-млада от нас и лекарка в Сливен и беше казала, че детето е категоричен Даун и веднага да го маха. Плака няколко дена докато се престраши да ми се обади. Пратих я в 20 ДКЦ и там докторката и каза, че няма нищо такова. Много зависело как в момента било обърнато бебето и какво се вижда. Сега има прекрасна напълно здрава 2-годишна дъщеричка.
    Не се отчайвай, все още има надежда! Heart Eyes

# 462
Ани, и аз съм хетерозиготен генотип за PAI 4G/5G. Започнах фраксито преди 5 дни. Не знам колко ще го бия, но Сигридов каза, че няма да е през цялата бременност. Каза, че ще решаваме от преглед на преглед, но най-вероятно ще го спра някъде към 23 г.с., когато според него приключва критичният период.
Франни, благодаря ти за бързия отговор!   bouquet Твоите думи доста ме успокоиха. Стискам ти палци за лека и безоблачна бременност.  Hug

# 463
Бебе2015 и аз мисля ,че се тревоиш напразно.Преди 2 седмици ,когато питах моя доктор кога да си направя БХС,отговорът му беше че това изследване е абсолютно ненужно и че освен да си изкарам акъла,друго няма да се случи.Аз му вярвам много,съответно реших да не правя въпросното изследване.Сега да се похваля и тук.Вчера бях на преглед,бебо вече е 35мм,аз съм в 10+4г.с.Измерихме нухалната гънка 0,9мм,док каза ,че трябва да е под 3мм т.е.всичко е наред.А бебока спеше Heart EyesВ този период било така 15минути сън,15 минути ритане GrinningДано другия път е буден поспаланко.

# 464
Благодаря ви момичета от сърце.
Голяма утеха сте ми.   bouquet  bouquet
Смятам да поискам второто мнение малко като поотрасне бебето. ФМ беше добра. Сърце, главичка. Ще изчакам седмица и тогава или първо да видя Пренатеста и тогава.
Систем, съжалявам за твоята загуба. Разбирам те напълно.
Изчетох много неща и знам, че не трябва да му вярвам на това изследване, но веднъж посее ли се съмнението после е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт