Забременели след инвитро - тема 12

• 45 045
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ани, при мен е абсолютно същото - хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI и хетерозиготен генотип I/D (АСЕ).
През цялата бременност бях на фраксипарин 0.4 всеки ден, от деня на ЕТ.  24ч. преди секциото ми го спряха и вечерта след секциото пак почнаха да ми бият още за 14 дни и то по-висока доза 0.6.
Следех се в кл. "Щерев" и при Дяволов в МД, многократно съм ги питала да го спирам /че ми беше омръзнал живота  ooooh!/, но казаха, че бия докрай.
Иначе го слагах горе в ръцете и бях цялата на бучки и синини. Това да не те притеснява. А как сърбеше  Whistling

Бебе, според мен не е трябвало въобще да даваш кръв за БХС, а направо пренатест. На 40 г. няма как да не излезе висок резултат. Прави са момичетата. Лекарите казват, че много по-важно е ултразвукът да е добре. И аз мисля, че тревогите ти ще са напразни и ще си имаш едно здраво бебче - желая ти го от сърце  Hug Ще видиш  Heart Eyes

# 466
Днес мина първият ми преглед ФМ. Много е порастнало пумпалчето. Чак днес така се зарадвах от сърце. Всички замервания бяха супер. Рискът ми е изключително нисък и далеч от общия. Сега чакам кръвния БХС. Михова каза, че бебенцето изглежда супер и прилича на момиче хихиххи Много съм щастлива. Не съм се отказала и от мнение при Сигридов, но наистина още е рано за по-сериозен преглед и ще изчакам да се върне от отпуска и тогава.

# 467
Бебе, лесно е да се каже, но опитай да не се тревожиш. Подкрепям момичетата – този БХС е просто статистика и с възрастта рискът автоматично е изчислен по-висок. Аз все си мисля, че феталната морфология е по-достоверното изследване, БХС е просто математика. Ако имаш възможност направи Пренатеста, отиди на друг лекар и тогава го мисли. Прегръщам те силно и те чакам тук с хубави новини Hug
Радвам се за всички с хубави новини от прегледите Hug

# 468
  • Варна
И мен днес ми беше ранната ФМ и понеже всичко е в норми, решихме единодушно с Док, че няма да правя БХС и да се вкарвам в излишни филми... Отвратително изследване, не знам защо въобще го правят... Единственото, което ми хрумва, е "за пари".

# 469
Бебе, аз минах през амниоцентеза. Ако се спреш на този вариант, предимствата са, че е по-евтин и резултатът е категоричен. Прена е по-скъп, но е по-малко рисков. Излезе ли лош резултат, обаче, задължително проверка с амнио. Принципно само УЗ не би ме успокоило, независимо какво ми кажат, защото знам как се загнездва тази мисъл. Дори днес бях на лекция за родители и след лекцията попитах лекарката, която водеше лекциите, дали според нея с моя проблем бих могла да кърмя. Тя не ми отговори на въпроса, а се започна пак как трябвало да правя кръвни изследвания на бебето като се роди, да раждам в Майчин Дом, че там била генетичната лаборатория. Идеше ми да я убия на място, три пъти повторих, че сме правили амниоцентеза и всичко е наред, тя си правеше оглушки. Та, цялата идея на горния разказ е, че имах поне вътрешната убеденост, че бебето е наред, която никой, дори и лекар не може да обори. Без това изследване всеки намек, всяка притеснителна находка (под притеснителна разбирай "меки маркери", които са нормални и при здрави бебета) ме вкарваха в ужас и буквално сънувах кошмари.
Аз съм за Прена или амнио. Който и от двата варианта да избереш, стискам палци за хубав резултат.

# 470
  • Русе
Честито на М Божилова.
 Да и е жива и здрава рожбичката. baby_neutral
  bouquet  bouquet  bouquet
Бебе опитай се да се успокоиш. Аз например не посмях да си направя БХС защото съм на 35г. и автомотично ще ми излезе по висок риск.Правила съм си първата ФМ при Чавеева, а втората в Тутракан.Според докторите всичко си е наред.Та по спокойно поне докато ти излязат резултатите. Ако трябва отиди на още едно мнение, да се успокоиш.

Аз днес бях на запис. Според доктора записът си е добър, което е супер. Обаче терминът ми е понеделник и ако не съм родила до тогава ще отида пак на запис и най вероятно щи иска да ме вкара в болницата за да не рискуваме с преносване. Така че стискайте палци да излезе до понеделник госпожицата.

# 471
  • При вещиците

# 472
MBojilova, честит ти син. Желая му много здраве  Hug.

Дизастър, чудесен разказ. Ще си свикнете с Мишо и все по-уверена ще ставаш. Тази болка при кърмене и рани са си нормални, но гърдите ще се настроят и ще ти стане даже приятно. Първите две седмици са си трудни, но щастието е повече от болката  Heart Eyes.

Ликоко и Кали, радвам се за хубавите резултати от ФМ  Peace.

Бебе2015, аз направих само Пренатест, нито ранна ФМ, нито БХС. Точно това исках да си спестя, но пък аз исках само да съм информирана, не съм мислела да махам дете, ако е с Даун. Стана ми болно, като прочетох, че лекарка е казала на майка, че детето е с Даун и трябва да прави аборт. Това си е решение на семейството. Имам близка приятелка в България, която при раждането разбира, че детето й имаа Даун, още не си е поела дъх и са й дали форми да подписва да го остави в Дом за деца с увреждания, що за политика е това  ooooh!. Те решават, че си искат детето и си го отглеждат, на 6г. е вече и е чудесен. Тук в САЩ има много такива деца и възрастни и са си пълноценни членове на обществото, ходят на училище, работят, даже са много сърдечни, щастливи и любвеобилни. Майките си имат групи и събират децата да си играят и общуват. Виждам ги по заведения и навсякъде. Не разбирам защо се смята за такова "проклятие" в България... само мои си разсъждения. Аз мисля, че всичко ще е наред при твоето бебе.

Дидка12, стискаме палци Peace. Ти в Русе ли ще раждаш или в Тутракан?

Ирина, броени дни и за теб, много хубави размери са момичетата, дано си стоят до планирания ден и всичко да е наред  Praynig.

Аз вчера имах УЗ, доста набързо мина, всичко му е наред на малчо, вече е 1.6 кг., само дето не ми погледнаха шийката как е, надявам се още 7 седмици да устиска.

# 473
  • Русе
Аз ще раждам в Русе. Мисля че тук е по добре.

# 474
Честит син Димитър на МБожилова! Да й е живо и здраво малкото юначе и много да я радва!
Бебе, присъединявам се към другите момичета - не вярвай много на БХС-то, това е една статистика в крайна сметка. Виж какво ще ти каже и Сигридов, той е един от най-добрите фетални морфолози. Вярвам, че всичко ще е наред с бебчето ти!  Peace
Ликоко, Кали, браво за добрите новини от ранната фетална морфология. Все такива отличнички да сте докрая!
Лили, днес наистина е много хубав празник. Света Анна е покровителка на майките и всички жени, които искат да имат дете. Вярвам, че ще е с всички нас сега.
Дидка, стискам палци до понеделник девойката да изскочи, ама в крайна сметка щом е Лъвица, тя ще определя правилата Laughing
Аз пък днес в жегата тръгнах да се разхождам с една приятелка край Панчарево и май слънчасах. Боже, дано да не съм прегряла детето. Сега чакам да помръдне, за да се успокоя, ама нещо не го усещам и започнаха да ме обхващат паранои Rolling Eyes

# 475
Момичета благодаря за насърчителните думи.
За мен е престъпно, че не ни се обяснява това, около 40 няма смисъл от БХС. Ще напрравя Пренатеста, за да предпазя бебето, а и за амниното трябва да чакам за я направя две седмици и още три за резултат.
Прегръщам ви и много ви обичам. Благодаря  smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 476
Ани, при мен е абсолютно същото - хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI и хетерозиготен генотип I/D (АСЕ).
През цялата бременност бях на фраксипарин 0.4 всеки ден, от деня на ЕТ.  24ч. преди секциото ми го спряха и вечерта след секциото пак почнаха да ми бият още за 14 дни и то по-висока доза 0.6.
Следех се в кл. "Щерев" и при Дяволов в МД, многократно съм ги питала да го спирам /че ми беше омръзнал живота  ooooh!/, но казаха, че бия докрай.
Иначе го слагах горе в ръцете и бях цялата на бучки и синини. Това да не те притеснява. А как сърбеше  Whistling
Фридичка, благодаря ти сърдечно! Hug Много е хубаво, че намираш време да наминаваш при нас между грижите за Влади. Нагушкай я от нас!

Бебе2015, колкото и да е трудно мисли позитивно. Сигурна съм, че тревогите ти в момента са излишни и всичко ще е наред с бебо.  Hug

# 477
  • София
Ех, Ани, то дойде един момент, когато съм станала като машина, детето си изгражда някакъв режим, а аз съм си създала някаква организация, нещата вече не са толкова хаотични. Та остава време и за форума  Wink Вярно цял ден не сядам, умората е голяма, но пък поне съм целенасочена и не се щуркам напред-назад като в началото  Hug

# 478
Извинявам се, че се намесвам...но и аз съм от вашите редици...чета ви всеки ден...нищо,че моята дълго чакана рожба вече е факт. След 19г. борба,4 неуспешни ИКСИ-та...на петия път стана и то със замразена снежинка на една година Simple Smile  Та, мисълта ми е да успокоя бебе2015...аз също бях на 39г. когато забременях и риска ми беше като твоя...всичко показваше, че бебка е ок дори на кардиолог ходих, отказах амнио и казах на Михова, че аз толкова години го чакам това дете, че каквото е рекъл Господ това ще е. Вярно трудно беше толкова месеци да съм на "тъмно", но някак си знаех че всичко ще е ок...и така беше...сега имам една прекрасна мома за която бих умряла. Стискам палци на теб и на всички с проблемна бременност всичко да е ок и да имате най-прекрасните дечица  Simple Smile

# 479
Бебе, напълно разбирам как се чувстваш, защото и аз имах някои съмнения при предишната ми бременност - беба беше с малка глава и беше едва в 10%. След като в нета прочетох че бебетата с Даун са малки - под 10% и се вкарах в страшни филми. Не мислех за нищо друго, изчетох всичко което намерих в нета и даже решихме да правим амнио (тогава тук нямаше все още тестове като Пренатест, Хармони, Панорама), но в последния момент я отказахме, защото вътрешното ми чувство ми подсказваше че всичко е наред и реших да му се доверя. По - късно се установи, че бебето е малко, защото има проблем с притока на кръв от плацентата. Не можах да се нарадвам на бременността си, защото живеех в постоянен страх дали сме взели правилното решение. Улекна ми чак, когато видях дъщеря си за пръв път. Мисълта ми е, че понякога тези тестове ни вкарват в излишни филми и наистина мисля, че БХС специално трябва да спре да се предлага, защото това е само предположение, а не диагноза и само плаши хората, ако даде висок риск. Много се надявам притесненията ти да са излишни и Пренатеста да ти даде отрицателен резултат. Силно гуш от мен  Hug

МБожилова, да ти е жив и здрав малкия юнак Simple Smile

Ние сме добре, кърменето върви добре и дохранвам с АМ. Лили е много кротко бебенце Simple Smile Много е сладка като почне да се кокори. Като почна да и приказвам нещо се ококорва и усмихва. Яде и спи, плаче само ако е гладна или ако нещо не е наред. Днес например не знам какво и стана, но вчера като е заспала в 12 вечерта и с леки събуждания само за хранене откара до 2.30 днес на следобед. От 2.30 следобед заспа чак в 11 вечерта. Беше станала много ревлива, предполагам, защото беше уморена и  и се спеше но по някаква незнайна за мен причина не можеше да заспи. Заспиваше за 5-10мин в ръцете ми и като я оставя в леглото се ококорва и почва рев. Предлагам гърда или АМ, понякога иска, друг път го бута, а освен да е гладна не знам кво друго може да и е. Иначе Мими гледа да е все при мен и Лили. Постоянно иска да я гушка, даже понякога чак ми пречи като почне да я дърпа да я взима в нея. Като почна д а яхраня и тя идва при мен да седи. Радва и се на малките краченца и ръчички Simple Smile

И да питам мамите, кога изкарахте бебцоите на първа разходка с количката навън? Времето е  хубаво тук и много ми се иска да се разхождаме поне за малко, защото още 1 месец и лятото ще свърши. Направо е грехота да седим вкъщи в това хубаво време. Изкарвам я на терасата вече 3 пъти по за 15-20мин, но още не сме били на разходка. Също кога почваха да виждат с очичките и да гукат? Имам някакъв спомен, че около 1 месец....

Успях да кача една снимка на Лили в албумчето Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 07:55 от pinky

Общи условия

Активация на акаунт