Забременели след инвитро - тема 12

• 44 999
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Фриде, Клео, акушерката като беше тук днес й казахме и тя се учуди, че толкова рано е почнал да си държи главата, но не каза,че не е добре или не трябва да го слагаме по корем да лежи  newsm78 В събота ще питам пак за по-сигурно.

Тук ваксини не се слагат в родилното. На нашия мъник му сложиха, но поради друга причина.

Бамба, определено му харесва по корем - като го мъчат коликите и спи най-добре по корем върху гърдите на баща си Simple Smile

# 601
  • София
Disaster, ти вярно, че не си в BG. Различни лекарски школи, разни виждания за развитието на детето. На мен нашта ЛЛ каза по корем след първия месец.

Я кажете как правите масаж и гимнастика, че ни е голям кошмар  ooooh!
Масаж правя веднъж на ден след къпане - поглаждане, размачкване, разтриване, почукване и пак поглаждане. Всяко движение по 8 пъти като пазя ставите, с бебешко олио, почвам от ръцете, след това - гърди, корем, крака, гръб, дупе. Отнема ми страшно много време докато изредя всичко, детето се изнервя, мрънка, рита, пищи, а понякога и с рев завършваме. То и на мен ми е на рев накрая, цялата се схващам и плуввам в пот. Всяка вечер ми е голям ужас тоя масаж  Rolling Eyes Едно време майка ми казва, че не са правили никакъв масаж, пък я - не сме останали сакати.
Гимнастиката също не я обича - по два пъти на ден правя, ама голям зор.
Сега, вчера и днес, не съм правила нито масаж, нито гимнастика, заради ваксината, нали има малко температура и е нервна, само това липсва, да я карам да прави упражнения  #Crazy

# 602
Честита малката Елена, Дидка Simple Smile Желая ти бързо възстановяване на теб както бързо ти е минало и раждането, и здрава и щастлива дъщеричка. Лъвиците сме страхотни да знаеш (не много скромни  Embarassed )Късметлийска мама си Hug

Аз днес да ви почерпя виртуално, момичета, че имам рожден ден Simple Smile Но се пробвам да е скрито, че сме много бременните и не искам да има подразнени стомахчета Simple Smile
Скрит текст:

Утре в 9.15ч. сме на ФМ при д-р Чавеева и после веднага от там заминаваме за Пирин и до неделя вечер няма да мога да ви чета, но стискам палци на всички , които ще посрещнат рожбите си в този период и тези, които имат прегледи или изследвания, всичко да мине спокойно и да ни дари с много щастие и усмивки.
 Hug

# 603
  • При вещиците
Честит рожден ден! Бъди здрава, обичана и скоро щастлива мама.
Фрида, точно вчера четох за бебешките масажи и беше написано че са по-скоро за сближаване с бебето и удоволствие.

# 604
Здравейте!
Благодаря ви за топлото посрещане   bouquet

Виждам, че доста бебета са се появили, но още ми е трудно да запомня никовете, затова честитя на всички родили. Да са ви живи и здрави бебенцата!

Аз днес ходих да си записвам час за ранен ултразвук. Тук, където аз живея, за тези, които са забременяли ин-витро се полага такъв до 8 седмица. За мой късмет се оказа, че имат време да ме приемат днес. Видях си бебето, отговаря си на седмиците и всичко изглежда наред Simple Smile
След това се записах и за проследяване. Първата ми консултация е на 17.08.

Честит рожден ден flyinggirl!

# 605
Честита ти дъщеричка, Дидка! Да е много щастливо дете и много да ви радва!   bouquet
Флаинггърл, честит рожден ден!  newsm59 Лъвиците верно сте голяма работа. Да си жива и здрава и след няколко месеца да си гушнеш бебчето!
И мен това с ваксините отсега ме притеснява - то толкова се изписа по темата, че главата ми се напълни с какви ли не истории. Все пак категорично смятам, че задължителните ваксини трябва да се бият Peace
Днес бях при Ташков на преглед. Каза, че си отговаряме на седмиците, но мен това леко ме притесни. Досега винаги бебка беше с една седмица напред. Дали не започва забавяне в растежа? Сигридов каза, че с този хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI същестува риск за известно забавяне на растежа по-нататък, но уж фраксипаринът трябва да го предотврати. Уф, леко се обезпокоих. Утре и без друго съм при Сигридов да мерим шийката, така че ще го питам.
Данди, супер, че имаш записан час при Начев. Мисля, че няма за какво да се притесняваш Peace

# 606
Аз днес ходих да си записвам час за ранен ултразвук. Тук, където аз живея, за тези, които са забременяли ин-витро се полага такъв до 8 седмица.
А къде живееш, Антеа? Аз май се досещам,ама да питам все пак  Wink

# 607
Здравейте от мен. Записвам се при вас и дай Боже да остана в темата в следващите 8 месеца. Утре съм на първи преглед, за да видим къде и колко ембриончетата са се ситуирали. Доста ми е притеснено. Утре ще бъда в самия край на 6 г.с. и искам да попитам каква е вероятността да се види има ли сърдечна дейност? Също така искам да попитам, тъй като коремът ми е доста подут и по малка нужда ходя основно през нощта като някой сомнамбул, а през деня почти - не или по много малко, при някоя от вас било ли е така? Предварително благодаря.

# 608
Здравей, Панда

Добре дошла!

Нормално е да те придърпва още. При всеки е различно. Те са травмирани. Дано скоро ти мине.

Успех!

# 609
Аз днес ходих да си записвам час за ранен ултразвук. Тук, където аз живея, за тези, които са забременяли ин-витро се полага такъв до 8 седмица.
А къде живееш, Антеа? Аз май се досещам,ама да питам все пак  Wink
Disaster_83, в Норвегия съм Simple Smile

# 610
  • Живее на Луната
Имам и още един въпрос. Яйчниците все още ми придърпват, основно когато повече се движа, като си лежа нищо ми няма. При вас това придърпване докога продължи? Постоянно се тревожа да не стане нещо.

При мен имаше такова придърпване в яйчниците (точно като преди цикъл), което се появяваше най-вече при движение или по-рязко ставане. С времето стана по-слабо и изчезна. Може би до към 10-12 седмица вече го нямаше. 

# 611
  • СОФИЯ
Мина и моята първа ФМ. Д-р Михова беше доста добра да ми говори на разбираем език и да обяснява всичко което вижда и мери. Както се изказа тя в заключение "няма отклонения на нито един от маркерите" Всичко е в норма и в перфектните стойности. Имам 3 листа от всички измервания но няма как да ви ги изпиша. Бебчо през цялото време се въртеше като пумпал и тя се смееше, че нито една от 5 снимки дето му направи не прилича на нищо. Викам си, че как ще застане мирно нали на мен се е паднало  Joy Joy Joy
Взеха ми кръв и във вторник най вероятно ще бъде готов резултата. Притеснено ми е малко въпреки днешните хубави резултата. Но дано всичко е наред  Praynig Praynig Praynig Сега ще чакам търпеливо и ще стискам палци  Peace Peace
А и каза, че според нея на този етап е сигурна 75%, че е момиче  Heart Eyes като се обадих на таткото скочи от радост  Heart Eyes

Anthea това е любимата ми държава  Heart Eyes Hug
Много искам да я посетя, дай боже да имам тази възможност скоро  Heart Eyes

# 612
  • СОФИЯ
flyinggirl честит рожден ден, пожелавам ти да си жива и здрава  Heart Eyes  bouquet Много положителни емоции и сега и след раждането  newsm59 newsm51

# 613
  • Живее на Луната
Миеринче, радвам се че всичко е наред с бебка. Ама много ще ти утива едно сладко момиченце  Heart Eyes

# 614
  • СОФИЯ
Миеринче, радвам се че всичко е наред с бебка. Ама много ще ти утива едно сладко момиченце  Heart Eyes

Heart Eyes Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт