НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
За да бъдат до 20 грама въглехидратите, трябва да се яде месо, яйца и сирене (максимално зряло сирене, не други млечни) плюс зеленчуци, но не в големи количества и не домати, чушки, моркови, а по-скоро марули, тиквички, краставици. Трябва да се въвежда храната в някой сайт или да се смята с калкулатор на базата на посочени грамове въглехидрати на 100 грама, иначе мисля, че няма да бъде лесно да се слезе под 20 грама въглехидрати на ден.

Гледах That Sugar Film и много ми хареса. Simple Smile (Само не разбрах кога се е появил Хю Джакман, та май ще го изгледам пак. Laughing) Много впечатляващо беше, че калорийният прием на главния герой остана един и същ, физическата активност също, но въпреки това качи 8 кг за 2 месеца, омазни му се черният дроб, триглицеридите му се повишиха и оформи корем като на бременна в 5-ия месец.

Също много стряскащо ми подейства онзи момент, когато реши направо да брои лъжички захар от захарницата, вместо да купува съдържащи скрита захар продукти, примерно вместо да си хапне готовия сос към пилето, го поръси направо със същия брой лъжици захар. Ако човек консумира такива "храни", мисля, че точно тази гледка ще му подейства отрезвяващо.

Също много отрезвяващо действат кадрите с момчето, което от две- или тригодишно се налива с "Маунтин Дю" - газирана напитка на "Пепси". И сега въпросното момче е с развалени зъби в цялата уста.

И се прекръстих мислено, че от години почти не ми се случва да ям продуктите, на които той наблягаше във филма и които уж се водят здравословни, но са абсолютен боклук с огромни количества захар. Всъщност аз не мога да проумея как сладките напитки (не Кока-кола, а тяхната спортна и тонизираща Гейторейд плюс така модерните плодови смутита и фрешове), зърнените закуски и подсладените млека могат да бъдат смятани за здравословни... ooooh!

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 08:43 от Cioccolata

# 511
Всъщност аз не мога да проумея как сладките напитки (не Кока-кола, а тяхната спортна и тонизираща Гейторейд плюс така модерните плодови смутита и фрешове), зърнените закуски и подсладените млека могат да бъдат смятани за здравословни... ooooh!
И аз. Особено смутита и фрешове. Че и последните се смятат за пълноценна храна, достатъчна от към всичко. И за деца... Как няма да си объркам на детето всичко в едно и да му го смеля като на прасенце...  ooooh!

# 512
А той направи и друга показателна демонстрация - взе 4 ябълки и ги направи на сок. Каза, че ако яде целите ябълки, ще изяде 2 и ще приключи, защото ще бъде сит. А сокът на четирите не излезе кой знае колко впечатляващо количество, но съдържа цялата захар и ще повиши кръвната захар и инсулина до небето. ooooh!

# 513
Аз принципно недоумявам защо здрав, прав човек ще яде пасирана храна или сокове? Какво им е по-пълноценното? Той с две ябълки ще е сит точно 10 минути, след 10 минути ще му се иска да изяде света (на смутитата)  Joy Joy

# 514
  • Пловдив
Моля ви ,споделете примерни менюта с 20гр въглехидрати на ден. Не мога да намаля под 50, а много искам да измисля какво да ям така че да са до 20гр
Ами до 20 гр. В е една салата домати и краставици около 500 гр.Това не е малко салата и може да се разпредели за 2 хранения плюс основното и си готова.

# 515
Така е, Жижи, но за деня останалата ти храна трябва да е без други въглехидрати.

# 516
  • Пловдив
Е,да,така е,мислех че това се подразбира.Примерно аз вчера освен салата ядох кюфтета,кебапчета,пържола и варени яйца.Днес продължавам с кюфтета,яйца и салата.

# 517
  • Има много детски смях.
Привет!
Радвам се, че филмът ви е харесал  Hug
Аз още не съм го пуснала на децата, но тези дни и това ще стане. Ей така, информативно да го изгледат.
Това, което аз си откраднах (не че е нещо ново), е чашата топла вода с лимон сутрин. Е, първо кафето, тренирам и след тренировката я изпивам. Не зная до колко е правилно, но втори ден така практикувам  Simple Smile
Cioccolata , много добро обобщение си направила!  Peace
Nuclear, много неприятна случка с компютъра на твоята приятелка. Аз като го теглих също нещо се усъмних, че може да прихвана едно- друго и после пуснах антивирусната програма да си свърши работата.  Peace
Mikkey , благодаря, че си го качила. Така още повече хора ще могат да го изгледат  Hug

# 518
  • Пловдив
airamber, ето тук накрая има менюта за 1 седмица: http://authoritynutrition.com/atkins-diet-101/, макар че Шоки е написала основното. Рибата също е добър избор за случая! Peace

# 519
Аз принципно недоумявам защо здрав, прав човек ще яде пасирана храна или сокове? Какво им е по-пълноценното? Той с две ябълки ще е сит точно 10 минути, след 10 минути ще му се иска да изяде света (на смутитата)  Joy Joy

По-бързо се усвоява от организма, когато е под формата на смути или сок.
От две големи ябълки ще се заситиш и няма да ти се яде след 10 мин.  Peace, но виж ако са малки, дребни ябълки, определено ще се чувстваш гладна.
Препоръчително е плодовете да се консумират цели, защото наистина не можеш да изядеш например повече от 2 или три ябълки, но под формата на сок като количество излиза много по-малко, а хранителните вещества са същите. И така човек се подлъгва да пие много повече сок, което неминуемо ще повиши в пъти инсулина.

# 520
  • SA
Риъл, то фреша или смутито като се пият вместо храна пак по-добре, отколкото да се пият сокчета при жажда.
Атари, един здрав човек идеално и с необходимата бързина си усвоява всички храни, не е нужно да се чуди как да ускорява това. Да не говорим, че по-бързото усвояване на захар никак не е желателно.
Филма не ми се е свалил все още, но май днес и аз ще го гледам.

# 521
здравейте,меню до 20 в на ден-зеления-300г краставици/100гр-1,5в/,200гр домати/100гр-3гр въглени/,зелена салата,10 броя 4ерни маслини/1,4в/,50 гр зряло сирене,2 с.л.сметана,не се яде кисело мляко,2-3 яица,месни-пе4ено пиле/4етвърт,бут4е,бяло месо-каквото оби4а6/риба-всякаква на скара,на фурна,на барбекю,пържола свинска,телешко,и разбира се любимото ми кафе-2гр въглехидрати съдържа,вси4ко трябва да се пи6е-всяка хапка

# 522

По-бързо се усвоява от организма, когато е под формата на смути или сок.

A защо трябва да се усвоява по-бързо? Не се ли огладнява по-бързо така?

# 523
Е,да,така е,мислех че това се подразбира.Примерно аз вчера освен салата ядох кюфтета,кебапчета,пържола и варени яйца.Днес продължавам с кюфтета,яйца и салата.

Ето тук можеш да видиш пример за 20 гр. меню

аз успях да редуцирам ВГХ на около 45 до 70 в лоши дни, и се чувствам ок - поне по отношение на глад, вече и с фитнеса съм сравнително оки (изключвам пътеката, където определено има какво да се желае Simple Smile) )

Много интересен филм... със сигурност ще му метна едно око

редактирам, за да не пускам нов коментар

Как седи въпроса с децата и режима? С две ръце съм за, че трябва да се ограничат до минимум всички сладоледи, бонбони и какво ли не (наистина трудна мисия)...

Последна редакция: вт, 04 авг 2015, 10:56 от mamaNinka

# 524
Жижи, Филаделфията е със съдържание пълномаслено млако и сметана . Нищо друго ( е , аз си купувах една със зелении , която беше много вкусна . Много ми хареса и датската Alta , но мазнината в сухото вещество в Алта-та е 50% , във Филаделфията 60% . Мисля че в ЛИДЛ- ската мазнината беше 45 % , гледах я . Така или иначе фаста работи , а и за моя изненада ми се регулираха WC проблемите .
Купих си най - накрай "Новата диета Аткинс "
Започнах да чета , доста елементарно са обяснени няки неща...До тук ме впечатли едно проучване сравнително за разликата в метаболизма между глюкоза и фруктоза . Оказало се че при еднакъв ( в калорийно отношение ) прием в две групи , тези с фруктозата надебелели и то за сметка на поясно - паласково наддаване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт