НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив

Жижи, за кетозата е важно да се сведат въглехидратите до минимум. По принцип въглехидрати под 50 грама дневно ( от всякакви източници) се смятат за кетогенна зона, но точното количество може да варира при различните хора- някои могат да влязат в кетоза и при 50 грама, други може и да не постигнат кетоза и с 20 грама. Другото нещо, което е важно са протеините. Ако те са в голямо количество, това също може да е пречка за достигане на хранителна кетоза.
Изобщо, според Джими Мур, най-сигурно е да се мери нивото на бета-ОН-бутират в кръвта, който трябва да е в определени нива ( между 0,5-3 и евентуално до 3,5 след физическо натоварване).

Честно казано ми се вижда трудно постижимо,без салата ми трябва повечко храна,а като трябва и с П да внимавам ще си стоя гладна,лично за себе си говоря разбира се.

# 646
  • София
Уосп,
Скрит текст:
звездобройката беше с баба си на ОИ, още е мъничка за лодка, а аз не успях да се престраша за ОИ  Mr. Green Иначе всичко е било точно както го описа  Confused

Иначе обиколихме северните Споради (Скопелос, Скиатос, Скирос) като наблегнахме на малките островчета между тях. Изключително красив район. Нетипично зелен за Гърция.

# 647
  • In transit
Скоро коментирахме маслата... миналата седмица ходихме до Румъния на шопинг и реших за проба да си взема едно масло тяхна марка. Избрах това, че беше най-евтино:
Цената му беше 2.30лв за 200г.
Ами да ви кажа оказа се, че е страхотно. Тия немските дето ги ям всеки ден, са боклук в сравнение с това. А това даже не е 82% масленост като тях.
И като съм почнала да споделя за румънския кулинарен пазар...Между другото румънците ядат много масла и млечни продукти и имат страхотни неща. Маслата им например обаче се делят на ежедневно за мазане, което е 60-65% масленост и 80% което е по-масленото. От това дето е 60% не съм вземала от доста години и не мога да кажа нищо за него, но другия път ще взема да го пробвам.
Освен това имат много вкусна и натурална сметана 12%. Гледам, че ядат много сметана, но не толкова маслена като нашата. Рядко се намира сметана заквасена над 12% , т.е има, но е основно вносна. От другата прясна сметана има също невероятно разнообразие на % масленост от 10-12% до 40%. Шкембе чорбата я правят със заквасена сметана. 
За сирената и кашкавалите, имат много и са вкусни, цените им, ако са на промоция са по ниски от нашите - 4-5 лв за сирене и 7-8лв за кашкавал. Ако не са на промоция цените са като нашите - 10-15лв за килограм.
А за разнообразието от месни продукти не ми се говори, че ме хваща яд като сравня с нашия пазар... то и за млечните важи и за всичко хранително май.

# 648
  • София
Момичета, все не смогвам да се похваля. На 05.08. родих много бързо и лесно втората си любов Мартин  Heart Eyes, 4050гр и 53см., от събота сме си вкъщи и се гледкаме и бориме кърменето. Heart Eyes
Качих 16кг, не че ми личаха де  Laughing. Влязох да раждам 74.6, а на изписването бях точно 70, днес 67.7. Опитвах се да се придържам към режима, но се съобразявах и със себе си разбира се. Мога да се похваля, че се научих чрез вас да се храня здравословно и вкусно. През цялата бременност изглеждах и се чувствах прекрасно, перфектни кръвни изследвания, краката не ми се подуваха, абе... просто супер. Blush Сега ме кара пак, както и първият път на повече въглехидрати, не знам защо така и въпреки това отслабвам. Краката обаче съответно са ми като понички, ще се вкарвам скоро в ред. Embarassed
Не съм спирала да ви чета през цялото време въпреки, че не се включвах. Heart Eyes

# 649
  • Пловдив
ANI BANI, ама точно тези дни се чудех какво стана с теб. Прекрасни новини! Жив и здрав да е малкият Мартин, много радостни моменти заедно!  Hug  Heart Eyes А кг не ги мисли - сигурна съм, че и останалите ще паднат бързо и лесно.  Hug Hug Hug

# 650
Честито, Ани! Да ти е жив и здрав Мартин и много радост да ви донесе вкъщи! Hug

# 651
Да е жив и здрав Мартин Ани, и да ви усмихва.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 20:24 от waq

# 652
  • В полите на Пирин планина
Ани, поздравления и да сте живи и здрави цялото семейство   bouquet

# 653
  • SA
Ани, да ви е честит малкия Мартин!  Heart Eyes

# 654
Здравейте момичета (и момчета ако има Thinking). Преди около месец започнах режима. Тия дни си пуснах някой контролни изследвания и искам да споделя резултатите.
1. Инсулин                                     - преди месец -41     днес -19,5  (норма 3,0-25,0)
2. Глюкоза (на гладно)                   - преди месец -6,05  днес - 5,0  (норма 3,1 -6,6 )
3. Инсулинова резистентност НОМА - преди месец - 6,05 днес - 4,7 (норма до 3,6)

Благодаря ви, че ви има и за всичко, което сте направили  този форум да е това, което е.
  bouquet

# 655
Вая, страхотни резултати! Simple Smile

# 656
  • Пловдив
Вая, много се радвам за теб, страхотно!  Hug

# 657
Вая, страхотни резултати!
Ох, като ви чета и ми се прияде сланинка.Към края на месеца чакаме малки бебета прасенца и като поотраснат ще колим голямото.Ще си набавя и сланинка и мезета и още други хубости.В началото на есента ще си пускам кръвни изследвания.Ще видим как е холестерола, че миналата есен не беше много ок.

# 658
  • SA
Вая, страхотни резултати само за месец! Браво!  Hug

# 659
Ани, честита втора любов Мартин! Здрав, спокоен и усмихнат да расте, а бате много да го забавлява! На теб скорошно влизане в ритъм с всичко - деца, храна и ангажименти! Heart Eyes
Вая, поздравления за постигнатите резултати! Посоката при теб е ясна, давай все така занапред!

Общи условия

Активация на акаунт