Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 314

• 58 821
  • 731
  •   1
Отговори
# 480

Кой какъв избор направи в крайна сметка за живота си?

Всички, абсолютно всички избраха любовта.

Елван и Мелике - приеха Хюсейн.

Мерт - отрече се от името Дундар и всичко свързано с него. Пари и богатство - защо са му ?  Той има Демет.

Нилюфер - накрая честно казано, разбрах и нея - обича Фатих. Ще живее в онази малка къщичка, заменила лукса и парите, отказала се от сестрите си... Но ще има детето си - какво и каза Фатих
"Децата не са ли като нас, красавице? Искат само любов и внимание. А ние това го имаме, слава Богу."
Защото децата не се впечатляват от  лукса и богатството / това става като станат възрастни/ те искат само едно  - любов.
" Това е най-красивата детска стая, която съм виждала! Ти си като слънце в живота ми. Дъщеря ни също."

Арда - престъпи професионален принцип. Пусна издирван престъпник. Но той вече има нещо друго - много ценно в живота си - свое дете. Една сбъдната мечта. Затова уважи и молбата на Нилюфер. Арда доказа за пореден път, че има сърце, че не всичко в живота е правило и принцип.

Елиф направи своя избор - започна от нищото. Остана само тя - такава, каквато е - с доброто и с лошото, с красивото и с грозното, правилните и грешни решения...

Но това е тя - Елиф. И Йомер обича точно тази Елиф... Той също направи своя избор.
Тези месеци му бяха необходими да види кое действително е важно и кое го прави щастлив в този живот...
"Елиф, разбрах едно...не мога да се откажа от теб. Месеци наред се мъчих да устроя живота си без теб... Да свикна без теб... Но не мога! Слънцето угасна. Въздухът ми свърши! Всяка сутрин се събуждах празен! Елиф, от теб не се отказвам! Отказах се от работата си."

Защото плакетът няма да го целуне за добро утро, нито да изтропа с боси крачета и да му каже "Тате..."

Пък и накрая видяхме, какво се случи...[/b][/color]

Мартичка,никога не съм била по-съгласна с теб Hug
Не всички предпочитат да изберат любовта да е водещата в живота им.Виждала съм и такива,които са избрали професията пред любовта,но сами са го признавали,че не са щастливи Tired

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 14:38 от dettodorowa

# 481
Да... плакетът няма да го целуне... но пък за да бъде целуван, Йомер трябва да се откаже от всичко... и да разчита, че това ще е достатъчно безусловно за неговата синьорина...

Ненапразно хората казват, че пътят към ада е застлан с добри намерения.

Нима никой не вижда, че тук отново имаме ЛЪЖА?  Shocked
Синьорината написа, че Йомер не иска да се откаже от нищо, а тя е готова да се откаже от всичко, дори от себе си... в името на любовта. Но какво видяхме? Тя се отказа само и единствено от Йомер! Запази професията си (което отказва на него), събра си парите от фирмата и постави начало на нов бизнес все в същия бранш... отиде да живее на друго място, но продължи да поддържа връзка с Аслъ - остатъка от нейното семейство...
Ще кажете - но професията на Йомер Е опасна! Да, така е. А нима безопасната професия на синьорината и осигури жадувания безопасен и спокоен живот? Нима не беше използвана именно заради професията си от собствения си баща, за да бъде забъркана в мръсна търговия и пране на пари, придобити от унищожаването живота на невинни сираци? Нима това не доведе до унищожение и смърт? Нима синьорината не оцеля САМО благодарение на професията и любовта на този, когото сега не може да понася, защото работи нещо опасно и не е склонен да престане да защитава и други невинни, с риск за живота си, както винаги го е правил? Какво и донесе на Елиф нейната безопасна професия? Сигурност? Спокойствие? Гарантира ли и тази безопасна професия безопасност и в бъдаще без професията на хора като Йомер? Наистина видяхме накрая... никой не е застрахован. Мафията продължава да съсипва невинни... и една от тях във всеки момент може да бъде отново Елиф... Елиф Безопасната.
Няма гаранции за нищо. Но пътят, по който ще тръгнеш към щастието си, трябва да е застлан не само с добри намерения. Но и с уважение, разбиране, подкрепа - от теб за хората, които обичаш и от тях - за теб, защото те обичат. Подкрепата изключва ултиматоми от позицията "Аз така искам, защото така смятам, че ще ми е по-спокойно и ще ми е по-добре и не ме интересува каква ще е цената за теб!"

Уффффффффффффф

# 482
Здравейте,
Искам да кажа, че през моите очи посланието на сериала е в следните няколко неща:
Колкото и да е важна работата, по-важни са спокойствието и любовта!
Колкото и да са важни парите, по-важни са децата!
Колкото и да е важна любовта, по-важно е спокойствието!
Колкото и да е важно спокойствието, човек не бива да търпи несправедливостта!
Колкото и да обичаш един човек, никога не знаеш кога и какво за него ще е по-важно от вашата любов Simple Smile
Винаги можеш да сгрешиш, но след това да се промениш към по-добро, стига да искаш!
Никога не се предавай!

# 483
Ъхъ... посланието е :
Живей докато можеш, и както пожелаеш, без значение дали ще пречиш на другите да живеят...
Любовта оправдава всичко...
Любов? Поне за мен представата за любов в този сериал е супер странна.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 15:13 от marytza

# 484
Ами в крайна сметка написаното от теб ми харесва, Маричке Simple Smile Нима реално повечето хора не живеят така както им харесва!!! Може би тези които не харесват сериала са изключение Wink

# 485
  • Пловдив

https://vine.co/v/erg7pprYi1D

1 и 54 епизод. Страхотен е. Всичко следва своята логика. В любовта и в професията има грешки, странности, узряване, съзряване....

# 486
Ами затова и мнозина харесват Елиф. Любов, в която само получаваш, е нещо, което може да съблазни всекиго... Какво по-хубаво от това да изпълняват всяко твое желание, без никога да предявят каквито и да било претенции към теб самия? Има ли значение дали този, който ще изпълнява желанията ти, може да има свои желания и свои мечти, щом тези мечти не са ти по вкуса? Няма! Стига да не си на мястото на вечно даващия...

"Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,
не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,
не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,
всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.
..."

Евангелие, Първо послание към коринтяните: Глава 13

На мен любовта на Елиф не ми се вижда нито милостива, нито търпелива... Но това си е моето виждане за нея. Simple Smile)) Според сценария, нейната любов е оправдана... да му мисли Йомер.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 16:02 от marytza

# 487
Съгласна съм!!! А дали съвсем харесвах сериала, или не - това е друга тема Simple Smile Разбирах и другите мнения! Но наистина се чувствах като все даващия за това, че харесвах сериала и идеята зад него и най-вече Енгин!!! Не издържах да съм част от безбройните нападки! Не е лесно да си все даващия и да търсиш винаги добото и хубавото в обстановка на критики и нападки!
Елиф, отказвайки се от Йомер, направи по-голяма жертва и от Йомер! Поне според мен!

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 16:11 от miranda78

# 488
  • Пловдив

От сета - в Кадикьой.

Последни прегръдки с екипа.

# 489

Hug Здравейте МОМИЧЕТА! Hug

Започвам с благодарностите към тези, които отнесоха на "гърба си"
преводи и субтитри на всеки пореден епизод, месеци наред.
 Страхотният екип, който сън не го ловеше,
 докато не ни предостави същият преведен, и не само на нашата тема,
а, и на всички, които гледат, и се интересуват от КПА...

Скрит текст:

...Всеки път, когато излезе първата преведена част на даден епизод и чета никовете на БАРИСЕА,  Hug МАРИЯНКА  Hug и МАРТИЧКА  Hug, си задавам един и същи въпрос: "Как е възможно три момичета, две от които са на коренно различно мнение от първата за сериала, толкова дълго време да работят заедно в екип, и това да не им пречи?!
 ЗАЩО, ние останалите, които засвидетелстваме признателността и уважението си към тях, не ги вземаме за пример...?!"

Какво направихме - разделихме се на два лагера, по-точно на три. Няма да цитирам кои са - те си знаят...
 С хора, които си общувахме на лични и по скайп, забавлявахме се най-редовно и тук - си станахме чужди.
 ЗАЩО така се случи - големи сме, всички с претенции за интелигентност и добро възпитание...

Сутринта КОМЕТ написа, че много и липсва онова време - на мен също.
Нямам никакво намерение да обвинявам когото и да било за атмосферата в темата.
 Всеки е прав за себе си и отстоява позицията си.

И аз, като повечето от ВАС, стигнах до една единствена думичка - ТОЛЕРАНТНОСТ.
Може  и само да си мечтая, ама нали те мечтите били безплатни... мисля си newsm78 - какво ще се получи, ако всяка една от НАС  погледне отстрани себе си, и се запита: "С какво аджеба, лично допринесох за да има тя "почва" в НАШАТА тема?!"

Чета и други теми във форума, нали гледам няколко сериала, интересно ми е как си общуват там.
Дори прописах в една от тях, но тази я чувствам най-близка, защото тук проходих от нулата във виртуалното си общуване.
ТУК, каквото и да не разбирах - демек нищо Joy- всички, без изключение ми се притичваха на помощ.
Сега с гордост мога да кажа, че благодарение на ВАС, доста стабилно стъпвам, че и бягам, по земята... Joy
 ТУК намерих сродни души, с които имам чувството, че се познаваме от деца.
Това е, което ми се върти в главата от около една година, че и повече. ooooh!
Както винаги не са коментари по КПА  Embarassed,
но и за мен по-важно от сериала, е общуването с ВАС.  
Two Hearts

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 16:33 от Tanusha_

# 490

Страхотен тандем направиха Енгин и Ахмет !

miranda78  Two Hearts

Тануша Two Hearts  успях да те прочета ! Лично за себе си мога да кажа, че най-важната причина да присъствам в тази тема и да допринасям с някакво участие - това е Енгин, който ми стана не само любим актьор. Просто той влезе в "дома ми" първо като скъп гост, който постепенно  се превърна в "част" от семейството ми. Каквото и да прави, в какъвто и проект да реши да участва - винаги ще го подкрепям и най-важното ще уважавам решенията му.  Аз съм просто един фен от многото. Нямам право да изисквам  и да критикувам. Или приемам или се отказвам.
Така се отказах да бъда фен на някои други, защото ме разочароваха по един или друг начин. Сега ако ще и "златен" сериал да направят - не ме интересуват и не ги гледам.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 16:37 от Марта_49

# 491
Мартичка, Тануша  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сериалът на мен ще ми липсва! Йомер е най-чаровният сладур, който съм виждала!

# 492
 Joy Пък на мен няма да ми липсва нито сериала, нито Йомер. Сериалът вече е минало, а Йомер си стои надлежно съхранен на харда без останалите глупости, за да му се полюбува човек на чара. Simple Smile))

# 493
Да, но винаги можеше да има и още от чара му! Ще ми липсва! Неповторим, красив, добър, чаровен, хаплив! ЙОМЕР! Какъвто и да е оттук нататък Енгин, Йомер винаги ще е номер 1 в сърцето ми!!!

# 494
  • Пловдив

Hug Здравейте МОМИЧЕТА! Hug
Започвам с благодарностите към тези, които отнесоха на "гърба си"
преводи и субтитри на всеки пореден епизод, месеци наред.
 Страхотният екип, който сън не го ловеше,
 докато не ни предостави същият преведен, и не само на нашата тема,
а и на всички, които гледат, и се интересуват от КПА...

Скрит текст:

...Всеки път, когато излезе първата преведена част на даден епизод и чета никовете на БАРИСЕА,  Hug МАРИЯНКА  Hug и МАРТИЧКА  Hug, си задавам един и същи въпрос: "Как е възможно три момичета, две от които са на коренно различно мнение от първата за сериала, толкова дълго време да работят заедно в екип, и това да не им пречи?!
 ЗАЩО, ние останалите, които засвидетелстваме признателността и уважението си към тях, не ги вземаме за пример...?!"

Какво направихме - разделихме се на два лагера, по-точно на три. Няма да цитирам кои са - те си знаят...
 С хора, които си общувахме на лични и по скайп, забавлявахме се най-редовно и тук - си станахме чужди.
 ЗАЩО така се случи - големи сме, всички с претенции за интелигентност и добро възпитание...

Сутринта КОМЕТ написа, че много и липсва онова време - на мен също.
Нямам никакво намерение да обвинявам когото и да било за атмосферата в темата.
 Всеки е прав за себе си и отстоява позицията си.

И аз, като повечето от ВАС, стигнах до една единствена думичка - ТОЛЕРАНТНОСТ.
Може  и само да си мечтая, ама нали те мечтите били безплатни... мисля си newsm78 - какво ще се получи, ако всяка една от НАС  погледне отстрани себе си, и се запита: "С какво аджеба, лично допринесох за да има тя "почва" в НАШАТА тема?!"

Чета и други теми във форума, нали гледам няколко сериала, интересно ми е как си общуват там.
Дори прописах в една от тях, но тази я чувствам най-близка, защото тук проходих от нулата във виртуалното си общуване.
ТУК, каквото и да не разбирах - демек нищо Joy- всички, без изключение ми се притичваха на помощ.
Сега с гордост мога да кажа, че благодарение на ВАС, доста стабилно стъпвам, че и бягам, по земята... Joy
 ТУК намерих сродни души, с които имам чувството, че се познаваме от деца.

Веднага ти отговарям: Всичко е любов. А аз съм горе на черешата. Интересуват ме само проектите на Енгин, вярвам във всеки негов избор. Не съм забравила и думите му:
Образът на Йомер; мисля, че не само аз, но и зрителите са съпричастни с този герой. Как човек прави своя избор в живота? За какво живее? Как може да продължи живота си като честен човек, възможно ли е това? Ще може ли това Йомер Демир.... Ще го помня винаги, както помня всички  прекрасни мигове с героите които съм изиграл.  Този сериал е един проект с много различни жанрове; имаше и двете - детективска и драматична история. Когато тя приключи, всички бяхме щастливи и спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт