Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 314

• 58 787
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Добър вечер на всички Гледни Точици , Зрителни Ъгълчета , Лични Призмички , Кълбета и въобще - накратко казано : да са живи и здрави Геометрията и Стереометрията , с хиляди благодарности , че са ни осигурили достатъчно място - за всички
Мили момичета ,
Скрит текст:
... наскоро имах удоволствието да се запозная ,, лично'' с една симпатяга от Реала и сега ще я цитирам без нейно разрешение , мисля , че няма да ми се разсърди :

... Всеки от нас харесва различни неща и няма как да е иначе. Това, че аз не харесвам морски дарове и че те ми предизвикват определени позиви, например, не означава, че трябва да заклеймя тези, които ги обожават. Просто е, лесно е човек да общува с други човеци ...

... сега ле-е-екинко ще ,, прекроя '' по-горе споделеното :
... ако аз харесвам морски дарове и дъ-ъ-ълго съм чакала да ми ги сервират , обаче онези от Кухнята са сгафили с Рецептата , трябва ли да им и да настъпвам под масата краката на тези , които откровено са си признали , че храната не става за ядене и трудно се преглъща

... варианти за перифразиране - бол
... аз лично - никога няма да заклеймя някого за диаметрално противоположното на моето становище . И няма да карам никого да се качва на Балкона / въпреки че моята виртуална милост почти постоянно седи там /
... спирам да философствам ,но преди това - да изскоча ли из спойлерчето
... бих приветствала всяко Завръщане . Разбира се , че Виртуалният Небосклон е ширине - е хей до +Безкрайност ....................
... но Любовта винаги връща Птиците - в Гнездата им . Така мисля ...

Скрит текст:
Любов ,
Крило
И ... Птица .

Любов ,
Небе
И ... Птица .

Любов ,
Гнездо
И ... Птици .

Лека нощ , приятни сънища и ... пригответе повече доматчета , с които да ме замервате , щото такива съм ги ,,натворила'' на чернова , че тези от първа страничка хич няма да Ви стигнат

Добър вечер, Вили и  Добър ден момичета,

Ех, Вили, Вили, прекрасен пост, който ме провокира към размисли. Ако всички бяхме толкова
толерантни и добронамерени, то темата за Енгин Акюрек щеше да  бъде най-хубавото виртуално
кътче за общуване. Но,.......истината е, че беше, а вече не е това, което на мен ми се иска.
И дори ми е тъжно за отминалото време, когато четях с удоволствие и настроението ми ставаше
приповдигнато, защото тук беше повече от задушевно. Та ние се шегувахме и забавлявахме
непринудено и беше чудесно. Сега само сценаристките ли са ни виновни - не знам, но цари нетърпимост, неуважение и безразличие към другия, но не си го признаваме. newsm12 newsm09
А, Марианка, Барисея и Марта полагат толкова усилия и влагат безвъзмезден труд за нас.   newsm10 smile3501 newsm51
Нима е лесно да се поддържа непрестанно една тема, да се превежда, да се слагат субтитри ?
 newsm51 newsm51 newsm51
Ето вчера Димони сподели аргументирано защо е била принудена да напусне темата и хоп-
веднага радетелите за  "приемане" на чуждото мнение я изтриха. И защо ?
Ето, това триене мразя /простете за израза/, най-много от всичко. И защо нямаме доблестта да й
го кажем, а така инкогнито "въдворяваме" ред.
Това бяха нейните чувства, нейната истина - истината на Димони - споделена честно без
заобикалки и тя стоеше с името си /ника/ зад нея.
Питам се дали не е права, като казва, че при нас "Крадеца вика, дръжте крадеца". newsm78
Но.... това е. Мисля си, че като критикуваме сериала КРА, че няма поучителни послания,
защо да не се поучим от поста на Величка и не бъдем по толерантни не само на думи.
Да се върнем към старата атмосфера. Сериалът финализира. Да финализираме и ние с
недоразуменията.
Да проявим великодушие. Било, каквото било.
Да гледаме напред и вярваме, че много от старите момичета ще се върнат във виртуалното
гнездо посветено на Енгин Акюрек и ние ще ги посрещнем с отворени обятия.newsm10 smile3501 newsm51
Иска ми се любовта и уважение към любимият ни актьор да бъдат водещи при общуването.
Много ли искам ?????????????

Лек, успешен и усмихнат ден на всички.  newsm51

# 466
  • Пловдив

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 10:08 от mariana51

# 467

Мариянка  Two Hearts  ами то посланието на сериала се виждаше и чуваше през цялото време...

Нима има неразбрали ?

Комет  Two Hearts

# 468
  • Пловдив

http://gecce.com/magazin/diziler/haber/kara-para-ask-finaliyle-s … l-medyayi-salladi

От вчера: "Мръсни пари и любов" разтърси социалните медии.
...............
Има линк със снимки и видеа.

# 469

Много се радвам, че Арда се оказа истински и незаменим  приятел. Беше винаги до Йомер. Пелин и Толга също. Бяха заедно в правилните и грешните решения на комисаря.

Комисарят беше  "загубил" Елиф, но те не.
"През цялото това време я следим."

"Какво се смеете? Кое е толкова смешно?"

"Радваме ти се, че най-сетне прогледна! Откога чакаме!
Постъпваш правилно, затова се смеем."

"Ще я открия сам! Така, както я загубих!"
"Ще я открием, братле! Спокойно, ще видиш!"
"Всъщност, има начин..."

# 470
Хм...  newsm78 Посланието е поредната кръпка... и не дава отговор на въпроса "Що ручахме жабетата?".
Значи... комисарят през цялото време се борИ за правдата и стигна накрая до извода, че трябва да загърби закон и съвест, за да я постигне... което и направи. Синьорината през цялото време се борИ да спаси семейството си и го постигна. Междувременно успя да прелъсти комисаря и да го убеди, че той трябва да и осигури безусловна любов. Комисарят, разбира се го направи. Изпълни всички условия на безусловната любов на синьорината, отрече се дори от себе си и се предаде в ръцете и, за да я направи щастлива. Докато наблюдавахме тези епични борби, станахме свидетели на паданието на всеки един от героите... предателства, убийства, кражби и прелюбодейства, егоизъм и борба за лично щастие на всяка цена, всички смъртни грехове характеризираха всеки от героите... но заедно с това те показваха и свръхспособности за оцеляване, безпределно благородство и социална ангажираност...
В цялата тая неразбория героите се люшкаха ту в една, ту в друга посока, използвайки гръмки слова и поезия, удари под кръста и обвинения... И на финала синьорината, най-благородната от всички девица, която превръща в радост и красота всичко, до което се докосне, се оказа, че се е отказала от ВСИЧКО - от работата си като дизайнер (но не съвсем...  Wink), от семейството и богатството си (но не съвсем...  Wink), от егото си (но не съвсем...  Laughing), за да започне нов живот, начисто, далеч от всички лоши спомени, пазейки в сърцето си светлината от любовта на Йомер... Той пък наистина се отказа от професията си (по заповед на синьорината), от семейството и дома си (пак по искане на синьорината) и пропълзя на колене площада на мирното (но не съвсем!) градче, в което тя беше устроила своя нов и чист живот, за да я умолява да го изпълни отново с живот... защото безусловната любов към нея, за която даде всичко свое, изискваше поне едно условие - да я има синьорината... И когато същата тази благоволи да му прости за това, че "вече не е онзи Йомер" и започна да го командори както през цялото време си беше мечтала, изведнъж се оказа, че Йомер отново и е нужен именно такъв, какъвто е - полицай с непримиримо чувство за справедливост.  Shocked На финала Елиф отново искаше Йомер "да направи нещо!"... защото, видиш ли, нейното спокойствие е нарушено... от неспреведливостите, които продължават да си съществуват по света, без да ги е грижа, че синьорината е заповядала да има мир, спокойствие и щастие за себе си! ВАЙ!  Shocked Shocked Shocked
И тъй, сценарият ни принуди да направим пълен кръг и да се върнем в началото на сериала, но не по възходяща спирала... защото нямаше  духовна градация на героите... даже напротив - Йомер трябваше да деградира, за да изпълни желанията на своята любима, на която обеща, че ще я направи щастлива... а той винаги си спазва обещанията...

Само дето пак остана въпроса, с който започнах... да си виси...
Толкова разрушения и жертви (най-вече за сметка на баш ком`сар Йомер Демир) за какво?  newsm78 За да си поиграе синьорината на апаши и стражари за пореден път, докато и омръзне отново и се "умори" и отново започне да настоява за нов живот с чисто начало и после пак по кръга и пак, и пак?...
Простете, че не разбрах посланието на сериала...  Peace

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 11:21 от marytza

# 471

Марица имам въпрос към теб.

Ти би ли се отказала от професия, град, приятели, близки и би ли последвала мъжа когото истински обичаш?
Би ли започнала от нищото с този човек?

Не искам обаче да ми обясняваш за синьорини, комисари и прочие отвлечени неща, които вече за година и половина ги зная наизуст, заради предубедеността ти към актриса и героиня. Нека да излезем от сериалната история.

Да или не? Тръгваш или оставаш?

# 472
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Марта, искрено ме разсмя!
Да, правила съм го. Изоставих прекрасни перспектива за работа, жилище и кариера, и отидох при мъжа, когото обичах... омъжих се за него и заживях с него и неговите представи за добро... Всичко завърши с развод и полагане на ново начало (но наистина от нулата!) за мен и децата ми.

Сега доволна ли си? Simple Smile)) Без синьорина и комисар историята си остава СЪЩАТА. Нема таково жувотно... и приказката, която гледахме, е сбъркана! Simple Smile  Peace

# 473
  • Пловдив

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Марта, искрено ме разсмя!
Да, правила съм го. Изоставих прекрасни перспектива за работа, жилище и кариера, и отидох при мъжа, когото обичах... омъжих се за него и заживях с него и неговите представи за добро... Всичко завърши с развод и полагане на ново начало (но наистина от нулата!) за мен и децата ми.

Сега доволна ли си? Simple Smile)) Без синьорина и комисар историята си остава СЪЩАТА. Нема таково жувотно... и приказката, която гледахме, е сбъркана! Simple Smile  Peace

Сбъркана за теб. За мен е една художествена творба/история. Защо трябва този или онзи да дават оценки като "сбъркана". Просто приказка. Художествено произведение. Не всеки обаче обича приказките май, или поне като тази в КРА. Причините са други за нехаресващите която и да е история.   Който чете - разбира. Изживяното от реала, се премества тук във виртуала.
................
Нека затворим темата с обидите към сценария. Има толкова неща за коментари - играта на този или онзи актьор, и какво ли не още.....

# 474
 newsm78 Хм... че то като не се обсъжда сценария (тоест това, което се случва с героите и техните постъпки и думи), какво може да се обсъжда в сериала? Как Енгин е мигнал в дадена сцена, изобразявайки чувствата на Йомер (които не бива да се анализират, защото са част от СЦЕНАРИЯ), как Елиф се е облякла/съблякла, каква липса на емоция е показала (без съответствие със случващото се в СЦЕНАРИЯ) и така нататък?  Rolling Eyes

Ограниченията на обсъжданията не са начин да се провеждат такива.  Peace

# 475
  • Пловдив

Комисарят показва страхотни състояние в различни етапи от историята за живота му.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 12:35 от mariana51

# 476

"За мен е чест да ви представя Йомер Демир! Както всички знаете, главен комисар Йомер Демир... залови най-голямата банда за пране на пари и търговия с органи в нашата история! Предаде на правосъдието всички престъпници и техните вдъхновители. В момента всички те, заедно със съучастниците им, са в затвора. През цялото време нашият уважаван комисар служи...без да прави разлика между чужди и свои. Горд съм, че мога да го удостоя с този орден за заслуги към правосъдието и държавата. Пожелавам ви още успехи, главен комисар!"

Поредната награда, поредния плакет за свършена работа...
Удовлетворен ли е обаче комисар Йомер Демир от това ... да заловил, предал на правосъдието, всички в затвора...

Какво правосъдие, какъв затвор... босовете и оттам издават заповеди, тези с пари дори успяват за пореден път да избягат...

Залови началник Али - да е в затвора? Ами - не!
Два пъти залавя собствения си брат и какво  - да е в затвора? Ами - не!
Три пъти залавя Метин и какво - да е в затвора ? Ами - не!

Да осъдиха справедливо Таййар ? Или сега пък другия - Ръфкъ... Със сигурност ще му се размине... И какво трябва да направи в този случай Йомер - да "покаже" правилния избор и на Ръфкъ? Ами всичките тези корумпирани ченгета в затвора... рано или късно самият комисар ще попадне зад решетките за превишени права...

Какво спечели и какво загуби Йомер Демир за последната година и половина ?

Какво спечелиха и какво загубиха и останалите ?

Кой какъв избор направи в крайна сметка за живота си?

Всички, абсолютно всички избраха любовта.

Елван и Мелике - приеха Хюсейн.

Мерт - отрече се от името Дундар и всичко свързано с него. Пари и богатство - защо са му ?  Той има Демет.

Нилюфер - накрая честно казано, разбрах и нея - обича Фатих. Ще живее в онази малка къщичка, заменила лукса и парите, отказала се от сестрите си... Но ще има детето си - какво и каза Фатих
"Децата не са ли като нас, красавице? Искат само любов и внимание. А ние това го имаме, слава Богу."
Защото децата не се впечатляват от  лукса и богатството / това става като станат възрастни/ те искат само едно  - любов.
" Това е най-красивата детска стая, която съм виждала! Ти си като слънце в живота ми. Дъщеря ни също."

Изненадах се от Фатих обаче - явно трябваше да "накаже" за последно Таййар Дундар. И докато глезеният му брат се отрече от име и богатство, той искаше всичко това - сега ще трябва да го пожертва заради свободата си.
Всичко започва от нулата и за него, но ще работи дори най-тежката работа само и само да осигури щастие за жената която обича и детето. Пак стигаме ... до любовта.
"Ще те направя щастлива.  Докато дишам, ще те правя щастлива."

Арда - престъпи професионален принцип. Пусна издирван престъпник. Но той вече има нещо друго - много ценно в живота си - свое дете. Една сбъдната мечта. Затова уважи и молбата на Нилюфер. Арда доказа за пореден път, че има сърце, че не всичко в живота е правило и принцип.
"Бягайте, докато не съм си променил решението.... И да не вредиш на никого, пак стига!"
"... Избяга мръсникът. Бързо бяга, знаете го. Зарежи сега Фатих-Метин! Говори за Яъз! Че ще става батко, чичо Толга!"

Мислех да пиша малко, но се отплеснах...

Но това което искам да кажа е, че всеки сам избира приоритетите в живота си - избира това което ще го направи щастлив. И е нормално човек да се променя - точно затова сме хора. Нещото което днес  ни е радвало, утре може и да ни натъжи, зависи от обстоятелствата.

Елиф направи своя избор - започна от нищото. Остана само тя - такава, каквато е - с доброто и с лошото, с красивото и с грозното, правилните и грешни решения...

Но това е тя - Елиф. И Йомер обича точно тази Елиф... Той също направи своя избор.
Тези месеци му бяха необходими да види кое действително е важно и кое го прави щастлив в този живот...
"Елиф, разбрах едно...не мога да се откажа от теб. Месеци наред се мъчих да устроя живота си без теб... Да свикна без теб... Но не мога! Слънцето угасна. Въздухът ми свърши! Всяка сутрин се събуждах празен! Елиф, от теб не се отказвам! Отказах се от работата си."

Защото плакетът няма да го целуне за добро утро, нито да изтропа с боси крачета и да му каже "Тате..."

Пък и накрая видяхме, какво се случи...

Синьорина, признай си - в душата си ние сме еднакви.  
Какво да правим? Не можем да затваряме очи пред несправедливостите.  
Такива сме си. Не можем да мълчим, когато нараняват хора!
Няма да мълчим, любов моя. Ние сме силни.
Няма да позволим на злото да надвие. А светът е пълен със зло.
Но няма такива като нас! Никога не се отказваме!
Тогава, бъди готов, комисар. Това приключение няма да свърши така.  
Нека не свършва, синьорина. С теб съм готов на всякакви приключения.

Марица
Скрит текст:
съжалявам. Можеше да ми отговориш просто с една дума. Не съм имала за цел нито да разсмивам някого / защото не съм клоун/ нито пък да бъда "доволна" от нечии спомени...

# 477
  • Пловдив
Скрит текст:

Комисарят показва страхотни състояние в различни етапи от историята за живота му.

И с това темата е изчерпана.  Peace Щом не бива да се изказваме по това какви са състоянията му и защо ги показва (това е част от СЦЕНАРИЯ, за който сме помолени да НЕ пишем  Naughty), защото личното мнение и отношение на изказващите се ще развали хубавите отношения между пишещите все още в темата, онагледяването на показаните състояния е краят на "обсъждането".

Не ми вкарвай твои думи интерпретации в поста. Разбра за какво помолих. Ако кажеш, че аз се изчерпвам - то ти си неизчерпаема....
.................
Марта, добре че можеш да пишеш... и заради мен.
newsm10

# 478

Наздраве за оцелелите! Simple Smile)) С логика, без логика, реално или не, получихме си хепи енда. Simple Smile) Е, за мен е по-важна думичката "енд", но... Simple Smile))  baby_neutral

# 479

Щастие, любов, дете... най-важното в този живот...  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт