Кой какво сервира снощи - кой какво ще готви днес? - 4

• 22 247
  • 421
  •   1
Отговори
# 375
  • Den Haag
Ето ти една рецепта за локумена баница!

ЛОКУМЕНА БАНИЦА

1 пакет кори
1 кутия локум(може и две)
2 яйца,1 ч.чаша захар,1 ч.чаша брашно,1 бакпулвер

Смесваш яйцата със захарта,брашното и бакпулвера.Локума нарязваш на малки парченца.
Взимаш 2 кори слагаш малко мазнинка ,мажеш листа със яйчената смес и в единия край нареждаш локума.Навиваш на руло и нареждаш в тавичка.Печеш 15-20 минути при 180 градуса и заливаш със сироп.
А как приготвяш сиропа  Embarassed Embarassed Embarassed

Аз го правя 1:1(захар и вода).Оставяш го да кипне,прибавяш ванилия и готово!Трябва да е горещ при студен блат(баница) и обратно!
Благодаря ти а колко горе -долу количество трябва, да не я удавя във сироп?!? Grinning

# 376
  • Den Haag
Снощи: Ориз със домати и зелена салата.
Днес: Боб със наденица и баница с локум  Wink

# 377
Мисля че 1 ч.чаша захар и 1 ч.чаша вода е достатъчно(от по-големите).Сипвай по-малко и ако видиш че и идва много не го слагай целия! Wink

# 378
  • Den Haag
Мисля че 1 ч.чаша захар и 1 ч.чаша вода е достатъчно(от по-големите).Сипвай по-малко и ако видиш че и идва много не го слагай целия! Wink
Благодаря ти   bouquet. Отивам до магазина за продукти  Wink.

# 379
Вчера филии с кайма и айрян за закуска, а днес мисля да правя китайска салата с оризово фиде.

# 380
Снощи - зелена салатка и бобец
Днес -  зелена салатка,пържена пъстърва и картофи соте

# 381
снощи бяхме на пицария щото имах двоен празник  Wink а днес ще готвя ориз със зеленчуци, зелена салтка и мисля един крем м микровелето да спретна - дано да стане

# 382
  • София
Снощи - кюфтета със зелена салатка, а днес имаме на гости вегитариаци и съм измислила до сега следното:
 - хумус
 - чеснови хлебчета от пълнозърнесто брашно
 - салата от печени чушки
 - зелена салата
 - плато сирена
 - маслини разни видове
 - сушени плодове

Че мъжът ми ще си остане гладен е ясно, дано поне като за вегитариаци това да се засищаща храна  newsm78

# 383
  • Вече в моята си приказка...
Днес за вечеря направих ориз със заешко месо и някаква салатка ще направя, когато се прибера от работа. Сигурно с марулки. Иначе съм подхванала едно пролетно почистване, така че няма да глезя мъжете си тази седмица с любими ястия...

# 384
  • все тук
Снощи - огретен, баклава, салата домати и краставици.
Днес - пиле фрикасе и пиле с ориз, зелена салата, остатъци от баклавата.

# 385
  • Den Haag
Баницата стана супер, мъжлето не повярва, че аз съм я правила  Peace

# 386
  • UK/София
Снощи готих пиле с ориз, а сега съм се захванала с грах със свинско.Ще направя и един сладкиш"Негърче" за закуска на мъжа ми утре, че той е специален #Cussing out

# 387
снощи пиле с топено сирене и гъби+зелена салата, За днес - остана ми малко от соса и гъбите и добавих картофи и пак във фурната.Незнам какво ще стане, ама ще видим... Simple Smile

# 388
Снощи, телешко с пресен лук и сметана, за първи път го направих но стана мммммммм страхотно!

# 389
  • Den Haag
Снощи, телешко с пресен лук и сметана, за първи път го направих но стана мммммммм страхотно!
Как го приготви? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт