ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 60 тема

• 45 159
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
Когато кученцето ухапе, казвай твърдо НЕ с висок и категоричен глас. После давай играчка или солета. Котато порастне още малко при захапване казвай НЕ и игнорирай за минута-две. Така ще разбере, че играта спира при захапване, а не продължава. Успех!

Аз така отучих моят вече 3 месечен сладур да ме хапе. Още от взимането когато се опитваше да ми хапе ръцете или ушите (приятелят ми го научи на второто) казвам "не" със сериозен, спокоен и категоричен тон и ако все още не се е научило , че "не" означава: "не прави това, което правиш" Simple Smile го бутвам с длан или два пръста по гърба, раменцата или вратлето, докато го произнасям и.. така. Научи се супер бързо и нямам никакви проблем. Същото правило прилагам по отношение на всичко, което докопа, а аз не искам да дъвче. Бих ти препоръчала да му намалиш броя на играчките, особено в тази възраст. Когато едно паленце има много различни играчки, то приема, че всичко може да се ползва за играчка, защото явно разнообразието не е проблем. Примерно остави му 3-4...с различна твърдост и материал. Взимай една в ръката си и си играй с нея с малчо. Така то прави асоциация, че тази играчка означава игра и дори да не си там с времето ще започне да си играе само с тях. При моето стана точно така и сега си играе само с кокал от конци (любимата му, има ги във всеки зоомагазин - по-мекички са и по-лесни за хващане), силиконов кокал, релефен, който седи само в хола и знае, че като го пусна в тази стая имат достъп до играчката и си я търси и играе с нея, иначе не му я давам. Има кокали от кожа винаги, за да си чисти зъбките - супер много им се радва и обикновено му ги давам като легне до мен и се опитва да ми дъвче ръцете(още в началото, преди да се отучи)..Като беше съвсем малък му го държах аз, докато си играе, после го махам. Сега съм му ги оставила и си ги държи сам Simple Smile Има и кожена малка топка, но с нея си играе рядко. В момента най-често унищожава възглавничката си, която му взех като бебе...редува това да я носи напред-назад, после я "умъртвява" със зъби (веднъж е шита), после и се качва (от два дена много ме дразни Grinning Grinning ) и после ляга да спи на нея.
 Накратко, оставете му не повече от 5-6 неща, включително възглавничката му и одеалцето и за другите използвай команда "не" с контакт с ръка, ако е необходимо. И ако си унищожава одеалцето и възглавничката в тази въраст, остави му ги и не му се карай, така си знае, че само тях може.

Много се отплеснах, но и още много мога да кажа. Аз съм перфекционист в тези неща и изчетох и пробвах толкова за последните три месеца, че се чувствам като нещо средно между Сизър Милан и Уикипедия Grinning Grinning Grinning

Дано да съм била полезна, приемам и други поведенчески въпроси Grinning

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 11:48 от Анонимен

# 91
Здравейте всички. Hug
От 2 седмици имам Йорки.На 2 месеца е и имам малък проблем... Sad
Постоянно ни хапе ръцете и вече като му порастнаха зъбки боли.Когато се раздивее много силно хапе.Има играчки,и то много.Има и кожени солетки,но явно нищо не помага... Rolling Eyes
Моля за съвет Praynig
Слагаш чаена лъжичка под пръстите ти си, така че да не се вижда много. Когато захапе му става неприятно и се отучват Wink Моята мопска така я отучих. Много ме дразнеше.

# 92
 Исках да попитам, някой знае ли къде можем да гравираме медальончето на Шоши в София?

В Д-р Стефанов гравират, но само ако си купиш от тях.
  Взехме му това и ми е супер сладурест с него Grinning

# 93
Ох, че е хубав!

# 94
  • Ланкър, планините Овнерог
Исках да попитам, някой знае ли къде можем да гравираме медальончето на Шоши в София?

В Д-р Стефанов гравират, но само ако си купиш от тях.
  Взехме му това и ми е супер сладурест с него Grinning

Видях, че има машина за гравиране в Зооцентъра в ХИТ-а (Младост)

# 95
Лелеее колко съм изпуснала ! Честито на рождениците със закъснение  Heart Eyes Страхотни снимки видях !Честито на новите стопани , пожелавам ви много радост с четириногите калпазани ! Hug

# 96
Гита Ог, благодаря, ще го проверя Simple Smile

# 97
На толкова ги отделят. Захранени са с гранули, ядат си ги нормално -  http://www.kuche.evropea.com/vazpitanie_na_kuche.html
Причината да търся неговата марка е, защото не е редно да я сменям просто. Ок?
Предното ни куче е взето на 29 дена, пък смятам, че добре си поживя 15г.
Това на колко ги отделят някои субекти и аз няма да го коментирам - вече е все тая. Питах коя е храната, защото някой тук може да даде мнение за нея или да те посъветва коя друга е добра. Аз съм съвсем ок, че си му търсила конкретна храна, но това, че търгашът, който ти го е дал, го е захранил с нея и кучето я яде от някакви 5-7-10 дни, хич не означава, че това е неговата марка и че трябва да настояваш да я яде, ако не я иска. Може да се смени при необходимост и са написали вече как. Ти си знаеш.

# 98
  • Ланкър, планините Овнерог
"Търгашът" не ми е продавал храната му, да не говорим, че е на линия 24/7 за съвети (снощи в 22.40ч звъня на лекарите за съвет). Абсолютно го е грижа какво се случва с кученцата му, а аз съм спокойна, че имам на кого да разчитам. Както и да е.

# 99
Дума не съм обелила за търговия с храна, друга "стока" имах предвид. А ако го беше грижа толкова абсолютно, щеше да задържи кученцата при майка им по-дълго, вместо да бърза да ги изтъргува или да се отърве от грижите и разходите покрай отглеждането на бебетата.
Даже не съм целяла да започвам спор или нещо - не се сдържах, защото ми стана мъчно като си представих как бебето от снимката трябва да хрупа гранули, но и смешно-абсурдно от изказването, че сега го храниш КАТО бебе, защото не иска да яде НЕГОВАТА си СУХА храна. Можеш да вадиш ползи от мненията (не визирам моите), които хората ти дават в резултат на твоите постове, а можеш просто да кажеш, ако искаш само да въздишат колко е сладък Чарли и да не ти се бъркат.

# 100
Малко ще отклоня темата от последните постове, но съм в чуденка кое по добро - капки против паразити или пък противопаразитна каишка.
Аз на Макс му слагах предния месец капки и сега съм му взела, но пък намирам по някоя и друга бълха по него и не знам дали пък каишката няма да е по ефективна. Вие от кой от двата варианта сте по-доволни.
Иначе при мен приучаването на хигиенни навици върви добре. Има си изпускания и вкъщи, но са съвсем малко и то само по малка нужда. А пък днес го заведох на разходка в парка до река Дунав и той като се метна във водата.. то не беше въргаляне, шляпане, подскачане.. абе голям кеф. Но не посмях да го пусна от каишката, защото имаше плажуващи.
Намислила съм днес да му сваря пилешки дробчета и да сложа малко ориз вътре и да заместя едното ядене на гранули с него.

# 101
Sivi, моят е с каишка Килтикс от няколко месеца - нито веднъж не съм открила кърлеж или бълха, а той постоянно се търкаля по тревите. Обаче вече стана много мърлява, направо е гнусна, забърсвам я лекичко, но не знам как да я почистя качествено, да не й отнема от препарата нещо newsm78

# 102
  • София
Sivi дали е по-добре да ползвате пипети или каишки зависи от много фактори. Най - добре е на място с ветеринар да прецените според начина на живот на кучето.
Аз до миналата година ползвах каишка Скалибор и съм много доволна. Тази година съм на пипети, защото си имаме и малко човече което постоянно пипа кучето и праховата каишка не е вариант за нас вече.

# 103
Tedi_Ati сега като спомена май наистина с пипетите е по-добър вариант, защото вкъщи има и дете. Той не че племенника много го пипа. Още го е страх от кучето, въпреки че той даде зор да го взимаме по-бързо и сам си го избра.  Crazy
Ще го обмисля пак, защото с пипетите все пак му се лепва по някоя и друга бълха. Ще му взема и каишка за проба, ако е по-защитен с нея ще инструктирам малкия дори и да му дойде мерака да го гали да внимава с каишката.  Flutter

# 104
Последно като водих Лъки се оплаках на Вета , че дори с пипета пак намирам кърлежи по него и той ми обясни ,че пипетата помага да не му се забият и ми даде едно пръскало и ми обясни че като го напръскам преди разходка просто ще бягат гадините от него и каза , че е хубаво да се пръскам и аз ако ходя в треви. Обясни , че заедно с пипетата върши чудесна работа. До сега съм много доволна , Лъки днес е на балкан , ще видим дали пръскалото е издържало на днескашните треви. Не му помня името , по-късо ще го напиша като си дойдат.

Малък данък от нас
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт