Бъдещи осмокласници- тема 70

• 75 255
  • 866
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Препоръчаха ми д-р Димов от 14 ДКЦ. Бил лекар и на художествените гимнастички. Много добро впечатление ми направи вчера.
Да, колената го болят, но за тях докторът каза, че няма проблем. Имал и скъсени ахилеси, но това било от растежа и да не се притеснявам.
Днес ще направим снимката и отивам пак при доктора.

А пъпките са ужасни, не може да спи от сърбежи. В началото си помислих, че може паяк да го е налазил или да е от комари, но не е това. Вчера и един алергозан му дадох, а те продължават да излизат.

# 541
  • Варна
Да, и аз водих при лекар специалист спортна медицина.
От септември подновява гимнастиката моята. Отделно двете ще ходим на народни танци. Това е компромисния 'спорт' на който се съгласихме и двете. А искам да сме двете за да я контролирам, че се занимава с нещо различно от учене и интернет.

За пъпките май наистина идете при ЛЛ и евентуално при дерматолог.

# 542
Да, и аз водих при лекар специалист спортна медицина.
От септември подновява гимнастиката моята. Отделно двете ще ходим на народни танци. Това е компромисния 'спорт' на който се съгласихме и двете. А искам да сме двете за да я контролирам, че се занимава с нещо различно от учене и интернет.

За пъпките май наистина идете при ЛЛ и евентуално при дерматолог.
ДО : ЗМИЯ
Аз водих моя син преди по-малко от месец в кожния диспансера до 29поликлиника. Взима се направление отЛЛ, но е различно от обикновенните - и се пише на ръка , но свършихме работа бързо и добре/на телефона от сайта им ще ви обяснят ако се обадите/.
Алергозана не е нещо сериозно.Вместо него давайте ериус, но това е ако е от алергия. Имате нужда от доктор Sad

# 543
За кожата при омазняване и образуване на пъпки -Зинерит и почистващо мляко -Здраве,че е по евтино,но добро ,може и на Биодерма или друго.Това по предписание на трима независими дерматолози,след преглед.Ефектът при двукратно на ден ,третиране,след 2-3 месеца.Ефект пълен след половин година,но почистването и еднодневния Зинерит си остават поддържащи.

# 544
  • Sofia

chochko,
В Гьоте може да започне с възрастните А1 - то и без друго не са много възрастни тези, които започват да учат.

Ще се обадя да попитам, но съм чувала, че не записват ученици с възрастни. Техните курсове се водят за подрастващи.

Когато аз карах там курс имаше двама ученика в групата - вярно, че бяха 10-11 клас, но пък и групата беше В2.
Най-добре да си питаш.

# 545
  • София
За кожата при омазняване и образуване на пъпки -Зинерит и почистващо мляко -Здраве,че е по евтино,но добро ,може и на Биодерма или друго.Това по предписание на трима независими дерматолози,след преглед.Ефектът при двукратно на ден ,третиране,след 2-3 месеца.Ефект пълен след половин година,но почистването и еднодневния Зинерит си остават поддържащи.

Не е акне.
Или е нахапан жестоко от някакво насекомо, или е краста Shocked
Което и да е от двете, ЛЛ даде мазило, с което да се маже. Дано мине бързо.

# 546
 Laughing Със сигурност е от възрастта,при нас.

# 547

Не е акне.
Или е нахапан жестоко от някакво насекомо, или е краста Shocked
Което и да е от двете, ЛЛ даде мазило, с което да се маже. Дано мине бързо.

http://bilki.bg/250-bolesti-i-lechenie/krasta-simptomi-lechenie- … cheski-savet.html

при нахапване от насекомо пъпките са различни, и лечението също . дерматолог би казал конкретно .

# 548
  • София
Нищо общо нямат неговите пъпки с това от картинката.
Сега ще го водя при дерматолог.

# 549
Когато аз карах там курс имаше двама ученика в групата - вярно, че бяха 10-11 клас, но пък и групата беше В2.
Най-добре да си питаш.

Да, ще звънна да попитам. Курсът им А1 обаче се провежда два дни вечер и един път в събота, което не съм сигурна как ще се възприеме от младежа.  

# 550
  • София
Препоръчаха ми д-р Димов от 14 ДКЦ. Бил лекар и на художествените гимнастички. Много добро впечатление ми направи вчера.
Да, колената го болят, но за тях докторът каза, че няма проблем. Имал и скъсени ахилеси, но това било от растежа и да не се притеснявам.
Днес ще направим снимката и отивам пак при доктора.

А пъпките са ужасни, не може да спи от сърбежи. В началото си помислих, че може паяк да го е налазил или да е от комари, но не е това. Вчера и един алергозан му дадох, а те продължават да излизат.

Много приличат на хранителна алергична реакция. Веднага спират да излизат като мине на въглехидратна диета - никакви белтъчини, шоколади, мед, може да ви изпишат и Ериус. При мен се получи преди много години в много силна степен, сърбежите са ужасни, дори бях в Пирогов за една седмица - от ягоди. Много ми беше чудно защо трябва да спирам белтъчините – особено киселото мляко, но докторката тогава ми обясни, че в такъв момент организмът реагира остро особено на белтъчини и необходимо време организмът да се изчисти, за да може отново да възприема белтъчините без реакция. Сега се случва веднъж на 1-2 години да  получавам такъв обрив, детето също, с въглехидратна диета резултатът е незабавен - спират сърбежите и не излизат нови пъпки, дори не се налага да взимаме Ериус (разбира се, ако е алергия). И тъй като е много рядко, дори не сме се изследвали от какво се получава.
Но най-добре отидете на лекар, в 29 ДКЦ лекарите от кожния диспансер са много добри, малко са нелюбезни (поне ние попаднахме на такива), но дадоха много точна диагноза. Успех!

# 551
  • София
Ходихме при кожен лекар. Нахапан е от нещо. Предписа противоалергично и нещо за мазане. Надявам се да отшуми скоро.

# 552
  • Високо в планината на изобилието
Отдавна не съм писала,но пък редовно ви чета.Моя син е висок 174,тежи почти 70кг,но още няма нито един косъм на пубиса и на други важни места Laughing,говори  с детския си глас.По късно ще се опитам да му сложа снимката.Преди две седмици падна от колело и си счупи предните два зъба,предстои му изграждане.Имаше доста охлузвания по лицето,краката и ръцете,но,слава богу,бързо оздравяха,само със зъбите имаме доста грижи.Приеха го по първо желание в немска паралелка в гимназията,беше много доволен,аз исках друго,но го оставих сам да избере.

# 553
  • Варна
Чета в момента седмокласната тема, но все още нямам поглед върху предстоящите промени и не пиша там.
По-натам задължително ще се включвам да давам кураж на мамите и децата и да споделя нещо от личен опит.
Нали вече сме гърмяни зайци.  Grinning
Скоро разговаряхме с детето, как някога много обичах да пиша съчинения. Дават ни тема, примерно, "На дълъг път се тръгва с малка крачка" и аз съм в стихията си.  Laughing А тя ме гледа умно:"Мамо, аз нали също съм добра в писането, обаче нищо не ми хрумва. "
Ами маме, сега сте съвсем папагали, кога за последно писахте съчинение, освен да разсъждавате какво е искал да каже автора?
Отивам да чета пак в седмокласната.

# 554
  • Пловдив
Стейси, то не е само в писането, иска се малко и житейски опит.
Аз едно време бях гола вода в писането на съчинения, есета и подобни. Сега се справям значително по-добре, ама съм с друг акъл.  Grinning

Не им е лесно на бъдещите седмокласни майки. Обаче като знам какво чуваемост има в МОН, си мисля, че промените ще си бъдат приети за сметка на децата, които учат и имат амбиции. На другите им е все едно.

Общи условия

Активация на акаунт