Бъдещи осмокласници- тема 70

• 75 255
  • 866
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Някой друг от Варна ако подава за лична карта на детето, да напише, моля, искаха ли им да дойдат с готова снимка или не.  Twisted Evil Да не правим напразно снимки.
На мен служителка на място в паспортното ми каза да отидем и със снимка.  ooooh! Това беше през май.
Склонна съм да мисля, че няма да ни искат, щом на Флаш не са искали, но все пак...ако случайно успее някой от нас да прибяга до Варна с детето и ни забавят, ще умра от яд. 
Всъщност то май тепърва ще искат снимки за разни работи за новата учебна година.

Тази година ни побъркаха от разни документи!  Confused

# 526
  • На черешата
И без това ще ви трябва снимка за бележника, така че по-добре си вземете.  Peace

# 527
И на нас ни предстои изваждане на лични карти.Чудя се обаче дали за всяко дете искат и им е необходим акт за раждане, първо защото в базата с данни в нашия запис фигурират и децата ни и второ - при подаване на заявление за паспорт вече сме подавали такъв Thinking

Бихте ли споделили за приетите в езикова гимназия с езика, който е учен до 7 клас - и в училище, и в школа, с прекъсване в 7 клас, кога е добре да се започне извънкласно обучение по втория език - от тази година или от следващата? До момента не сме учили втори чужд език, нямаше застъпен такъв ЗИП по програма в нашето училище.Става въпрос за немски и испански. Препоръчайте, Моля, добри школи за тяхната възрастова група? Гледах в Гьоте институт, но ми направи впечатление, че младежките курсове започват от ниво В1.

# 528
  • Варна
Някой друг от Варна ако подава за лична карта на детето, да напише, моля, искаха ли им да дойдат с готова снимка или не.  Twisted Evil Да не правим напразно снимки.
На мен служителка на място в паспортното ми каза да отидем и със снимка.  ooooh! Това беше през май.
Склонна съм да мисля, че няма да ни искат, щом на Флаш не са искали, но все пак...ако случайно успее някой от нас да прибяга до Варна с детето и ни забавят, ще умра от яд. 
Всъщност то май тепърва ще искат снимки за разни работи за новата учебна година.

Тази година ни побъркаха от разни документи!  Confused

Да, искат снимка.
Ние вадихме през юни в 3-то РПУ, акта за раждане - оригинал и едно копие, снимка - аз занесох от тези които съм вадила за бележника, и един родител

# 529
  • Sofia
Това със снимката си е наистина някаква измишльотина за Варна. Всеки си интерпретира наредбите, както му падне  ooooh!

chochko,
В Гьоте може да започне с възрастните А1 - то и без друго не са много възрастни тези, които започват да учат.

И ние сме в такава ситуация - сега ще е с език, който е учила с години и, според нея, след като е гледала учебниците, няма да я затрудни никак.
Така че решихме да започне от 8-ми клас френски (по нейно желание - аз лично предпочитам друго, но..).

Та в тази връзка - имате ли опит с школи по френски, подходящи за възрастта?

# 530
  • Пловдив
Tari Tasartir, за френски провери във Френския Институт. Там имат всякакви курсове и всякакви нива.  Peace
Принципно това е прекрасно място за всеки, който се е насочил към френски, независимо дали е курс или учи френски в училище. Имат хубава медиатека
Скрит текст:
/библиотека, но освен книги предлагат и разни неща на електронни носители, та по френски маниер се нарича медиатека/

Девойката вчера си извади карти за градския транспорт, след като в петък й поставих ултиматум - или вади картите в понеделник, или ще ходи пеша до края на септември. Хвана дикиш. Ама като нищо щях да я оставя да спортува сутрин бързо ходене от нас до ОМГ.  Mr. Green

# 531

chochko,
В Гьоте може да започне с възрастните А1 - то и без друго не са много възрастни тези, които започват да учат.

Ще се обадя да попитам, но съм чувала, че не записват ученици с възрастни. Техните курсове се водят за подрастващи.

# 532
  • София
А знаете ли каква е глобата,ако се забавим с издаването на личната карта повече от месец?

# 533
  • Пловдив
А знаете ли каква е глобата,ако се забавим с издаването на личната карта повече от месец?

Мисля, че е 20 лв.

# 534
  • София
20 лева  е, но едни служители глобяват, други не, въпрос на късмет. Ние поради разни обстоятелства с много повече от допустимото закъсняхме и пак не ни взеха глоба. Peace

# 535

chochko,

Ще се обадя да попитам, но съм чувала, че не записват ученици с възрастни. Техните курсове се водят за подрастващи.
Записват-гимназисти за всякакви курсове,ако успеете да се запишете де,че летните са с много кът места.То и тези през учебната година.

# 536
Ние закъсняхме с 5 месеца и нямаше глоба.

# 537
  • София
Формално глобата е между 20 и 150 лева.

Ние обикаляме по доктори. Вчера бяхме на ортопед, защото го болят ставите. Според доктора има леко гръбначно изкривяване, за което днес ще правим рентгенова снимка. Дано не е така.

Освен това от неделя насам му излизат едни огромни сърбящи пъпки по тялото, по този повод ще посетин и ЛЛ.

# 538
  • Варна
змия ... той е много висок и слабичък все още. За съжаление с това бързо израстване точно този тип проблеми се появяват. Кои стави, на краката ли?

# 539
  • На черешата
Формално глобата е между 20 и 150 лева.

Ние обикаляме по доктори. Вчера бяхме на ортопед, защото го болят ставите. Според доктора има леко гръбначно изкривяване, за което днес ще правим рентгенова снимка. Дано не е така.

Aз бях така в моите ученически години, пораснах твърде бързо и имах проблеми с костите и ставите. Изпих една торба лекарства имаше и инжекции. От активен спортист, станах абсолютен мързел, всичко ми беше забранено.
 Къде ходите, кой ортопед? И дъщеря ми ходи прегърбена и искам да я заведа на лекар.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт