Бъдещи осмокласници- тема 70

• 74 727
  • 866
  •   1
Отговори
# 600
Със седмокласни страсти/Кандидатстване/ до сега не сте успели да ме стреснете кой знае колко, обаче темата с пушенето на тази възраст/+ трева/  Shocked Shocked Shocked Онемях, признавам. Не е общоприето според мен или ако е- не го намирам за нормално.

# 601
  • София
Това, че не го виждаш и приемаш не означава, че не съществува. Някъде се почва в 7 клас, другаде може по-рано или по-късно. Но факт е, че един огромен процент от гимназистите са пили и пушили какво ли не. Не бива да си затваряме очите за това, че децата ни най-верятно ще бъдат поставени пред този избор и всичките последствия от него.

# 602
Елл, 6-7 клас е твърде рано и не е нормално.
Не се съмнявам, че съществува, не живея в саксия все пак.
Нима допускаш, че съм със затворени очи?

# 603
  • Sofia
Рано е и да, не е нормално, но си е така...
Навремето имахме съученици, които от трети клас пушеха. Колко бой са изяли, само те си знаят...
Изкушенията са навсякъде, а сега, сравнено с тогава, са в пъти повече.
Далеч съм от мисълта, че няма да опита. Само се моля да мине с опитването.

Днес изпратих девойката на лагер, на море.
Уж големи вече, пък сърцето ми пак свито.

# 604
  • София
"пуши постоянно и почти не се прибира", секс...

Един здрав бой... макар че сте закъснели.
Въпроса е "що си мислите, че пишещите в темата са тъпи?".

# 605
Здравейте мами. Отдавна не съм писала, но наистина разпускаме и събираме сили за следващият етап.
Започнах да чета темата на миналогодишните осмокласници и ужасно се притесних за следващата учебна година. Как ще се справя с новия език ми беше грижата досега, а от прочетеното в другата тема съм притеснена сега и за математиката. Материалът се оказва за 4 часа седмично пък те имат 3 часа.
Ще може ли да сподели някоя майка, кой стихотворения се учат в 8 клас наизуст поне да ги погледнем.

# 606
Малко преувеличавате нещата. За цигарите е вярно, че се пуши и то сериозно, но за тревата нещата не са така. Да, някои са опитвали, но  това не са "повечето" и малко от тях ще продължат да употребяват трева след опитването. Има трева и цигари, но е грешно, че е сред повечето, може би е 50 на 50.

# 607
Мислех,че ще почивате ,а то какви дебати сте заформили.
Нашата родителска е на 2 септември ще видим какво ще кажат.
Ние за съжаление ще почнем учебната с гипс. Sad

# 608
  • Варна
Ние за съжаление ще почнем учебната с гипс. Sad

Защо така?  Hug Успех с лечението!

Девойката се прибира след два дни у дома. Напрегнато ми е, като не е до мен. Но тя си иска приятелките в града.

# 609
  • София
Моята щерка за момента е категорична, че нямало да пуши, защото "от това се умира".
Но пък иска да си прави татуировка, временна. Страхлива е и ме съмнява да се подложи на това. Но не се знае знае ли се.
Пие кола, което аз не одобрявам. Опитвала е кафе. Опитвала е бира.
Вярно е, че не можем да ги държим под похлупак...

# 610
  • Sofia
Временната татуировка е с къна - защо да се страхува?

# 611
  • София
Не знам как се правят временните. Аз си мисля изобщо да не пробва Simple Smile

# 612
И аз така. Проведох малко психоатака, че по мое време татуирани ходеха само циганите и бившите затворници. Така и беше, не е лъжа. Та, думам ти дъще, сещай се снахо, ако е от полза.

# 613
Аз имам доста татуирани колеги, включително по доста видими места- врат, ръце и т.н., с пиърсинг, вкл екстремен...говорили сме доста за това, а и за рисковете от зарази. Гледахме филма Хлапета. Самата аз родих на 19 години  Embarassed и съм жив пример на тая тема. Та говорим за доста неща, не е като да не говорим...покрили сме основните теми.
Нооо децата са едни с нас или сами, съвсем други в група...ама съвсем, съвсем други. За единия имидж какво ли не правят...просто е страшно. И част от проблема е, че не знаят как да откажат без да си навредят на имиджа или дори просто да откажат. Липсва им обиграност и житейски опит. Страшничко е.

# 614
  • София
HAPPY много точно казано за имиджа - какво ли не правят, за да се покажат, че са много отворени или сакън да не ги помислят за много задръстени.

С моята караме вечер колелета за физкултура и веднъж още беше през учебната година се разминахме с нейни съученички. После ми каза, че очаква да я спукат от бъзикане заради това, че кара колело с майка си. Сега ми заяви, че не иска да и купуваме нищо за началото на учебната година - нито кецове, нито дрехи, за да видела какво ще е модерно в новата гимназия ........ Само една раница поръчахме, че старата е много амортизирана. Чак ме вбесява с  непрекъснатото съобразяване с това какво ще кажат другите и сакън да не е по-различна от масата.

Иначе по въпроса с пушенето - тя е върла противничка, непрекъснато дуднат на баща си, който е пушач, относно вредите от тютюнопушенето. Да видим до кога ще е. В стария клас пушеха 2-3 момчета. Ходиха на заешка среща с новите съученици - разказа ми, че масово са палили и младежи и девойки - дали за да се правят на отворковци или защото наистина си пушат предстои да разберем.

По въпросите с алкохола - започна да проявява любопитсво и и даваме да пробва от нашите питиета, но каза, че единствено Ариана радлер и харесва. На зеленото училище в 7 клас бяха пробвали бяло вино. Даже една девойка си пийнала повече и другите я били снимали как говори глупости и после си менкали клипа, та надълго и нашироко обсъдихме въпроса какво може да си докара с такова поведение. Даже сме си говорили, че ако иска да пробва някакъв алкохол, да пробва у дома с нас - поне напитките са качествени, защото на ученически сбирки поради бюджетни ограничения най-вероятно алкохолът ще е менте.

Иначе за новата учебна година поръчахме една раница. Вчера ходихме до Метро да пазаруваме - пуснали са тетрадки на стекове та купихме няколко стека тетрадки голям формат. Другите неща очевидно ще са след 15 септември.

Общи условия

Активация на акаунт