Бъдещи осмокласници- тема 70

• 75 254
  • 866
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Девойката иска да ходи, но май не е много на ясно какво я чака. Има вероятност по средата да изреве, че и е в повече. Времето и ще се разпокъса.  newsm78

и при нас е така. Тя не се отказа и не пропусна нито един урок при учителката си по английски в 7ми клас.
Пак ще си говорим есента.
На теория знае какво я чака. Имаше полезни разговори с бивши възпитаници на училището с немски, завършили после в Австрия, момче и момиче. Доста си говориха за 'кое и как', тя е много нахъсана ... ще видим. Както реши тя.

# 76
Относно летните интензивни курсове: в 5 клас записах големия на такъв курс за месец. За този един месец си счупи главата на басейн(шевове+антибиотици) и изкара пневмония (антибиотици на инжекции) т.е така се стекоха нещата, че да ме затрудни максимално и да не учи. Този английски още го помня, защото малкият беше на 2 годинки с ангина по същото време... Та лятото дори и да си помисля за такива курсове, просто няма да бъда чута. Ще ми се и аз една такава девойка, която иска да учи да имах, ама на...Някой с момчета да ми подскаже как се мотивират?!

# 77
  • София
Моята също учи интензивно английски от 2-ри клас. В края на 6-ти клас се яви на изпит пред Кеймбридж и взе В1. Миналата година спряхме английския заради подготовката за кандидатстване, но тази година категорично иска да се записва на английски, даже сега чете една книга на английски. От есента ще почва френски, от който бъкел не знае, а втория език в гимназията ще е испански. Тя си избра тази комбинация с ясното съзнание, че ще се готви навън по английски.

За сега нищо не сме предприели по отношение записване на английски. Каквото тя си реши. В крайна сметка сигурно септември ще я запишем за по-кратък период да видим как ще тръгне и ще решаваме в хода на годината.

# 78
  • Пловдив
Ни виждам в списъка да има нещо обемно, което да не може да прочете през учебната година.

Не знам. Ако има по 70-80 думи на ден на чисто непознат език, дали ще има време за "Крадецът на праскови"?!?

В случая тя си продължава с английски, така че няма да е непознат език.
За новия език + курс по английски - зависи от детето и как ще си разпредели времето. Моята до сега на курсове не е ходила. И честно казано не виждам никаква разлика в подготовката с тези, които са ходили на курсове. А моята не е от най-знаещите, поне по моите критерии.
За сертификатите - не разбирам за какво са ви нужни на този етап от образованието на децата. Ама наистина не знам.  newsm78 Явяването на изпит за езиков сертификат трябва да бъде с някаква цел. За да ти послужи за нещо.  Peace

# 79
Тази година ще наблегне на френския и математиката.
На английски си чете тийн книгите вече почти една година, абонирахме го и за NG  на английски  и това ще е.
На курс не е ходил, за сертификати не се е явявал, така че изобщо не знам какво му е нивото, ще го мислим по нататък.

# 80
За сертификатите - не разбирам за какво са ви нужни на този етап от образованието на децата. Ама наистина не знам.  newsm78 Явяването на изпит за езиков сертификат трябва да бъде с някаква цел. За да ти послужи за нещо.  Peace

Ами да кажа моята гледна точка. Нормално децата (според моите представи) до края на училищната си възраст трябва да знаят един език отлично и един на прилично ниво. За кандидатстване в чужбина в края на 11 клас децата трябва вече са ориентирани. За да осъзнае човек колко наистина знае, не е достатъчно да се посещава курс и да го завърши с изпит към школа(или просто да е учил в училище). Колко наистина знаеш си проличава точно на тези международно признати изпити по език. Аз съм завършила на курс ниво А2 немски например, но като почнах разни тестове - друг път. При все, че се стараех много, нито наборът думи ми е достатъчен, нито всички правила -  упражнени достатъчно.  За децата - не съм разчитала  само на училището. Все си доучват някъде, където са заставяни да пишат есета, репорти и т.н. В училище учителката не се напрягаше много-много,защото беше и класна и половината час отиваше в за обяснения за отсъствия, оценки и т.н. Синът ми оттам нищо не научи. Та затова може би тук изглеждаме пренавити по отношение на езика,  Wink dundi73. Когато си поставен при равни други условия, да можеш да докажеш колко знаеш.

# 81
  • Пловдив
Не сертификатът показва колко знаеш, Trol4eto .  Peace
Курс, ОК. въпросът ми беше за какво ти е сертификатът?
Повечето университети изискват сертификатът да е получен в последните 2 години преди кандидатстването.
А и немалко деца със сертификати виждат зор с езика, когато стигнат в университета в чужбина.  Peace

# 82
Не сертификатът показва колко знаеш, Trol4eto .  Peace
Курс, ОК. въпросът ми беше за какво ти е сертификатът?
Повечето университети изискват сертификатът да е получен в последните 2 години преди кандидатстването.
А и немалко деца със сертификати виждат зор с езика, когато стигнат в университета в чужбина.  Peace

Защо сертификатът да не показва колко знаеш? Там е ясно  какво може притежателят на този сертификат по европейската езикова рамка. Не казвам, че в 8 клас трябва да се вземе, а  тогава, когато е необходим. Но дотогава езикът трябва да се учи упорито. Колкото до децата, които виждат зор с езика. На мен ми се е случвало да ми изнасят лекция на български и аз пак да не разбра обясненията. Зависи какви науки учат тези деца. Всеки с разбиранията си  Simple Smile ;

# 83
  • София
Моите са от четящите момчета,повече баткото, но и дребното се увлича, като го впечатли книгата. Днес се прибрахме от библиотеката със 7 книги за двамата ,като на  Росен книжките са прилично дебели общо 1700стр  Simple Smile Естествено не са от задължителните, тях ще ги чете между другото.
За английския  сме категорични ,че тази година почива и ще се отдаде изцяло на немския. Той е чисто нов за него и ще  трябва сериозно да му се посвети, още повече, че иска да кандидатства за лайстунг паралелката ,а  за  там трябва да е от най-добрите по езика Peace
В 7 клас не го спряхме от английски и приключи В2+, но заради матурите не се яви на FCE. По-нататък- 9ти, 10ти клас ще се  подготви директно за САЕ.

# 84
Моите са от четящите момчета,повече баткото, но и дребното се увлича, като го впечатли книгата. Днес се прибрахме от библиотеката със 7 книги за двамата ,като на  Росен книжките са прилично дебели общо 1700стр  Simple Smile Естествено не са от задължителните, тях ще ги чете между другото.
За английския  сме категорични ,че тази година почива и ще се отдаде изцяло на немския. Той е чисто нов за него и ще  трябва сериозно да му се посвети, още повече, че иска да кандидатства за лайстунг паралелката ,а  за  там трябва да е от най-добрите по езика Peace
В 7 клас не го спряхме от английски и приключи В2+, но заради матурите не се яви на FCE. По-нататък- 9ти, 10ти клас ще се  подготви директно за САЕ.

Браво Лиани! Как го постигаш?

# 85
  • София
И аз да питам защо са им сертификати по английски? Да не пропускам нещо важно?

# 86
  • София

Браво Лиани! Как го постигаш?

Явно съм случила на деца Wink  Mr. Green

И аз да питам защо са им сертификати по английски? Да не пропускам нещо важно?

Елл, трябват им за кандидатстване в чужбина в повечето случаи Peace Различните университети изискват различни сертификати,като тези на Кеймбридж-САЕ  примерно, са безсрочни, а други- са за определено време, мисля Peace

# 87
  • София
Не е ли по-практично първо да се избере университет, а след това да се готви за сертификат? И не е ли рано на този етап?

# 88
  • Варна
Рано е за сертификати, спокойно. А и освен такива за ниво С1, други не са необходими. Тоест не виждам смисъл от FCE например.

CAE може да е безсрочен, но университетите искат да е положен в последните 2 години.
Голямата ми дъщеря взе CAE с А (С1/С2) не толкова, че ще й трябва да кандидатства, а за да "приключи" с английския и да се концентрира само на немския. Почти сигурно няма да й трябва за кандидатстване, но за работа ще е добре да го има. Ако пък й трябва за кандидатсване за магистратура, пак ще трябва да го държи, защото ще му е изтекъл срока.

# 89
Относно летните интензивни курсове: в 5 клас записах големия на такъв курс за месец. За този един месец си счупи главата на басейн(шевове+антибиотици) и изкара пневмония (антибиотици на инжекции) т.е така се стекоха нещата, че да ме затрудни максимално и да не учи. Този английски още го помня, защото малкият беше на 2 годинки с ангина по същото време... Та лятото дори и да си помисля за такива курсове, просто няма да бъда чута. Ще ми се и аз една такава девойка, която иска да учи да имах, ама на...Някой с момчета да ми подскаже как се мотивират?!

Според мен си зависи от детето,но по конкретния въпрос-в нашия случай приятелите от класа ,в който попадна след 7 клас.Огън дечица са и то като колектив-един да реши да ходи на курс по език например-и всичките се въодушевяват и се записват заедно.Освен в обучението и за останалите развлекателни мероприятия за комплектразходки,купони ,екскурии и н.
Успех на всички и весело лято!
Чакам и хубави вести от участниците в третото класиране! Peace

Общи условия

Активация на акаунт