Проблеми с бъбреците и пикочните пътища 2

• 83 001
  • 571
  •   1
Отговори
# 120
bdbaloni   

Честит рожден ден и от мен на naty_sk и marychery !  Бъдете живи и здрави най-вече, другото ще си го купите!  Smile Желая ви много късмет, и двойно повече семейно щастие!    bouquet

SilvaA, добре дошла при нас!  Hug Искрено ти пожелавам да се разминете с операцията  newsm10

мumi, левкоцитите  са главният признак за възпаление на бъбреците и пикочните пътища (цистит), няма начин при замърсяване отвън да се появят левкоцити в урината  newsm03, не се  притеснявай, явно левкоцитите ту ги има ту ги няма, така е и при дъщеря ми, тъкмо се зарадвам че ги няма и на следващото изследване пак са си там...  thumbsup

Наталия, marychery желая ви весело изкарване на празника ви! Повече усмивки и радостно настроение  newsm24

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 14:45 от eleonora_76

# 121
: SilvaA  успех, дано да не се налага операция.Мumi  благодаря за пожеланията.Нашето GP вчера ми обяснява, че стерилната урина можело да се замърси много лесно, дори само ако пипнеш с твоите ръце срамните устни да детенце  или ако пипнеш колектора около  лепенката докато го залепяш.Надявам се, че скоро ще се отървете от досадните бактерии.
 naty_sk , как е Калина, какво каза Кюркчиева? И ние днес ходихме до Пирогов. Д-р Панчев видя снимката и каза, че действително мехура е много голям и не отговаря на възраста на Мария. Да следиме какво количвство урина изпишква, и като е здрава ще направят още някакво изследване за да се види дали действително е толкова голям, защото имало малка вероятност при микционната снимка да са допуснали грешка, в смисъл да са го препълнили. Е някой от вас забеляза ли горе долу какво количество физиологичен разтвор вливат? При нас беше около половин банка. И да сеоплача, Мария преди малко пак беше с t37,7 #Crazy

# 122
Честит празник и от нас на рожденничките!!! Бъдете живи и здрави вие и дечицата ви!!!
 Сега и аз да се оплача... Embarassed Преди 1седмица от раната от операцията започна да тече нещо. Като се обадихме ,първо ни се накараха, че беше неделя и не могат да си починат от нас и казаха че е конец ,който е тръгнал да излиза и просто ще си излезе... Отидохме до Пирогов, но никой не пожела да ни види а доц. Кюркчиева влезе в операционната... Прибрахме се вкъщи. После бяхме при личната и тя също предположи че е конец. И до ден днешен ,от една малка дупчица колкото игла излиза едва забележимо (но все пак излиза) безцветна течност... На някой от вас случвало ли се е да излиза вътрешен конец? Мислех, че до 2-3дни ще излезе и се притеснявам да не е нещо друго... Иначе сме добре, няма Т и др.  В зависимост от отговорите ви, съм решила утре да отидем пак до Пирогов и да бъдем по-настоятелни  Embarassed
Благодаря!!! Hug

# 123
Rosi, нямам много богат опит, но в края на миналата година оперираха леля ми. Операцията беше на гърдата, но и там конци..бол. Около 3-4 седмици след операцията ми каза, че нещо я драска. Не се виждаше нищо, но се напипваше. Погледнах и от една дупчица, точно колкото главата на игла, се беше показало малко връхче конец. Извадих го с пинсета. Просто го бяха забравили, защото конеца определено беше "конец", а не от тези които се резорбират. От дупчицата обаче не сълзеше нищо, дори не беше зачервено.
Аз все пак бих завела детенцето на лекар. В поликлиниката нямате ли хирург? За да не висиш в Пирогов.
Успех!

# 124
Здравеейте и от нас Hug
Да се похваля - след 5 дена антибиотик - стерилната урина е чиста Peace Ще продължим да си го пием обаче още 5 дена. Утре сме при Буева да го види пак и да каже какво правима нататък. Кога ще правим микционната снимка и т.н. А какво се прави като профилактика? Той сега хубаво няма бактерии, ама щом връща урина значи мине не мине време пак ще направи някой пиелонефрит(така ли се казва?). Постоянно ли ще трябва да пие някакви лекарства? Sad

# 125
Благодаря ви много момичета! Hug Hug
Уродинамичното изследване на Преси показа, че има "голям" пикочен мехур и това е причинаа за рефлукса!!
Засега няма да му правят операция, започваме лечение, ще пие лекарства и се надяваме с това да се разминем! Grinning Не мога да ви опиша колко се радвам в момента! Бях доста уплашена от миналия петък, като ми казаха, че при рефлукса се налага операция! Но, за щастие, причината може да се отстрани!
Не трябва да се стиска като му се пишка, защото това разтяга мехура! Аз все това обяснявам, но кой ли ме слуша...Сега, надявам се, че си е взел поука..Това е за сега от нас... Hug Heart Eyes

# 126
Rosi, нямам много богат опит, но в края на миналата година оперираха леля ми. Операцията беше на гърдата, но и там конци..бол. Около 3-4 седмици след операцията ми каза, че нещо я драска. Не се виждаше нищо, но се напипваше. Погледнах и от една дупчица, точно колкото главата на игла, се беше показало малко връхче конец. Извадих го с пинсета. Просто го бяха забравили, защото конеца определено беше "конец", а не от тези които се резорбират. От дупчицата обаче не сълзеше нищо, дори не беше зачервено.
Аз все пак бих завела детенцето на лекар. В поликлиниката нямате ли хирург? За да не висиш в Пирогов.
Успех!

Благодаря!
Никой не иска да го погледне дори... Всеки казва " Да си го видят хирурзите в Пирогов!" Ами значи ще си го заведа при хирузите в Пирогов... Sad

# 127
И какво излиза, че ние днес с Меричери и Силва сме се разминавали из Пирогов  Wink

Благодаря на всички за пожеланията!

Кюркчиева пак я калибрира и каза, че всичко долу било о,к - да ходим при детските нефролози. Първо ще пие Суметролим 20 дни, после стерилна урина и после пак започваме Фуролина. Кюркчиева каза още, че може рефлуксът й /ако е бил вроден/ да се е разрастнал и че ще се наложи нефролозите да й правят микционна отново, защото на ехограф не се виждало. Не мога да разбера - като е вроден рефлуксът, не се търси причина за него ли? А какво му се оперира? Нещо не са ми ясни тези неща.
Това е при нас - ще тръгваме отначало по мъките!

Роси, виждала съм как излиза вътрешен конец, но си се вижда, че е конец, а не течност. Заведи детенце да го види Кюркчиева.

Иник, при нас профилактиката е с Фуролин, но чак като ви направят микционната предполагам, че ще кажат какво и дали да взимате.

Меричери, и Кюркчиева каза, че като правят микционна много препълват мехура...Освен това, тя на ехографа още първия път като я гледа Калина видя, че мехурът й е голям /както и всички други, които са я гледали го казват/. Вас на ехограф не са ли ви гледали?

# 128
Inik, браво на вас! На всичките ти въпроси ще отговори най-точно Буева. Тя ще прецени от микционната дали има някакъв проблем и дали е необходимо лечение илипросто да се следи.
Роси, 'баси хората! (простете "френския"). Не го разбирам това. Ама явно са дребни души някакви недоучили и ги е шубе да поемат отговорност. Майната им! По-добре хич да не пипат детето. Повисете си в Пирогов, но поне ще си спокойна после.
Силве, хубави новини! Браво и на вас. Просто от любопитство (понеже и на Маги казват, че е с голям мехур), какво ви изписаха? И на нас Буева ни каза, че трябва иска-неиска, да пишка на всеки 2 часа (ама ние сме по-малки, де).

# 129
Нати, изправери ме за малко и не видях постинга ти.
Заведи Калинка и при Минков, преди да започнете антибиотика. Дори само за още едно мнение.  Peace

# 130
РОСИ, мен ме оперираха миналата година, от щитовидна жлеза и сълзеше от една дупчица доста време! Не се притеснявай, ако няма зачервяване и подутина, мисля, че е нормално! Ако излиза конец, организма ще се справи! А, за докторите в поликлиниката..нямам думи!! #Crazy Не можеш ли да питаш хирурга по телефона, да не се разкарваш? Че, там е едно чакане.... ooooh!

# 131
mumi д-р Кънчев ще ни лекува и ни изписа: Kalgmin, може и да не го разчитам добре Embarassed, таблетки 60гр., по половин сутрин, след закуска и каза, след един месец да отидем на преглед. Аз след малко отивам да ги купя и Преси ги започва от утре. Вие какво пиете? Hug

# 132
РОСИ, мен ме оперираха миналата година, от щитовидна жлеза и сълзеше от една дупчица доста време! Не се притеснявай, ако няма зачервяване и подутина, мисля, че е нормално! Ако излиза конец, организма ще се справи! А, за докторите в поликлиниката..нямам думи!! #Crazy Не можеш ли да питаш хирурга по телефона, да не се разкарваш? Че, там е едно чакане.... ooooh!
[/quote

Ох, от последния ми разговор с хирурга, нямам никакво желание да звъня  Confused Много чувствителна съм и когато ми направят забележка ми трябва дооооста време да се съвзема... Embarassed Предпочитам да повися в болницата  Sad И пак рискувам да бъда смъмрена, че ги притеснявам за нищо (ДАНО!!!) или че не съм отишла още преди седмица  Crazy #Crazy Sick
 Утре ще се завлечем ... Има ли още някой с който да си правим компания пред детска урология ? Wink Crazy

# 133
Роси, как добре те разбирам - от тел. разговори със сприхави доктори вече имам невроза и карам мъжа ми да звъни...Ако беше за днес в Пирогов, щяхме да се съберем половината от пишещите в тази тема...

# 134
Това никъде го няма! Да те карат да се чувстваш виновен, защото се интересуваш и то за здравето на детето си!!!!!!!! Rolling EyesРазбирам те, Роси!

Общи условия

Активация на акаунт