Въшки

 • 301 638
 • 1 313
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 10 115
Много са упорити въшките и трудно се махат... Децата носят от училище понякога, но аз превантивно ги пръскам сутрин със спрей, който гони въшките.. Ако нямам такъв в момента, си правя вода и някакво етерично масло - лавандула, чаено дърво, розмарин, мента... Даже и в шампоана слагам от маслото... Иначе препаратите от аптеката мога да кажа не вършат никаква работа срещу гнидите, те само с премахване механично с ръка... Даже маската с газ не ги премахва, тя мори само живите въшки... (изпробвана много пъти).... За да паднат гнидите при сресване със ситен гребен, трябва да се отлепят от косъма, а това става с топъл оцет.... Стои се с него, после се плакне и косата се омазва обилно с маска или балсам за коса (колкото по-мазен и хлъзгав по-добре). После започва ресане със ситен гребен във всички посоки... Това се прави няколко дни подред, така се махат и излюпените през това време въшки... Peace
Е, точно затова се прави по-често третиране с препарат след налазване - да се изтровят новоизлюпените.
Не е възможно да се унищожат  до нула гнидите. Ако някой ми го каже, едва ли ще  повярвам.

# 31
 • София
 • Мнения: 1 970
Да, преборихме ги, следвах си инструкциите - третиране 2 пъти през седмица за да се излюпят и убият останалите живи гниди  Peace Плюс още едно третиране след още една седмица за всеки случай по лично моя инициатива. Няма смисъл от по-често третиране, идеята е да се излюпят останалите живи гниди преди всяко следващо третиране. Още намирам тук-там по някоя умряла гнида, но пощенето на двегодишно принципно не е много лесна работа, а наистина бяха мнооого.

# 32
 • Мнения: 10 115
Ооо, умрели гниди ще намираш още дълго време, но не се стряскай.
Гнидите, както си се уверила, сякаш са лепени с лепило.

# 33
 • Мнения: 1
За дългата коса е най-добре препарата (Виприн) да се разтрие добре в корените, а в краищата и по косъма с кокосово масло, много ми помогна (при все, че имам дълга коса) bowuu

# 34
 • При децата ми
 • Мнения: 6 188
Това с кокосовото масло и аз го пробвах и има ефект да.  Simple Smile

# 35
 • Мнения: 2 674
И ние в отбора Mr. Green Не зная кой ги донесе и от кога са, първо аз си намерих една въшка, оказа се, че  голямата дъщеря е пълна, малката значително по-малко, баща им няма нито една. Мажем се с Виприн и се решим с гребенчето. Моите и на малката намаляха, но голямата си има още живи гниди и въшки тук-таме. Скалповете ни се разраниха от мазане и ресане, но няма начин- за училище трябва да се изчистим. И трите сме с дълги коси и ресането е много трудно, не можем и да се подстрижем сега с тия въшки. Много е неприятно и трудоемко чистенето. Не знам дали ако се боядисам няма да измрат тия гадини?! Всъщност, аз се боядисах няколко дена преди да си намеря въшката, значи това с боята не действа newsm78 Хем беше амонячна, доста смърдеше....
Сместа от мас, газ и оцет не се ли измива много трудно?

# 36
 • Мнения: 10 115

Сместа от мас, газ и оцет не се ли измива много трудно?
Лесно се измива, косата не остава мазна, но леко мирише на газ.
Беше преди много години. Сега не я знам тази газ колко силно мирише.

# 37
 • София
 • Мнения: 4 051
Моя близка фармацевт от морски град ми сподели, че руските туристи са бъкани с въшки идвали си с тях и сега в момента на морето кипи от въшки.  #Crazy
Нашето JP, още по нова година, ни предупреди, че са плъзнали и да проверявам детето редовно. Според нея, бежанците са ги донесли, а преди това с години не е имало такъв проблем, даже и аптеките почти не зареждали препарати за отстраняването им.
Е, докато ходеше на училище, дъщеря ми не хвана, но сега лятото незнайно откъде ги довлече  Shocked Реших, превантивно да се намажа и аз И О, УЖАС - измъкнах на прима виста  3 гадини  Joy
За превенция съм купила масло от чаено дърво  Peace
п.с. В аптеката, мацката каза, че такова чудо никога не е било и всеки втори е за препарат против въшки, при това не се отнасяло за "белите" хора, както се изрази.
Гадни бабалюги  hahaha

# 38
 • Мнения: 4 237
Paranit се отмиваше доста трудно, той е с "минерално масло" и си мирише на газ направо. Отиваше по половин шише шампоан на глава, докато спре да е мазно.
Всеки път сме ги заподозирали по ужасния сърбеж. Първия път реших, че е алергия, защото бяхме сменили шампоана и даже идея нямах. Докато при поредното чесане изкарах от главата си животно.
Дано с началото на учебната година не се почне пак Sick

# 39
 • София
 • Мнения: 1 970
Аз ползвах шампоана на Паранит, хич не се отмива трудно  Peace Той е също много мазен като се маже, направо си е все едно олио, но като се сложи вода започва да се пени и си става като обикновен шампоан на главата.
Аз вече определено нямам от доста време, но все ме гони някаква параноя, усещам постоянно някакви сърбежи по главата и все карам някой да ме преглежда.

# 40
 • Мнения: 4 237
Ами не знам защо, ама много мазно оставаше? newsm78 Може нещо да не съм правила както трябва?

# 41
 • София
 • Мнения: 1 970
Ами не знам защо, ама много мазно оставаше? newsm78 Може нещо да не съм правила както трябва?
Има лосион и шампоан Паранит, сигурно сте ползвали лосиона. Аз за него не знам, купих шампоана, но от приятелка знам за лосиона, че наистина малко по-трудно се отмива.

# 42
 • Мнения: 4 237
Сега отидох да погледна шишето с остатъка- спрей е, не пише шампоан или лосион. Може би е това обяснението.

# 43
 • Мнения: 2 674
Смених Виприн-а с шампоан Хигия, но не мога да кажа дали има ефект. Мазали сме се 3 пъти досега и все още  има живи гниди и тук-таме въшки. Направо се отчайвам вече! Има няколко седмици до училище, как ще се изчистим -незнам! И от къде ги накачихме....имам чувството, че повечето хора имат въшки, но не подозират въобще. Аз моите най-случайно ги открих, кой знае от колко месеца си ги отглеждам.
 Днеска си подстригах малко косата, че беше много дълга. Поне да ми е лесно чистенето.

# 44
 • При децата ми
 • Мнения: 6 188
Мамичка мекичка, при нас е абсолютно същото положението. Всяка седмица третирам с "Виприн", а от две седмици сме с "Хигия" и нищо! Tired Аз и синът ми имаме по-малко, но дъщеря ми  продължава да има живи гниди и въшки. Преди малко я изкъпах с "Хигия" след което минах с гребенчето и живи гниди и въшки колкото искаш. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт