Порцеланови фасети

• 177 276
  • 529
  •   1
Отговори
# 165
аз пък искам да попитам по-конкретно.....Значи, като цяло си харесвам усмивката и цвета на зъбите, но не знам как се наричат точно тези зъбки- горе- между предните два и кучешките- та те са ми лееееко по-навътре...не искам да издребнявам, но като си гледам стари снимки, на които зъбите ми са равни, ужасно ме дразни..Та искам да попитам, какво мога да направя по въпроса , за да ги изравня (без да се налага да нося брекети) и колко ще ми струва  newsm78

# 166
  • Варна
аз пък искам да попитам по-конкретно.....Значи, като цяло си харесвам усмивката и цвета на зъбите, но не знам как се наричат точно тези зъбки- горе- между предните два и кучешките- та те са ми лееееко по-навътре...не искам да издребнявам, но като си гледам стари снимки, на които зъбите ми са равни, ужасно ме дразни..Та искам да попитам, какво мога да направя по въпроса , за да ги изравня (без да се налага да нося брекети) и колко ще ми струва  newsm78

Ako зъбите не са хлътнали повече от 0,5 мм навътре е възможно да се възстановят само със зъбни "светулки", ако обаче има и припокриване с централните или кучешките, тогава ще се наложи да се изработят фасети на всичките зъби, които се припокриват (заради мястото и ширината на зъбите).
Цените в различните кабинети са различни и ще зависят от това колко зъба трябва да се коригират и с какво.

# 167
Няма ли някой във форума, който да си е слагал фасети, за да сподели впечатленията си. Мен лично ме интересува, колко точно време ще изтраят. И по-конкретно - фасети на предните 2 резци. Защото аз обикалям по кабинетите да се консутлирам, включително и при познати стоматолози и цената, на която определят 1 фасета е от 200  до 900 лв. Знам, че цената варира и според материала, но все пак .... та това са 700 лв. разлика!!!  Whistling  Ееее деее, господа стоматолози!!!
Като поискам твърда гаранция за 2-3 год. почват да увъртат. А да не говорим, че до преди 1 год.  давах за домашно избелване по 250 лв., докато не си направих труда да се свържа с доставчика и да си закупя същия комплект за по-малко от 50 лв. Заключението - 200 лв. надценка!!!  Shocked Иначе избелването става ОК  Sunglasses

Много ще се радвам на съвет от пациет, доволен от поставените фасети, който да ми препоръча конкретен способен стоматолог.
А иначе 1 важен съвет към всички - когато решите да правите нещо по зъбите си, се консултирайте в няколко кабинета.  

А пък за бондинга - правя аз бондинг на 2-та зъба и слезд 3 дни едното зъбче пада. Айдеее, честито, отивам на работа с 1 дълго зъбче и 1 късо. Ето това била естетиката, която щяла да изтрае поне 1 год.
Добре, че нямам развалени зъби, иначе до сега сигурно щях да съм вложила едногодишна заплата по кабинетите.

Очаквам отговор+съвет и да миете добре зъбките  Mr. Green

# 168
За порцеланови фасети в Пловдив препоръчвам д-р Иванова в Magic dent тел.032648215 Peace Крайната цена на порцеланова фасета е 260лв. Моя приятелка си сложи там и ефекта е супер. Зарази и мен и изчезвам при първа възможност да се украся ! Дано ме одобри докторката за тази процедура.  Първоначално за цената й бяха казали, че може да стигне и до 300лв за една в зависимост от доколкото разбрах ефектите. Трайността - поне 10години. Като гледам цените в София и Варна и се  #Crazy За качеството на работата на зъботехника и материалите съм абсолютно сигурна, че работи само с най-доброто. Просто пазарът в Пловдив не позволява явно такива надценки. Лабораторията е до кабинета и съм влизала вътре. Пълно е с дипломи от Германия, което за мен говори за много висок професионализъм. В моята уста има две коронки прес керамика, които ми струваха по 250лв.
Общо взето при тези разлики в цените започвам да разбирам понятието стоматологичен туризъм newsm78

# 169
Е хубаво за Варна, но на мен ми е по-лесно в София. И няма ли някой, който лично носи фасети в устата и то от няколко години, а не да има някой почзнат, който уж бил доволен. И в кабинетите в София имаше дипломи от Германия, обаче аз с немския съм крайно много запозната и на тези "дипломи" не видях да пише друго, освен присъствие като слушател на 2 дневна конференция в Германия и участие в семинар newsm78. А явно им трябва повечко практикаааа, а не хартиени сувенири от екскурзия в Германия. Аз искам да си затворя разстоянието между предните 2 зъба, което е около 1,5 мм и да ги удължа с 1 мм. С фасетите удължаването ОК, ама май трябва да се комбинира и с фотополимер за да се събере дупката  Tired Не ми е за парите \е да забравят да им дам 900 лв на фасета  hahaha\, но все пак като ги изпиля веднъж тия зъби, после няма връщане назад. Поне да знам, че ще го направят качествено.

# 170
Добър ден Софа! Ако решите да удължавате зъбите си с помощта на фасети, защо трябва да ги разширявате  чрез бондинг. Двата ефекта се постигат едновременно или с фасети или с директно възстановяване. Въпрос на избор на стоматолога(който зависи от неговата квалификация). Лек ден!

# 171
Оф,и аз много искам фасети да си сложа,но що ми се струва,че са първата стъпка кум металокерамиката,или греша????? newsm78 newsm78 newsm78

# 172
а ВИЕ (специалситите стоматолозо,които пищете тук) за фасетите ангажирате ли се да дадете гранция?И какво става ,ако фасетите по една или друга причина се деформират или се наруши целостта им, докато са в гаранция(ако има такава)?Нови ли правите или ?

# 173
  • София
Здравейте,
Бих искала да получа и вашето професионално мнение. Направих домашно избелване с Opalescence и по време на процедурите не употребявам оцветяващи храни и напитки, включително и водата ми за уста е различна, разбира се.
Въпросът ми е докога трябва да спазвам този режим /визирам главно  кафето/ ще съм ви благодарна за отговорите, а и ще е интересно за всички, които правят процедурата.
Благодаря!

# 174
Добър ден! Ако сте  провела курса на избелване до край и вече ви е писнало да се лишавате от кафе,спокойно. Можете да го пиете,но по-ограничено.Идеалният вариант е да не пушите ,да не пиете оцветяващи напитки,да не се храните с оцветяващи храни. Но това,разбира се не е възможно. Затова не прекалявайте с кафето,черния чай и червеното вино и ефекта от избелването няма да изчезне бързо(приблиз. 1 год). Можете да приложите малко трикче-ако остане малко от гела в шприците,използвайте го през 2 месеца по 1 нощ(ако е нощна с-ма) или по 1час(ако е дневна).

# 175
Д-р Тянков,
вие ангажирате ли се да ми дадете примерно 4 год. гаранция, че фасетите няма да паднат? Да,
знам, че не трябва да отварям бутилки с тях и да чупя орехи, както разбира се прави всяка 1 дама. Аз съм доста скептично настроена, защото повечето стоматолози, които така уверено говорят как "фасетите издържат 10 год." реално имат по 2-3 год. практика в естетичната стоматология и чисто физически са нямали възможността да се уверят лично в това. Та отново въпросът: Колко време реално издържа 1 фасета?! Ако вие ми гарантирате, че след като си изпиля здрави зъби и сложа фасети няма да имам проблеми поне в един разумен период от време 3-4 год., веднага идвам във вашия кабинет, разбира се след уточняване на цената. 900 лв. за фасета никога няма да дам, вече се осведомих в лабораториите колко струват различните фасети.

# 176
Подкрепям горния пост !И никога не бих си сложила фасети,за мен са пълна глупост.
Гаранция не може да се даде.При положение че фасетите са в сравнително нов метод (от едва 2-3 г.) да ми дават гаранция 10 г.,айде нЕма нужда.Наистина как господата стоматолози са разбрали че гаранцията им е точно толкова като не са пробвали ?Все едно някой да е измислил вчера нов автомобил и да ми каже - Давам му гаранция 15 г.Не става.

# 177
1. Може и е задължително да поискаш дентален паспорт с печати и подписи на зъботехник и стоматолог и твоя - това ти гарантира състав, технология и конструкция на съответното изделие. Ако си при професионалисти ще ти го издадат и няма да се правят, че не са чували за такова нещо.
2. Порцелановите фасети не е технология от две-три години в света. Доста по-стара и от 10 е. Друг е въпросът, че в България сме малко по-назад.
2. Ако на някого пломби, коронки, фасети и т.н. траят по две - три години препоръчително е да си смени стоматолога и да спре да си дава парите на вятъра.

# 178
  • софия
На мен ми е чудно ако се сложат фасети, какво става, ако се наложи лекуване(пломба) на зъба, на който е фасета, след време?

И аз от това се интересувам  Mr. Green!

# 179
Добър ден! Наистина всеки пациент е в правото си да се притеснява за бъдещето на нещо за което е платил(не малко) и което е нарушило цялостта на оригинала. Но да не забравяме,че фасетите са избор на средство за корекция на нещо, което не е харесвало на пациента.Ако искате да сте сигурни,че няма да се случи нещо с направеното,просто не го правете. Знам,че реакцията на някои от вас ще е: "Естествено че така ще каже зъболекаря". Повярвайте,преди да започна каквато и да е работа в устата на пациента,аз си задавам въпроса- "Ще направя ли това на себе си?" Керамиката е материал,който е много твърд,но крехък. Ако стоматолога и зъботехника са си свършили работата както трябва,фасетата не трябва да се чупи или да пада. Ако само една от фазите на изработване не се изпълни екзакно,съществува риск от провал. Най-интересното е,че в моята практика не е имало случай на счупена фасета. Имах 2 неуспеха(да си призная),но и 2-та са от компромиси в планирането на лечението. Тук идва момента да споделя защо идват разликите в цените м/у отделните кабинети. Тя не е нито от лабораторните цени,нито от стойността на материалите,нито от социалния статус на пациента. Всичко идва от средствата за планиране,циментиращите смоли и отговорността на стоматолога. От двата си провала(които бяха коригирани за моя сметка) разбрах,че вече за нищо на света няма да правя компромиси,ако ще и това да да ми донесе негативи. Едва тогава мога да дам гаранции за МОЯТА работа.
Ето  един случай,в който за да спестя пари на пациента му изработих фасета на умъртвен зъб и това доведе до фрактура на коронката на зъба
http://i.data.bg/07/05/23/384480.jpg
http://i.data.bg/07/05/23/384481.jpg
http://i.data.bg/07/05/23/384484.jpg
Сега вече всичко е наред. Пациентът е с 3 фасети и 1 изцялокерам. коронка
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт