В момента чета ...40

• 65 523
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Ели,обичам Исабел Алиенде,но тази книга не съм я чела. Записвам си я веднага за четене!  Hug

# 676
  • Sofia

"Когато невъзможното се случва" - Станислав Гроф - Приключения в необикновените реалности

# 677
Страхотен избор, Вихрогонче! Книгата е много интересна, а някои от случките, описани от Гроф са направо УАУ  Shocked
Макар, че в тази тема се набляга предимно на художествената литратура, не мога да не те поздравя за избора на четиво!  Hug

# 678
  • USA, Steak State
Започнах Малко ми е странна езиково.

"Планините ехтяха" не ми хареса изобщо. Много накъсана ми беше, някои от образите изобщо не бяха развити. Това е втората ми книга на Хюсейни ( първата беше "Ловецът на хвърчила"), няма да се отказвам. Очакват ме и "Слънцата"...

# 679
  • София
В средата на Калуня-Каля съм. Очаквах да е по-различна от това което е, и сега съм изненадана приятно. Силно се надявам финалът да не е този който подозирам и ще бъда очарована.

Последният месец имах повечко време и прочетох Ключът на Сара, Вила с басейн и Кабулският книжар. Първата ми беше най-интересна и ме развълнува. Втората типично за Х.Кох ме замисли над някои неща, а третата все още не съм дочела.

# 680
Ами, без думи съм. Просто е.  ...

"За мишките и хората" - Джон Стайнбек!
https://www.goodreads.com/review/show/1375879065

......

# 681
  • София
О, Бъбълче, любима книга си прочела  Heart Eyes
Много ми хареса ревюто ти. Винаги подбираш изключително точни думи да опишеш емоцията и мнението си за прочетеното  Peace
И филмът по книгата е хубав, можеш да го гледаш някой ден Wink
Пък ако си в настроение, сега можеш да подхванеш "Огън" на Кинг - тя напомня за "За мишките и хората", макар историята да е коренно различна.

# 682
Само да вметна, че въпреки непоносимостта ми към театралното изкуство, и постановката За мишките и хората е страхотна! С Асен Блатечки и Калин Врачански.Една от малкото добри, които съм гледала през последните години...

# 683
  • Sofia
Страхотен избор, Вихрогонче! Книгата е много интересна, а някои от случките, описани от Гроф са направо УАУ  Shocked
Макар, че в тази тема се набляга предимно на художествената литратура, не мога да не те поздравя за избора на четиво!  Hug

Hug  Hug  Hug  Мерси, Лятно Слънце!

Само да вметна, че въпреки непоносимостта ми към театралното изкуство, и постановката За мишките и хората е страхотна! С Асен Блатечки и Калин Врачански.Една от малкото добри, които съм гледала през последните години...

# 684
"Монахът, който продаде своето ферари" - Робин Шарма. Толкова просто написана, и все истини , които са пред очите ми, а ме заковават с чук.  bambam

# 685
  • USA, Steak State
О, Бъбълче, любима книга си прочела  Heart Eyes
Много ми хареса ревюто ти. Винаги подбираш изключително точни думи да опишеш емоцията и мнението си за прочетеното  Peace
И филмът по книгата е хубав, можеш да го гледаш някой ден Wink

Мен книгата ме разби! Така съм плакала, не мисля, че ще издържа да гледам и филма.

# 686
Прочетох Сянка и кост на Лий Бардуго. Малко бозаво ми се видя, едно обикновено момиче, чиято съдба е да спаси света. Доста познат сюжет, но пък в доста неща се отличава от четените от мен фентъзи книги до сега - нямаше вампири и върколаци, нито пък красиви девици, добра беше и затова ще прочета втората, а ако и тя ми хареса, ще прочета и третата  Sunglasses Приятен четящ уикенд на всички   girluu

# 687
Прочетох "Марсианецът" - впечатлена съм.
6*/5* в Goodreads (ако ги имаше).
Извън всички научно-фантастични фантасмагории (голяма част от които не си направих труда да се опитам да разбера), или благодарение И на тях, това е най-оптимистична книга, която съм чела (или още съм под въздействието й, та не се сещам за други), а аз имах/м нужда от точно такава.
Третата книга в живота ми, на която съм се смяла с глас.
Зареждаща, позитивна, оптимистична - прочетете я!

Мисля да започна "Боговете на Нептун" на Фред Варгас.

# 688
  • USA, Steak State
Не можах да оценя подобаващо "Морелси" и и давам 2 звезди.

Започнах

# 689
  • Belgium

Мисля да започна "Боговете на Нептун" на Фред Варгас.

С нито една нейна книга няма да сбъркаш  Heart Eyes
Жалко, че отдавна не са издавали нищо ново.

Аз избутах като сизифов камък "Заветът на Нострадамус" на Том Егеланд. Дори не ми се пише пространно, колко е дразнеща тази книга, колко е скучна, графично разхвърляна (наблъскана до пръсване с исторически данни като най-скучния учебник по история), елементарно написана и с плоски герои. Добре че имаше едни 10-тина страници, посветени на шифъра на Виженер, та да не съм тотална щета. Повече Егеланд - не!

Предпазливо пристъпвам в света на Крис Картър с "Престъпен ум", единствено и само по препоръки от тук. Да видим, ще се спогодим ли  Laughing

Днес в "Гринуич" видях, че е пристигнала четвъртата част от "Милениум" - The Girl in the Spider`s Web, ноооо 40 лева, не благодаря. Дано я преведат бързичко, само 400 странички е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт