МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 103 088
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,поставянето на катетъра не боли,да леко е неприятно ,но в сравнение с контракциите е като ухапване от комар  Sunglasses
Епидуралната при всеки различно повлиява на раждането ,то и затова анестезиолога и гинеколога обсъждат кога е най-подходящо .
На мен ми я сложиха на 4 см. (Отидох с 2 см.и 4 часа правих другите 2см,добре ,че беше безболезнено)
След Епидурала за по-малко от час бях с пълно разкритие.

Еми777 секцио с епидурална няма ,тя е за нормалното....спинална и пълна упойка са.

# 136
Не съм наясно, но провери и твоята информация. На мен така ми казаха и четох, че епидурална е и за нормално и секцио.

# 137
  • Пловдив
Епидурална упойка се ползва и при ествествено раждане и при секцио.Друг въпрос е, че от нея може да не се усети кога трябва да напъваш и нормалното раждане да премине в спешно секцио.

# 138
Горгона,еми777 сигурно сте прави ,аз лично не съм запозната с упойките при секцио  Peace
При раждането ,затова е важно да слушаш и изпълняваш това,което ти казва акушерката водеща раждането ,за дишане ,напъване и т.н. Лично аз си усещах и контракциите и напъните ,просто не ме болеше.
Момичета на лекциите за бременни има такава за видовете раждане и анестезиите ,можете да ги посетите.
Аз имах няколко въпроса и там ми обясниха доста .

# 139
И аз съм раждала нормално с епидурална упойка и също съм с двете ръце за нея  Peace

# 140
Има ли раждали в Девата , секцио със спинална упойка и придружител?

# 141
Здравейте момичета, мамчета и бъдещи мамчета.
Във форума съм отдавна, но май за втори път пиша.  И за втори път май сядам да чета...  Simple Smile
Сега обаче се налага. Бременна съм. В края на 8 г.с. Тук в моя град си ходя при гинеколожка която ме преглежда. До момента не са ми пускани никакви изследвания. Във вторник на 29.09 съм на преглед отново. Обаче... иска ми се да си водя бременността и при друг АГ. Познати които са раждали или ще раждат в ДМ казаха че са доволни. Има добри отзиви. Също така живот и здраве съм се насочила да раждам там. Може ли да ми препоръчате лекар който да ми води там бременността и при който мога  да раждам. Първа бременност ми е и е много желана. На 30 години съм. Време ми е дето му се вика...и се моля само за едно: всичко да е наред и бебчо да се роди жив и здрав... Благодаря ви предварително Simple Smile

# 142
Здравейте момичета, мамчета и бъдещи мамчета.
Във форума съм отдавна, но май за втори път пиша.  И за втори път май сядам да чета...  Simple Smile
Сега обаче се налага. Бременна съм. В края на 8 г.с. Тук в моя град си ходя при гинеколожка която ме преглежда. До момента не са ми пускани никакви изследвания. Във вторник на 29.09 съм на преглед отново. Обаче... иска ми се да си водя бременността и при друг АГ. Познати които са раждали или ще раждат в ДМ казаха че са доволни. Има добри отзиви. Също така живот и здраве съм се насочила да раждам там. Може ли да ми препоръчате лекар който да ми води там бременността и при който мога  да раждам. Първа бременност ми е и е много желана. На 30 години съм. Време ми е дето му се вика...и се моля само за едно: всичко да е наред и бебчо да се роди жив и здрав... Благодаря ви предварително Simple Smile

Аз съм доволна от д-р Костова и д-р Минчев, който и да избереш от тях няма да сбъркаш. Леко бременеене  Laughing

# 143
С две ръце за доктор Костова  Peace

# 144
Аз съм с три ръце за др Татарова  Grinning
Следих се и родих при нея моите близнаци .

# 145
иии аз съм за д-р Татарова Hug Peace с 10 ръце  Laughing  При нея бях на ЖК иии при нея родих (секцио). Изключително доволна съм  Peace

# 146
Много ви благодаря момичета, и аз към Татарова съм се насочила. В понеделник ще звъня за час. А консултациите в Девата ли ви ги водеше или в св. София?

# 147
Мъжът ми иска да присъства на раждането  #Crazy има ли мами,чиито мъже са присъствали.  Виждам, че в ценоразписа има цена. Само при нормално раждане ли може, при секция с епидурална може ли. Още не знам как ще стане при нас, аз съм за нормално,но.. Какви са впечатленията? Мерси

emi777 моят мъж присъства на раждането. Беше плътно до мен от момента на приемането ми, т. е. в предродилно, родилно и следродилно и стоя чак докато изминаха 2-3 часа след раждането и ме преведоха в стаята. Раждах нормално. Честно казано ако не беше той не знам как щях да изкарам тъй като ме приеха в 3 часа следобед, а родих чак в 11, сама щях да се побъркам, а с него някак си бях по-спокойна и сигурна. Голяма упора е и се радвам, че пожела да присъства. Подкрепям с две ръце мъжете, които са решили да бъдат до своите жени в този миг и да посрещнат своята рожба заедно. Няма нищо по-прекрасно от това! Естествено важно е и двамата да го желаете, ако дори и единият не иска да присъства, по-добре да не се насилва! Успешен финал! Simple Smile

# 148
Д-р Ангелов, д-р Костова и д-р Татарова - с двете ръце  Peace

# 149
Много ви благодаря момичета, и аз към Татарова съм се насочила. В понеделник ще звъня за час. А консултациите в Девата ли ви ги водеше или в св. София?
Консултациите ми бяха в Св. София Simple Smile Звъниш на рецепция и запазваш час  Wink лично аз, когато се обаждах да запазвам ми даваха час за след 2-3 седмици  Naughty имай предвид, че е напълно възможно  Wink А иначе за раждане секцио с придружител... Не мисля,че ще е от най-прекрасните гледки, все пак си е операция, нооо е въпрос на личен избор  Peace

Общи условия

Активация на акаунт