МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 102 731
  • 786
  •   1
Отговори
# 60
ralica_e, за д-р Ирмов мнението ми ти го писах и в другата тема. Имам позната, която си води ЖК при него, но я води от скоро. Доволна е за момента. Както е написала Slaven@_90 той води ЖК в МЦ "Света София". Виждам че са те насочили към двама лекари, съветът ми е да идеш на преглед и при двамата и при който се чувстваш по-сигурна и спокойна, него да избереш да ти следи бременността. Леко бременеене  Hug

Благодаря ти ev_angel. И аз така реших, че ще е най-добре да направя. Вчера даже бях на преглед при д-р Ирмов. Допадна ми, отдели ми доста време. Не ми хареса само че поизчаках 20-ина минути преди да вляза в кабинета, т.е. часовете явно не се спазват с точност, но поне не ме претупа набързо Wink

# 61
Климатизация има,но е доста силничка и не мисля, че когато има бебенца в стаята е уместно да бъде пусната.  Naughty

# 62
И в нашата стая имаше климатизация. С другата мама се бяхме уговорили когато бебчетата са при нас да не я пускахме, точно за да не ги простудим. Издържа се, не е чак толкова горещо.

# 63
  • Burgas, Bulgaria
При нас пък ако не беше тази климатизация да бяхме изпукали от жега ,но тогава  беше страшно топло ,а и аз имам лош спомен от претопляне на бебе ,та предпочитах  да е по-хладно .

# 64
И ние я пускахме, когато бебетата не бяха при нас. Иначе отваряхме вратата, защото климатика в коридора работеше и се охлаждахме малко от него.

# 65
Момичета имам едно питане. Когато жодих преди месец -два до болницата да видя как стои въпроса с раждането , там изришно ни казаха ,че освен дрешките на бебето друг багаж няма да ни трябва. Днес реших да погледна в сайта и попадам на този списък ;

Лични вещи:

2 бр. нощници
Дамски превръзки
Голяма хавлиена кърпа за тяло
Тоалетни принадлежности (шампоан, четка за зъби и паста, гребен, мокри кърпички)
няколко чифта къси чорапи, пантофи/чехли – подходящи за баня;
бельо (сутиен за кърмене, бикини, подложки за кърмачки;
Помпа за кърма (по желание),
Крем за зърна без отмиване (против разраняване на зърната);
Мобилен телефон със зарядно
Ластици или шноли (ако сте с дълга коса)

Та питането ми е към мамите родили скоро. Какво носихте вие при постъпване в болницата?

# 66
Тези неща са за теб. Аз си носих: две нощници, 6 гащи/ бельо/, 3 сутиена, чехли, четка и паста за зъби, душ гел и други за почистване за лице, протектори, помпа, зарядно. Това се сещам. За бебетата ми донесоха дрешките в деня на исписването.

# 67
Ми..понеже съм шматка аз разбрах че за мен нищо не трябва да нося  Mr. Green Спомням си много добре че акушерката ме оосъветва да си взема резерви чехли че техните не ставали много. Но щом е така пошожението трябва да стягам багажа ...

# 68
Естествено , че трябва да си вземеш лични вещи за престоя, там дават една нощница, но с нея няма да изкараш 5 дни, лигнин също дават, чехли на мен никой не ми е давал, но аз лежах за друго там, още не съм родила, приготви си някакъв багаж, а пък ако изникне нещо необходимо винаги могат да ти донесат от вкъщи , има свиждания два пъти на ден. Носи си някаква водичка, по принцип има хранене 3 пъти на ден и вода носят , но една приятелка ми каза, че след секцио 24часа не й давали нито вода , нито храна, добре че си носила една малка водичка, колкото да не пресъхне съвсем...

# 69
  • Пловдив
24 часа след секцио не се приемат течности и храна, изчаква се перисталтиката да поднови нормалната си функция.

# 70
Ниана, забравих - дамски превръзки и амбулаторна карта.

# 71
Благодаря ви много момичета  Hug
И аз си седя спокойноо и си чакам пък никаква не съм я свършила  Laughing

# 72
И аз още се ослушвам. От утре ще гледам да си подготвям малко по малко багажа, за да не оставам за последно всичко. Това, което сте коментирали е много полезно.  Hug
Исках да ви питам и нещо друго. Често ходя на училището за бременни, но този петък ми се струва че темата ми е далечна. Знаете ли дали тази тема за захранване на кърмачета ще се повтаря? newsm78

# 73
  • Пловдив
Често ходя на училището за бременни, но този петък ми се струва че темата ми е далечна. Знаете ли дали тази тема за захранване на кърмачета ще се повтаря? newsm78

Всички теми се повтарят.Спокойно може да пропуснеш.

# 74
От днес вече си водя ЖК при д-р Ирмов, допадна ми и избрах него. Забравих само да го попитам дали при мен ще важат по-ниските цени за раждане в болницата. Чудя се тъй като преди него съм си водила ЖК при друг лекар. Ако може някой от болницата да ми отговори ще съм благодарна.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт