Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 572
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде под слънцето...
Deetron
По принцип алергична е един от мотивите за смяна на съставките със синтетични.
Определено не съм съгласна с теб, че всички винтиж парфюми са подчинени на светата троица, тубероза, корени  Ирис и цибет. За мен Митсуко, Синият час, Фам Мис Диор, Диорела, Хабанита. (това на прима виста)  са невероятни шедьоври и не са подчинени на съставките, които си изброил
Някои от тях имам и във всичките им концентрации, особено чистите парфюми са приказно красиви.Имам чисти парфюми на сравнително по нови неща,  които също са красиви, но липсва магията...Липсва нещото, което те оставя без дъх..
Обожавам винтиж изданията, а и те че харесват.Явно ми стоят добре, защото винаги получавам комплименти, когато съм с някоя бабичка.А тук не обръщат особено внимание ма парфюмите.
За мъжки парфюм винтиж сега се сещам за мъжката Вендета на Валентино, която нях взела за ЛМ,  но после прибрах за себе си.През една отпуска  племенникът ми реши да я пробва, на шега, И  от тогава, това е любимият му парфюм.Класен, секси  уникален. Изкупих всички налични количества с които разполагаха в кварталнита.парфюмерия(беше на ликвидация и цената беше атрактивна) и подарих на малкия.Toгава беше на 23.Пет години по късно .все още не му е омръзнаалСега вече работи и редовно пътува по света,, пробвал е много неща,  някои е купил, но Вендета  за сега остава любимият му парфюм.
Друг невероятен мъжки винтиж е първото издание на Macassar на Роша.Няма нищо от светата троица.Невероятен парфюм.

Последна редакция: сб, 18 юли 2015, 23:43 от sl

# 106
  • Франция
Да споделя за още един аромат, който се оказа ослепително красив при 30+ градуса: Noir Epices от линията на Фредерик Мал.
Така и никога не успях да разбера какво е това, което прави някои ориенталски парфюми да спират дъха при високи температури, докато други просто те задушават. Noir Epices се оказа от първите.
Сухи, плътни и горещи подправки са в студено време - казват, че Рудницка създал този аромат като метафора на елемента огън. В горещото време обаче ароматът омеква и обгръща като плътна копринена наметка. Напомня за Коко, минус цветята. Като течно злато, просто разкошен.

# 107
Може ли да ми каже някой в този аромат какви са белите цветя, усещат ли се много и  става ли за летен ориенталец както е писала Йоан Simple Smileда не задушава Simple Smile
http://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/1826-4487.html

# 108
Deetron

Цените на фрагрансите на Calvin Klein не са падали и не са претърпели никаква промяна в посока надолу.
CK One EDT e с нормална цена 78 лв за 50 мл. и 110 лв за 100 мл. в оторизираните магазини.

Oscar de la Renta никога не е бил бюджетен бранд , а е скъп хай бранд, който държи цените си и нормалните цени за неговите фрагранси, когато са оригинални, а оригинали има само в оторизирани магазини, е 300 лв за 100 мл.

Също така цените на фрагрансите на Salvatore Ferragamo, който също е много скъп хай бранд, започват от 100 лв. и стигат до 80 000 лв, а не са по 20 лв. - въпреки, че съм виждала доста шарени шишенца тук и там в България с надпис Salvatore Ferragamo и цена 20 лв.

Това че на почти всеки бг пазар могат да бъдат видени дрешки с надписи Dolce Gabbana, Chanel, Dior, Armani  не означава, че това са Dolce Gabbana, Chanel, Dior, Armani  и че тези брандове изведнъж и така рязко са намалили цените на своите колекциии.

# 109
  • София
Deetron

Цените на фрагрансите на Calvin Klein не са падали и не са претърпели никаква промяна в посока надолу.
CK One EDT e с нормална цена 78 лв за 50 мл. и 110 лв за 100 мл. в оторизираните магазини.

Скрит текст:
Oscar de la Renta никога не е бил бюджетен бранд , а е скъп хай бранд, който държи цените си и нормалните цени за неговите фрагранси, когато са оригинални, а оригинали има само в оторизирани магазини, е 300 лв за 100 мл.

Също така цените на фрагрансите на Salvatore Ferragamo, който също е много скъп хай бранд, започват от 100 лв. и стигат до 80 000 лв, а не са по 20 лв. - въпреки, че съм виждала доста шарени шишенца тук и там в България с надпис Salvatore Ferragamo и цена 20 лв.

Това че на почти всеки бг пазар могат да бъдат видени дрешки с надписи Dolce Gabbana, Chanel, Dior, Armani  не означава, че това са Dolce Gabbana, Chanel, Dior, Armani  и че тези брандове изведнъж и така рязко са намалили цените на своите колекциии.

Не че няма аромати ментета,както и дрехи ментета, но това което твърдиш не е точно така.Аз знам поне 3 реномирани английски сайта,които продават CK One на цена 19,90 паунда и предполагам,ако курса не беше толкова висок цената им съвсем ще се доближава до цената на бг сайтовете.
Колкото до Салваторе Ферагамо като дългогодишен фен на Инканто Шайн в моята младост, не смятам че шишенце с най-обикновено пластмасово капаче може да струва повече от 40-50 лв,както междувпрочем изглеждат повечето му аромати - не излъчва хай класа никак даже.

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 11:17 от veka

# 110
Цитат

Не че няма аромати ментета,както и дрехи ментета, но това което твърдиш не е точно така.Аз знам поне 3 реномирани английски сайта,които продават CK One на цена 19,90 паунда и предполагам,ако курса не беше толкова висок цената им съвсем ще се доближава до цената на бг сайтовете.
Колкото до Салваторе Ферагамо като дългогодишен фен на Инканто Шайн в моята младост, не смятам че шишенце с най-обикновено пластмасово капаче може да струва повече от 40-50 лв,както междувпрочем изглеждат повечето му аромати - не излъчва хай класа никак даже.

Хаха, еми, ментета продават английските сайтове, ти пък, как не ти е хрумнало.
Искат ли ти под 300 лв. за такъв хай-бранд, значи фрагрансът не е читав, менте е.
Обаче пък винаги съм се питала, какво им пречи на тези с ментаците, особено изпипаните ментаци да си метнат едни цени  по 100-300 лева? Масово народа няма да направи разликата и ще купува, подмамен от цената.

# 111
  • някъде под слънцето...
Цената на винаги е критерий за оригиналността на парфюма

Случайно попаднах на този парфпм в една парфюмерия пред закриване, прашасал, забутан.Флаконът е кристал на Лалик, ръчна изработка с гравиран номер за уникалност , В кутията имаше и кристална висулка,  копие на капачката на флахона.Концентрацията е чист парфюм.Цената за която го купих  40 евро..
Значи ли, че в менте?

http://www.delcampe.net/page/item/id,164689394,var,flacon-geant- … y,language,E.html

Нямам и грам съмнение за оригиналността му.

# 112
  • София
Цитат

Хаха, еми, ментета продават английските сайтове, ти пък, как не ти е хрумнало.
Искат ли ти под 300 лв. за такъв хай-бранд, значи фрагрансът не е читав, менте е.
Обаче пък винаги съм се питала, какво им пречи на тези с ментаците, особено изпипаните ментаци да си метнат едни цени  по 100-300 лева? Масово народа няма да направи разликата и ще купува, подмамен от цената.

Салваторе Ферагамо и Келвин Клейн хай брандове ли са в парфюмерията?

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 21:17 от veka

# 113
Изобщо не е така. На два пъти купувам от Галерия Кауфхоф в Германия CK One, мъжкия 200 мл. на цена 39.90. Менте ще да е било, щом не съм го взела от съседния Дъглас на двойна тогава цена.  Mr. Green
Хай, хай, колко да е хай - нормален бранд, масов даже.
Оскар де ла Рента и Ферагамо също могат да се намерят на доста ниска цена. Пак "ментета" естествено. Wink
А тук още по-големи ментета, в немски сайт. Не ги е срам!
https://www.easycosmetic.de/calvin-klein/calvin-klein-ck-one.aspx

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 18:25 от *Emia*

# 114
Deetron

Това означава ли, че всичко тук е менте? http://www.enzo.bg/damski-parfyumi/?f=1-1-1-3620-111
Тъй като виждам не веднъж 100 мл за по 30 до 50 лв...
Ползвала ли си някои от наличните тук и можеш ли да дадеш мнение за разлики, отличаващи някое от тези предложения от оригинала?/ако някой друг е ползвал нещо от предлаганото и е сигурен ,че е било оригинал също може да се обади/.Просто искам да знам, не е опит за заяждане или нещо подобно.

# 115
  • София
Изобщо не е така. На два пъти купувам от Галерия Кауфхоф в Германия CK One, мъжкия 200 мл. на цена 39.90. Менте ще да е било, щом не съм го взела от съседния Дъглас на двойна тогава цена.  Mr. Green
Хай, хай, колко да е хай - нормален бранд, масов даже.
Оскар де ла Рента и Ферагамо също могат да се намерят на доста ниска цена. Пак "ментета" естествено. Wink
А тук още по-големи ментета, в немски сайт. Не ги е срам!
https://www.easycosmetic.de/calvin-klein/calvin-klein-ck-one.aspx

И в английския TKMaxx редовно пускат "ментета" на CK и Оскар дела Рента  Wink

# 116
  • Враца
Здравейте, принцески мои   bouquet  bouquet
Отдавна не съм се вясвала насам да пиша,
но чат пат ви чета и ви се любувам..  Heart Eyes Heart Eyes
Сега нахълтвам така рязко,
от също така рязко породеното ми желание да си
отстрелям мигновено това:

http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-de-T … ilette-12748.html

Колебая се единствено, защото хич не го познавам,
никакви отзиви не съм чела, а и се съмнявам в трайността и шлейфа.
Ще се радвам ако някоя парфюмна фея се постарае да ме осветли!
Още по ще се радвам, ако се изкаже някоя дама, която добре ме познава,
тогава ще е достатъчно едно ДА или НЕ .
Обичам ви!  Hug

# 117
Промяна в цените, а понякога и в качеството, и въобще в съществуването на парфюмите, смятам е възможна. Знам, че е дискутирано и друг път, но ето един възможен вариант:
Скрит текст:
"Fragrances[edit]
Calvin Klein has various lines of perfumes and colognes, including Obsession and Eternity. Until May 2005, their perfumes and the corresponding fragrance lines were maintained by Calvin Klein Cosmetics Company (CKCC), a Unilever company. Cosmetics giant Coty, Inc. of New York bought the fragrance licensing agreements from Unilever."
Сигурно и на други "хай" са продадени я търговски марки, я лицензи, я някое друго поделение....не им разбирам бизнеса Whistling, но по-стари парфюми не рядко се намират на смешни цени, вкл. и по фришоповете.

# 118
Здравейте, принцески мои   bouquet  bouquet
Скрит текст:
Отдавна не съм се вясвала насам да пиша,
но чат пат ви чета и ви се любувам..  Heart Eyes Heart Eyes
Сега нахълтвам така рязко,
от също така рязко породеното ми желание да си
отстрелям мигновено това:

http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-de-T … ilette-12748.html

Колебая се единствено, защото хич не го познавам,
никакви отзиви не съм чела, а и се съмнявам в трайността и шлейфа.
Ще се радвам ако някоя парфюмна фея се постарае да ме осветли!
Още по ще се радвам, ако се изкаже някоя дама, която добре ме познава,
тогава ще е достатъчно едно ДА или НЕ .
Обичам ви!  Hug
Здрасти, мила ми Виолето!  Heart Eyes Heart Eyes НЕ.
Парфюмът е Ангел, но е с мъжки уклон заради т-то в едт. Няма сладост никак и ами ... просто НЕ, защото те познавам добре! И аз те обичам!! Hug

# 119
http://www.enzo.bg/thierry-mugler/angel-toaletna-voda-za-zheni/   Не е ли това захарният ангел. Въпреки, че е ЕДТ е много тежък. Аз лично го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт