Любители на Котки Тема 96

• 35 186
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Аз друго не мога да разбера. Да дадеш 500лв. да си купиш коте, а после да казваш, че нямаш пари за вет. Да няма пари някой мога да го разбера, но който няма пари, не купува котки по 500лв. Ако няма, да вземе на заем, защото "инвестицията", да не си умре за едното чудо. Или са си надхвърлили бюджета, за да гледат породисто, чак от "добро сърце" ще развъждат, че да "помогнат" на други. Май "мамата" на Аморето е едно невръстно момиченце ми се струва, което не разполага със собствени средства? . За хвърлянето като забременее, стиснах зъби, ама чета сте се изказали. Mr. Green Hug

# 106
  • София

Golden dust, относно "Аз за всичко тичам на лекар. То и моето не е нормално, но когато не си наясно и когато си видял колко бързо се влошават и умират  животинките /с кучета основно съм се занимавала/, особено малките... направо спринтирам, няма събота, няма неделя, няма нощ..." Същата съм Simple Smile но мисля,че това е по-добрия вариант.

ros4enka, от опит, за съжаление, зная, че това понякога може да е по-лошия варинат. Миналата година умориха кучето ми в най-прехвалената клиника и то срещу скромната сума от почти 4000 лв. Предоверих се и изпълнявах всичко, което ми предложиха, само и само да му помогна, а сега го отчитам като грешка. Не е трябвало да тичам за всяко неразположение при тях, да изписват нови и нови лекарства и да правят нови и нови тежки интервенции. Плача като говоря, още не мога да го преживея, умряхме и ние с него...буквално...

# 107
  • София
Аз друго не мога да разбера. Да дадеш 500лв. да си купиш коте, а после да казваш, че нямаш пари за вет. Да няма пари някой мога да го разбера, но който няма пари, не купува котки по 500лв. Ако няма, да вземе на заем, защото "инвестицията", да не си умре за едното чудо. Или са си надхвърлили бюджета, за да гледат породисто, чак от "добро сърце" ще развъждат, че да "помогнат" на други. Май "мамата" на Аморето е едно невръстно момиченце ми се струва, което не разполага със собствени средства? . За хвърлянето като забременее, стиснах зъби, ама чета сте се изказали. Mr. Green Hug

направо ми иде да го взема Аморето и да го водя аз на лекар, честно...щом толкова дни не минава разстройството, просто е задължително

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 12:14 от golden_dust

# 108
Бтв, никак не е млада и зелена Даниела съдейки по постовете ѝ

Това бях тръгнала да пиша, но реших да не се заяждам. Не може жена на 39 години да разсъждава така  Rolling Eyes

# 109
Прегръдки, golden dust, мн е тежко да загубиш любимо същество Sad((  може и да си права. Ще ми се да вярвам,че докторите- и човешки, и вет си разбират от работата и осъзнават отговорността на професията си...но за сж често попадаме на некадърници и нечовеци...тъжно е Sad може би е редно да се допитваме и до второ мнение...знам ли

# 110
golden_dust   Hug
За съжаление чак когато е прекалено късно осъзнаваме какво сме трябвали да направим. Хората затова са казали "човек се учи от грешките си", но е много тъжно, когато такива грешки костват нечий живот.

# 111
  • София
Прегръдки, golden dust, мн е тежко да загубиш любимо същество Sad((  може и да си права. Ще ми се да вярвам,че докторите- и човешки, и вет си разбират от работата и осъзнават отговорността на професията си...но за сж често попадаме на некадърници и нечовеци...тъжно е Sad може би е редно да се допитваме и до второ мнение...знам ли

за второто мнение - да, но в нашия случай се касаеше за направени вече три операции и второто/третото мнение беше - "колегите си знаят какво точно са правили, те са отваряли, те са наясно, ще го оправят колегите" и т.н....спирам, да не разводняваме темата, а и не ми се говори, че душата ме боли..той ми беше моето момче, огромна, огромна обич

# 112
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Бтв, никак не е млада и зелена Даниела съдейки по постовете ѝ

Това бях тръгнала да пиша, но реших да не се заяждам. Не може жена на 39 години да разсъждава така  Rolling Eyes
Как на 39?!  newsm09 Мислех, че е младо булче. Confused

golden_dust    action032 много е тежко да загубиш любимо същество, но такъв е кръговратът на живота. И колкото и човек да търси, и да се пита, дали не е можел да направи нещо повече, истината е, че никой не е вечен и за живота гаранции няма. Peace

# 113
За Даниела, че повече няма да пише като гледам, ПОНЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ. Единственото опасно като си бременна е токсоплазмозата. Която ако си имала котка преди да забременееш, ще си я карала и организма има имунитет, нито за теб, нито за плода ще има опасност. Другото е глисти и тении, които в 21 първи век и домашна котка, предполагам ще вземеш мерки да няма. Токсоплазмозата е опасно, най-вече при хора които не са имали котки, начина да се заразят е като режат сурово месо и не си измият ръцете добре,  или го ядат алангле, което и без котка става.  Peace

# 114
  • София
Горкото Аморе, дано си има отредени годинки живот въпреки ''загрижеността'' и ''обичта'', с която е обграден... Да се изкажа и аз за токсоплазмозата: всъщност може да те зарази и гълъб в парка, който е излетял тъкмо пред краката ти, и е миксирал атмосферата около теб с органичен материал Mr. Green Защото и те са носители, а и боледуващи, на токсоплазмоза. Освен това: лекарите препоръчват именно момичетата от малки да контактуват с котки, за да ПРЕКАРАТ токсоплазмозата. Така придобиват имунитет, който ще предпази плода при забременяване. Защото токсоплазмозата е опасна единствено в ранните месеци на бременността, когато причинява уродства. На децата и възрастните хора тя се отразява като една настинка, и не оставя никакви последствия, освен имунитет.
Какво беше казал Айнщайн: глупостта и вселената са безкрайни, като за второто не съм съвсем сигурен...
Даниела, престани да действаш панически като кокошка пред ТИР и заведи котето на лекар. За какво идваш в темата, ако не за да компенсираш незнанието си за отглеждане на котки, със съветите, които всички се надпреварваме да ти дадем. Незнанието не е порок, но нежеланието да се научиш вече Е.
Освен това,за Бога, НЕ ВСИЧКИ КОТКИ са носители на токсоплазмоза!

# 115
Аз бях супер учудена- от дете съм с котка у дома- целувки, прегръдки...и нямам антитела, нямам изкарана токсоплазмоза. Бях убедена, че ще съм я преболедувала... Simple Smile но както док каза- не е задължително Simple Smile

# 116
Япония се сбогува с любимия си ЖП служител котката Тама

http://www.zoomania.org/%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1 … 1%83%D0%B6%D0%B8/

# 117
Ухаа, гледам Съдби на кръстопът и едното дете-герой така хубаво изрита едно от котета, участващи по сценарии в предаването, този път посветено на една вманиачена коткарка.

# 118
Прибрах се в супер настроение и сядам да ви споделя какво стана днес и набързо прочетох постовете, които съм пропуснала от вчера и ТОТАЛНО ми се развали настроението!!!
Що за коментари са това???
Не знам на коя от вас по напред да цитирам поста, изказването и глупостите...
Кви 500лв съм дала за котка? Къде съм го казала? Защо "обич" и "грижа" са в кавички? Къв разплод за продан бе хорааа? Ква млада и зелена ,кви 39г. и безотоворност??? Майка ми и тя не е по-различна от мен (по изказване на там някоя си) .Понеже не съм вет и не разбирам от котки и за това съм тъпа , неграмотна, безотговорна...Бе кви коментари правите вие бе ей момичетааа??
Изумена съм до Нта си степен от вас.
Изкарахте ме, че едва ли не съм дърта, неграмотна, жестока и небрежна простачка, която си е надвила на масрафа с покупка на котка за 500лв и едва ли не се гаври с нея и екпериментира с нея.
Все едно ми слагате тези думи в устата: "Купих си котка за 500лв. , но кво от това. Тва е просто едно животно от което ще изкарам пари от разплод а между другото ако се разболее или ще го тъпча с всякакви боклуци и или ще се оправи или ще умре. Много важно. Пари за ветеринар няма да дам, защото съм егоист.Ако умре ,ей там отсреща в кофата и тва е!!!"
Това ли мислите за мен?
Съжалявам ,но сте направо като чакали, които чакат нещо свежо.
Ааа и сега се сетих и за "паникьосаната кокошка и тира"....Абе .....много съм ядосана и айде без коментар.....

ПП. Не можах да спя спокойно тази нощ и сутринта заведох котето на ветеринар. Направиха всичко, което трябва. Изм. температура, 2 инжекции, 2 пастетчета и след 8 дни на контролен преглед и ваксина. Това е хранително чревно разстройство. Вет каза, че няма някакви фатални проблеми. С котето всичко е ок.

Който ми е влязъл в положение му благодаря, а на останалите хиени им пожелавам лека вечер!

# 119
  • София
Дано бързо се повлияе от лекарствата котето. Много е сладко! Диария се получава от мляко обикновено, но и ти си го взела ужасно малко. Категорично съм против толкова малки животинки да се отделят от майките им. Може и от стрес да се получи също. Не следя темата отдавна, но останах с впечатление, че от скоро го имаш. Има храни за котки с чувствителни стомаси, може да пробваш. Спри паучовете за известно време.
Да се изкажа и аз за бременността Laughing аз също съм бременна и с две котки. Винаги съм гледала котки, папагали и през ум не ми е минавало някой да ходи някъде заради мен. Че и астмата ми се обажда от време на време. Оказа се, че отдавна съм прекарала токсоплазмозата и сега нямам притеснения. Е, старая се тоалетната да не  чистя често, но понякога нямам избор. Гледането на животни е отговорно решение и трябва да е добре обмислено и съобразено и с околните.

Общи условия

Активация на акаунт