Любители на Котки Тема 96

• 35 179
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Дрийм, дълги години Лъки да припишква килимчето на днешния ден.   bouquet

# 91
  • Пловдив
Честит рожден ден на Лъкито! Да е жив и здрав плюша!  newsm67  ura Tada newsm67

# 92
Здравейте момичета. Първо да се извиня, че отново "нахлувам", но не мога да се сдържа. Както знаете, Мойричка е вече ангелче, но аз имам "котка в сърцето" и продължавам да чета форума. Не зная помага ли ми това или усилва болката...Ясно е, че всички имат опит и дават адекватни съвети. Това момиче Даниела, обаче не мога да го разбера. Хем си обича котето, хем си прави някакви шантави опити да оправи положението. Разбирам липсата на средства, но когато животното е неразположено и ти си неговият човек, първото и единствено нещо е да го заведеш на лекар. То е твоя отговорност, а не плюшена играчка. И защо изобщо си си взела коте, щом се замисляш как ще е когато забременееш?!?Извинете ме ако съм груба. Взимай мерки докато не е късно. Имаш симптомите, не можеш да се справиш поради липса на опит или друго, ами какво чакаш?!

# 93
Беба, то и аз поради това съм негативно настроена към Даниела, и не го крия- дразни ме това, че си вземат живи плюшени играчки, за които после нямат средства дори да подсигурят с читава храна.

# 94
Честит рожден ден на Лъки!    bouquet

В случая на Даниела липсата на средства не е оправдание. Позволих си да прочета предишните й постове.... Дано не съм права, но според мен котето е взето само и единствено с цел поколение, което да продава.....

# 95
  • София
Даниела, пиши откъде си, за да ти препоръчаме ветеринар евентуално, че и това има значение. Средствата, които си дала дотук, щяха да покрият част от сметката за ветеринаря и най-важно щеше да се действа адекватно на ситуацията и Аморето отдавна нямаше да дриска. По-назад писах, че вземането на любимец е огромна отговорност, та това е жива същество, и ветеринарните услги са доста солени, особено качествените. Има животинки, които не боледуват, но има и такива с доста здравословни проблеми. Натъквала съм се на хора, които емоционално вземат животинче, след това дори ваксините скъпи им се виждат. Ами информирайте се предварително!!!

Аз за всичко тичам на лекар. То и моето не е нормално, но когато не си наясно и когато си видял колко бързо се влошават и умират  животинките /с кучета основно съм се занимавала/, особено малките... направо спринтирам, няма събота, няма неделя, няма нощ...

# 96
И какво смяташ да го правиш като забременееш?  Shocked Поредното изхрърлено на улицата коте ли ще бъде? Защо изобщо си го взела тогава?  Shocked

Извинявам се, просто се питам докога ще битува този средновековен мит в България, че "бременна и котка не било добре", в следстиве на което животинки, които са отраснали в дом и които нямат никакъв шанс за оцеляване на улицата, се оказват съвсем неоправдано там Rolling Eyes

Заведи малкия на лекар, моля те! Това е много безотговорно да си правиш експерименти със здравето му!

# 97
Честито на Лъки Hug Heart Eyes Брат му, Янко почна да пишка под душа, после много упорито зарива мозайката Laughing Трябва да видя как да го отуча newsm78

Да Ви покажа институтския котарак - Марчо

Така ни посреща сутрин на вратата с желание да го погалим и да почерпим с някое пастетче.
Иначе си има кабинет, с фотьойл, на който спи Laughing Като всички професори тук Laughing.

# 98
Извинявам се, просто се питам докога ще битува този средновековен мит в България, че "бременна и котка не било добре"
И аз това се питам?! И съм спорила с умни и начетени хора, които просто не са се имформирали достатъчно, или са прочели някоя глупост в интернет. Когато реших, че искам да забременявам си направих изследване - установи се, че съм прекарала токсоплазмоза и няма как да се заразя отново.
Освен това "най-често инфекцията настъпва при консумация на недобре кулинарно обработено месо, свинско, агнешко, дивеч, съдържащо цисти на токсоплазмата. Други обстоятелства, при които настъпва заразяване, са почистването на тоалетната на домашна котка или работа в градината, в пясъчна площадка и др., при което след контакт с фекалиите ооцисти могат да попаднат в организма през устата. Макар и паразита да е изолиран по козината на котките, той обикновено не е патогенен и се смята, че заразяване при галенето и играта с котка е изключително рядко. Самите домашни любимци могат да се инфектират след изяждането на заразен гризач. Няколко седмици след това те започват да отделят с изпражненията ооцистите, които от своята страна стават заразоспособни няколко дни след престоя навън." (puls.bg)

# 99
Даниела , и аз апелирам да заведеш хубавото бебче на вет... ако го обичаш и искаш да се оправи- независимо от сумата го заведи. Помня как веднъж в паниката си покрай болничката ми предна маца,бях изскочила от нас с 4-5лв. Въпреки това вет не ме върна, ест и ми я прегледа, би инжекция, а аз му занесох паричките след ден-два.
Не вярвам да е голяма сумата, а е мн важно котанчето да се излекува-още е бебе и е опасно!!!

Относно забременяването- тест за токсоплазмоза- IgG и IgM. Ако котчица е само домашна, вероятността за зараза е мин. Момичетата са прави- по-гол. е опастността да се заразиш от зелена салата, не добре обработено месо, работа в градината... Просто, като забременееш, ще намалиш целувките и гушкането на маца,ще поддържаш малко по-висока хигиена около входна врата и обувки и няма да чистиш тоалетната й.Вариант с изхвърлянето на котката НЯМА

Golden dust, относно "Аз за всичко тичам на лекар. То и моето не е нормално, но когато не си наясно и когато си видял колко бързо се влошават и умират  животинките /с кучета основно съм се занимавала/, особено малките... направо спринтирам, няма събота, няма неделя, няма нощ..." Същата съм Simple Smile но мисля,че това е по-добрия вариант.

Честит рожден ден на плюш Лъкииии  Hug  bouquet

JerryF , тоз професоре си проси намачкването с тази сладурска муцуна  Heart Eyes

# 100
  • София
Честит рожден ден на Лъки!   ura newsm59 newsm18  bigdance2 Tada

JerryF , тоз професоре си проси намачкването с тази сладурска муцуна  Heart Eyes
Да знаете, че тоз вид котараци са си родени "професоре". По-хубави и умни от тях нЕма. Имам предвид сивите и красивите. Wink  hahaha hahaha

# 101
  • Пловдив
Аз съм си бременеела с котка и сега детето е на 6 и нито аз съм имала проблеми, нито детето ми има някакви проблеми, породени от котето. За жалост, тогавашния ми котарак падна от 9-тия етаж на апартамента когато бебето беше на 2 месеца, като го изпуснах на терасата точно за 1 минута и .... Не съм си мислела да го махам. Престраших се да взема ново коте чак преди 1 година, т.е. 5 години след Каспър (така се казваше). Сега съм в такава параноя докато сме на терасата, макар че е заградена с ПВЦ и само едното крило е отворено. Хем сме двете и направо изтръпвам като видя че се доближава до прозореца. А за сама и дума не може да става да я оставя.
Черсит рожден ден на Лъки!   bigdance2 

# 102
Да знаете, че тоз вид котараци са си родени "професоре". По-хубави и умни от тях нЕма. Имам предвид сивите и красивите. Wink  hahaha hahaha

Неееоспорим факт Peace Naughty Laughing  Амаааа и ти никааак не си пристраст(е)на  hahaha

# 103
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И от мен честит рожден ден на прелестния Лъки!  Heart Eyes Hug
Намачкай го със все килимчето!  Laughing

И институтския Марчо има едно погалване от мен. Heart Eyes Hug

Даниела е млада-зелена, абсолютно неподготвена за отговорността по гледане на животно, особено пък бебе отбито без време от майка му. Според мен не е и предполагала, че трябва да е подготвена. За съжаление и жената, която и е дала(продала) котето, не е от читавите стопани на животни. Да се надяваме, че с наша помощ Даниела ще "влезе в правия път" в отглеждането на домашен любимец. Или поне, ако си прецени правилно силите и възможностите, че няма да се справи, ще бъде достатъчно отговорна да намери на Аморето добри стопани.
Чакам да прочета как е този сладък мъник и дали го е завела на вет.

# 104
Благодаря, момичетааа!!! Много здраве на всички пухльовци в темата!

Бтв, никак не е млада и зелена Даниела съдейки по постовете ѝ

Общи условия

Активация на акаунт