Любители на Котки Тема 96

• 35 175
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Аморето е разкошно просто! Даниелка, щом нямаш парички и ако котето има още разстройства, утре не му давай храна, само вода да си пие, да видим дали няма да постегне акото. И няма да го съжаляваш, че ще бъде гладничко - за негово добро е , а и нищо им няма, ако не ядат 1 ден - и моята така е била Wink

# 76
addicted2U благодаря ти за комплимента аз и от името на разкошното Аморенце  Hug
От днес ядем само гастро...нещо си дог за котки (не мога да го запомня)  Joy
и само това ще яде по 25-30 гр на ден докато се оправи. Като оздравее му направя еди клип какви екшъни прави , ще го кача в ютуб и ще ви дам линк да го видите. Аз разглеждам всички снимки тук на плюшените съкровища , но много ми се иска да ги гледам в действие.  Hug

# 77
Даниела, ти сериозно ли даде хапче за обезпаразитяване на болно от диария коте? Нещо тотално нелогично ми се струва Confused newsm78

Дано се оправи душичката.

# 78
DreamComeTrue Казаха ми като направи 2 мес да му дам 1/4 от това хапче. Ако има някакви паразити няма ли да му мине?! Има разстройство от храната. Оф вече тотално ще изтрещя от незнание кво да правя. Излиза,че всичко каквото правя е грешно. Какво може да му стане от това хапче? Нали е за обезпаразитяване?!....  newsm78

# 79
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Даниелка, виждам, че си много объркана. Успокой се и спри да даваш каквото и да е освен водичка, като утре заведи Аморето на лекар. Постарай се да разкажеш на лекаря какво и в каква последователност си давала на котето. Нямаш опит, но ще се научиш. Преди всичко не прави прибързани неща защото непременно искаш нещо да направиш за да помогнеш.
Хапчето за обезпаразитяване по принцип може да предизвика разстройство. Задължително се дава на празен гладен стомах. На толкова малки котенца не се дава хапче, а пастичка, която самите ветове им бутват в устата.
Не ми се щеше да го припомням, но преди две-три теми наша съфорумка, която хвърлиха с мъжа й страшни усилия да спасят едно новородено коте, го загубиха точно с даването на обезпаразитяващо за първи път. А тъкмо си беше станало котенце. Cry Мен още ми се свива сърцето за този случай.
Обезпаразитяващите са отрови.  Naughty Да, предназначени са да убият паразитите, но не са безвредни за самите котки. А малките котенца са с още неукрепнали организми. Особено, такива отделени от майката преди тя да ги е отбила. Нямат изградени имунитети, нямат достатъчно сили и т.н. За мен основен принцип е - не се дават обезпаразитяващи нито за външни, нито за вътрешни паразити, ако котката няма такива! Naughty И ако в скоро време няма опасност да има. Peace

Не демонизирайте прекалено кравето мляко. Котките оцеляли с него са повече от котките оцеляли без него, убедена съм. Човешко адаптирано мляко също става. Естествено, че най-доброто решение е котешко АМ, но не всеки може да си го набави, причини - разни.

Даниелка, води утре Аморето на вет и непременно пиши какво е установил той, че наистина ще се спукаме от притеснение. Peace

# 80
Тези хапчета по принцип дразнят стомаха , някои животни ги повръщат даже .
Аз обаче си мисля ,че  има вероявтност разстройството да е започнало защото си сменила храната от за големи котета на за бебета . При малките котета промяната в храната трябва да се прави плавно , а не изведнъж иначе обикновено стават такива течни произшествия . Освен това аз на продавачки в зоомагазини доверие нямам , особено за купуване на лекарства , тъй като реално всеки може да продава в магазин за животни, но само докторите знаят как да дозират и кое лекарство е подходящо за възрастта и проблемите на даденото животно . Разбира се това си е мое мнение . Иначе Аморето е голям сладур .

# 81
profi_1 и Jasc благодаря ви за разбирането. Дадох му половин таблетка активен въглен ( на прах) с водичка. След около 1 час повърна въглена с малко от ориза и водата, която му давах днес. Дано утре да е по-добре иначе ще го водя на ветеринар.
 Просто...много ми е тъжно и претиснено.
Няма да мога да мигна тази нощ...

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 01:46 от Danyella

# 82
половин таблетка на това малкото коте, не е ли множко??

# 83
_Jack_ , прав си, това също е така. Peace

Даниелка, друго се сетих. Дръж Аморето на топличко. Може и да е простуден, времето е калпаво, а той е мъничък. Една пластмасова бутилка с топла вода, увита в кърпа за да не се допира директно, ще заместят топлинката, която иначе би получило от мама. Освен това ти писа, че си го мила. Надявам се след това добре си го подсушила и затоплила, че иначе направо ще го разболееш.
Бутилка от 1,5 л. с почти гореща вода, увита в кърпа/стар пуловер, изстива за поне 3 часа. После пак сменяш с нова гореща вода. И внимавай да няма директен допир за да не се изгори. Бутилката я слагаш там където спи -  кашонче, одеялце, закътано местенце. То самото ще си се намести колко близо до бутилката иска да бъде. Peace

Ади, тук някой й беше написал така да даде. Peace

Даниела, при всички случаи го заведи на ветеринар! Само той ще може да прецени от какво е разстройството.

# 84
И тук и в аптеката ми казаха да му дам 1/2 капсулка активен въглен. Единственото, което ме утешава,е че Аморето е много игриво и мърка много. Много е своенравно и си спи където си иска (навсякъде) и ще видя как ще го прикоткам до топлата бутилка. Сега ще я приготвя!
 А за миенето просто явно нямах избор. Днес поне 4 пъти го мих под чешмата с топла вода (без сапуни...) ,после в кърпата на ръце като бебе за половин час и после сешоар. Пускам го ,когато е сухичко. Днес и майка ми се видя в приключение- тя го държи аз го суша. Милото го изтормозих, но...то пак ми мърка и ме обича. И аз него много. Леле за 20 дни как го заобичах това коте не ми се мисли как ще се разделям с него като забременея. Нали бременни и котки не е добре?! Така съм информирана от нета.
Оф, първо да го оправя него пък после ще му мисля и да се успокоя, че от такова притеснение няма да мога и да забременея (шегувам се) Simple Smile

# 85
Избий си от главата тези предразсъдъци за бременните и котките! Naughty Няма такова нещо! Някой ден и това ще ти обясним. Peace

Добре си се справила с подсушаването. Гушкай го там сега, а като усети топлата бутилка, то самичко ще се сгуши в нея. Да не забравиш да я увиеш! Naughty

Хайде, лека нощ! Hug

# 86
profi_1 благодаря ти!
Утре ще пиша какво е станало.Сега котето е спокойно.
Лека нощ!   Hug

# 87
Даниела, надявам се днес да прочета, че все пак Аморе е стигнал до ветеринар и е получил адекватни грижи и лечение  Peace. Майка ти гледа котка 8 годни, не е като да не знае какво и кога се прави, но като чета абсолютно неадекватното ти поведение изпадам в тих ужас. Дано котето има късмет и се оправи....

# 88
Аморето как е?
И аз се надявам да стигне днес до вет. Даниела, от къде си?

# 89
Даниела, престани да експериментираш с това коте. Бебе коте с диария може да си отиде страшно бързо, а ти действаш неадекватно - мляко, хапче, смяна на храна, активен въглен, но незнайно количество, къпане по 1000 пъти на ден... Очевидно не си наясно, в което няма нищо лошо, но затова има ветеринари!

Момичета, черпя ви виртуално за здравето на пернишката плюш Лъки, която днес става на цели 3 годинки и за разкош ми се изпика на килимчето в банята празнично днес Crazy newsm59 newsm38

Общи условия

Активация на акаунт