Любители на Котки Тема 96

• 35 163
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте отново,
Дадох на Амотето оризова вода и даже самия ориз му го нсправих като кашичка и то яде но продължава да е редко. До колко време трябва да подейства ако ще има ефект оризовата вода? След малко ще му дам и 1/2 таблетка активен въглен да видим. Не знам от прясното ли мляко или бебешките пачове стана така ,но виждам вече в приключение. И тази дълга козина като я нацапа и крачетата и днес 3 пъти го мия на чешмата  и то плаче и ММ вика: "кво става?"...и ми се реве.
Дано активния въглен, който ми препоръчахте да подейства, че ...

# 61
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На тия космати котета обикновено се подстригва около дупето, че и без това е проблем там с акитата.
Не знам колко време ще мине от влизането до излизането на оризовата вода. Thinking
А ти от колко чАса го наблюдаваш? Кога му даде ориза? Колко пъти е акало преди и след това? А преди ориза кога какво е яло? Защо не го остави поне 12 чАса гладно и после да дадеш ориза? Според мен, понеже е мъничък, наистина има риск от обезводняване и е хубаво да го заведеш на ветеринар. Той ще даде и предпише евентуални лекарства. Ще прецени и дали не става въпрос за вътрешни паразити. Ако има такива, оризовата вода няма да помогне, а адекватното лечение. Peace

# 62
Най-елементарното, което можеш да направиш, е да заведеш котето на лекар.
Другото е Диадог- това е хранителна добавка, не е лекарствен продукт. Има го и в някои зоомагазини.

# 63
От вчера му давам по малко гранулирана грана  и вода. Котето си пие вода нормално има си и спетит, но още не се нахвърля на гранулите, защото явно пачовете са му по вкусни. Пие си вода, енергично е и игриво. Видимо никакви индикации на болно коте няма. Обаче през 2-3-4 часа на ден дриска.Жената от, която взех котето щеше да пътува някъде си и по спешност ги раздаваше толкова малки. Тя пред мен им сипваше в една паничка прясно мляко и всичките котенца пиеха. Каза ми да го храня с пр. мляко и пачове и гранули (всичко). Аз също съм чувала, че котенцата не трябва да им се дава прясно мляко, но не го бях изпитала какво е, но щом стопанката на котките ми дава тази препоръка аз го спазих. Котето е при мен от 10/06 и допреди 3-4 дни всеки ден му давах мляко и пачове за по-голями котки. После ми казаха в зоомагазина, че джуниър е за бебенца и му ги купих. През тези 15 дни го храних по този начин. Обаче в последните 3-4 дни ми го направи този номер с акито и не разбрах къде сгреших. Забравих да ви кажа, че взех котето необезпаразитено. Купих му едно хапченце от зоомаг. ,но ми казаха да изчакам да направи поне 2-2,5 мес. за да му дам 1/4 (според кг). Днес му я дадох тази 1/4 и оризова вода и купих от зоомаг. Гастроинтестинал дог 150гр, като жената ми каза да му давам по 25-30 гр на ден. Колко време да му го давам? Кога може да даде резултат? За днес му стигат (според мен) лековете. Мисля чак утре да му дам 1/2 активен въглен във водичката.
Поздрави на вас и на всички ваши плюшени любимци  Hug

# 64
Вземи пауч Гастроинтестинал кет, може да вземеш и сухата храна Гастроинтестинал кет, не дог и да яде само това, както и Диадог.
Всъщност каква е причината да не водиш котето на лекар?

# 65
Касита вече му давам дог на гранули, но утре ще му купя и другото. Не го водя на лекар за сега, защото искам да видя ако мога да го оправя с тези храни. Причината е единствено финансова. Не знам колко пари ще ми искат за консултация, преглед, лечение...но няма да е 10лв. Sad

# 66
Бе, как даваш кучешка храна на котка?!
Изобщо имаш ли котка, или ни пързаляш нещо?

# 67
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Каси, спокойно, просто са й нови имена на храни, термини ... ще се оправи. Котенцето го показа на една снимка, сладурче.

Даниела, на мен ветовете са ми таксували прегледите по 5 лв. Лекарствата са колкото те ти кажат, защото обикновено ги дават на място, а не да ходиш да си ги търсиш другаде. Мисля, че повече от 20 лв едва ли ще ти вземат. Зависи от това какво му е на котето. Peace

# 68
Касита изобщо не ви пързалям. Майка ми беше тук при мен днес и я пратих тя да го купи. Изрично е казала за "малко коте" , но в по горният пост написах това, което пише на касовата бележка. Гастроинтестинал дог а не кат. Изобщо не допускам майка ми да й обяснява половин час за КОТКА а продавачкатата да й даде за куче. Предполагам ,че така го е маркирала на кас. апарат ако кучешката и котешката са на един код. Не познавам визуално как изглежда тази храна за котки,но не е кучешка. Гранулките са много мънички кафяви. Само това ми липсва да си отровя котето и вече не ми се мисли какво ще я правя и стопанката с нейното "прясно мляко" и продавачката с тоя "дог!"
Ох дано се оправи котето!

# 69
Касита вече му давам дог на гранули, но утре ще му купя и другото. Не го водя на лекар за сега, защото искам да видя ако мога да го оправя с тези храни. Причината е единствено финансова. Не знам колко пари ще ми искат за консултация, преглед, лечение...но няма да е 10лв. Sad

Пак да напомня, че има много опасни вирусни инфекции, чиито симптоми са диария. При малки котета, края може да е фатален, може изведнъж да се влоши и после и парите няма да помогнат.  Peace

# 70
# 71
  • Варна
Много е сладък! Погрижѝ се компетентно за здравето му, моля!
Заведи го на лекар, че ще се спукаме от притеснения за котенцето.

# 72
Много е сладък! Погрижѝ се компетентно за здравето му, моля!
Заведи го на лекар, че ще се спукаме от притеснения за котенцето.

Ако лековете не доведат до резултат до утре ще трябва да го водя някак си. Няма да го оставя в никакъв случай. Обичам го като мое бебенце.
А как играе и хапеее  Joy как ме дебне на кьоше и кви маратони си прави у нас  Joy тича изгърбено на една страна на нокти  Joy и колко е рошаво.... сама си се смея понякога. Много ми е скъпо.
Няма да го оставя 100%
 Hug

# 73
# 74
Сега се прибираме от вилата на едни приятели,  подхвърлили им 3 новородени котета.. Едното явно са му счупили нещо като са го прехвърляли през дувара и починало на следващия ден.., другите две си ги гледат.. Намачкани са доволно, вече са на 2 седмици,  та по повод продавачите в магазините.. Ами не обяснявят,  казали ум Ам ама човешко ХА без лактоза и да киснат в него гранулките. Та поправихме малко грешките слее консулт с ветеринар..

Общи условия

Активация на акаунт