Любители на Котки Тема 96

• 35 223
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А пък вчера станаха 6 месеца от смъртта на Силвестърчето ми. Cry Ама нямам сили за негови снимки.  Confused

# 136
Профи,  Hug

А, аз, кажете ми, как да празнувам година от идването на Мърти у дома, като тогава се навършва година от смъртта на мама?

# 137
  • София
А пък вчера станаха 6 месеца от смъртта на Силвестърчето ми. Cry Ама нямам сили за негови снимки.  Confused

Аз я гледам на снимки непрекъснато. Създава ми усещане, че е до мен. А и си спомням моментите на снимките. Какво е правила, как се е държала. Heart Eyes Винаги съм й казвала, че я обичам. И пак това бяха последните ми думи + прощалните целувки.

# 138
  • София
Профи,  Hug

А, аз, кажете ми, как да празнувам година от идването на Мърти у дома, като тогава се навършва година от смъртта на мама?

Ох, Каси Cry
Може би като някакво newsm78 завръщане или стартиране на нещо ново.
 Heart Eyes Hug

# 139
Да почиват в мир всички душички и котешки и човешки. Част от живота.  Cry Hug

# 140
Майа, той затова е с нас, защото майка ми я няма. За мен Съдбата го прати да я замени.

# 141
Нищо не се изопачава, котето си го купила, сама каза, за точно каква сума не е важно, но не е 20 лв.. Сама каза, че как си щяла да го махаш, като си забременеела. Това дали ще го дадеш на майка ти, или ще го хвърлиш, никой тук няма кристална топка да знае, ти казваш МАХАМ. Сама си противоречиш,, хем така хем иначе, сега и обиди и как за моя пост точно се захапа.

Хайде да си приберем зъбите и стига толкова. Котенцето го купих на символична цена, даже дадох на жената и пари от горе да се почерпи за здравето на душичката. Аз съм от София. Аморето беше в Стара загора. Отидох и го взех от там = 460км. Дали не ми пука за него?!
Ако знаех всичко за това как да го гледам може би нямаше да съм тук. Моето незнание и неопитност в тази област не мисля, че ме правят тъпа, нали?! Не се срамувам да кажа, че не знам нещо.
Как ще се почувстваш ако се оптваш да дадеш всичко от себе си за добро (без да знаеш ,че грешиш), и отгоре на това те нападнат по този начин?!
В къщи с ММ воювах за Аморето, сега с вас воювам....е ми писва ми. Ми ако трябва още ще воювам . Не съм чак толкова черна Simple Smile
Хайде лека нощ и от утре без зъби!  Hug

# 142
  • София
Майа, той затова е с нас, защото майка ми я няма. За мен Съдбата го прати да я замени.
Да. Така се надяваме или самозалъгваме. За да смекчим болката.
А и нещо ново, сладко и мъркащо винаги е от "полза".
И adelinda и  profi_1 са прави. Част от живота е. За съжаление : най-негативната.

# 143
Нищо не се изопачава, котето си го купила, сама каза, за точно каква сума не е важно, но не е 20 лв.. Сама каза, че как си щяла да го махаш, като си забременеела. Това дали ще го дадеш на майка ти, или ще го хвърлиш, никой тук няма кристална топка да знае, ти казваш МАХАМ. Сама си противоречиш,, хем така хем иначе, сега и обиди и как за моя пост точно се захапа.

Хайде да си приберем зъбите и стига толкова. Котенцето го купих на символична цена, даже дадох на жената и пари от горе да се почерпи за здравето на душичката. Аз съм от София. Аморето беше в Стара загора. Отидох и го взех от там = 460км. Дали не ми пука за него?!
Ако знаех всичко за това как да го гледам може би нямаше да съм тук. Моето незнание и неопитност в тази област не мисля, че ме правят тъпа, нали?! Не се срамувам да кажа, че не знам нещо.
Как ще се почувстваш ако се оптваш да дадеш всичко от себе си за добро (без да знаеш ,че грешиш), и отгоре на това те нападнат по този начин?!
В къщи с ММ воювах за Аморето, сега с вас воювам....е ми писва ми. Ми ако трябва още ще воювам . Не съм чак толкова черна Simple Smile

Не те прави тъпа и никой не те обижда. Ти си просто с нормални разсъждения, за средно-статистичеки българин. Така се възпитават хората в България, къде обществото къде семейството. Котето не е нужно да с порода да ти е мило, мисия деца-котки не само е напълно възможна, ами и е полезна и за децата. И да спестим други нападки, не го храни с евтини и дори и среден клас гранули, защото е смъртоносно. Или с месо или с висок клас гранули. Обезпаразитяване, на такава възраст, само с паста и се дава по схема на грамаж на котето, която вземи само от вет. кабинет. Като се обезпаразити, е добре да го ваксинираш, поне докато не стане на 1 година/моите не са/. Кастрацията после е задължителна.  Hug Hug Hug После си се обезпаразиятва пак на определено време, цял живот.

# 144
  • София
За лека нощ неща пухести и малки:https://www.facebook.com/HappyPetsHappy/videos/vb.1600677266881500/1602056866743540/?type=2&theater

# 145
  • Пловдив

Даниелка, вече почна да ми прилича всичко това на поговорката "Гузен негонен бяга". Никой не е употребил думата " тъпа" . И щото съм баш заралийка в изгнание, разстянието София - Ст. Загора е по-малко -http://directions.somemaps.com/bg/софия/стара-загора.php
И последно - не го приемай като хокане, но аз в тази тема съм открила страшно много информация, на първа страница е систематизирано прекрасно. Отделно, вече незнанието на никого не може да бъде оправдание, поне на тези, които разполагат с нет.
Както и да е, мисля, че не изказвам само свое мнение, Аморето е добре дошло в темата, да оздравява бързо Hug , а на теб, както казват във филмите ти пожелавам да си "напишеш домашното" , тоест започни от първа страница и каквото там после не ти е ясно, момичетата са много вещи, питай ги, ще получиш много по-адекватен отговор, отколкото от разни магазинерки в зоомагазин.

# 146
Даниела, радвам се, че си завела Аморето на чичо доктор и най-вече се радвам, че не е нещо страховито и сладкишът ще се оправи. Grinning Peace

И не се сърди, но почти ежедневно се сблъскваме с някой случай на безумно незнание и абсолютно безотговорно и безхаберно отношение към животинките, та затова се правят и по-остри изказвания.
В крайна сметка е важно, че ни послуша и заведе сладкия пухчо на лекар. Сложил му е две инжекции, значи все пак нямаше да мине без лечение. След 8 дни сте на контролен преглед - добре. Но това с ваксината ...  Thinking Каква ваксина иска да му сложи? Дали не е още малък за ваксина, и дали след 8 дни ще е достатъчно здрав за ваксиниране? Като отидете разпитвай много! Хич не обичат да ги разпитват, но това си е твоето коте, твоето бебче и си в правото си да разпитваш за абсолютно всичко. Аз през годините не съм си ваксинирала котараците, но те бяха само апартаментни, без никакви излизания навън и без досег с други животни излизащи навън. Томас, който гледам в момента не е мой и има всички ваксини защото, макар да не излиза навън, е отрасъл с кучета. Живи и здрави, пак ще го съберат със "сестра му" Тара - джак ръсел териерка. Същото е и с котката на дъщеря ми - Ханибал (канибалчето  Mr. Green), която живее с кучката Лиска. Няма как да няма ваксини в тези варианти.  Peace

Стискам палци на мъника  Heart Eyes Hug и се научи да слагаш снимки, че е много пухен и сладък, да му се радваме тука. Hug Peace

Майче  Hug Hug
Ветеринарката каза да го заведа след 8 дни и ако вече е добре ще му направи ваксина. Не било толкова малко. Било задължително да го ваксинирам- е ок! Разпитвах я сигурно половин час за това, каква е причината да се случи това, за ваксини, хапчета за обезпаразитяване, храни, пастети, къпане и какво ли още не - тя ми отговаряше и накрая даже малко и писна от въпроси и реших другия път ще я разпитвам пак. И виж сега на какво се натъкнах още: (абе купона е пълен) Нали вчера ви казах какви гранулки съм му взела " гастроинтенсинал дог" (така мисля, че се казваше. Вие казвате : " ма как такаааа...каква безотговорност...ти изобщо имаш ли коте или е пързалка...?" ..ей такива работи. Днес показах на вет храната и тя вика: "Неее,това е кучешка храна (ядосана е обаче) виж какви са триъгълниии..." Общо взето ми се накара на мен (въпреки,че майка ми ги купи и тя изрично е казала "за малко КОТЕ). Каза ми да кажа на тази продавачка да си намери друга професия и да не трови животинките. Тръгвам си и с котето и майка ми отиваме във въпросния магазин. Питам продавачката за тази храна каква е която е дала ( и й разказвам разговора с вет.). Ле ле тя като подскочи нацупена, сърдита, че нямало грешка и даже ми показа пакета от който е храната и наистина си е за котки. На кас. бон пишело "дог", защото под един код била кучешката и котешката. И на края ми каза (и тя ядосана) : "Кажи на тази вет да си хвърли дипломата"....и т.н.
Вече уморена от упреци и караници се прибирам в готино настроение, защото най- важното е ,че котето ще се оправи....сядам да ви чета и споделя новината и намирам хапливи постове.
Не ми се цитира, не ми се връща на зад.
Общо взето е това! Добре ли е?! Simple Smile

За твоето коте много ми е мъчно и съжалявам.Трудно се преживява такова присъствие. А за снимките- не се натъжавай , покажи го, нека да живее вечно...мир на душичката му.  Hug

# 147
  • София
Ти насипна храна ли си купила? Иначе би трябвало на опаковката да пише котешка/кучешка ли е храната, а не да четеш касовия бон. Важно е съдържанието на пакета. Ако е насипна, моят съвет е да ги избягваш. Не се знае кога са отворени, какво има вътре и т.н.
Аморето беше персиец, нали? на снимката леко му сълзят очичките, те си имат такъв проблем. Сигурно са ти казали, че трябва да ги промиваш. Продават разтвори за очи и с памук минаваш всеки ден. Аз на моите и ушите им чистя, но те са огромни Mr. Green

# 148
За кажа и аз за токсоплазмозата.
Като забременях мислех, че със сигурност съм я крала. Все пак цял живот само животни - при конете има много гълъби, котки и кучета, контакт постоянно. Котка бях гледала, но изцяло домашна.
Но се оказа, че не съм я карала.
Така че заразяването не е толкова лесно, особено ако се спазват някои хигиенни навици. Да се мият плодове и зеленчуци, да се мият ръце и прибори след контакт със сурово месо, да не се яде с мръсни ръце и т.н.
Колкото до гледенето на котка, особено ако е само домашна, шансът да е заразена е минимален. Все пак е препоръчително тоалетната да се почиства с ръкавици и маска като след това хубаво се измиват ръцете.
Ако сега забременеех, бе бих могла да си представя да "махна" мацараната някъде, било то и временно. Тя си ми е като детенце! Да не говорим, че едно такова отделяне може да повлияе зле психически на котето.

Майа, да почива в мир душичкат... Сладурка, как се е била "самостегнала" в багажа!  Heart Eyes

Аз да си призная не сиспомням датата, когато котаракът ми почина. Може би защото така ми е по-леко, или пък защото майка ми разказа ден по-късно, защото мен ме нямаше в къщи тогава точно...
Та докато сме на такава вълна да ви го покажа:
Като пухляво бебе

И като по-голям:

И той беше от тези най-учените котараци.

# 149
Даниела, хайде не подскачай толкова. Всички сме загрижени за Аморе и всъщност това е причината да реагираме така. На мен ми омръзна да обяснявам, че домашните любимци не са плюшени играчки. Живи същества са и след като веднъж си ги пуснал в дома ти, стават част от семейството ти и отговорността към тях голяма.
Твоите постове звучаха съвсем различно обаче- "Имам колорпойнт, малък на два месеца, ама ще го кръстосаме със сиамка. Даже го водих да се запознават...." ,"Аморе има разстройство два дни, ама нямам пари за ветеринар....", после "Нали бременна и котка не е хубаво заедно..." (това при положение, че работиш сериозно по въпроса)..... Ей така, като го прочетеш отстрани, признай, че нещата не звучат съвсем добре.  Тук сме хора, които обичаме животните и когато се сблъскаме с такова неадекватно за нас поведение реагираме, не защото искаме да те изкараме теб някаква (не ми се търси точно изречението ти), а защото искаме котето да живее в дом, където ще получава любов и грижи.  
 Дълги години се спирах да вземем дом. любимец, точно защото знаех, че няма да можем да се грижим адекватно за тях. Две породени деца (едното от които с астма), малък апартамент и пътувания между два града, финансови възможности дори....  Хубаво е да си наясно какво те очаква с дом. любимец, за да няма после изхвърлени на улицата животни.

Общи условия

Активация на акаунт