Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 593
  • 736
  •   1
Отговори
# 420

Добра вечер!
Едва сега успях да седна и да прочета  Joy
Мони Браво!!!
Смърфи - ние никога не сме правили нещо с амонячна сода. Курабиите, които мама нарича "войнишки" ги правим по тази рецепта  http://www.supichka.com/2011/12/blog-post_13.html
У дома много се тачат.
За рибките - в Бг съм гледала много лежерно гупи - вода направо от чешмата  Joy обаче те си се размножаваха, че доста трудно намирах на кого да раздавам - в един момент аквариума стана малък... Тук преди да ни продадат рибките искаха аквариума да е готов и да занесем вода от него за анализ....Правим уж всичко както трябва, но живеят само неонките и сомчетата - взехме гупи, но не оцеляха, въпреки, че уж могат да живеят заедно...Луда работа.
Ние решихме и направихме разширяване на бизнеса...стана лудница, с малкия ходя и по отворени дни в училища, че до 31.10 трябва да сме си избрали училище за догодина...Имаме разминавания...Уж се подготвя за изпит в селективно училище, но настоява да е в кварталното с приятелите си....
Кучо като го взехме беше 1,5кг, а сега е вече 6кг - и с него се занимавам...Вчера ходихме до Шотландия - последната част от пътуването беше кошмарно - днес /там където ходихме/ има квалификации за олимпиадата по конен спорт, че и кралицата е там....такъв трафик...., а ние смятахме, че ще ни остане време да посетим роднината в Лох Нес...обаче остава за следващ път. Поне свършихме работата за която бяхме тръгнали.
Мисля, че вече нещата се канализираха и ще си имам моето свободно време...
Спокойна вечер ви желая  Heart Eyes

# 421
  • при късмета
Привет!
Мони, браво!
Пооправи се времето и го използваме да сме навън. Днес се прибрахме за 2 часа и пак навън. Организираме и палатка за почивните дни, дано се задържи хубаво времето.
И аз трябва да сложа още малко краставички, че слягахме вчера, ама май малко ще са.
Утре имам препускане пак цял ден. Сутринта сме на рожден ден, после фризьор, да купим цветя и разни други дребни работи, ама разходката ще е голяма.

Новата риба бързо свикна при нас. Първите 10тина минути се беше залепила за стъклото все едно иска да излезе. После се залепи за голямата риба и не се отделяше от нея. На следващия ден си плуваше навсякъде сама и си разучаваше новата къща. В момента е най-дребната от всички.
Сега разбрах колко е пораснала първата риба за година и половина. Беше същата по размер с една от другите риби, а новата е почти сантиметър по-малка, като броя само тялото без опашката. В магазините винаги са почти еднакви на големина и като я взехме беше колкото сега новата.
Сега са трите различен размер и окраска. Преди две бяха един размер и една голяма.

Започнах и с прибиране на дрехи на шефа и да видя какво трябва да взимам. Много дръпна на височина и тръгнахме от съвсем зимните дрехи и обувки, за есента едно яке само му взех и едни маратонки. Блузи ще трябва да взимам, че сигурно 1-2 ще му стават.

Нещо не мога да се организирам последната седмица. Захванах 100 неща, студа ме хвана неподготвена, всичко ме боли и ми се спи непрекъснато и половината свърших. Като се оправи времето зарязвам всичко и навън, че лятото още не си е отишло, а вече ми липсва.

Hug

# 422
Днес ходихме на пикник извън града. Вчера и днес времето беше супер - слънчево и топло. Но връщането беше кошмарно - за 60 км, пътувахме два часа и половина. Няма да свикна на това безумие тук и това си е! Crossing Arms

Калинка - тази седмица щях да запретна ръкави да направя едни курабии, ама в сряда отиваме до Панама. ММ има конференция там и успяхме да купим за мен билет на много добра цена. Като се върнем, ще меря сили с курабиите. Wink
Радвам се, че предприемате разширяване на бизнеса, това е хубаво! Успех! Peace

Вио - и аз се гледах със съдомиялната дълго време, ама после като я подпуках, та не я спрях. Сега тук много липсва, все на ръка мия. Sad

Ма ко - успокои ли се шефът с новата рибка?

Догледах тенис финала при мъжете. Джокович би, аз доволен, сега отивам да проскам една пералня и си лягам. Laughing

# 423
Добро утро!
Смърфи, аз май ще продължавам да си я гледам моята съдомиялна  Tired Нещо не можем да се разберем с нея, а книжката с инструкциите никой не я знае къде е. Съответно в нета не мога да намеря упътване за точния модел и си карам само на една програма по мое усмотрение, а понякога даже и тя дава грешка. Ох ooooh!
Ма ко, честита ви рибка! Днес и аз ще щурмувам магазините, че на Ванко всичко му е окъсяло  Rolling Eyes Особено с блузките хич ни няма - иначе му стават, дори са му широки, обаче ръкавите стигат до лактите  ooooh! Кога е пораснал толкова, не го знам.
Лейдибърд, много е хубаво това с разширяването на бизнеса! Браво на вас   bouquet Аз се чудех къде остана, а то какво било  Wink Прегръдки и поздрави на фемилито  Hug

# 424
Момичета,

Радвам се, че сте добре и улисани в приятни занимания.
 Смърфиетка,
Твоят успех много ме мотивира, но съм 40 + и малко по-трудно се разделям с килограмите Simple Smile, но си ми невидим , но постоянен треньор, да знаеш Simple Smile, като си дойдеш да си събереш хонорара за труда Simple Smile.

Вчера пристигнахме от 4-дневна почивка, това беше за тази година.
Сега ме чака пране, чистене, оправяне на багажа, боядисване на косата и следобяд - работа. Прекрасно .
Замина   ми печката. Налага се нова да взимам. Разстоянието е като за 50 см. и не е за вграждане.

Имате ли нещо да ме посъветвате или да се мятам на първата, която ми предложат ? Моля за съвети.

На всички - здрава и спорна нова седмица !

# 425
Добро утро!
Смърфи, аз май ще продължавам да си я гледам моята съдомиялна  Tired Нещо не можем да се разберем с нея, а книжката с инструкциите никой не я знае къде е. Съответно в нета не мога да намеря упътване за точния модел и си карам само на една програма по мое усмотрение, а понякога даже и тя дава грешка. Ох ooooh!...
Вио,
Ползвай помощ от професионалисти Simple Smile.
Има един сервиз, който много ми е помагал в подобни случаи - "Джотекс". Можеш да се обадиш и да споделиш какъв ти е проблема и ако могат, ще те посъветват. Ако я видят, предполагам, ще ти помогнат.

# 426
Деборана, благодаря за съвета, но не съм в София  Peace Абе ще свикнем една с друга ние (със съдомиялната де), само не знам кога  ooooh! Обаче е голяяяяяяяяяяям рахат, не съм предполагала че толкова много улеснява къщната работа. Щото са ми казвали, нали, ама аз си мислех, че е поредната глезотия  ooooh!

# 427
Деборана, благодаря за съвета, но не съм в София  Peace Абе ще свикнем една с друга ние (със съдомиялната де), само не знам кога  ooooh! Обаче е голяяяяяяяяяяям рахат, не съм предполагала че толкова много улеснява къщната работа. Щото са ми казвали, нали, ама аз си мислех, че е поредната глезотия  ooooh!
Опитай и по тел. Не толкова огромен разход нито на време, нито на пари. Приготви си марката, модела и пр. На лични ще ти пусна тел. на инженера, че не е удобно тук.

# 428
Добър ден момичета   bouquet
Ма ко и на мен нещо ми куца организацията  Joy
Смърфи - знаеш, че или трябва да се развиваш и променяш-или ще си изхвърлен... Имахме идеи, мислихме да не е тук....но като се прибрахме от ваканцията имахме окончателно решение. Леко пътуване и да покажеш снимки!
Вио аз съм от задръстените без миялна  Joy Обаче при положение, че разполагам със сервиз за хранене за 4-ма /сиреч имам по 4 чинии от вид и по 4 чаши  hahaha / не изпитвам нужда. Обаче майка има една печка, на която от много миене всички надписи са заличени и търсих в нета manual /сиреч наръчник/ за въпросната печка/марка+сериен номер, който е изписан отзад/ и открих - пробвай - чичко гугъл ще ти преведе без значение езика.
Деборана  аз съм 40++ и за килограми изобщо не ми се говори  hahaha Аз имах малка печка в Бг/още си е там и работи без проблем/ и съм си супер доволна от нея http://www.eldominvest.com/bg/category/15.html Моята е комбинирана с газ и нормален бързо нагряващ котлон/нещо и с керамичните котлони съм скарана  hahaha / Като цяло съм супер доволна от тяхното производство.
За днес си свърших задачките и сега почивка, докато тръгна да прибирам кратун.
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 429
Мерси Лейди !

Веднага проверих, но само малки продават сега от тази марка.

Успех на разширяването на бизнеса !

Правете си го там (което не знам къде е Simple Smile ), а не в Бг, че тук не знам какво да кажа за правилата, обществени климат, институциите и пр.

# 430
Деборана - да малки са всички! Когато правих ремонт на кухнята и трябваше да се оборудва всичко - доста изчетох за печките - та не намерих разумен довод "защо по-високата печка е по-добра". Аз никога не пека две тави едновременно, по-ниската фурна е енерго спестяваща, а малката печка се поставя върху шкафче в което аз си събрах всичките тави и тигани...Всяко домакинство е различно - моето никога не е било голямо и за това, този вариант за мен е най-практичния при малко пространство.

# 431
  • при късмета
Привет прекрасни  Hug
Калинче, да се разраснете още повече ви пожелавам.
Ма ко и на мен нещо ми куца организацията  Joy
Организацията хич не ми куца, мързела ми пречи  hahaha Знам кое кога трябва да свърша, ама нещо не ми се започва  ooooh!
Обаче се оправи времето и съм с доста по-добър тонус. Нали съм си змийче, трябва да ме напече слънцето, че да се размърдам  hahaha
Вио, ще се сприятелите с миялната, ще й хванеш цаката. Как се чувстват децата на новото място?  Наличието на двор е благодат за едно дете, сигурно са навън по цял ден.

Шефа изкара много добре на рождения ден и е подстриган и цвете за учителката взехме, но се прибра много уморен. И аз седнах за малко, докато се ориентирам какво да подхващам.
Хубав ден на всички  Hug

# 432
Лейди,

Много ми харесват малките,
 но
 няма място за дълбок глинен гювеч, няма височина за печене на цял къс голям месо (отгоре се доближава много до "тавана"),  а погачите ми изгарят отгоре или няма място за тях.
Затова малка няма как да ползвам. Поне 7 порции са ми необходими от едно ядене, но не пека едновременно на двата етажа, само чушки май пека на две нива.

Много благодаря на отговорилите.

# 433
Хубав пикник изкарахме, няма що! Разболях се - гърло и хрема, аман. ooooh! То тук почти не съм боледувала, ама на сега за късмет. Пръскам нещо като тантум верде и смуча едни хапчета. Иначе нямам температура, явно е само настинка.

Деборана - и аз съм на 40. Но тези килограми не ги свалям само с диета, а пия и хапчета, заради заболяването. Така че не се отчайвай, понякога нещата стават по-бавно.  Peace За фурна нищо не мога да кажа. Щом имаш ограничение на мястото, няма да имаш кой знае какъв избор. А и като сложиш бюджета, ще трябва да избираш между неповече от 2-3 модела. Там гледай колко е гаранцията и къде е правена, после какви функции има. Поне аз така бих действала.  Peace

Вио - то моята съдомиялна е от малките и има само една програма.  Wink Дори ползвах по половин хапче за миене. Не използвах препарати, а хапчета, по-лесно ми беше с тях. Защо не питаш приятелите ви за машината? Но си е голямо удобство!  Peace

Калинка - много искам двойна фурна, от тези дето Валенцето беше показала. Две тави, ама една до друга, кефффф. Но май ги има само в щатите.  newsm78

Днес ще трябва да излизам, а ми е едно такова смотано. Лежи ми се, но няма как да отложа каквото трябва да свърша. Ще трябва да се стегна, няма начин.

# 434
Смърфче,

Накратко пиша, че работя: Три ябълки ако изядеш с кората и със семките като бавно ги дъвчеш, дори театрално ги преживяш бавно - много помага за твоето състояние.

На момичетата с първокласници и ученици - лека подготовка и успех утре.
На всички - лека и приятна вечер !

Общи условия

Активация на акаунт