Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Ма ко - направи си едно кръгче от пластелина на Шефа и притисни долния край - като го направиш ще видиш колко е лесно и елементарно. Те това видео намерих - доста е бързичко
Скрит текст:
http://www.bonapeti.bg/recepti/Kalii-s-techen-shokolad/

# 586
  • София
Момичета - лягам, не че ще заспя, но трябва да загася навсякъде, че Петьо все още не спи. Не знам как вие, ама аз толкова силно щракам по клавиатурата, че на всички преча Laughing Laughing Laughing

Лека нощ, утре ще чета кой какво писа. Peace Hug  bouquet

# 587
  • при късмета
Калинче  Hug златна си. И аз така си го представях, но понеже тъпата ми глава не може да роди начина да се направи нещо, трябва да го видя. Тези са лесни и ще ги пробвам.
Мими, честита фурна, да се слушате и да си помагате
Люска и аз тракам по клавиатурата, но няма на кого да преча. Затварям вратите като легнат, хем да не им преча, хем аз на спокойствие, че само вечерно време ми се отдава  Laughing
И аз започвам рано да окапвам с това ставане по нощите  ooooh!

# 588
Лека, Люс  Hug
Мими, определено ме заинтригува с тези "оцветявки", може и да разтърся из наше село...Честита ти печка, със здраве да си я ползваш!
Смърфи, гледали са се вчера, нямаше проблеми. Познай обаче кой стоя през цялото време с телефон в ръката, и едвам дочака края на срещата и на бегом се прибра в къщи да си види челядта  Whistling
Ма ко, и Ванко се зариби по тия стикита - в градината няколко деца занесли, и днес ни изнуди да отидем до Лилд... Оф как се надявах да ни подмине, но не би  ooooh!
Лейдибърд, къде се видя дебела пък ти?  newsm78 Трябваше да си направиш една снимка с мен и мм - поглеждаш я винаги щом решиш че си дебела, и хоп - всякакви такива мисли ти се изпаряват от главата. Анти-дебела-съм-терапия. Хм. От това може и пари да се изкарат даже, как не сме се сетили с мм  hahaha

# 589
Калинка - да, онези с амонячната сода са. Да ти кажа опитах една. Много са хубави, но като че ли не са онези войнишки курабии от детските ми години. Дано баба си спомни рецептата, че тя много забравя, милата.
Ето ги:
Скрит текст:

Мими - аз имам водни фабер кастел и копикс. Но такива книжки тук няма, сигурна съм. То тук проста кръгла тава за печене няма, остава такива възвишени неща да има.  Wink Ще потърся в щатите, като ходим другия път.

Вио - браво на тати! А мама да е по-спокойна следващия път!  Hug Wink

# 590
Смърфи то и тук няма кръгли тави  hahaha Това лято си помъкнах 2 тави от Бг  Joy Моята баба правеше войнишките курабии със сода, така ги прави и мама - другата партида пробвай със содата. На външен вид са прекрасни  bowuu За вкуса - незнам - никога не съм и яла нещо направено с амонячна сода, но пък се заинтригувах - ще се пробва!
Вио ти явно си гледала кучо, а не мен  Joy Напълнях последните години и не мога да сваля...Годинките си казват думата. Само незнам как ще се спогаждам с малкия - той в пубертет, а аз в критическа  Joy #2gunfire

# 591
Калинка - спомням си вкуса от едно време - с лек вкус на амонячна сода. В рецептата има и сода бикарбонат. Тези са хрупкави, а вътре леки. Онези бяха тежки и плътни. Абе не че няма да ги хапнат в офиса утре, хаха.
Аз и гювеч мъкнех, и тава, и кана за филтрирана вода... Не ми се пише, че много ще ми се смеете. Предният път си купих от щатите 4 кръгли тави, комплект влизат една в друга. По-скоро са за сладкарство, но и други неща съм пекла в тях.  Peace

# 592
  • при късмета
Ще ме уморите с тези кръгли тави  Joy 
Интересно ми е в какво пекат пица там. Май до сега не съм виждала друга форма на пица освен кръгла. От тези дето се поръчват де, иначе вкъщи я правя в най-голямата тава, тази от печката.

# 593
Ма ко - ами местните кокони-домакини не готвят. Или се поръчва храна от някъде, или тяхната прислужница им готви. Само дето тя обаче готви по-прости неща - месо, ориз, картофи, боб, царевица, някоя друга супа със същите продукти и това е. В каква тава ги прави, на коконата изобщо не й дреме, хаха. hahaha Те и техните манджи не се приготвят в тави, нещо да поизпържат и все в тигани и тенджери.
Ето, типичната храна на колумбиеца:
Скрит текст:

Това кръглото или пък е дългото, непознато за нашите географски ширини е пържен банан, може и юка да е. На банана му викат патакон. И имат поне 5 думи за банан - зрял, сладък, зелен, малък и аз вече не знам колко вида имат, луд да станеш.  Joy
Третата снимка е типичната храна на крайбрежието. Този ориз там е ориз с кокос. Не е много сладък, но пък е гарнитура.  Wink
И всичко обилно го ръсят с кориандър. Ама не като този в Европа, някаква местна разновидност е. Ужасно смърдящ, не познавам чужденец, който да го яде.  Laughing Първият път го обърках за магданоз, извхърлихме цялата тенджера с манджа.
И както виждате, въпреки огромното разнообразие на месо, зеленчуци и плодове, местните ядат много еднообразно. Почти нямат готвени неща като нас. И ако не им е подредено, както в чиниите по-горе, хич не го приемат за ядене. И думата за месо е използват само за говеждо, друго месо за тях няма. В самолета ни питат какво искате за ядене: месо или пилешко. На мм колега е вегетарианец и се е видял в чудо с тях. Поръчва си салата без месо, те му носят с пилешки филенца. Той ги пита защо и те му отговарят напълно сериозно, че това не е месо, а пилешко.  hahaha hahaha hahaha

# 594
Ма ко има тави за пица и са кръгли, но са с дупки и много ниски - нищо друго не можеш да приготвяш в тях
Скрит текст:
Смърфи този кориандър и тук го ръсят навсякъде... Ние също не го понасяме. Като гледам кухнята на колумбийците е по-добра от тукашната  Joy Тук колкото пъти съм поръчвала салата - все е 3 доматчета черита и половин листо от маруля  hahaha пък гарнитурата към месото е или картофи, или царевица - иначе поливат месото обилно със сос - абе добре че има пици и китайско  hahaha иначе ще сме само на домашно приготвена храна.

# 595
Калинка, ако се докопаш до нещо без кориандър е супер, вкусно е. Просто е много еднообразно. Ако ти все пак успееш да си поръчаш салата добре, защото тук салати няма. В по-така ресторантите има някоя друга от рода на салатен миш-маш (домати, моркови, марули, зрял лук, авокадо и т.н.) или домати с моцарела, но не италиянската, а нещо като кашкавал, затова и я запичат преди да ти я поднесат. Един път ми поднесоха запечено листо маруля с тази моцарела и гръмко я бяха нарекли френска салата.  hahaha
А на това чудо защо му се вика тава? Дори не мога да се сетя за какво служи, може би за нещо на пара? newsm78

# 596
# 597
  • при късмета
Добро утро!
 smile3507 аз се връщам да си легна. Ще ме умори това рано ставане.
Смърфи, аз явно съм като колумбийските домакини, защото и в тавите слагам предимно месо с картофи, ориз или други зеленчуци и ми е все едно в каква ще го сложа. Разликата е, че те не готвят, аз още не съм се уредила така  hahaha Вита баница с точени кори скоро няма да направя и тя ми е с готови и си я правя на "пурички" или наложена.
Обаче месо и пилешко ме разсмя  Grinning
Калинче, тавата за пица на мен ми хареса. Преди исках да си намеря от малките тавички, дето при нас правеха пиците, ама няма.
За днес само трябва да измисля какво да готвя. първо обаче ще подремя, че много ми се спи.
Хубав ден на всички  Hug

# 598
Добър ден от мен.Аз пък днес си отспах,все не можех да поспя до късно и в 7 ч бях будна,въртя се цяла нощ,днес се събудих в 5 ч ,но тъмно вън и се натиснах  да спя още,та станах в 9,30ч.
Мако взех и за теб съня. Laughing
Студентката почва от понеделник ,обаче вчера излезе програмата и поне са все от 9 ч та няма да се става рано.
Калинка какво плета ли-огромно одеяло,навила съм го и минавам по 3-4 цвята на ден,бавно и славно да върви.Вярно вече съм минала 3 част,остава четвъртата и го свършвам,после по края и ще остане прежда за една възглавничка.Размерите са 160/200см някъде та ще видим като го измеря де.
Днес ще видя и аз какво да готвя,че нещо не мога да измисля.
Приятни почивни дни и повече почивка ви пожелавам. Hug

# 599
  • Великобритания
Добро утро дами ,
при нас е едно такова слънчево и морето блести ..ама какъв студ е ужас ..хахах
бързо бързо пуснах парното да се постопли ..
аз още не знам какво ще готвя ..само знам , че наобед излизаме с детето на разходка ..
уж на разходка , а всъщност искам нови моливчета  Laughing Laughing ММ ще полудее ако ме усети , затова сами отиваме  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт