Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 527
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Мими, совата е стра-хот-на!!! Честита ти награда, и продължавай все в същия дух   bouquet

# 571
Ма ко - значи говорим за едно и също - преди 15г. във Варна такава работилница имаше в двора на Окръжна болница - поне разбрах, че не се е затрило нещо полезно...
Мими браво момиче   bouquet Друго е хобито ти да носи и друг вид удовлетворение - благотворителност! Добре се справяш, имаш усет - развивай го - не се знае от коя трънка изкача заек - може и пари да ти носи.
Вио този проблем с обличането съм си го решила кардинално откакто сме тук - понеже ходя винаги спортно облечена си имам една "малка черна рокля"/само дето моята хич не е малка  hahaha/ и я разнообразявам с бижута!!! Малкия ходи с униформа, или със спортен екип, та и той си има един кат "цивилки" за кисел ден  Joy Мм е лесен - каквото му дам - това облича  hahaha

# 572
Страхотна е совичката,браво и за наградата!  bouquet
Вио да се организираш бързо до събота и да намериш решение за теб,а за малките едно пазарене и сте готови.
Мако  ти и заради мен ли навъртя днес км,че аз мързел днес.Ако има и кой да ми сготви.
Иначе съм измислила какво ще е -гювечета и сирене по шопски в микровълновата.
Вале като огладнея посещавам аз снимките ти,а за хлебопекарната да ти е честита и да ти служи дълго.
Калинка ти и мързел,не вярвам.А за фейса -вземи направи един поне снимки ще гледаш,всички имаме заради нас се прежали .  Wink
Славе ще чакам снимки на новата къща и подредба,а сега се радвай на пълната къща и никакво дърпане от печката. Naughty Laughing
Контеска не остана до завършването ,вижда се края.Така ви се възхищавам и на тримата,а това с билетите ми харесва учат се от малки на послушание .
Аз днес си поплетох,проснах дрехите и след малко ще ида да ги прибера.Сутринта беше доста облачно,но после напече и си е топло все още.
Обаче това ,което написах поправях 100 пъти. #Cussing out

# 573
Черпя ви с едни страхотни бисквитки - портокал и какао и едни сладки калии.
Хуквам да разглеждам училище.
Скрит текст:

# 574
  • София
ммм, Лейди, дай рецептата за тези шаренките бисквитки, моля!
Благодаря ви за хубавите думи за моите кулинарии. Това ми е начинът за релакс. Сега съм се заела да си правя квас и да меся хляба с него, а не с мая. Ще видим, захранвам го, вече взе да бълбука...дано стане.

Водихме Мими на очен лекар. Вероятно ще слагаме очила за четене. На 2 октомври пак сме на преглед и тогава окончателно ще стане ясно.
  Ако не се вясна отново- лека нощ и да сънувате ...де да знам...хубави работи някакви!  bouquet

# 575
  • София
Марче, получих по ЕКОНТ презента ти. Трогна ме много, чак се просълзих. Да ти кажа, че никой не ми правил изненада (освен ММ) през последните 25 години. Благодаря ти от все сърце! Красиво, хубаво и необходимо. Много скоро всичко ще влезе в употреба... Hug newsm51 newsm20 Да си жива и здрава!

ходя винаги спортно облечена си имам една "малка черна рокля"/само дето моята хич не е малка  hahaha/ и я разнообразявам с бижута!!! Малкия ходи с униформа, или със спортен екип, та и той си има един кат "цивилки" за кисел ден  Joy   hahaha
smile3532 smile3532 smile3532
И аз така, но малката рокля я обличам само с чорапогашник, иначе се трият бутовИте и не моА да ходя. Затова и лятото не мога с роклите - трия до кръв. Пепи - също така - голяма мъка на морето да се прибираме с късите панталонки... миличкия Laughing

Ма ко, сега не мога да ти кажа къде е(ако ти трябва ще видя запис), но ние сме ходили на частен преглед (по препоръка на Марчето), но са ни направили стелки и двете са различни, детето направо по бабуни ходи... Но определено има разлика на ходене, но и го боли след 1-2 часа ходене...

Мимито, совата е страхотна, а и каузата е благородна.

Вале, честита придобивката (как съм изпуснала Embarassed)! Радваш ме много с твоите произведения!

Вио, ще си намериш дрехата, на хубава жена всичко прилича и в сари да се увиеш Peace

Писенце
, много си работна днес Peace

Светли,  дано скоро си оправиш фурната.

Смърфи, аз съм съгласна с Марчето - мързеливите сармички са безумно вкусни, но друго да туриш 2-3 в чинийката - красота!

# 576
  • при късмета
Калинче, много са хубави сладките. Имаш ли под ръка клипче как се правят калиите? изглеждат ми лесни и са много ефектни
Люска, и при шефа ще са различни стелките. Взеха отпечатъци за всеки крак по отделно
Писе, от време на време и на теб се полага почивка. Как е дъщеря ти в университета? Да я поздравиш.
За информация на другите Писето има много симпатично момиче.
Който днес беше с нова фурна да се похвали как мина тестването.
Отивам да чета и после ще дойда  Hug

# 577
  • София
Ма ко, няма да се евтини стелките. Нашите струват 140 лева...

Между другото от понеделник в Лидъл ще е Гръцка седмица, хем ще купя много хубави неща, хем ще взема поне някакви стикита Mr. Green Mr. Green Mr. Green

СлавчеHug

# 578
Ха добър ви вечер и от мен! Красиви, не красиви, направо без кръст, г*з и гръб останах, докато ги свия тези сармички вчера. Много са хубави, но ще намаля количеството с 1/3. Много сарми, много нещо излиза от това количество. Е, то зависи и от големината на листата, но тук в един пакет има около 90 броя листа, всякакъв размер. Отидоха ми два пакета листа - 300 грама, продават ги на грамаж. Wink

Сега пък направих войнишките курабии. 4 тави изпекох. ooooh! Ухаят много хубаво, ама довечера мм ще ги дегустира. Не знам дали са тези, които помня от детските си години. newsm78 Тези хора защо не пишат бройки/порции по рецептите си? Усещам как утре сутрин цялата фирма на мм ще закусва с курабии.  hahaha

Мими - прекрасна е совата. Тук не съм виждала такива странички за оцветяване... То какво ли има, тук, че и това да го има.  Laughing А с какви точно моливи и писци оцветяваш?

Валенце - ще взема да прочета какво е квас за хляб. Дори не съм чувала. Дано се получи!  Praynig

Калинче - направо ни удари в земята с тези красоти! Браво! И аз като Валето за рецепта за шарените бисквитки.  Hug

Вио - как е минало вчерашното таткогледане? Справил ли се е?

Ма ко - и аз си имам стелки по поръчка, ама на мен ми го откриха на дърти години и хич не ги нося. Много са неудобни, но щом ще помогнат на шефа, ще си ги носи.  Hug

Няма да изброявам всички, но много  Heart Eyes. Отивам да мия тоновете с купи и купички, останали след курабиоправенето.  ooooh!

# 579
  • при късмета
Люска, нашите са по-малко. Скъпо, нескъпо, щом е за него нищо не ми се вижда скъпо. Особено като има нужда от нещо от медицинско естество. Петьо има ли подобрение? При него беше по-сложно доколкото си спомням, той имаше доказано скъсено сухожилие.
Неудобни са сигурно, но ще трябва да ги поноси зимата, да видим. Надявам се да има ефект.  Praynig
Смърфи, възрастта май не е от решаващо значение. Мисля, че и на възрастни помага, защо не опиташ да ги поносиш?
М/у другото ортопеда каза, че избягва да ги дава тези стелки, защото в някои случаи може да имат обратен ефект. Вместо да стабилизират мускулите на глезена да ги направят лениви, като свикнат да им се помага. Но без да ги пробваш няма как да се разбере как ще подействат. А и най-доброто лечение е да се ходи бос навън и той беше казал цяло лято където има възможност да го прави, но зимата и това няма как да става.
Обмислям да запиша шефа на карате, че там тренират боси. Той иска таекуондо(май не го пиша правилно), заради едно приятелче и може и това да е. Таекуондото е в неговото у-ще и ще ми е близо, на пешеходно разстояние. На карате трябва да пътуваме и зимата в студовете няма как да го взимаме с колата, защото мъжа ми късно се връща.
Ще го мисля, но ще го запиша на нещо.
Днес говорихме с една приятелка, дето и тя е по залите от години, даде ми пример за голям човек започнал да тренира карате именно заради плоскостъпие и сега няма проблем.

# 580
Ма ко - поносих ги, но не са ми удобни. Използвам някакви на др.Шол, но както писах преди, преди всичко гледам да ми е удобна самата обувка и тя да има ортопедична основа. Най-добре са ми обувки тип мокасини. А идеята за карате/таекуондо също е много добра. Ще съчетаеш полезното с приятното.  Peace

# 581
Вале рецептата за шаренките е на линцерите, обаче сложих и бакпуловер
Скрит текст:
500гр. брашно, 250гр. масло, 200гр. пудра захар, 2 яйца, ванилия, лимонова кора
и без ванилия и лимон - разделих тестото на 2 - в едното има сок+кората на портокал, а другото го допримесваш с какао. Слагаш в хладилника 2-те топки да стегнат, за да можеш да ги разточиш, слагаш ги една в/у друга и навиваш на руло. Слагаш във фризера да стегне доста, че да можеш да ги режеш на бисквитки без да си промени рулото формата. Пекат се на 170С - както линцерите. Можеш да ги направиш с каквото тесто ви е вкусно у дома. Иначе из нета има снимки и на шах-матни, ама на мен майсторлъка не ми достига за там  hahaha Разгледай тук - може да ти е интересно - има разнообразни идеи и не само за храна http://www.art.satto.org/vkusni-i-kontrastni-masleni-sladki/
Ма ко тези калии ги правех като ученичка  Joy Имат вкус на "котешко езиче" ако си го спомняш. Рецептата е супер проста - на 1 яйце/разбиваш/, добавяш 50гр. пудра захар, 50гр брашно - излизат около 20 калии /аз правя с 2 яйца/. На хартия за печене слагаш по 1 ч.л от сместа /те си се разливат сами до кръгче/ на разстояние, че се увеличават. По средата би следвало да се сложи резенче бадемче /обаче има деца с алергии и аз слагах цветна бонбонка/. Печеш на 170С/загрята/ за 3-4 мин - леко само да порозовеят крайчетата. Вадиш и много бързо отлепяш горещата бисквитка и стискаш в единия ъгъл/водиш се от бадемчето/ - веднага си залепва. Номера е да печеш по 10 бр наведнъж, за да не изстинат докато ги пристискваш - после се чупят. Нищо сложно няма, но трябва да търпиш на горещо. Иначе са си вкусни и без да имат форма. На майсторите калиите изглеждат така - имам още да се уча  Joy
Скрит текст:
Харесвам бойните спортове за малки деца - малкия ходеше на киокушин - много съм доволна! Учат ги и на търпение и дисциплина!
Лус и аз така  Joy обаче получавам облекчение от бебешката пудра! Много е гадно - поне сега имам оправдание, че съм дебела, но и когато бях мнооого по-слаба /–25кг/пак ми се триеха краката...не е до дебелината, а до конструкция...
Писе аз не съм дорасла до ФБ - подържам връзка с мнооого малко хора, а и те също нямат такива профили. Искам да виждам вашите снимки и да ви показвам мои, но за сега ще е тук. Какви плетки си захванала?
Смърфи курабиите с амонячна сода ли направи? Никога не съм я ползвала, но ако стават добри неща с нея - догодина ще си купя и аз!
Разгледахме училището - най-вероятно малкия ще учи в него. Това е кварталната гимназия, където сме по адрес. Училището си е добро, с добър рейтинг. Има само 2 по-добри училища за нашата област, но те са с изпит- изпита ще е на 3.10 - малкия ще се яви, подготвя се, но те са с много тежък изпит по английски и трудно се издържа от деца, чийто майчин език е различен от английския/а и кратун едва от 2г. учи английски/. С математиката няма проблем - та ще видим какво ще се получи.
Скрит текст:
Има и други отлични училища с изпит по математика и невербален тест, но пък там децата са предимно азиатци.
Та общо-взето степенувахме 5 училища и съм готова да попълвам формата и дигам краци с чаша вино!
Спокойна вечер ви желая  Heart Eyes

# 582
  • София
Да, Ма ко, така си е.Но на стелката има една бабунка, която се намира в началото на сухожилието и уж го стимулира. Искам да кажа, че 70% Петьо ходи вече на петата, но маха ли обувката - почва да върви на пръстите... При всяко положение има подобрение

# 583
  • при късмета
Люска, браво, че има подобрение, това е най-важното.
Калинче, успех на детето на изпитите, стискам палци.
Идеята ми беше да направя калии от захарно тесто/марципан по някои рецепти. Трябва кръгче да си изрежа и от него да оформям, ще стане ли?

# 584
  • Великобритания
Мерси много момичета ..
Лус - аз се навих най - вече заради каузата .. баща ми почина преди 2 години от рак , и оттогава се чувствам доста съпричастна , знам че 100 паунда са нищо , но пък защо не ..миналата година участвах в маратон ( с всичкити ми кила се навих да бягам ) ама изостанах още в началото .. но пък се разписах и там и ми остана розова тениска Race for Life ..
Смърфи
http://www.amazon.co.uk/Adult-Colouring-Books-Paper-Crafts/b?ie= … 8&node=266870
виждала си ги тези книжки , но сигурно покрай другото и не си обърнала внимание
доста са нашумели в момента , и ги препоръчват като успешна терапия за стрес, напрежение , а вече е доказано , че намалят риска от алцхаймер ..
аз оцветявам с моливи фабер кастел и staedtler , тънкописци на staedtler и гел химикалки (без марка )
и да си похваля фурната - миии много е яка .. Индезит ,изцяло на газ ,  опекох едни пилешки бутчета за проба ..получи се една красива и златиста коричка , а отвътре доста сочно ..засега съм доволна , попълнихме и регистрационната форма и има гаранция 5 години ..   chef ще се готви яко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт