Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Великобритания
Смърфи - благодаря   bouquet
зарадвах ММ , че ще ядем сърмички в неделя - бирата от него

# 556
  • при късмета
Заспаха моите, ще се запътвам и аз към леглото, че от утре пак ставане в 7. Добре, че сега е само за 2 дни.
Вио, щях да те питам с какво си се захванала, но забравих. Важното е малко да си разнообразиш ежедневието и мъжа ти малко сам да се позанимава с децата.
Сладки сънища на всички  Hug

# 557
  • София
Добър вечер, девойки прекрасни!
Идвам от една вечеря и добре съм похапнала,  а и съм ударила по някоя и друга чаша бяло вино, та сега отмарям на спокойствие. Препоръчвам ви "Ботега" итал. кръчма е, ама аз винаги ви препоръчвам и там си и остава, много сте такива, неприемащи съвети... фръц та пляс.  Wink

Не ми стига времето и затова ме е хванала липсата, но всичкото отгоре имах и два дни гости от Германия, моите ми приятелчици. Бяха само за пет дни, както винаги и трябваше да им обърна и внимание. Мога да препоръчам една кръчма където ги водих едната вечер на вечеря, на Лео ресторанта при тенис кортовете е. Заслужава си!! Препоръчвам с две ръце!  Изключителна италианска оригинална кухня и от към продукти  и дизайнерски поднесено, е за цената ... не е толкова много, за такъв вид ресторант си е направо приемлива, но винаги трябва предварително да се обадите за резервация иначе е невъзможно да намерите място.  Втората вечер бяха у дома на вечеря и какво мога да им поднеса ли, ами .... бълг. национално ястие известно под наименованието Имамбаялдъ, бълг. салата с гръцки привкус, разбира се, и така наречения български десерт "Тирамису".. Joy Joy Е, облизаха си пръстите, вярно е, цун по ръчичките на Марчето.   chef

Тези дни след като разтоварих огромния багаж  трябваше и да му намеря място из гардеробите , та изхвърлях като ненормална дрехи, чанти, обувки, ботуши, които след като не са носени повече от една година е излишно да държа по шкафовете. Определено зная, че една дреха не се ли е ползвала през някой от сезоните, няма и повече да се облече, така че циганите май бяха доволни. Облякох ги добре. Всичко това беше направено бързо и тайно, щото нали ви е ясно, че започва едно двоумение от мъжка страна и дърпане на някоя и друга тениска или обувка и се създава крайно нервно  домашно напрежение  Mr. Green, стигащо до сръдни, а то като започва някой да се сърди , пък се влиза в стар спомен, кой какво е изхвърлил миналата година, т.е. аз,  и кой какво е казал и какво е направил,  примерно и т.н. и т.н. е и поради тази причина всичкото гореизброено беше направено тайно. Няма да се сети да си търси старите дънки, сигурна съм в това, а и да ги търси... край, няма ги.  Simple Smile

Тъй като не съм влизала от няколко дни и чета после в диагонал набързо, не мога да хвана всичко което си коментирате, например не разбрах , каква печка си има Деборана, май беше, ами да й е честита на жената, прекрасно е на имаш нови уреди. Да ти кажа, Деберона, аз и малка домакинска  техника съм си купила тази година, просто реших, че трябва да си сменя някои уреди с по модерни, така си  вече имам жесток миксер, ръчен, нов тостер, жесток блендер си взех и още и други красиви купи и тавички от някакви нови материали за готвене. Красота са и много си ги харесвам. Хубаво е да се зарадваш, ей така за разкош.  bowuu

Смърфи, дай ми малко време и ще ти пиша за някои нещица, да споделя с теб. Изглежда, че "совата не е това което е...." не винаги е така... мда. Но ще ти пиша на ЛС за да не досаждам на другите.
Смърфи, лозовите сарми са едно към едно с тези които правя, без да им слагам лим. сок, вече ще зная и ще добавям и още нещо,  не е задължително първо да обръщаш каймата + всичко друго на котлона предварително, аз винаги ги правя със сурова плънка, по здравословно е, навивам и сварявам на умерен огън, ти знаеш коя тенджера ползвам, под налягане, разбира се .. Simple Smile и ти препоръчвам освен подправките които са изброени да прибавиш и шепа джоджен, вярвай ми.   chef Канела също ползвам и при мусаката. Даже съм си купила една гръцка подправка точно за мусака в която доста си ухае канелата и е много добра.. мда и това съм домъкнала. За царевичното нишесте са ти каза ли вече приятелките ни, брашно от тапиока никога не съм ползвала и не зная.

На Людка и Валето съм пратила това, което трябваше да пратя и утре ще им се звъни от Еконт. Нещата са за ползване , а не за гледане.... нали.  Wink Да ми се похвалите после, кое къде сте ползва ли  Hug От шафрана да слагате по щипка само, той е специално за ориз.

Вио, добра идея имаш,  да се разнообразиш  е необходимо.

Ма-ко, плоскостъпието е крайно неприятно да имаш, но съм убедена че ще направиш всичко възможно да го отстраниш до голяма степен със стелките. В началото са неудобни, но после ще свикне и няма да му тежат да ги носи. Дано да имате успех, ама пък какво е такова, нали... Hug

На Славуна... Hug, същото е и на Светли, Джейми, Ста-ди, оф, Калинче не ми стига времето да си хортуваме, душа ще намеря за теб задължително, ама не зная кога, честно, притискат ме хиляди неща и трябва да се подготвя и за път края на месеца, Контеска съм я прочела, зная, че тя действа успешно и винаги е имала моите адмирации, тя си ги заслужава и кого съм изпуснала.. ами не знам вече. Моля да бъда извинена.  Peace
Цун, гун и пак ще мина тези дни.
 Hug

# 558
Ех, Марче... вече се варят на котлона. Ама следващият път ще им туря и джоджен. Опитах плънката (полуготова, разбира се), ами добра е. Мой вкус отвсякъде, ще се правят пак, ама май няма да губя време да приготвям плънката, а като теб сурова.  Peace То нали мързелът е голяма работа, та се сетих, докато свивах сармите за на майка ми мързеливата сарма. Но при нея плънката трябва да е леко обработена. Листата се накълцват на ситно, всичко се омесва и долива вода, за да се свари напълно ориза. Отгоре се прави заливка и се запича, ама нали са по-гръцки, та може един бешамел за заливка, ей тъй, за разкош. Wink
За ресторанта на Лео - мляс, мляс! Колкото пъти бяхме в София това лято, все там ходихме. Нали вкъщи всичко е зазимено, а все някъде трябва да се яде.  Wink
Не се притеснявай изобщо, пиши ми, когато можеш - на разположение съм.  Peace
А като говориш за Марчев, е все едно за моя смърф говориш. Голяма мъка да се раздели с тениска, слагана за последно преди н-години. Ама и аз като теб, все подреждам него като го няма. Тук дрехите ги нося в мола - има огромни контейнери на всеки етаж точно за такива дрехи. Има и за обувки. Събират ги за бедни хора.  Peace

# 559
  • София
Ех, Марче... вече се варят на котлона. Ама следващият път ще им туря и джоджен. .................
Ам`чи нали късно влизам и сега си раздавам акълите и съветите.. Joy Joy Мързеливите сарми са.. убиец!!  Много са бързи и вкусни, ама пък онези свитите са по-красиви в чинията.

За Марчев говоря, разбира се, с него се дърпаме като ненормални и се караме от стая в стая и се гоним с по един крачол в ръцете, кой надвие си го прибира... Joy
За съжаление нямаме такива контейнери в София, може и да има, ама къде да ги търся, а и нали ще ме видят, че изнасям огромни пликове и ще ми питат, "какво носиш в тях, дай да проверя... това не ми го пипай..." Тайна - скришна съм.
Ресторанта на Лео е убиец!!! Може си момчето и най-важното е, че не променя нищичко , а напротив.
Отивам да си лягам
Цун.

# 560
  • София
Добро утро, момичета!

Марче, благодаря ти! По обяд ще видя изненадата! Hug
Лео - не беше ли пицария? Мисля, че съм хапвала там 2 пъти - беше изключително (ако е това)...
Добре си прекарваш времето, браво! Голямо почистване пада, а? Laughing

Аз пък нямам никакви чанти... Ееее, имаше едно време... Сега имам една раница и две малки чантички - нося ги през рамото.... Не мислих, че някога така ще нося, не харесвам по-принцип, ама на ти... Може би за ЧРД ще си купя...Mr. Green Mr. Green Mr. Green Въобще...

И аз в началото на месеца поизчистих - едни неща хвърлих, другите - пратих насам-натам....

# 561
  • при късмета
Добро утро!
Дойдоха и делниците. Заведох шефа на училище и докато се обърна, време да го взимам.
Заформиха ни се ангажименти и за днес след у-ще, а го дават да вали.
Марче, дрехи взимат в магазините на H & M, за обувки не знам.
Аз чанти имам, но от това лято и аз съм с раница. За зимата си взех друга, нещо средно м/у дам. чанта и раница. Не за друго, а защото шефа си носи неговата да средата на пътя и аз трябва да ходя с 2  hahaha
Хубав ден на всички  Hug

# 562
Ей, ще ме навиете за тези сарми! Аз каквото съм правила от рецептите на Мария, винаги се е получавало много добре.

# 563
Добър ден   bouquet
Затрупала съм се с документи за сортиране и оправяне...досадно, но някой трябва да го свърши – все пак трябва да си заслужа хляба, че и салама  Joy
Хортензия изобщо не знам това пубертет ли е, или особеност на характера  - ноември ще навърши 11г...Май сме доста дето сме яхнали метлата с тези деца  hahaha
Деборана какви ги сътвори с новата печка – давай рецепти и идеи.
Ма ко и аз трябва да оправям аквариум – пак имам бейби бум от охлюви  #Cussing out С тези зъби е кошмар – и моя ги вади...почвам да се притеснявам, че при толкова много извадени наведнъж, новите ще започнат да растат криви...но ще видим. За стелките – преди доста години племенника ми беше така/той вече е на 24г.  и няма проблем/. Ходихме да му правят стелки в ортопедична работилница/незнам дали още ги има/. Правиха ги индивидуално за детето, различни за двата крака – правиха отпечатък на стъпалата и куп измервания. Ако стелките не са правилните за стъпалото може да стане „вместо да изпишем вежди – избодохме очи”...
Контеса с френския умирам от смях – аз съм учила в училище – съответно ми е преподавала българка, сега на малкия му преподава англичанка – еми такова разминаване в произношението   Joy Изобщо френски без използване на „Р” на мен не ми се връзва...Знам, че при вас не е така, но ми стана смешно от моя опит.
Светли дано скоро си оправиш фурната.
Вале с тези раници....Имам чувството, че подготвят децата за тежък физически труд, а не за знания...
Вио браво за проекта – нали знаеш „безделието ражда пороци” – аз като нямам ангажименти се отдавам на безконтролно ядене... Sick
Лус доколкото си спомням на дъщеричката ти й беше мечта да учи в Анг. Много е сложно с това избиране на училища и университети – аз нали в момента и това правя, че до 31.10 трябва да попълня формата за гимназия...Според мен е редно да е наясно със специалноста, която иска да учи и след това да избере най-доброто място. Кофтито за Анг е, че е платено – не е лесно финансово да се издържа студент, а като се прибави и такса от £9000 за година...мисля, че доста затегнаха и отпускането на студентските заеми – има май изискване да си бил в Анг поне 1г. преди това/не съм сигурна – не съм проверявала/. Иначе хубавото е че се учи 3г. Има доста неща, които трябва да се обмислят...Определено – не ти е лесно
Славка леко местене! Извинена си за отсъствието – имаш пълна къща и си щастлива  Hug
Мими давай снимки какво сготви в новата фурна!
Смърфи и аз харесвам този блог – ама съм една домакиня – все крада чужди рецепти  Joy
Марче – ще се наговорим – това не е проблем – времето е пред нас!!! Имам чувството, че всички мъже са правени по един калъп в някои отношения -  и аз почиствам тайно гардероба  hahaha
За днес приключих с "работата", сега ще се отдам на готвене - утре е благотворителен ден в помощ за борбата срещу рак - ще има благотворителен базар в училище и трябав да направя някакви сладки - снимки по-късно! За вечеря домочадието иска спагети.  Малкия е на китара днес и имам повечко време за себе си, но пък следобяда ще ходим на отворените врати на последното училище от списъка ми...
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 564
  • София
Марчеее, благодаря ти, страхотни неща получих! Даже вече пробвах подправките! Hug Hug Hug

Лейди, какво да ти кажа за раницата...направо жал ми е за децата.
Вчера бях на родителска среща на Мими. Учителите почти изцяло ми харесват, като изключим един-двама. Другите са чудесни особено класната, по БЕЛ, по География,английски, руски...абе много е доволно детето, а и аз.
И аз да се похваля с нова придобивка- нова хлебопекарна, която има и приставка за багети. е, и нов телевизор, ама той не ме вълнува особено. По този повод да ви покажа първите си багетки:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206141557035367&se … ype=3&theater
Марче и Лейди, за вас специално ги показвам, защото нямате ФБ. Може да поразгледате и по-назад няколко снимки- чудна торта правих за 15 септември с маскарпоне, бисквитена.

Имаме час за очен с Мими и след малко отиваме, много често я болят очите.
До скоро!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 15:17 от Валенцето

# 565
Гледам,че всички си имате фб,ако искате ето Ви и моя.Svetoslav Ivanov.Лек ден  Ви желая.

# 566
Вале напълни ми окото с красоти - разгледах всички снимки! Благодаря! Майстор си   chef Хич не ми се получават тестените изделия - ама аз тъпо и упорито продължавам  Joy Добре поне, че новите учители са ви допаднали, че то иначе си е голям стрес за децата смяната на учителите в 5-ти клас...
Светли аз нямам ФБ..., обаче и нямам нужда  Joy

# 567
Привет!
Вале, честита придобивка, със здраве да си я ползвате Hug
Лейдибърд, ама аз и като правя нещо,пак се отдавам на ядене  Joy Не, сериозно, определено имах нужда да се позанимавам с нещо странично. То пак е свързано с деца де - детската градина на Ванко го прави въпросният проект, аз съм само участник - но все пак е различно от стоенето вкъщи край печката  ooooh!
Славе, за съкровището питаш, а  hahaha Хич даже не се и сещам за нея. Мм и звъни от време на време, даже заведе Ванко да я види преди няколко дни, и до там. Така ми е много добре, даже сега си се чудя как съм издържала цели 8 години там  #Crazy Ама явно така е трябвало да стане, продължаваме напред, а на нея и желая само да е жива и здрава и да не се занимава с мен  Naughty
Марче, и аз така разчиствам гардероби, явно наистина мъжете си приличат в това отношение  Grinning На мен не ми е жал да си хвърлям мои дрехи, обувки и чанти, той обаче си ги пази...Зер може да му потрябват за нещо, след като години наред изобщо не се е сещал за тях  Whistling Ама намерих му цаката де - стоят известно време прибрани, и после....знаете как става, до колкото прочетох  Laughing
Ние в събота сме на кръщене. Синдромът "Няма какво да облека, няма какво да обуя" се проявява в пълния си смисъл, като се прибавя още един синдром - "Децата няма какво да облекат и какво да обуят"! Шъумръ!

# 568
  • Великобритания
здравейте дами ..
аз влизам да се похваля пък .. бях споделила , че се побърках с оцветяването на книжки за възрастни .. в книжарницата , от която си купувам (постоянно )нови моливи и тънкописци , всеки месец организират благотворителни конкурси .. ММ на майтап ме накара и аз да се запиша с една совичка , която много си харесвам .. и така - та- да - аа .. Първо място и 100 паунда награда , наградата отива за местна организация , бореща се с рака..
ахх колко се зарадвах .. ето ви да я видите -търпя критики естествено

Лейди фурната я чакам между 4 и 5 , но ще има снимки задължително
Марчева е направила страхотна вечеря с още по страхотен десерт  #Crazyмняяями ..
Вале тия багети дали не може само да се замесят в хлебопекарната , и после да се доизпекат във фурната , че моята хлебопекарна няма такива приставки ..

# 569
  • при късмета
Привет!
И ние с шефа сега се прибрахме, скапан е, много работа имахме.
Мими, прекрасна е! Честита награда
Вале, ще те отпиша от приятели във фейса, да знаеш. Или не, ще се пренеса у вас. Нямаш ни милост ни жал с това което пускаш.
Браво, че Мими си харесва новите учители, много беше притеснена за тази година
И у нас ще са спагети тази вечер. Шефа си ги поръча, че тях може да яде, каза, че иска спагети цяла седмица
Калинче, индивидуални отпечатъци му взеха и на двата крака за стелките. В едни кутии с нещо като пяна. Ще са готови след 2 седмици. Само това изработват доколкото разбрах. В двора са на ортопедията в Горна баня, но са си отделно. Мисля, че Ортомед се казваше, ама не съм сигурна, че карам по спомен, не чета от бележката.
Ще опна малко краци, че какъв километраж навъртяхме днес

Общи условия

Активация на акаунт