Домакини 51 / Плаж, коктейли и море

• 60 538
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Привет!
Бяхме на ортопед с шефа. Ще слага стелки, никакво подобрение от пролетта. Педиатърката смята, че е по-зле, ортопеда смята, че положението е същото. Каза да ги сложим за зимата и напролет пак при него. Попитах го какво правим ако и стелките не помогнат,  каза че няма да го мислим и коментираме от сега. Искаше да ми каже човека да не се притеснявам, аз обаче май повече се притесних отколкото успокоих.
Още един зъб, долен падна вчера. От горните единия е наполовина, другия още не е пораснал, а сега има дупка и отдолу. Скоро и още една ще има и другия долен е на път да падне. Едва се храни  ooooh! Поиска вчера царевица, не може да отхапе. С морковите положението е същото, с разни други любими храни също. Забавляваше се отначало, ама сега се ядосва.
 smile3511 докато пиша ми идва с две огромни пъпки, нещо го е изяло явно на по път. Отивам да го мажа, че е алергичен към повечето буболечки.
Оплаках се

# 541
Ох, горкичкия шеф. Нищо, зъбките ще пораснат, а крачетата ще се оправят - така му кажи от леля му Вио   Hug
Аз пия кафе и чакам Дея да се събуди. После съм ангаже (включих се в един проект и веднъж седмично ще се занимавам с него) и мм ще гледа децата, та ми е леко притеснено. Поне вечерята ще е любимата им пица от пицарията, та след всичкото готвене през четирите почивни дни, днес не съм пипнала нищо  Naughty

# 542
Хелоууу! След трите перални в понеделник, вчера беше ред на лютеницата. Тя уж лесна, ама се уморих. Та заедно и с нея готвих винен кебап и той взе, че свърши. Ама че работа! Днес пак ще готвя, този път лозови сарми с кайма. Изобщо много работна го раздавам.  hahaha
Покрай всичкото това питайте колко мивки, пълни с чинии измих... ooooh! Мда, няма край.
А днес времето е кофти, а имам излизане.

Ма ко - изобщо не го мисли до пролетта, защото ще се побъркаш от притеснения. Ще му израстнат новите зъбки и пак ще си хапва царевица.  Peace

Вио - щом вечерята е пица, няма да забравят да ядат.  Wink

Абе каква е истерия с тези стикита.. Побъркаха децата, ама най-много родителите. И във фейса гледам се размахват стикита.  ooooh!

Валенце - ама защо е толкова тежка раницата? Всичките ли учебници трябва да носи?

Ставам да пия кафе, че едното ми око е още затворено.  hahaha

# 543
  • при късмета
И другия долен зъб падна. Опита се да си отхапе  краставица  ooooh!
Светли, много го зарадва днес  Hug
Смърфи, не ми говори за стикита. Ошашавил ме е
До после, че пак ставам

# 544
  • София
Вале, страхотни деца имаш, недей да се оплакваш от Мими. Няма само да е послушна Wink Раниците наистина са тежки, нашата в сряда също тежи 9 кила. Представям си, ако сложи и физическо(защото сега са на вън)

за тези които събират стикита мисля,че Ви е по-изгодно да си ги закупите,а не да хвърляте луди пари в Лидъл,

Светли, аз харесвам нещата в Лидъл и така или иначе пазарувам веднъж седмично. филе елена, маскарпоне, пушено сиренце - няма никъде такова, да не говорим за едни кори за баница, мляко, вода, брашно... А после - лудница в менкането на повтарящи се... Peace

Ма ко, горкичкия шеф. ако знаеш колко ще му неудобно в тези стелки... ама се свиква. Гледам Петьо за 2 месеца малко си промени походката, ама има си още време. Между другото - палатката ви е супер и компанията на снимката също Peace

Вио, браво за проекта, щом ти е приятно Hug

Много си работна Смърфи, Wink А истерията... майките я правят в желанието да съберат на чедата си цялата колекция. Иначе големите вериги все пускат нещо... То Билла с енциклопедии, в които трябва да се залепват стикерите, то кауфланд сега има подобни някакви лепенки, то Лидъл със стикита, има и други стикита в Джимбо....  Всичко не можеш да изкупиш. важно, че ги дават така на всеки 15 лева - 1 брой от нещото си...

Джейми, честита нова работа! Да оздравявате!!!

Контеска
, нещо не схванах нещото това с билетите, ама нищо. Чудесни сладкишчета си показала и рецептата изглежда лесна. Ще се пробва един ден, Peace

Калинче
, готин ти е агента, расте момчето какво да правиш. Много е добричек и е много хубав. Пожелавам му спортни успехи!
Ние бяхме на изложението Дарби, имаше 8-9 маси. Нашата уж се насочи към Австрия, ама седна само за Англия да разпита. Тази събота-неделя ще има по-голямо изложение, конкретни институти ще има, ама ще ходи с приятелките. не ще моята помощ в нищо. притеснявам се дали ще успее сама да се справи - много е разсеяна напоследък. Ама като не иска - няма да помагам - на всичко е воля отгоре... Wink

Чакам Марчето да разкаже още малко за Гръцкото, че после като замине другаде пак ще отсъства дълго Hug Peace

# 545
Люси - остави я Миленка сама да се оправя, няма цял живот подири й да вървиш. Тъкмо ще се научи да не е разсеяна. И дано избере най-добрия университет!  Peace

Ма ко - явно феята на зъбките си е харесала шефа и само при него идва!  Wink

Нашите пазаруват от време на време в Лидъл, ще им кажа да ги вземат тези пусти стикита.  Peace

# 546
  • при късмета
Смърфи, тя феята на зъбките щяла да фалира според него, покрай неговите зъби  hahaha
Люска, радвам се, че пак пишеш. Имам само едно повтарящо, като се съберат повечко ще ти пиша. Утре щяло да има гумени ботуши в Лидл, та пак ще ходим. Иначе ми е далеч и преди взимах от немските колбаси от там, но в последно време нещо хич не ми харесват.
От щандовете с нехранителните стоки от време на време излиза нещо, дето ни хваща окото.
Вале, голям зор е с раниците. На малките уж им облекчиха положението, на големите никак.
Ето ви шефа без зъби за малко, за тези без фейс

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 22:58 от ма ко

# 547
  • Бургас
Да не сте ме забравили? Heart Eyes

Голяма калпазанка съм,върнах се от Гърция,но ме завъртя колелото-перални,ученици,новата къща и не ми оставаше време да пиша,но редово четях. Embarassed Embarassed Embarassed

В Гърция беше супер,но като се върнахме ни тръшна всички някакъв гаден риновирус.Чак сега дишам спокойно.Ванко тръгна на училище,баткото е още тук,но на 2 ще лети,а дребната си е при мен.
Стягаме последни неща в новата къща,уж последни и довършителни,а голямо разтакаване.
Другата и по-другата седмица може вече да се местим и не знам дали ще имам време да пиша.
Радвам се,че Марчето,Тити и Луси се разписаха.
Луси,благодаря за картичките,ама пиши и някой ред.Притесняваш ме като мълчиш. Hug
Смърфи,ти си най-големия пътешественик,който познавам след ММ. Laughing
Не се спря!Продължавай така! Heart Eyes
Вио,малко ще си отдъхнеш от децата с този проект.Как си в новата къща?Не ти ли липсва съкровището? hahaha
Ма-ко,със зъбките всички са така,но какво става с крачето?Нещо съм изтървала.
Луси,теб Петьо и Миленка как са?
Валя пак се вихри в кухнята.Спри се бе,човек!Срам ме хваща като ти гледам вкуснотиите.
На всички много целувки,че трябва пак да ставам.Сега сме пълна къща и непрекъснато готвя.
Чао и ще бъда вече редовна. Grinning

# 548
Ма ко голям сладур е,и без зъбки е хубав.Радвам се,че се е зарадвал на стикитата .Лус и аз пазаря в Лидъл,но мисълта ми беше друга,че е много за 15лв,поне на 5лв да даваха на децата,или да може да се купуват свободно без покупка,както е в била.а за филето елена от кога има аз дори не съм го видяла,а  в началото съм търсила и нямаше,та ходя чак на Сандански в кауфланд да си взимам.Вале какви са тези тежки учебници?

# 549
Така, намерих страхотна рецепта за лозови сарми. Играчка е, ама чревоугодничеството изисква жертви, хаха. Малко ще видоизменя рецептата - по-малко ориз и повечко кайма, за да съм в диетата. Рецептата е за кипърски сармички и предложението за сос е яйчно-лимонов сос. Правила съм такъв сос с кюфтета, даже май тук показвах снимки. Ама това беше преди, сега пак искам такъв сос, но мога ли да го сгъстя с царевично нишесте (разрешено), вместо с брашно (забранено), както е в оригиналата рецепта? Кулинарките бързо да се включат с предложения по тормозещия ме въпрос.  Heart Eyes А дали може да се сгъсти с брашно от тапиока? Това е юка, която е корен и тук много я ядат. Ама да не си помислите, че брашното е купувано оттук. Нееее, те тук брашно нямат, мъкнах го от Бг... ooooh! hahaha

Славче - изпращай го този твой мъж насам, тъкмо да станем 3-ма пътешественици. Но той ни бие, ние на Изток от Бг, освен Турция, не сме ходили. Надявам се един ден, живот и здраве, да пообиколим и натам, макар че мен източното ама хич не ме привлича, освен Япония де.  Wink

Свтли - аз пък си мислих, че живееш в чужбина и само за лятото си в Бг... Много съм руса, значи.  ooooh!

# 550
  • при късмета
СлавчеHug и при теб лудница. Шефа "на дърти години" започва да оформя плоскостъпие. Има си извивка на свода, не е в него проблема, а в петите. И в сухожилието не е проблема, и допълнителната кост, която излиза при този проблем я няма при него. Просто цялата става се измества и изкривява краката навътре. Това надолу от глезена. Ако продължи извивката на свода ще се изравни, сега си е изразена. Мускулите на глезена трябва да заякнат, за да помогнат да се изправят краката. За това трябваше да ходи бос колкото се може повече. И двата е, не само единия.
Смърфи, аз съм сгъстявала с царевично нишесте, получава се същото без проблем. Само преди това го разтвори в студено вода и го сложи в топлото ядене. За другите брашна нищо не знам

# 551
Смърфи в Бг.живея от Петрич съм.Може с царевично брашно,както ти е казала Ма ко,аз и бялото го разбърквам в студена води и веднага в манждата или  в сос.

# 552
  • Великобритания
Здравейте дами ..
ние се върнахме от голямата разходка ..аз супер изморена , а ММ го хвана сезонната алергия , и сега е кисел , кисел .. а е и нощна смяна днес и утре ..ще е забавна
аз си чакам утре следобед новата фурна .. че вече 2 месеца откакто тази изгоря и сме само на варени или запечени на парти грилчето нещица ..а ми се иска едно печено пиленце да си направя .. тъкмо утре като я поставят , ще я тествам ..хихиихх
Смърфи - 100 % става с царевичното нишесте , само както ти е писала Ма ко - първо го разреди ,че иначе стават бучки
пък и ако дадеш един линк за тия сърми , може и аз да направя в неделя ..
Ма ко - супер сладур е шефа

# 553
Славче  Hug  bouquet.

# 554
Купих си говежда кайма без мазнина. Като чета в рецептите пише телешка кайма, тук също има, ама никога не съм купувала. Където е телешка, замествам я с говежда.

Мимито - Правила съм и други неща от този блог, винаги са с отлични резултати. Peace

Общи условия

Активация на акаунт