Мамчета имам нужда от съвет !!!

• 6 505
  • 19
  •   1
Отговори
  • Варна
Аз съм бременна в 7 месец и половина и от предния месец лекарката постоянно ме вика на прегледи, с идеята че бебето не растяло, било много малко за месеците ми. Реших и отидох при друг лекар в АГ болница -Варна , той пък ми каза че няма нищо такова било си нормално, та въпросът ми е да си вземам ли направление и да я сменям с друг или да си остана тези няколко месеца при нея ? Хем искам да я съм сигурна, защото сега не съм убедена, че мога да и вярвам на прегледите, но пък ми е гадно защото ме изкарала до финала почти и не знам какво да правя  ...  Confused

# 1
  • Варна
По принцип повечето ходят някъде и на частно. Аз хич не й обръщах кой знае какво внимание на мойта лекарка, голям шаш е. Ходех на фетална при Балев и това ми беше достатъчно като контрол.
Моето бебе цял месец го мериха все 2 кг в 8мия, накрая спука водите в последния ден на 8ми месец и беше 2600  Grinning Бяха ми дали флебодия да пия, уж да нараства и май заради това спука водите.
Моят съвет да отидеш поне 2 пъти някъде другаде, за да се засече бебето на друг ехограф, но един и същ да е. Всеки ехограф мери различно

# 2
Еми,ти трябва да вземеш решение.Недей да имаш  скрупули ,че един вид не си лоялна към нея.Имаш и морално и законово право да си смениш лекаря.Особено,ако я подозираш в манипулации с цел облагодетелстване .Трябва и да си изясниш със сигурност дали има основания за нейните приказки.Ако пак ще ходиш на преглед,я разпитай най-подробно .Поискай писмена епикриза за състоянието си .А не после"ама аз не съм казала такова нещо"

# 3
  • Телиш/Плевен
Според мен трябва да имаш доверие на лекаря, който ти следи бременността и когато това доверие се изгуби, трябва да го смениш. Peace

# 4
  • Варна
Благодаря Ви ....

# 5
Каква й е ползата да те лъже? Пари ли ти взима всеки път?

# 6
Коя седмица си и колко тежи бебето?

# 7
  • Варна

Да, защото ми били извънредни прегледи и плащам 25 лв. на час

# 8

Да, защото ми били извънредни прегледи и плащам 25 лв. на час

Сменяй я и не се притеснявай, че си нелоялна. Тя лоялна ли е, че те вика често на платен прием?

# 9
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Еее, сега за 25 лева бива ли да те стресира така?
 Давала ли ти е ехографски снимки на бебчето при прегледите?

# 10
Дето ще и плащаш на нея по-добре иди на частно същата работа е.Аз през бременността ходих на частно и съм много доволна посетих общо 4ма лекари и 4мата ми казаха едно и също.

# 11
Коя седмица си и колко тежи бебето?

Ами 29 седмица и според нея от два месеца е 900 гр.
А като ходих в АГ ми казаха 1, 100 че било

Не може бебето ти преди два месеца да е било 900гр. Преди два месеца бебето ти е било почти 3 пъти по-малко отколкото сега. Може би си имала впредвид, че от 2 седмици не расте.

За 29 седмица средното тегло на плода би трябвало да е към 1250гр. Не виждам нищо притеснително.

# 12
Според мен трябва да имаш доверие на лекаря, който ти следи бременността и когато това доверие се изгуби, трябва да го смениш. Peace

+1
Аз имах подобни скрупули и терзания относно моя лекар, когато сега по средата на бременността реших да го сменя. Но при положение, че не отговаря по телефона, когато имам нужда, а аз ходя на консултации и прегледи при него на частно - еми, губи се доверието и сигурността на бременната. Скоро ще започна да се следя при друг специалист, но е важното да се чувстваме спокойни и да вярваме в лекаря си!
Моят съвет е също да смениш лекарката
Peace

# 13
  • Варна
А ще ми препоръчате някой АГ - специалист ?
Спрях се на д-р Ангелова , д-р Милен Мичев и също така ми препоръчаха д-р Цонев ( казаха ми че не ги е следил през бременността и не се раждали при него, но когато момичето е имало проблем зареди лекарска грешка е ходила при него )

# 14
  • Телиш/Плевен
Виж тази тема. Можеш да попиташ и там за отзиви за конкретен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт