Отговори
# 480
За степените на зрялост на плацентата.
Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

Когато плацентата предсрочно достигне преждевременно узряване /първа или втора степен на зрелост/, трябва внимателно да се следи за състоянието й и това на бебето, чрез ултразвук и доплерово изследване.

# 481
Вени ето параметрите на количката... всичко се разбира дори и да е на полски:
Скрит текст:
Скрит текст:

А ето това го изрових на английски от ибей Simple Smile
DIMENSIONS:

Carrycot:
75 cm in length
32 cm width
20 cm in height

Stroller:
85 cm in length
30 cm width

Back:
40 cm in height
29 cm width

Seat:
26 cm in length
29 cm width

Open Frame:
height 105 cm
width 82 cm
length 100 cm

Closed frame:
length 87 cm
  width 80cm (without wheels)
height 25 cm

The height of the handle:
80 cm from the ground to 115 cm (height adjustable)

Weight:
19 kg with wheels in the air chamber
20 kg with solid rubber wheels

Plus a free gift you will:

-2 rain covers
-2 mosquito nets
-2 bottle holders

# 482
Опи  bowuu
Тъкмо се връщам от 3-тата ФМ. Всичко с бебка е наред, още е бебка а не бебчо  Laughing Нормален кръвопоток по пъпната връв, отговаря си по р-р на глава, корем и краче на термин. Нямах флашка иначе щях да имам запис  Tired но помолих Цонев да ми я покаже как изглежда и я видях  Heart Eyes

Много хубави новини,само с такива да пълним темата  Peace Simple Smile Аз в четвъртък съм на ФМ при Цонев, казваш да си взема флашка..ако искам запис, не съм знаела Rolling Eyes Grinning Много се надявам всечко да е наред и да се похваля и аз, не че в петък не я гледах бебка, и тогава всичко си беше ОК, но мен повече ме притеснява шийката ми, но гледам да съм с положителна нагласа Praynig

# 483
  • В къщурката на хълма на феите
Меци, не се плаща нищо. Тя се води САГБАЛ и работи със здравната каса.
ааа ми ето защо  - безплатен лукс, за сметка на сигурността .. аз съвсем скоро чух за тази ваша частна болница, не знаех, че е такъв хит .. макар че пък леля ми живее в Сливен и да ти кажа през последните 2 месеца поне 2-3 пъти ми е звъняла за консултация за лекари от нашия град, за нейни познати, които смятат да идват в нашия град да раждат .. случайно знаеш ли дали д-р Михайлова работи още в държавното АГ?!?

# 484
Те по-добре ако идват да родят в държавната ама нали знаеш, че някои лечебни заведения и доктори са прехвалени.
Дори ние идвахме до СтЗ за ФМ при Д-р Тодоров.
Д-р Михайлова работи още в държавната Окръжна болница и мисля, че е завеждащ отделение.

# 485
А благодаря ви видях размерите,не ми се струва голяма,харесва ми  newsm78
Ама и оная с общия кош ми харесва  Joy

Такъв вид дали ще е удобна  newsm78
ето го и сайта http://www.martis93.com/Bebetto/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D … D0%9E%D0%92%D0%9E

# 486
stalinka_89, ами сигурно са контракции, и аз не съм сигурна всеки път дали са това или не, защото все различни усещания имам, вчера цял ден имах едно напрежение и тежест в корема, а ми се втърдяваше само на определени места, не целия. И аз се чудя това контракции ли бяха или от движенията на бебето, отделно и болки си имам от време на време, но пия хапчета де.
Ти пиеш ли нещо?
Иначе на АГ освен да му обясниш какво чувстваш точно, то май по - добре направо на преглед да отидеш де  Rolling Eyes

Не нищо не пия до сега не съм имала проблеми,засега освен да изчакам да видим ще се повторили и ще звъня няма начин.

# 487
Вени тази е на Бебетто и съм я гледала на живо. Лично на мен не ми хареса а и ми се видя много дълга напред...към метър и нещо. Като знам каква съм блейка редовно ще се блъскам някъде  Mr. Green А и честно казано не ми се струва удобно кошовете да са така , но това е мое мнение  Peace

# 488
Мамчета, я кажете, вече 4ти ден усещам много малко младежа. Да започвам ли да се плаша и да тичам към някой спешен кабинет  newsm78 или вече му е тясно / днес влязох в 31ва седмица/?

# 489
Вени тази е на Бебетто и съм я гледала на живо. Лично на мен не ми хареса а и ми се видя много дълга напред...към метър и нещо. Като знам каква съм блейка редовно ще се блъскам някъде  Mr. Green А и честно казано не ми се струва удобно кошовете да са така , но това е мое мнение  Peace
То и аз съм много заспала  Joy hahaha Аз попитах,защото на мен ми се струва трудно да вадя бебето,което ще е отдолу  newsm78 И даже не знам как става ваденето и слагането  Mr. Green
Стандартните най си ми харесват ама сега съм на дилема дали да са с общ или отделен кош  Mr. Green

# 490
Да ти кажа мисля че не е от голмо значение дали ще е общ коша или не...все пак ще се ползва само няколко месеца. Иначе като габарити 2те колички са на кантар. Тази с общия кош е 78см а с отделните 82см и мисля че не е болка за умиране. Иначе от към кг и 2те са тежички...около 19-20 кг

# 491
Да ти кажа мисля че не е от голмо значение дали ще е общ коша или не...все пак ще се ползва само няколко месеца. Иначе като габарити 2те колички са на кантар. Тази с общия кош е 78см а с отделните 82см и мисля че не е болка за умиране. Иначе от към кг и 2те са тежички...около 19-20 кг
Така е,разлика в размерите няма..Аз мисля,коя на мен ще ми е по-удобна и по практична  Whistling
Към коя клониш ти ?  Whistling

# 492
Ниана, аз точно от Бургасмед се отказах. Много ми е хазартно раждането там. Ще си ходя в Окръжна на сигурно. Все пак най-ми е важно да бъда на най-доброто за бебето място. А за мен особено значение няма. Още повече, че вече съм раждала там и съм на ясно с условията.

# 493
Момичета не можах да се стърпя и се обадих на доктора,като му обясних до колкото можах как се чувствах вчера,каза да си взема магнезий диаспорал 300 и да си ги пия до края,някоя от вас ако ги пие може ли да каже имат ли странични реакции,кога е наи-добре да се пият   bouquet

# 494
stalinka_89 Аз пиех Диаспрала заради контракциите. Това до което води е малко по-.. как да се изразя... абе то не е разтройство, ами не е толкова гъста и твърда гоолямата работа  Embarassed Както докторката се изрази " като лютеница". При мен беше само това, затова сега съм на Магнерот

Общи условия

Активация на акаунт