Отговори
# 90
Аз пак си будувам до късно, та забравих да ви питам избрахте ли вече имена за бебоците или поне дали сте си харесали няколко. Аз тия дни много мислих, с майка ми си говорихме и реших да не е кръстено на бабата или на дядото, майка ми и тя е на същото мнение, детето да си има свое име избрано специално за него, и аз не съм кръстена на никого. Много ми харесва името Крисияна, за сега съм се спряла на него, а и племенницата ми се казва Кристияна и ще си отиват. На галено става и Криси и Яна. Тези имена също са ми любими Моника, Калина и Никол, но някак са по-банални, докато Крисияна е хем, традиционно българско, хем е и по-различно. Изабел също ми е любимо, но не ми звучи българско. Вие какво мислите?  newsm78

# 91
Добро утро  Hug
Пак в ранни зори ставам ама не ме оставиха бебките  Mr. Green Голямо ритане  Laughing
Аз ходих на консултация понеделника и на тонове  Crazy
Бебките едната е 980гр другата 1000гр  Flutter Като гледаам вашите колко са по-големички  Blush Но доки ми каза,че са добре живи и здрави са ми това е най-важното  Heart Eyes
За имената Аз вече бях казала,но пак ще кажа де  Mr. Green Няма да са кръстени на баба,дядо  Sunglasses за да няма сърдити...Ще се казват Мира и Теа ! Мъжо е Мартин и едната близначка ще носи неговата буква,но е просто защото харесваме името Мира не  е умишлено  Heart Eyes
Anastasiq6 Оф и аз много ям  Joy Но аз наблягам на сладкото шоколади,вафли,сладолед всичко  Mr. Green Е и сандвичи де  Joy hahaha
За имената,които си избрала името Моника ми е едно от любимите моята сестра  се казва така Joy   Heart Eyes Никол също много харесвам  Heart Eyes

# 92
Ох и аз имам едно умно питане към запознатите.

Понеже след майчинството съм на борсата, безработна и мъжа ми ще ме назначи от 1.08 в неговата фирма, от къде трябва да ми се издаде медицинско за работа, от личната нали?
Та ще "поработя" до 07.09 и излизам в 45 дневен отпуск по майчинство Simple Smile

# 93
  • В къщурката на хълма на феите
Mecani, възела ли казват е причина за ДЦП-то. И как е можело да се предотврати? Hug
това, че не са видяли възела и са ме пуснали да раждам естествено с ниска предна плацента .. това е причината .. разкритието ми вървеше много бавно - за 20 часа успях да докарам 7 сантиметра, след това поради факта, че аз вече 10 часа бях с напъни от системата окситоцин и заради възела и увиването на пъпната връв, беше започнало разкъсване на плацентата, паднаха тоновете на бебето и ме срязаха .. някъде по това време бебето е останало без въздух и по тази причина имаме раздуто мозъчно стомахче, което е причина за ДЦП-то, както и факта, че детето не е поставено веднага на кислород, който да свие отока .. сега искам да уточня нещо: самото естествено раждане изобщо не е страшно, искам да ви кажа, при все че бях първескиня имах усещането, че сигурно 100 деца съм родила и мога и още едно да родя, страшното е, че имах некадърен следящ лекар, който не си беше свършил работата навреме .. за щастие другите лекари знаеха къде се намират и направиха каквото можаха .. да чукна на дърво, Господ е бил с нас и увреждането на Ема е минимално с всички предпоставки да го израсте ..

относно шишетата - аз ползвах на Томи Типи пластмасови, тяхните шишета са без опасната съставка .. надявам се, че сега няма да ми се наложи да ползвам шишета, ноо ако все пак трябва да купя, смятам да заложа отново на същата марка Peace
относно ЖК - вчера ходихме и се видяхме с дребосъчко, човека все още е седалищно разположен, както каза лекаря детето иска да ходи изправено Mr. Green както обикновено не можа да ми каже колко тежи Номер 2, но измери бедрото и обиколките на главата и корема - и трите отговарят на 24та седмица, в която се и намирам аз .. подозирам, че дребосъчко е порядъчно пораснал от поредния път, защото още преди да направи измерванията, док. се ухили и ми вика имаш си един дооста голям мъж като гледам .. дребното дори си отвори очичките, докато го шпионирахме .. относно раздразненията - каза външно душ с отвара от лайка, широки неспарващи дрехи и ако не ми е некомфортно, дори без бельо да ходя, ако случайно се влоши проблема в крайна сметка ще направи микробиология .. това е от нас Simple Smile

# 94
Анастасия, добре дошла отново  Hug На мен Крисияна много ми харесва  Heart Eyes

Аз вчера покрай оплакванията ми, забравих да споделя колко съм очарована от МЦ Марковс. Бяха ме предупредили още като записах час, че може да има забавяне с часовете и да се обадя да проверя. Звъннах и те потвърдиха да отида час по-късно. После ми се обадиха да ми кажат, че е влязла жената преди мен и че след около 30-40 минути съм аз Simple Smile Накрая и доктора се извини да забавянето. За първи път ми се случва подобно отношение, обикновено си висиш, без никой нищо да ти каже  Crazy

Иначе още нещо ми се видя странно -миналата седмица на ЖК бебо беше 1019 грама, вчера на ФМ 1313 грама  Shocked Много бързо расте, за една седмица 300 гр.  Rolling Eyes

# 95
Здравейте!
diamond, просто различните уреди (и доктори) мерят различно, затова има такива разминавания  Simple Smile
Все пак тези мерки са ориентировъчни доктора ги изчислява и може да има големи разлики, аз също ходих на 2 прегледа през ден при различни лекари и имаше доста разлика в грамчетата (не 300, но това беше и в 20 г.с. все пак)

За шишета мисля да ползвам стъклени, така ме бяха посъветвали.

# 96
Добро утро   bouquet пак се почват жегите, снощи какво ли не направих, няма охлаждане.
Странна работа, краката ми не отичат, обаче ръцете не мога да ги свия. Приличат на 10 кебапчета  Mr. Green
Момичета, вярно ли е, че пластмасови шишета не се стерилизират в микровълнова?? И че се ползват около месе- два и се сменят? Планирали сме този уикенд голямото пазаруване и се чудя сега за тях. Мислех да не вземам помпа за изцеждане, ама май ще взема  Thinking Препоръки?? Чудя се изобщо ще имам ли кърма - вече се оплаках, че няма грам промяна в гърдите, знам че това нищо не значи, ама .....
И последно, досега всеки ден уговарях Беб да чака до 24 септ. , че да не е дева, ама сега взех да отстъпвам, да изчака 1 септ, да влезе в 9тия мес и вече е добре дошъл. Тези жеги ще ме довършат  #2gunfire

# 97
Стамбули зависи от шишетата - чети упътванията какво пише на тях, защото има такива, които наистина не могат да се стерилизират в микровълнова .. относно периода на ползване - мисля, че отново е индивидуално колко ще се амортизира шишето ..

# 98
Anastasiq, много сладурско ми звучи стаята. Обожавам креативни хора и им се възхищавам, аз не съм от тях Simple Smile Засега, може пък Беб да ме промени  Simple Smile Не се ядосвай за глупости, радвай се, че ти и детето имате покрив над главата си и си е ваше   bouquet . Не разбирам как някой отива да живее някъде наготово и иска да е негово.    

# 99
mecani, не знаех, че си пише на шишетата. Благодаря   bouquet

# 100
По-популярните марки шишета се стерилизират (изключвам по-евтините български, понеже не съм ги ползвала). Силиконовите биберони издържат доста време. Мият се хубаво и се стерилизират и дефакто са като нови. Първите шишета на сина ми бяха на Авент от най-малките. За мляко настина се ползват много малко време. След това ги ползвах за вода. Спрях да ги ползвам чак когато той започна да пие от чаша с накрайник около годинката. Нищо им нямаше, единствено бяха надрани отвън, понеже той постоянно ги хвърляше. Сега бих взела направо големи шишета от 260 мл. В тях може да се сложи и много, и малко. Едно малко ще имам от комплекта на помпата за кърма. Всъщност в началото ще взема само помпа и ще имам едно шише. Дано да ми потръгне кърменето и повече да не ми трябват. Ако ли не - отивам и купувам.

# 101
И да ви почерпя за рождения си ден! Днес ставам на 28г! Пожелавам си здраве за всички близки и много любов и разбирателство в семейството! Естествено здраво доносено и родено без усложнения бебе на есен! Всичко останало ще си го постигнем сами  Hug

# 102
Здравейте момичета доста сте напреднали в темичката . За име на бебка сме се спряли на Съншайн-Анабел
всички баби дядовци,роднини са в ужас от избора ни , но мен това не ме притеснява и гледам да не им обръщаме с таткото внимание , за мен е важно , че двамата харесваме името . Погледнах,че на 26.10 е Димитровден ,което е много близко до термина на бебка , Вие как мислите,ако се роди бебето на празник на светец трябва ли да го кръстим именно на светеца? Относно отичането на ръцете и краката от жегата е някакъв ужас , но и това ще мине .Biskvitka 87 - Честит рожден ден , пожелавам ти много здраве ,щастие , да бъдеш много обичана и леко и безпроблемно раждане .

# 103
аз лично не бих кръстила детето с името на светеца, ако се падне на съответния ден ..

Бисквитка всичко най-хубаво ти желая!  bouquet  bouquet

# 104
Като си избрала друго име дори и да се роди на определена дата не е нужно да го кръстиш на съответния светец. Аз така си мисля. Най-малкото защото това име няма да ти е на сърце. Пък и само 4% раждат на термина си, така че шанса не е много голям гочно тогава да е.    Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт