Отговори
# 195
И аз така знам. Затова й казах, че не знам дали имам дни отпуска и ще питам. А аз имам дни колкото си искаш, но исках да се убедя кое е по-изгодно за мен. Проблемът е, че моята не може да ми даде 4-5 дни болничен (колкото не ми достигат), а ще се съобрази с пътеката (някакви нейни врътки) и говореше за 10-тина дни в болница (уж). Тогава 40 дни ли ще ми стане преди раждане или просто автоматично ще ми премести термина за по-късно. И ще загубя ли нещо от това  newsm78 newsm78 newsm78

Забравих да добавя, че й казах, че имам обилно бяло течение и без да ми пусне МБ ми изписа Флуомизин влаг. таблетки ...

# 196
 А защо не може да ти пусне 5 дни??

# 197
Ами не ми дойде на акъла да я питам, иначе и аз се зачудих, защото знам, че може да се лежи 5 дни в болница.

# 198
  • В къщурката на хълма на феите
Шикерче най-вероятно ще ти преместят датата на термина с 5 дни, което теб много много не те засяга, просто повечко бумащина ще има .. аз примерно с Ема родих 13 дни по-рано от изчисления ми термин и съответно следващия болничен беше прецезиран с 13 дни, но аз с нищо не съм била ощетявана и не съм губила като сума Peace

# 199
Благодаря за разясненията.
Но това означава ли, че ще изляза по-късно в 45 дни преди раждане ако ми измести термина и ако не го измести може ли болничния, непосредствено преди тези 45 дни да ми намали тези дни от 45 да станат 40 примерно. Много объркано го написах  ooooh!

А тук чета, че "(2) Когато раждането стане преди изтичането на 45 дни от началото на ползването на обезщетението, остатъкът до 45 дни се ползва след раждането."
Това какво означава, че примерно ако си родила 10 преди термин, ще си ползвала 35 дни преди раждане. Като се роди детето, после още 10 (до 45) и след това ли са 45 дни след раждане. Пууу тъмна Индия  ooooh!

# 200
На мен ми се вижда нелогично отпуск 5 дни може да се отрази негативно на майчинството, но според мен не би трябвало да е така. Отпуската се изчислява на база последния пълен отработен месец. При всички положения е по-добре от варианта 70% брутна заплата при изчисляването на болничен общо заболяване. А и 5 дни на фона на останалите работни в месеца, които се взимат при изчисленията са 1/4 за последния месец, което е нищожно на фона на останалите месеци влизащи в изчисляването на майчинството. На мен също ще ми се наложи да допълня някакви дни(3-5) между болнични и майчинство. Ако се прескочат 180-те дни болничен, тези отгоре не се изплащат от НОИ, което мисля е по-кофти вариантът, тъй като пада базовия доход при изчисляването. Малко овъртяно го обясних, ама...
Шикерче, трябва да има описана причина за промяна на датата на термина. Пуска си ти се 45дни болничен за бременност и раждане, без оглед на подобна промяна с крайна дата датата на термина, после като се роди детето се пуска болничен 45дни, който е от датата на раждане на детето. Може двата болнични да се застъпят, като разликата(застъпването или прескачането, ако е преносено) се коригира с последния болничен, който се издава от педиатъра и е разликата от 135дни и ползваните от теб дни за бременност до термин, раждането и възстановяването след него. Този болничен последния може и 80дни да се получи, в зависимост от ова кога се роди бебчето. Ако ползвам твоите данни - издава ти се болничния 45дни, на 35-тия се ражда бебето, болницата ти пускат 45 дни, след изтичането на които педиатъра ти пише последния за 55дни(45+10, компенсира 10дни по-ранно раждане).

# 201
Шикер, аз щях да задавам същия въпрос защото и на мен ще ми останат 5 дни преди 45 дневния. Не съм питала доки как се случват нещата, но си мисля, че имат някаква практика защото в цяла болница едва ли аз ще съм първи случай. Освен това се замислих, че може и ЛЛ да пусне един болничен, макар и за общо заболяване, мисля че ще свърши работа.
Аз да се похваля, че след много мислене и чудене относно количката в крайна сметка реших да ползвам част от стария си инвентар, който освен, че е на години си е много нов - коша е ползван 3 месеца, столчето също. И от днес се сдобихме с Пег Перего GT 3, върху което шаси мога да монтирам горните. Сега сме малко като на сватба - нещо ново, нещо старо, нещо синьо и остава да взема комарник от една приятелка, та ще имам и нещо на заем. Simple Smile

# 202
Малачика, аз я питах дали може ЛЛ да ми издаде болничен, но тя отговори, че няма как да стане, защото сегашния ми болничен е с лежане в болница и ЛКК, и не можело друг доктор да ми издаде друг болничен, непосредствено след този.

Бобишана, защо 70%? Нали болничните са 80%?
И в моя случай не се прескачат тези 180 дни, просто идва време за 45-дневния Simple Smile Аз бях пуснала отпуска преди болничните, но оттогава съм само в болнични.

Днес изключително бавно схващам, направо мозъка ми прегря  Ill

# 203
Синът ми спеше през нощта така както е облечен и през деня. То реално бебетата и през по-голямата част от деня спят, а и винаги са облечени с нещо удобно. Аз те съветвам за самото начало да не вземаш бодита, които се обличат през главата, а с копченца отпред или отстрани.

Мерси за съвета! Точно такива бодита съм набелязала от H&M, отпред са с няколко копченца. Но не се бях замисляла, че вероятно така е по-лесно да се обличат, просто такива имаше. Ще обръщам вече специално внимание!

Само установих, че ако човек иска да си облича детето неутрално на пола, тоест нито розово, нито синьо, е малко ограничен. В H&M вариантите ми са чисто бяло, бяло с бежово райе или бяло със сиво райе, но не всичко го има в тези разцветки, предимно вариантите са бяло/розово/синьо. Но и в момента почти всичко е изкупено и има предимно бодита с къси ръкавчета, та се надявам, че за есента ще има много нови варианти и с дълги ръкавчета. Иначе намерих супер неща, които са пастелно жълти, оранжеви, лилави, с разни ананаси, птички, делфини, банани, рибки, мечета, супер слънчеви и готини неща, но са на двойни, че и тройни цени тук по магазините   Confused

Ако някой има добри съвети къде се намират разнообразни бебешки дрешки, които да не са сини или розови (или бели) да свирка  Grinning

# 204
Здравейте ! От самото начало на бременноста ходя мн.често до тоалетна ,а сега съм в 28 гестацонна седмица и непрекъснато ми се ходи на всеки 30 минути буквално .Просто съм се побъркала с това пишкане Simple Smile А като стане вечер е страшно. Скоро ще взема да спя в тоалетната  #Cussing out newsm78

# 205
Спок.И аз Mr. Green Joy

# 206
аз пък вчера и днес пия сок, вода, ям диня, уж ми се пишка, а после нищо. Издух се ужасно много тези 2 дни.

# 207
Ако ти се пишка и отидеш и няма нищо ми звучи като цистит. Боли ли те?

# 208
Не, Денис, няма болка, миналата година имах гаден цистит и сега не е така. Просто задържам течности, и приличам на кебапче  #2gunfire

# 209
И аз да се запиша н отбора на пиклите  Whistling Понякога ставам по три пъти през нощта  Tired

Днес милите ми колеги ме изненадаха много приятно  Heart Eyes Понеже утре ми е последния ден преди да изляза болничен, ме изненадаха с подаръци - книга "Какво да правим през първата година на бебето", плюшена маймунка с одеялце - My first buddy и ръчно изготвена картичка  Heart Eyes Беше много мило! Поплакахме си малко, че ще си липсваме  Blush и после до края на деня гушках маймуната, че ми стана миличко  Blush

Общи условия

Активация на акаунт