Отговори
# 360
В момента всичко на Авент е с намаление 25%. Така че ако смятате да ползвате марката, сега е момента за пазаруване.
Преди стерилизаторът ми беше Чико, помпата Авент, а шишета имах и Авент, и Нук, и Мам. Всичко си е влизало във стерилизатора, така че може да се каже, че са универсални.
Аз нощем се будя по 2-3-4 пъти за WC. И обилно пия вода всеки път. Хубавото е, че сега се събуждам.

# 361
  • София
Моят стерилизатор също е Чико, ползвах помпата на сестра ми- Авент, шишетата бяха стъклени на НУК, имах и едно шише на Канпол. Не съм имала проблем със стерилизацията. Всичко влизаше без проблем.
Аз много рядко ставам през нощта. Лягам към 22:00ч и се будя към 06:00ч. Така ми е добре.
Ще ползвам количката на баткото- Джордани 3х8. Аз съм доволна от нея, пък и не ми се дават излишни пари за нова.
Киселини и аз имам често. Разбрах, че ми се получават от пържено(ям веднъж в месеца макс), бял хляб, сладко. Спрях ги и ми е много по-добре.
За ваксините- решила съм, че няма да слагам. Имам си причини да взема това решение, ММ ме подкрепя напълно. Сега търся подходящ педиатър.

# 362
За ваксините - на сина ми сложиха и на бебето ще сложат. Не съм достатъчно компетентна, за да взема решение да НЕ сложа.
Напоследък останах възмутена. Разбирам, че има родители, които вземат решение да не сложат. ОК, изборът си е техен. Но съответно трябва да си понесат последствията, т.е. тези деца не се приемат на ясла и детска градина. Сега, когато този момент наближи за нас, разбрах за няколко случая, когато родителят намира подкупен лекар, който срещу сума пари издава бележка, че детето има всички имунизации. А то реално няма. И детенцето си тръгва на градинка с другите дечица. Е твърдо съм против!

# 363
  • София
Аз също не желая да лъжа. Под "подходящ педиатър" визирах лекар, който да не ме упреква, че не ги слагам, да не ме гони, за да ги слага и т.н. Известно ми е, че детето ми няма да посещава ясла, детска градина и няма да получавам детски, но здравето му е по-важно от 4-5 год наш комфорт.

# 364
Благодаря за посрещането мами!

Относно количката: аз съм се спряла на една полска Adbor, за мен е супер маневрена ( бутала съм такава не веднъж ), от финансова гледна точка също е добре горе-долу.
На CAM за мен не си заслужават парите, въобще даже, имам възможност да ми дадат такава, но в никакъв случай не бих я ползвала. Позната има такава и въобще не ми харесва ( всъщност, ако искате да отслабнете бързо след раждането ще ви свърши перфектна работа, тъй като се бута изключително трудно и за качване и слизане от тротоари е много сложна маневрата, пък камо ли, ако е с единични гуми, но и с двойните е същото ), някой модели отгоре имат прозорче, но то не се затваря с нищо и постоянно блести на детето в очите. Разбира се това е лично мое мнение и не го налагам на никой, но просто не ги харесвам, пък дори и на външен вид. Единственото, което ми харесва е зимния кош.

Относно стерилизаторите: не мисля да си купувам, една тенджърка ще ми свърши отлична работа, при положение, че не мисля повече от един месец да стерилизирам.

Иначе вие до къде сте с покупките? Аз май всичко от първа необходимост съм си го закупила вече, без количката.

# 365
Аз  съм до НИКЪДЕ с покупките! Не съм купила абсолютно нищо все още. Спокойно ми е до известна степен защото повечето неща от сина ми ще ползвам, но май трябва да се заема с пазаруването скоро  Simple Smile

За ваксините много се чудя. Сина ми е с всички до момента, но постоянно се шуми за вредата от тях и съм леко разколебана сякаш..

# 366
Аз ще слагам пак всички ваксини. Не мога да си позволя да не го правя при този поток на всякакви чужденци и бежанци от къде ли не,  които разнасят какво ли не. Тази полемика тук я няма. Не се ваксинират децата на една изключително малка религиозна общност, по техни си религиозни причини.

# 367
Аз ще слагам ваксини. Скоро имаше една тема във форума, в която една майка чак каза, че жени без ваксини за някакви шарки били безотговорни да забременяват. Толкова крайна определено не съм! Но след обширен анализ и четене по темата за себе си реших, че смятам, че ваксините са нещо добро и предимствата са повече от недостатъците. Аз лично също имам всички ваксини (освен разни за рак на шийката или грип, ако не са задължителни ваксини не си натоварвам допълнително организма ако не е особено наложащо).

# 368
За количка съм си харесала ЛОРЕЛИ МОНЦА 3. Някой има ли мнения за нея? Като ценови клас ме устройва- летен и зимен кош, само столче за кола няма да има, но ще взема от позната такова...

В Сливен масово майките ползват Лорели, дали защото магазините тук са пълни с тези колички, дали защото са на достъпни цени, дали защото си заслужават, не знам. Лично ние ако купувахме нова количка, щяхме да вземем точно Монца 3. Имам позната, която е страшно доволна, бутала съм я и ми се видя лека и маневрена. Единствено съм малко с предразсъдъци към триколките, но има и такива, които ги предпочитат. Тук 3в1 струва 540 лв., което е много добра цена  Peace

Относно ваксините и ние ще слагаме.

Снощи направо умрях от жега, имаме климатик, но не искам да спим на него. Пуснахме вентилатора да духа към стената, но към 2 часа го обърнах към нас. Днес ММ мърмори, че е схванат  hahaha Но аз си спах спокойно  Whistling

Утре ще ни идва детското обзавеждане и нямам търпение да видя как ще изглежда.

Хубав следобед и никакво излизане  Naughty    bouquet

# 369
Не искам по никакъв начин да Ви се намесвам в решението да не слагате имунизации на детето,но не мислите ли,че е егоистично спрямо него и неговото здраве?Относно яслите и градините,ако детето няма завършена подготвителна група(която е задължителна)не можете да го запишете в никое училище без удостоверение.И пак да кажа не искам да Ви се намесвам в избора,всеки знае кое е най добро за детето му.

# 370
Аз мисля, че най-добре темата с ваксините хич да не я подхващаме тук, има си една друга супер обширна, даже мисля две, едната е само против, другата май беше за и против. Ваксините са много спорна тема и ще се завихрят препирни сигурно, по-добре да се вихрят в онези две теми, а и там има повече информация като цяло.  Peace

# 371
Аз също мисля да поставяме задължителните ваксини. Всякак ще намериш как да го запишеш на градина и училище, вече издават навсякъде фалшиви бележки, но не е там въпроса. Аз лично смятам, че са необходими.

Хм, вашите бебета постоянно ли са активни - ние не се спираме почти въобще и през деня и през нощта! Разбира се не се оплаквам, обичам да я усещам, а тя обича да я чешкам Simple Smile

# 372
 WhistlingИ аз мисля без полемики за ваксините, поне аз смятам да ги предкоча, ако има такива. С предната бременност в отчетната и във фейсбук станаха едни скандали и патаклами заради майки, които налагаха мнение много грубо. Накрая не се разбрахме само дрязги. Няма смисъл.
Без това един път ме обвиниха тука, че искам да се скача по моето въже някаква мама и се фръцна и излезна от групата (аз честно не разбрах проблема тогава , въпреки че се извиних даже, че съм я засегнала с нещо) та от тогава гледам да си свиркам.  Mr. Green

# 373
sunnyyyyyy моето момче е също много активен спира много за кратко но и на мен си ми харесва да ме ритка Simple Smile

# 374
Денис - много ясно, че ще си свиркаш. Наистина няма нужда от препирни всеки да прави кои каквото си поиска.

Момичета на вас в коя седмица ви казаха да отидете на 3та ФМ?

Общи условия

Активация на акаунт