Отговори
# 375
За ваксините - на сина ми сложиха и на бебето ще сложат. Не съм достатъчно компетентна, за да взема решение да НЕ сложа.
Напоследък останах възмутена. Разбирам, че има родители, които вземат решение да не сложат. ОК, изборът си е техен. Но съответно трябва да си понесат последствията, т.е. тези деца не се приемат на ясла и детска градина. Сега, когато този момент наближи за нас, разбрах за няколко случая, когато родителят намира подкупен лекар, който срещу сума пари издава бележка, че детето има всички имунизации. А то реално няма. И детенцето си тръгва на градинка с другите дечица. Е твърдо съм против!
И aз съм нa товa мнение!
Синa ми имa всички зaдължителни вaксини, бебето също ще имa живот и здрaве  Peace

# 376
Денис - много ясно, че ще си свиркаш. Наистина няма нужда от препирни всеки да прави кои каквото си поиска.

Момичета на вас в коя седмица ви казаха да отидете на 3та ФМ?

На мен на листа от първия ФМ ми пише 27-31 г.с. Simple Smile Аз от днес съм в 27-ма, та имам час за след 4 дни, не ми търпи търпилото повече Simple Smile

# 377
За ваксините Всички задължителни, непременно.   Naughty
Съни Аз ще ходя в понеделник в 28 г.с. съм.  Mr. Green
За количката Аз я купих още миналия месец, защото не искам да купувам всичко наведнъж и купих първо по-скъпите неща. Ето я нашата количка Удобна е, лека, харесвам си я, защото е изчистена и ще си отива със всяка чанта, одеалце и т.н.

Вече съм почти готова със всичко, остана ми да купя още малко дрешки и съм напълно готова за бебка. Купила съм дрешки 1-3 месеца и се чудя, дали да взема за бодита за новородено и ако да, колко, защото знам, че някой майки не взимат за новородено, защото умаляват много бързо, вие как мислите?  newsm78

# 378
Хм, да взема да го кръстя Аксел това дете.... Слушам Гънс и това китари и Аксел го правят хипер активен. Голям денс му дръпна. Майка му заряза китарата, стои тука с надеждата някой от тях след време да има интерес (много се надявам). Свекъра свири ама той все го удря на фламенко а и не иска да свири напоследък изобщо след като почина майка му. Изобщо искам децата ми да си занимават с музика, дори само аматьорски. Аксел....хм...ще вземе да ми хареса това име  hahaha

# 379
Eos, казаха ми, че стъклените се продават на бройка. Освен това не се стерилизирали в микровълнова, а ние взехме стерилизатор за микровълновата. Аз се бях ориентирала към Томи Типи, Мам и Нук, ама накрая всичко стана на Авент. Днес взех и помпа. А и да ти кажа аз като съм била бебе, съм си изпивала всичко и после съм запращала шишето в другия край на стаята. Ако и моят Беб е като мен, не съм за стъклени  hahaha

# 380
Sunny, аз се бях спряла на Hauck и Adbor Marsel Sport. Не знам защо, но магазините, които посетихме, нямаха Хаук и не можахме да я видим. Понеже вчера беше големият пазар, видяхме Адбор, която ни хареса и като цвят и си я взехме. Аз лично съм доволна от избора, дано да няма проблеми. Днес си сглобихме и легълцето, а матракът е с кокос (някой го беше похвалил тук )
Относно ваксините, аз и досега си слагам всички ваксини на себе си. Пропуснах само миналата година, защто четох, че не е добре, ако обмислям забременяване. Не бяхме започнали опити още, но знаехме, че искаме. ММ също е за ваксините.
Искам само да кажа на Вики, че на лекциите ни предупредиха, ако НЕ искаш ваксина, да кажеш още с постъпването да раждаш, за да няма проблеми после. Но вероятно това си го знаеш, щом не искаш да слагаш.
Денис, навремето имах един шеф белгиец Аксел, ама ...мъж и половина, хубавец страшен, като минеше и всички се обръщаха след него. А и готин си беше като човек. Подкрепям  Simple Smile

# 381
Повдигайки темата за ваксините не целя да се стига до препирни. Въпрос на култура е да не налагаш грубо мнението си и да си толерантен спрямо чуждото мнение. Просто искам да разбера дали и колко от вас са търсили информация по въпроса и как са стигнали до решението си. Да, има някакви такива теми в бгмама, но те са тенденциозни и наистина се стига до грубости, а не до споделяне на информация.
Аз лично говорих с лекари, фармацевти, хомеопати, четох това, което е налично като информация (без разбира се да има начин да съм сигурна в достоверността й), мисля, че съм взела решение ЗА при твърдото условие детето да е здраво, в момента, в който се слагат.
Това, което ме притеснява като фактор за промяна на вирусния и бактериалния фон в България са климатичните промени, бежанците и липсата на медицински контрол върху тях и, разбира се, циганите.
Както и да е, щом смятате, че темата е неподходяща - спирам.

# 382
Аз не смятам, че темата за ваксините е неподходяща, мисля че ще е полезно всеки да изкаже мнение в подкрепа или против тях, може пък да се научи нещо полезно ако някой има колебание в решението си. Смятам, че бихме могли да запазим добрия тон  Praynig
Аз задължителните ваксини ще ги сложа, точно защото както каза Biskvitka87 не съм достатъчно компетентна за да взема такова решение дали трябва или не да се сложат.
Твърдо съм против противогрипните ваксини, но това е съвсем друга тема.

# 383
Купила съм дрешки 1-3 месеца и се чудя, дали да взема за бодита за новородено и ако да, колко, защото знам, че някой майки не взимат за новородено, защото умаляват много бързо, вие как мислите?  newsm78

И аз така вчера купих първите дрешки, всички са 1-3 месеца, даже си мислих дали да не взема и 3-6 директно няколко бодита. Иначе всеки ми казва да НЕ вземам за новородено, че нямало смисъл, но може би майките с опит могат да кажат повече по темата.  newsm78

# 384
ВАКСИНИ- мразя ги и съм твърдо убедена,че те са бич за човешкото здраве в по- късен етап. Но нямам толкова здрави гащи , че да не сложа! И тъй като съм в сферата на образованието само мога да кажа, че много се лъжете ако си мислите , че всички деца в градините и особено училищата са с ваксини! Mr. Green Начини много. Една дама беше се изказала преди време" е, вашите нали имат. какво се притеснявате....няма как моето да ги зарази" Спирам, че да не дойде телевизията.
 Сериозно ако стане така , че премахнат ваксините аз ще съм най- щастлива.  Но на своя глава руска рулетка....сякаш ми идва туу мач Peace

# 385
Аз не ги обичам ваксините, много ме напрягат като дойде време за ваксина. Моят господин все висока температура вдигаше след ваксина. Задължитевно е детето да е здраво, когато се слага ваксината. Както казах мен ме страх какво се носи като зарази наоколо, защото тук е претъпкано с какви ли не бежанци от не знам си какви държави... направо става страшно. За противогрипните ваксини.... голяма простотия! Тука бият на хората над 65 и с проблеми със сърцето. Е че той свекъра все болен беше след тая ваксина. Ротавирусна не са ми предлагали докторите тук и не съм слагала. Алекс няма за туберкулоза, защото тук не слагат. Мрънкат, че българите носят туберкулоза тук. До 2009 всеки българин преди да може да се регистрира тук правеше снимка на белите дробове. След като влезнахме в ЕС това отпадна за нас, но докторите не са доволни от факта, защото имало много случаи на болни българи, които  не са знаели дори че са болни. Иначе тези,които не идват от ЕС правят ренгенови снимки задължително.

Последна редакция: нд, 19 юли 2015, 22:23 от denise78

# 386
Тази вечер ще се спи ли мамита Simple Smile Малкия така ме рита,че едва ли ще се спи Simple Smile А и прекалих с динката на вечеря Simple Smile

# 387
Тази вечер не се търпи Sad снощи също с голям зор заспах, след душ в 02:30...Освен ще спя на терасата, друг изход не виждам Wink

# 388
Ха ха и терасата е решение Simple Smile Тук подухва нещо като вятьр но изобщо не достига до мен Simple Smile

# 389
  • Пловдив
Добро утро и от мен. Аз до никъде не съм с покупките- мисля да оставя всичко за септември като съм си вкъщи вече. А и не ми се бърза. Само гледаме засега

Общи условия

Активация на акаунт