Отговори
# 585
И аз да споделя се включвам. Кърма събирам около 20 гр от двете гърди и изгледи за повече засега няма. Дохранвам с АМ. Първо с НАН НА1,сега от няколко дни с Бебелан1. Педиатъра ми го смени защото бебока не ака всеки ден. Но и с това мляко проблема с акането остава, мъчи се милия и му помагам с термометъра. Така ми каза доктора ама според мен не е нормално. Четох в по-горните коментари за Фризо вом май беше та ще питам ако мога пак да го сменя това АМ. Иначе за коликите давам абоколикен. Давах и био гая но док ми каза да го спра защото запичал. Та с кърменето и акането сме зле. Помрънках ви и аз ама вече се притеснявам. Иначе вие по колко време ги държите навън?

# 586
оф, като сте почнали с мрънкането , да се включа и аз.

Аз кърма имам около 120-130мл. на цедене, но не стига за двете и добавям Аптамил за недоносени. Но това цедене на 3 часа, че понякога и по-често ме побърква. Ама поне знам колко изяждат и мога да ги храня едновременно. Пробвах кърмене едновременно - не става. Пробвах по единично - ми те заспиват и забравят да ядат. А както са две бебета - не намерих начин как да стане и затова - помпата и шишето....Незнам колко ще издържа.... Много ми е изморително 40 минути цедене, после половин час хранене, половин час преобуване и гушкане и ... времето за другото ядене дошло....

И аз помрънках, хубав и спокоен ден! Hug

# 587
  • срещу двата комина :)))
като сме замрънкали да се оплача и аз - бабата ни си замина вчера и аз леко в шаш  Shocked уж се справяме, но утре ще съм сама цял ден, добре че мога да излизам, че иначе ще се побъркам докато се прибере таткото. За капак нощем като заспя ( едвам успявам) се будя след 20 минути в някаква паника и едвам се успокоявам. Все пак има едно добро нещо от некърменето - мога да пия бира и глог, мента и валериан ... Абе, гадна работа...

Вчера давах капки за колики и не ака цял ден, не знам дали това е проблема или че сменихме и млякото - вече е на Фризолак ХА... ако не се оправи до няколко дни отивам на лекар  Tired много ми е гадно с това акане , ей, все се вторачвам ...

# 588
оф, като сте почнали с мрънкането , да се включа и аз.

Аз кърма имам около 120-130мл. на цедене, но не стига за двете и добавям Аптамил за недоносени. Но това цедене на 3 часа, че понякога и по-често ме побърква. Ама поне знам колко изяждат и мога да ги храня едновременно. Пробвах кърмене едновременно - не става. Пробвах по единично - ми те заспиват и забравят да ядат. А както са две бебета - не намерих начин как да стане и затова - помпата и шишето....Незнам колко ще издържа.... Много ми е изморително 40 минути цедене, после половин час хранене, половин час преобуване и гушкане и ... времето за другото ядене дошло....

И аз помрънках, хубав и спокоен ден! Hug

Аз до вчера цедях за малката, защото я мислех за по-слабичка и че няма да може да се нахранва и ще се уморява, но като я сложих на гърдата се оказа че хапва повече, даже с почивките е по-бърза от брат си,защото се оказва че той през повечето време след като хапне си ме ползва за залъгалка. И така .... даже вече успяхме на два пъти да си намерим удобна позиция да ги кърмя едновременно. Ако някой не е успял да си хапне го донахранвам отделно след това , като цялата процедура ми отнема около 20 мин. Цедя след тях каквото е останало и в хладилника за някой ако огладне и аз трябва да изляза за малко.

# 589
Имаме проблем с акането  около 5 дни не ака,а след това наваксва и сега пак не иска да ака незнам какво да правя.Ако може да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда благодарна.
Мога да ти предложа метод на изакване щом става въпрос за толкова дни- с дръжка от листо на мушкато в дупето, действа безотказно, ако искаш пиши на лични.
При нас само излизането навън, което в жегите е много рядко, ни помага за коликите, в ап.е добре температурата, но вечер малкия пищи яко. Никакви капки, български и английски не ни помогнаха  Confused

Пробвахме с термометър и нищо не стана,ще пробвам и с мушкато.

# 590
  • София
Добро утро момичета,пак неволи с кърменето и акането,но няма как  ние сме така сучем понякога по час ,друг път за по 5 10мин.,но гледам да не се филмирам,снощи пак ми беше леко безсънна,казвам леко защото поспа до 3ч и после вече беше на всеки час на линия Sad,станахме в 8ч вече не издържах. Баткото ми утре заминава за село малко,ще ми е много мъчно и странно без него ,никога не се е отделял от мен и сега ми е едно притеснено,дано всичко е оки не плаче за нас,но пък от друга страна ще мога да си почивам малко повече.
За парите щях да пиша,превеждат ги на части според месеците,но може и в един превод да имате от 2 месеца ,никой не им хваща спатиите на нои hahaha
Колкото до храненето и ктърменето ,няма много връзка или поне не е доказано че има,аз не ям газообразуващи храни никакви ,а малкия се скъсва да пръцка така че това с боба,брокули и леща не се отнася за всяко дете ,или ако едната храна даде отражение не значи, че и друга подобна ще се отрази така,така че съветвам да се пробва ако има някакви симптоми на непоносимост ,спрете за известно време и после пак пробвайте,така се подготвя бебчето за захранването после и няма да има алергии към храните които е ''опитвало'' с кърмата в тези малки дозички.
И сега да си се похвалим с първата месечинка която направихме вчера ,да ми е все така усмихнат и спокоен Дани и все така да ни радва,почерпете се за негово здраве макар и виртуално  party023 Drunk

# 591
Милите мами на близнаци! Съвсем бях забравила. Много ви се възхищавам и не ми го побира акълът как се справяте по две. Пожелавам на всички здрави бебчета и повечко сън.  Hug  bouquet

# 592
  • Пазарджик
За първа страничка съм забравила да напиша размерите-4120/52 см с термин 16 юли

# 593
speedwell, аз не съм се отказала  и продължавам да опитвам засега Simple Smile. Но на сучене стигат макс. 40мл....
Поздравления, че при вас се получават нещата   bouquet

Милите мами на близнаци! Съвсем бях забравила. Много ви се възхищавам и не ми го побира акълът как се справяте по две. Пожелавам на всички здрави бебчета и повечко сън.  Hug  bouquet

Неволята учи Simple Smile. Даже се чудя с баткото - от какво се оплаквах? Та той беше само едно бебе, и двете ми ръце бяха само за него Simple Smile Simple Smile

# 594
Здравейте, мамита!

В последните месеци не съм особено активна, но изчитах попивателно всичко, което пишете. Минавам, за да съобщя за раждането на дъщеричката ни Матея. На 3 август в 12:55 ч., 3660 и 50 см – данни за първа страничка. Раждането беше кошмарно, но благодаря на екипа, който реагира своевременно и всичко завърши благополучно – имаме си божествено ухаещо същество, най-съвършеното и лишено от всякакво зло нещо, което майката природа е създавала някога.

Вече сме си у дома и мама и тате започват да свикват с новия член на семейството, както и той с тях.

Благодаря ви за месеците, в които споделяхме еднакви тревоги и се надявам, че и в бъдеще ще бъдем заедно виртуално Simple Smile

Поздрави за всички мами в групата, които се радват на най-върховното щастие в живота си!

# 595
  • Пазарджик
Здравейте!
Незнам как се скрива текст затова пиша така.
На 17.07 ме приеха в болница за преносване.И така ден след ден си чакахме,но нищо.Всеки ден преглед за разкритие с опити за правене на такова,но без резултат.Всички казваха ,че беба е много голяма ,но  никой не предприемаше нищо.Някъде към 6-7ден ми правиха ФОТ(фото окситоцинов тест)и при мен беше отрицателен т.е. окситоцина не  ми действа.И така до ден 12 в който в 6 без 10 ми се спука мехура.И така в 8 часа ме вкараха в родилна зала без контракции и без никакво разкритие.Само със скъсена шийка  30%.И така започнаха вливки на окситоцин и куб други неща.И започнах да си чакам да стане нещо.след няколко часа започнаха и контракцийте.Някаде към 3 часа следобяд шийката ми се беше скъсила напълно и ми бяха направили от всичкото бъркане около 4 см разкритие.И аз стоях дрогирана и си търпях контракцийте ,знаейки че накрая всичко ще приключи със секцио.Първо защото раждането изобщо невърввеше,друго ,че беба е мн голяма.Чух лекарите ,че коментираха за секцио за да не ме мъчат,но завеждащия отделението каза да ми осилят още окситоцина на 42 капки и ако до 4.30 не стане нещо да ме режат.Ии така до 4 без 20 вече не издържах контракциите и започнах да викам и извиках лекаря за да му кажа да ме режат .И така в лют спор решиха секцио пък и тоновете започнаха да падат и в 16.40 в операционата и в 16 .53 се е родила моята принцеса.
Е това от мен.Всичо се забравя  само щом я гушнах.

# 596
Люлякова градина ,силвето димитрова Честити бебчета  bouquet
Добре дошли в отбора на обебилите се мами  Hug И при нас не е лесно но пък си имаме сладки мъничета Heart Eyes
Силве,горката,защо са те мъчили изобщо.Да хванеш най-гадното от двата вида раждане Rolling Eyes
Но важното е че всичко е минало и сте добре с мъничето.

Остана ли още някоя мама да чака?Като гледам вече рядко пишем в темата,значи повечето от нас си имат други грижи Mr. Green

Реших да намаля капките против колики от 7 на 5.Не че голяма разлика но се надявам да ги спираме вече.Крайно време е да ни оставят проклетите,гадни колики #Cussing out

Айде аз отивам да къпя Вики,после хранене(кърма ама от шише)и после се надявам да си спи както обикновено до 4-5 сутринта. Whistling

# 597
Shashka да те предупредя, ако вземеш фризо вом то е по-гъсто и не може да минава през малките дупчици на биберона. Затова си купих биберон с цепка (шишетата ми са на авент и те имат няколко вида отвори). И за не става на гъста пяна добавям малко от предишното мляко. И трябва да внимаваш ако бебето започва да суче лакомо може да се задави, защото биберона пуска повече. Но другия вариянт да пробваш с лъжичка, но млякото не е чак толкова гъсто.
Силве къде ражда че са те мъчили толкова. На мен ми бяха казали, че в хирургиите ако нямаш показатели за секцио ще режат само в краен случай.  Аз не съжалявам че се отказах от пловдив и си родих планирано в държавната при чолаков.

# 598
  • Пазарджик
Ами в окръжна.Мислех ,че ще е по различно,но човек си се учи от грешките.Даже в 4 часа съм на лекар ,защото подържам температура от болницата,която си мислех,че  е от гърдите.Май матката ми задържа кръв ,защото като ходя до тоалетна и до вчера падаше по 1 съсирек,а аз незнаех ,че не е нормално.Добре ,че комшийката ми е акушерка и я извиках да тушира пъпчето на малката със някакъв си нейн специален мехлем та и споделих и тя ми светна червената лампа,че нещо не е наред.Изобщо не искам да се връщам там и за контролен преглед та тя ми препоръча да отидя принейн познат та дано човека да ме оправи.

# 599
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
малкият днес спи (като никога Simple Smile ) за това аз съм щастлива и готова с глупав, разсейващ въпрос - кога да купувам играчки (така де кога има смисъл от тях)  newsm78  Утре става на 30 дни и се заглежда осъзнато вече (колкото може де). И да от кога се почва гимнастиката вечер, че горе-долу си държи и главичката  Rolling Eyes
Малко да разсея проблемите с манджата и коликоте, че те са безкрайни и нерешими ( вече се примирих - то добре, че бебо си наддава де).
Леле като чета разказите за раждането и си спомням неприятната болница и най-щастливия миг да изляза от нея  Thinking Хем откъм операция не се оплаквам (първите два дни малко ми беше кофти докато се радвижа ама  наистина малко), но после 3 дни с бебо, с липсата на кърма и решението на лекарите да ми спрат АМ и реването по цял ден и нощ и буденето на всеки час за термометри, бани и не знам какво си през деня - ужас (като се прибрах два дни ММ беше мама за бебо, а аз спах и едвам наваксах със сън и възстановяване). Ех, че се разписах днес. Пожелавам на всички ни повече спокойни дни с нашите щастийца  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт