Отговори
# 600
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,
малкият днес спи (като никога Simple Smile ) за това аз съм щастлива и готова с глупав, разсейващ въпрос - кога да купувам играчки (така де кога има смисъл от тях)  newsm78  Утре става на 30 дни и се заглежда осъзнато вече (колкото може де). И да от кога се почва гимнастиката вечер, че горе-долу си държи и главичката  Rolling Eyes
Малко да разсея проблемите с манджата и коликоте, че те са безкрайни и нерешими ( вече се примирих - то добре, че бебо си наддава де).
Леле като чета разказите за раждането и си спомням неприятната болница и най-щастливия миг да изляза от нея  Thinking Хем откъм операция не се оплаквам (първите два дни малко ми беше кофти докато се радвижа ама  наистина малко), но после 3 дни с бебо, с липсата на кърма и решението на лекарите да ми спрат АМ и реването по цял ден и нощ и буденето на всеки час за термометри, бани и не знам какво си през деня - ужас (като се прибрах два дни ММ беше мама за бебо, а аз спах и едвам наваксах със сън и възстановяване). Ех, че се разписах днес. Пожелавам на всички ни повече спокойни дни с нашите щастийца  Heart Eyes

ооо, нашите бебчета са били на една дата, чак сега забелязах  ooooh! за гимнастиката ми казаха, че се почва доста по-късно, но като станат 4 кила може да се прави масаж ... аз имам някакви плюшени играчки, които пеят, но не им обръща особено голямо вниамние  Mr. Green

# 601
Здравейте мами,

Да се похваля- на първата консултация малкия е качил 1200гр. и 4 см от изписването, като се има в предвид че една седмица не качваше- та остава на кърма. Нещо не ака вчера и се свива дали няма запек от капките за колики не знам. Биха ни ваксината- добре я понесе, нямаше темп. Тази седмица сме на ортопед. Вече почва да се мъчи да гука и ми се смее- много е сладък Heart Eyes Излизаме преди обяд навън и вечер, а следобеда гледам да посвърша нещо или да дремна, но напоследък трудно, като е кисел малкия  Tired Трудно е с 2 но си заслужава. Да се оплача- свеки само ми пречи на възпитанието на баткото и не знам как ще я бъде-хич не съм доволна от работата и/ като гледам мъжа ми/ Joy Хич не се сеща този човек да погледа детето си някоя нощ да презаредя батериите Crossing Arms
Иначе се подготвям за погачата, ще е голяма веселба, нямам търпение Heart Eyes

Търнър, как установиха че имате АБКМ?

# 602
Здравейте,
малкият днес спи (като никога Simple Smile ) за това аз съм щастлива и готова с глупав, разсейващ въпрос - кога да купувам играчки (така де кога има смисъл от тях)  newsm78  Утре става на 30 дни и се заглежда осъзнато вече (колкото може де). И да от кога се почва гимнастиката вечер, че горе-долу си държи и главичката  Rolling Eyes
Малко да разсея проблемите с манджата и коликоте, че те са безкрайни и нерешими ( вече се примирих - то добре, че бебо си наддава де).
Леле като чета разказите за раждането и си спомням неприятната болница и най-щастливия миг да изляза от нея  Thinking Хем откъм операция не се оплаквам (първите два дни малко ми беше кофти докато се радвижа ама  наистина малко), но после 3 дни с бебо, с липсата на кърма и решението на лекарите да ми спрат АМ и реването по цял ден и нощ и буденето на всеки час за термометри, бани и не знам какво си през деня - ужас (като се прибрах два дни ММ беше мама за бебо, а аз спах и едвам наваксах със сън и възстановяване). Ех, че се разписах днес. Пожелавам на всички ни повече спокойни дни с нашите щастийца  Heart Eyes

ооо, нашите бебчета са били на една дата, чак сега забелязах  ooooh! за гимнастиката ми казаха, че се почва доста по-късно, но като станат 4 кила може да се прави масаж ... аз имам някакви плюшени играчки, които пеят, но не им обръща особено голямо вниамние  Mr. Green
И моето зверче утре става на 1 месец Grinning

# 603
Силве съчувствам ти. Дано този док е добър и бързо да се оправиш. Пък като започнете да излизате може да идем на кафе и да запознаем бебчетата ни.
 Аз влязох в болницата с нагласата, че колкото и рутинна да я смятат, това си е коремна операция и са възможни усложнения. Може би пък точно затова всичко мина идеално. И бях в пълно съзнание. Незнам дали ви казах, но след като извадиха малката докрая на операцията сълзите ми течаха постоянно. И сега като се сетя ми се пълнят.

Играчки имаме доста. Сестра ми си докара приза леля на годината и изкупи магазините. Имаме активна гимнастика, накаква музикална играчка-май се води лампа, която прожектира картинки на тавана, една музикална пеперуда от джъмбо(мисля че или спомена, че има такава), дрънкалки, много сладка баба жаба-плюшена с дружка като маракаси и дрънчи, жиравче-само шия и глава, шията като я стиснеш издава звук, и една мишка със закачени гризалки под нея съм закачила на количката. На леглото съм закачила само пеперудата и една плюшка от активната гимнастика и днес ани се беше вторачила в нея. За да съм сигурна я плъзнах нагоре и надолу по пръчката и тя я проследи.
И да се похваля днес ни е 40тия ден и ходихме в църквата да ни четат чистата молитва.

# 604
Бебка от вчера има шезлонгbowuu
В момента спи в него.  Peace
Определено й харесва, така ни вижда наоколо и ни следи и кротува повече, отколкото ако е легнала в количката или креватчето. Не че може да замени носенето на ръце, но и един час дневно да спести, все е от полза.
На самия шезлонг има играчки. Има споменатата вече музикална пеперуда, един жираф, писукащ, шумолящ и шарен и куп гризалки (подарък).

Масажче правя когато се сетя, един-два пъти дневно. За каква гимнастика става въпрос?

От днес вече й работят слъзните жлези и сутринта докато плачеше търкулна една сълзичка. Мноооого тъжно изглеждаше. Cry

И е почнала да крещи с един силен глас, от къде го вади да се чудиш!

Има и пърхут! Надявам се с няколко измивания да се махне.

# 605
Моят дребосък има доста играчки,от децата на братовчедка ми.Плюшени,меки и платнени изпрах,пластмасовите измих и дезинфекцирах,но още не съм ги давала,че са твърдички  Crazy
Има за креватчето 3 вида музикални,едната се въртят животинки,другите са с лампички.По всичко се заглежда,сложила съм и 3-те че като му омръзне едната и пускам другата Crazy
Има и няколко дрънкалки и пищялки Mr. Green давам му ги,още не може да си ги хване разбирасе,но си ги гледа и рита с крачета или бута с ръчички.Кефи се много аз като дрънкам с една дрънкалка дето ни е новичка,не от племениците.
Одеалцето за активна гимнастика не го използваме за сега.Вики нали постоянно реве,та и там като го слагах не му хареса особено и ми е "по-удобен" за усмиряване в кошчето за колата.Котката обаче доста й хареса да спи на одеалцето  ooooh! И затова го прибрах временно в дълбините на гардероба Mr. Green

Разходките все още са кошмар.Както си реве в къщи,така си реве и в количката.Много е трудно да я бутам и едновременно с това да успокоявам пищящо зверче #Crazy А няма как,защото като се развихри си бърка в очите,дере си лицето и е ужас.Вчера ми се наложи да излизаме,че водих котката на ветеринар(има възпалено уше Cry -нищо заразно!)Едва стигнахме.През метър спирахме.Днес пак се налага да излизаме,че имам ходене до банката и вече и на мен ми се плаче.
Имам чувството че ми се е паднало най-ревливото бебе на света JoyДобре че е мноооого сладък,да компенсира Heart Eyes

С храненето сме на установен режим-4бр хранения с АМ и 2бр с кърма.През час ходя да изцеждам каквото има с помпата и като събера 120мл давам на малчо.Тамън за 2 хранения събирам в денонощието.Например едно сутрин и едно вечер.През останалото време бъркам НАН Rolling EyesДавам му и да суче от време на време.Нищо почти не изяжда,ама да се успокои от рев и малко да подпомогне млекопроизводството уж.

По съвет на педи от родилното още,къпането е преди последното вечерно хранене и после спи "като къпан" Mr. GreenПри нас това е между 21-23 ч.Снощи например се навечеря в 23,30 и се събуди в 5,00.после винаги следва още една пауза от 3-4 часа най-много и после вече няма заспиване до вечерта.Реве си...През 2,30-3 часа мрънкянето се превръща в "рев за храна" и тогава папка и пак рев.Така ни минават денонощията.

А задължително ли е посещението при ортопед?Гледам че Юнчетата вече ходиха,и вие споменавате.Аз като питах педи и каза че нямало нужда.При момченцата нямало луксации,освен при особено трудно раждане,седалищно и т.н.тИ понеже нашият младеж няма никакви проблеми нямало нужда Rolling Eyes Надявам се да е така,ама все пак..
Масажче леко правим,но почнах и съвсеем лека гимнастика.Незнам официално кога се почва,след 8 дена Вики става на 2 месеца.Но съм доста внимателна все пак.
Извинявам се за дългият пост,нещо се отплеснах.И то при положение че друсам един ревльо до мен hahaha

# 606
Играчки около 3м. По спомен каката някъде тогава започна да държи играчки и толкова се радвах че пророних сълзи от щастие. Иначе музикални си имаме. Много обича да ги слуша. Забелязвам че въртящите на креватчето ги следи и им пуска усмивки  Heart Eyes опитва се и да загуква, а е само на 15 дни.

Масаж правим вечер след баня. Много лекичко и нежно и много и харесва.

Гимнастика не помня кога точно се почваше, но педи ще каже когато му дойде времето. Предния път даже дойде да ми покаже как да я правим и каката много се забавляваше.

Днес ходихме до педи да видим как го караме с качването. Ми качила е само 200гр. Док каза че е малко и аз викам ми и аз искам да е пухкава като кака си ма нестава. Трябвало да яде 90мл. Ми аз днес и дадох 80 и тя едвам го изяде че и половината го повърна.

Някой беше казал че подържа температува. И аз тук няколко дни се усещам че вдигам. Не е от гърдите защото беба си изпапква всичко. Кървенето ми си е нормално без съсиреци и не знам откъде може да е тая температура

# 607
  • срещу двата комина :)))
Момичета, знаете ли как се дава биогайа и също така някой да е чувал нещо за Лефакс, че търся да си купя Embarassed

# 608
  • София
Търнър,на нас ни ги изписаха по 5 капки дневно,давали се през деня,а капките за колики вечер... Аз не съм давала до сега капки за колики (Колийф) , а Био Гая съм давала един два пъти когато много плаче бебка. Май я успокояват.

# 609
Здравейте мили мами и бебоци Simple Smile

Ние с моята дъщеря бихме искали да се присъединим към вашата компания.
Тя е родена на 28.07.2015 и вече имаме много теми за обсъждане.

Хубава и спокойна вечер от нас Simple Smile

# 610
Търнър За капките може да попиташ в Юнската тема.Нали и нея я следя и тези капки много се обсъждаха там по едно време.Доста от мамите там ги ползват  Wink

# 611
Биогайа 5 капки с храненето около 16:00 часа, но понеже аз съм на поискване и е плаващо това време. Иначе за ортопед не сме ходили, защото в болницата платих пакет за Алекс с пълни изследвания, които включвахя и това.
За колики давам Абоколикен, вече две опаковки изпраска и не зная домкога. Преди да ги започне не бях усетила дя има колики, а след това като че ли проима. Вече и витямин Д давам от 21 ден в 6 сутринта пак ориентировъчно, заради това "на поискване". Понякога си е отчайващо... Днес вися на гърдите от 5 следобеда до 8 и половина. Какво ли не пробвах- носене, преобуване, шезлонг люлка с песнички, капки за колики, бял шум, стоене по корем... Успях да простра на бащя му само един панталон и пак наду гайдата. Пак сукане - в един момент толкова омекват, че не може да се хване и съвсем откача от рев... Дори вода давах дето съм враг на водата  #Crazy newsm78 newsm78
Заспа на гърдата и трябваше да го сложа да легне - ей, веенага надуши, че ще изчезвам нанякъде  Joy  Tired
Сега спи, вечер няма грижи, ама има моменти през деня, когато е еоста трудно. И все пак е добро детенце, смао да спеше повечко за негово добро и спокойствие.

# 612
Биогая давам и аз. Пет капки преди хранене и всеки ден по едно и също време. Предложих 9 часа и док го одобри. Тогава не давам капки за колики и вит д. Но пък вит д може да се дава с капки за колики.

# 613
Добро утро мамчета. Моята госпожица днес става на 1 месец, после сме на консултация да видим колко е пораснала,а пък сега сме на разходка. Лек ден от мен!

# 614
http://www.mamatatkoiaz.bg/article/194/masaj-i-gimnastika-na-bebeto-video-urok

Ето инфо за масажа и гимнастика на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт