Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 963
  • 737
  •   2
Отговори
# 480
"Не повтаряйте приема по-рано от 2 часа след първата доза. Когато забележите подобно влошаване в течение на първия час (с други думи, влошаване на вашите симптоми в течение на първия час), тази първа доза ще излекува, и няма нужда от други дози. Ако след два часа симптомите не са изчезнали напълно, можете да повторите тази процедура вече през всеки два часа, разтръсквайки всяка следваща доза (удряйки бутилчицата върху дланта) 8 пъти."
този цитат е от превод на интервю на Люк де Шепър при остри състояния.Какво ще кажете за него....
Често при остри хомеопатите предписват през 10 или 15 минути,а той казва да се изчака след 1-я прием.

Ще кажем, че мнението на Люк отразява неговото виждане и опит.  Simple Smile В остри състояние лекарството може да бъде повторено няколко пъти дори през 10-15 мин., че дори и през по-малко - в зависимост от сериозността и интензивността на симптомите!  Sunglasses Една доза изобщо може да не е достатъчна, за да задейства жизнената сила Simple Smile, особено ако потенцията е ниска и може да се даде няколко пъти през час например, преди да се види положителен резултат. И няма никаква гаранция, че тази една доза ще помогне на организма да преодолее болестта. Нито има гаранция, че ако има влошаване, то това е правилното лекарство, а влошаването може да е доста притеснително за пациента.  Sunglasses И що точно 8 пъти трябва да се удари шишенцето, а не 5 или 20?!  Grinning

Тук съм съгласна.

На мен пък ми прави друго впечатление. Когато някой друг открие грешки в изказвания на "великите", всичко е ок. Когато аз кажа нещо, веднага се скача срещу мен, от базата на каква съм се изказвала срещу величията  Crazy. Е, смешно ми е...
/сукусиите имат значение при силно чувствителни пациенти - тогава 1 сукусия е различно от 3 сукусии. Което пък обаче се преценява толкова трудно, че чак невъзможно/

# 481
Здравейте, и аз най-накрая се реших да посещавам класически хомеопат. Синът ми има алергия към акари и не искам да почвам все още с имунотерапия. В понеделник имам консултация с алерголожката, която направи тестовете. Повече ме притеснява бета хемолитичен стрептокок, не боледува от ангини, но лекарите говорят за носителство. Аз не знам какво да правя вече, но искам да опитам да го изчистя.
Може ли мнения и препоръчки, имам час при д-р Надежда Григорова за средата на януари и имам и много добри отзиви и за д-р Ванков.
Ще се радвам за съвети и споделен опит.
Благодаря Hug

# 482
Д-р Иларион Ванков! Слава на Бога, че го открих! (благодаря и на Мечка Малинарка, макар и с много голямо закъснение), че преди време в лично съобщение ме подтикна да потърся нов хомеопат.

# 483
  • на плажа
Ще споделя развитието при нас и ще помоля за коментар.
Преди две седмици детето имаше отит със силни болки. Отидохме при хомеопата. Изписа Хамомила и едновременно с това Отипакс и Фуроталгин. Болката премина. След седмица детето го заболя зъб, поду се ( според зъболекаря - механично нараняване на венеца), вдигна през нощта темп. 38,5гр. Дадох Хамомила, но не подейства и след час дадох температуропонижаващо ( страх ме беше, защото е правил температурен гърч). Температурата спадна и повече не се покачи. Отокът на венеца също спадна.  На другия ден беше с болки в гърлото и налепи. Хомеопатът каза ангина, а джипито каза фарингит. Хомеопатът даде Калкареа сулфурикум, а джипито каза да смучем прополки. Всичко беше ОК, докато преди два дни каза, че го наболява ушето, но не така както преди, а като го пипа или подръпва. Хомеопатът твърдеше, че е остатъчно, но днес все пак го заведох в ИСУЛ - диагноза - гноен отит. Интересното е, че детето няма силни болки, няма температура, даже има желание да дивее, да скача. Изписаха антибиотик за 10 дни  Shocked. Обадих се на хомеопата - да не давам антибиотика. Вече не знам какво да правя.

# 484
Как може хомеопат да предписва Отипакс и Фуроталгин? Какво общо имат те с хомеопатията? За мен това не е хомеопатично лечение. Организма тотално се е объркал какво да прави. А това, че час след хамомилата температурата не е спаднала, не означава, че тя не е подействала. След ХЛ не е задължително температурата да спадне, даже може да се повиши, организма решава кое е му е необходимото за момента. А вие сте прекъснали оздравителния процес чрез насилственото сваляне на температурата.

# 485
  • на плажа
Така е, дадох температуропонижаващо. Не се оправдавам. Така реших в 5ч. сутринта. Прекалено ме беше страх от гърч, макар, че вече е на 7г. Не мога да коментирам капките за уши, а и не мисля, че е редно да оставя детето да пищи от болка, като мога да му дам обезболяващо.Благодаря ти за коментара. Всяко мнение е полезно.

# 486
Пани, пробвала ли си да даваш имуностимулант зимата? Нещо от сорта на бета глюкани, но редовно по схема.
Останала съм с впечатлението, че при вас не върви хом.лечение и детето често боледува.

# 487
  • Русе
Така е, дадох температуропонижаващо. Не се оправдавам. Така реших в 5ч. сутринта. Прекалено ме беше страх от гърч, макар, че вече е на 7г. Не мога да коментирам капките за уши, а и не мисля, че е редно да оставя детето да пищи от болка, като мога да му дам обезболяващо.Благодаря ти за коментара. Всяко мнение е полезно.
Топъл зехтин или олио върши абсолютно същата работа като капките Peace

# 488
на 7 г., ако няма противопоказания, може и пчелен прашец с мед да се взима.

# 489
  • Пловдив
В случая с детето на Пани като цяло не се ли променя начина на боледуване-не слизат инфекциите надолу,а прави отит,ангина.?И това не е ли добра обща посока?

# 490
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
не мисля, че е редно да оставя детето да пищи от болка, като мога да му дам обезболяващо.

Скоро и моето дете пищеше 4-5 часа от болки в ухото. Не искаше топло, не искаше да легне, не искаше да го гушна. Накрая и аз изкарах едни капки, но детето и тях отказа. Накрая като се нарева, заспа и на сутринта му нямаше нищо.

за Хамомила и Т: според моят хомеопат ХЛ може даже да повиши Т, зависи какво е необходимо в момента. Т.е., ако тялото не може само да вдигне висока Т, то ХЛ ще подпомогне този процес и така ще се елиминират вредителите. Обикновено се покачва за час-два и после спада. Важна е кондицията на детето, дали има неразположение, болки и т.н., т.е. общото състояние. За гърч не мога да дам мнение, вероятно и мен би ме било страх...

въпрос: имам мъртъв зъб, от поне 15г. в мъртъв. Не беше потямнял. Сега за няколко седмици започна да потъмнява отдолу, усещам гъделичкане във венеца. Може ли тялото да е решило да го изхвърли? Зъбът се самоумъртви, т.е. не е третиран с арсен. Дълго време беше отворен, после като сколасах да ида на зъболекар и ми каза, че е мъртъв и ми извади нервите без упойка даже. Имам скоро час при зъболекар, но е ясно, че малко от тази гилдия имат цялостен поглед над човешкото тяло и здраве...

# 491
  • на плажа
Ще давам антибиотик - повишени левкоцити, гранулоцити, а ЦРПто е 60,9 , което е сигурен признак за инфекция. Хомропатът като чу изследванията и директно каза- давай антибиотика.

# 492
  • Пловдив
Pani щом се налага ще даваш ...
Каква е диагнозата на лекаря последно-отит ли?

# 493
  • на плажа
В ИСУЛ казаха - гноен отит с частичен бомбаж.

# 494
  • Пловдив
Pani аз ще ти препоръчам да си смениш хомеопата ако искаш да се лекувате с хомеопатия. На дъщеря ми без никакъв проблем съм лекувала отит и бронхит. Всички лекари казваха, че без антибиотик няма да се оправи. Ами оправи си се детето. С правилния хомеопат всичко е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт