Астрология - 8 тема

• 27 761
  • 537
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Честито на Лъвовете - Слънцето влезна във вашия знак....малко по-късно през деня и Меркурий ще прави компания - време за романтика,любов,развлечения,ваканция ,пътешествия .....

Идеално, точно такива планове имам Simple Smile Поръсени с много канела  Heart Eyes

Статията за децата е писана от астроложката, при която ходих за взаимоотношенията  Blush Тя е психолог  Peace

За лъвовете ми стана интересно Simple Smile

Моят Сатурн в 5 дом е в първата декада - асимилирам го - каква съм в съзидателните дейности и творчеството - с добавена упоритост:

Първа декада на Лъв (22.07 – 02.08)
Родените в тази декада са най-сериозните и дисциплинирани Лъвове, отдадени главно на работа. Но работа, която започва с вложение и задължително дава плодове. Тези хора са заклети реалисти, не изпадат в самосъзерцания и рано или късно стават отлични специалисти в избраната област, в която е задължително да разбират и от финанси. Те са със силни характери, но лесно влизат в съдружие с други хора, особено професионално. Сигурно защото не са егоисти. Създадени са да не живеят сами, а да си имат другарчета в живота. Обикновено се хранят и живеят здравословно и ако не го правят, рискуват своето здраве. Така е и ако не обичат своята работа. Притежават и развито естетическо чувство, което изразяват главно чрез думи или чрез ръцете си.

А луната ми е във втората декада в 6 дом - свързвам го с интуитивност и грижа в ежедневните прояви:

Втора декада на Лъв (3.08 – 12.08)
Родените в тази втора декада са най-одухотворените и обичани Лъвове. Те много лесно привличат внимание върху себе си, обичат да се забавляват и да забавляват околните, може би защото са и родени артисти. В тях се долавя и усещането за нещо благородно. Повече или по-малко те стават популярни, с изявени творчески и организаторски способности. Да – това са едни от най-обичаните хора изобщо, но животът им е белязан и от драматични превратности. Последните идват най-вече в по-младите и буйни години, но не само. Притежават силни страсти и ако бъдат завладени от тях и от различни изкушения, семействата им могат да пострадат. Интересуват се и от всичко мистично и тайнствено, останало от миналото. А колкото и животът им да е на показ, в душите им се съхраняват тайни за цял живот. В тази декада е „родена“ и нашата страна България, което прави родолюбци повечето българи, родените в нея.

Виждам, че статията е за слънцата, но пречупвам инфото през личните точки в картата Simple Smile

# 436
  • Sofia
Благодаря за статията, Вихрогонче! HugБеше ми изключително полезна.

Радвам се, Лейди Ира  Hug

И на мен ми Е страшно полезна и необходима  Peace

# 437
  • Sofia
При мен Лъва е в 12-празен. Нещо да очаквам ли?  newsm78
И моят е така. Само имам някакъв си Part of Fortune (?) в Лъв, но е в 11 дом, на 11 градуса.

Точка Фортуна е мястото в картата ти, което показва къде имаш естествена дарба и талант. В коя област ще се чувстваш в свои води. Ще постигаш успехи без да се стараеш кой знае колко. В твоя случай естествено ти се удават приятелските връзки, общуването в мрежи, контактите, социалния живот, светските изяви, любовта, творчеството, отношенията с деца, с изкуство, привличаш лукс, удоволствия. Нали не бъркам?  Wink

Моята Фортуна е във Водолей, в 3 дом. Ако искат и другите могат да споделят за тази точка в хороскопите си.  Hug

# 438
Така е Вихрогонче, благодаря ти  Hug

# 439
Моята Фортуна е във Водолей, в 3 дом. Ако искат и другите могат да споделят за тази точка в хороскопите си.  Hug
Тамън и аз се замислих. Моята точка Фортуна е в пети дом в 15 градуса в близнаци. Имам тригон от Фортуната към Слънцето, към МЦ и към СЛВ. А сега да видим!  Mr. Green newsm78

За момента близнаци нямам. Не че не ми се иска.  Simple Smile
Но е ясно, че астрологията може и да не е толкова буквална. Wink
За мое съжаление областа ми на работа не е толкова творческа. Но съм ценител.  Grinning

http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=545

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 13:39 от Пит

# 440
  • София
Хмммм моята Фортуна е във 7 дом във Лъв, ама хич не ми върви във връзките и не се чувствам във свои води, явно останалите неща в картата наделяват  Rolling Eyes

А за моето питане за лекарите - Нептун ми е в 11 дом в стрелец, нямам някакви особени аспекти два секстила с Плутон и Сатурн които са в съвпад, inconjunction с Луната и биквинтил с Хирон, последните два малко ме съмняват ама пък не са от големите аспекти  Rolling Eyes
Сега погледнах транзитен Нептун е в първи дом е бил през повечето време няма някакви особени аспекти, ама и аз говоря за цял живот така, та трябв да е нещо в натала  Rolling Eyes иначе като бях в гимназията като се бяха объркали и бяха казали че може да имам левкимия, транзитен нептун ми е точно кацнал на асцендента  Rolling Eyes а лилит ми е в 10 дом във Стрелец няма някакви особени аспекти, не е от нея  Rolling Eyes
Аз за автоимунните заболявания си мислих може би за планети в 8 дом или скорпион, самоизяждане по скорпионски, знам ли  Rolling Eyes някакви предположения си правя  Rolling Eyes

А между другото като писахте за фертилни, слабо фертилни и не фертилни знаци, и че близнаците ги няма никъде, аз съм попадала на статии посочващи двете крайности, на едното място пише че двоен знак на 5 дом може да сочи за близнци, на друго че Близниците (знака) е не фертилен, но пък в днешно време с АРТ технологиите и доста по-виския % на двуполодни бременности при тях, двете тълкувания се обединяват  Joy

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 13:46 от Lailah

# 441
  • София
Моята Фортуна е в 12 дом в 6 градуса в Козирог, почти в съвпад с Юпитера.

# 442
Относно Локус Фортуна в домовете и знаците:
https://dhadjiiski.wordpress.com/2014/12/03/%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D … BE%D0%BC%D0%BE-2/

# 443
  • в 1001-та нощ
При мен е в Скорпион, 8 дом, съвпад с Уран  Peace

Написаното в статията е покъртително вярно  Peace

Скрит текст:
Локус фортуна в Скорпион или осми дом, с точка на Обективното съзнание в Телец или втори дом
Знака Скорпион свързваме с регенерацията, трансформацията, сексуалността, Плутон и осми дом. С Локус фортуна в Скорпион човек може да достигне най-голямата си радост, участвувайки в процеса на регенерация, свързана със сексуалността на физическо ниво и хармонизиране на емоциите на духовно ниво. Енергията на Скорпион е насочена към елиминирането на това, което вече не е полезно. Човек има нужда да разкрие много скрити тайни, много неща да извади на повърхността за елиминиране. Чрез точката на Обективното съзнание в Телец, човек може да откриете какво трябва да се разруши и какво да се изгради на мястото на разрушеното. Енергията на Локус фортуна в Скорпион е много настойчива, изпълнена с копнеж да израства, да разбира всичко невидимо. Затова радостта не се корени в мирното съществуване, а сексуалността е само двигател. Чрез Локус фортуна в Скорпион човек притежава силна чувствителност, която му позволява да разрушава старото и ненужното и, участвайки в изграждането на един по-съвършен и мирен свят, да преживее своето най-голямо щастие и удовлетворение.

Съчетани положителните качества на Скорпион с положителните качества на Телец показват Локус фортуна като точка на щастието. Но съчетани положителните качества на Скорпион с отрицателните качества на Телец – алчност, скъперничество, егоистично полагане на усилия за трупане на собственост, привързване към материални притежания, показват Локус фортуна като точка на нещастието.

В осми дом са ценностите на другите, ценностите на вашите партньори. С Локус фортуна в осми дом човек може да получи най-голямата си радост чрез това, което му е дар от другите. Тук човек има възможност да изследва ценностите на другите и да се учи от тях. Колкото повече може да открие и приложи тези ценности в своя живот, толкова става по-богато неговото преживяване, толкова повече радост изживява. Чрез Обективното си съзнание човек може да установи, че всичките му ценности, считани за лични, не са негови собствени. Поляризацията втори/осми дом е като мощно дърпане на въже между това, което трябва да се задържи и това, което трябва да се отпусне. Най-скъпите притежания са тези, които са истински и вечни като любовта, истината, трудолюбието и честността. За да може Локус фортуна в осми дом да действа най-добре, човек трябва да се откаже от голяма част от своето его. Тъй като най-голямото щастие винаги идва чрез другите, човек трябва да бъде отворен за потока от ценности и идеи, които идват от външния свят, които може в момента да изглеждат чужди на неговите принципи, но в действителност дават радостта от възраждането на неговата душа.

# 444
Моят Локус фортуна или Порт фортуна е в телец 10 дом - много матриализъм много нещо пише в статията.

# 445
Четете ли статията за зачеване на Червенков?
Аз съм до 18та страница от общо 32. Смея да твърдя, че същината започва там.

Онова на което искам да обърна внимание и да ви питам е - вие как определяте верятността за случване на събитие (каквото и да е събитие)?
Според Червенков, а и не само според него между другото, определяща е наталната карта с тежест 60%, после прогресиите с тежест 30% и едва тогава транзитите с тежест едва 10% и то ако има индикации в наталната карта за въпросното събитие.
Като бях при Илиана Магерова ми направи впечатление, че основно работи с транзитите. Да вярно е, че първо гледа наталната карта след ректификация разбира се. После направи проверка на солара. До дирекции и прогресии въобще не се стигна (може би защото не ни остана време, не знам).

Вие какво мислите?

# 446
  • Sofia
Аз наблягам на транзитите  Peace
Така са ме учили, така и правя.
И са казали друго %-ово съотношение: 70 на 20 на 10 /натал към транзити към прогресии, дирекции, солар заедно/. Не зная кое е вярното.
Но аз залагам на наталната карта и на транзитите!

# 447
  • Sofia
Моят Локус фортуна или Порт фортуна е в телец 10 дом - много матриализъм много нещо пише в статията.

Земя, нормално е. Практичност, прагматичност, стабилност, добро материално състояние, финансова независимост. Късмет в кариерата. Ще ти отива и да се занимаваш със земя, примерно градинка, посеви, цветя. Чисто сетивните наслади също са подходящи за теб. Ароматни свещи, масажи, сатенено спално бельо. Всичко естетично и приятно. Галещо окото, слуха, кожата...

Аз и така бих изтълкувала твоята Фортуна  Heart Eyes

# 448
Аз наблягам на транзитите  Peace
Така са ме учили, така и правя.
И са казали друго %-ово съотношение: 70 на 20 на 10 /натал към транзити към прогресии, дирекции, солар заедно/. Не зная кое е вярното.
Но аз залагам на наталната карта и на транзитите!

Благодаря за отговора.
А практиката ти какво показва за сбъдваемостта на събитията предсказани по транзити?

# 449
  • Sofia
Пит, транзитите никога досега не са ме подвеждали, честно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт