New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 885
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Ха, не само моето гладниче хапва повечко! 😊 Има 5-6 хранения по 180 мл (150 мл вода). Докторката каза, че било много, ама Яна не мисли така. При 6-кратно хранене имало проста формула за количеството. Ако кара 4 месец - 140 мл готово мляко, през 5-тия месец -150мл и т.н. Е да, ама не.. Моята буболечка пие по 180 мл, а понякога и 200 мл и не мога да я оставя гладна 😀

# 301
  • София
Ето ни и нас:)
Вчера бяхме на извънредна консултация, че лл искаше вече да бием ваксини.
Първи прием Пентаксим и втора Хепб.
Вики се дра като за световно в кабинета, направо беше ужас, но после след като я успокоих беше супер. Още в колата раздаваше усмивки и пееше.
Днес за ясеки случай няма да я извеждам, макар че засега е свежарка.

При нас няма зъби, но я мъчат жестоко венците. Онзи ден успя да заспи чак след като я намазах с калгел:/ И почнах да я мажа преди нощния сън, че няколко дни подред бяхме като парцал и двете - по цяла нощ на пангара.

# 302
На нас Никола такава фиеста ни спретна снощи... първо започнах аз да го приспивам, почти заспал до мен го гледах и изведнъж се събуди, започна да мрънка и рев, как ли не го мъчих, пищи. Занесох го в хола на баща му. Унесе се и пак почне да пище. Т няма, 36.6, ама неможе да заспи дълбоко. 2 часа мъки, накрая ММ го донесе и вика и аз трябва да спя, утре съм на работа, дадох малко вода, пробвах го да суче и го сложих в кошарата. Заспа ама сигурно около час прихлъцваше от продължителния рев. Сега пак се криви като трябва да заспива. Белия шум е на макс и мълчи, ама определено нещо не му е съвсем ок. Почвам да заглеждам тоя Дентокинд, дето го имам купен, ама на хапчета пустия... що не е като Коликинда на капки?
Иначе и вчера нямаше аксцесии след ваксината, но си му сложих сутринта ефералгана и дадох 2та пъти фенистила както ЛЛ беше наредила . То именно защото беше като надрусан 2 дни и нямаше големи аварии с приспиването, сега като му спряхме "допинга" и пак се почва.
Да не говорим, че и 2 дни пак нямаме отчитане в памперса, знам , че за кърмаче е ОК, ама хич не ми харесват такива номера, да ги ходи там по 1 път на ден да не го мисля и това!
Наоплаквах ви се, надявам се прозявката която току що видях да е ползотворна и да заспи, а и малко форумна магия няма да ми е излишна и по двете ни драми!

Момичетата с АМ - горките, само това мога да кажа. Аз откакто спрях да се шашкам за кг му и да слушам лекари които искат да е като Мишелинче, толкова спокойно живея... давам да суче като поиска колкото иска, не знам и не ме интересува колко изяжда. Вашата определено не е лесна.

Последна редакция: пт, 07 авг 2015, 11:35 от welinity

# 303
  • Варна
Здравейте момичета, успях да ви изчета и направо се шашнах много. Ние сме само на кърма след като излязох от болницата и вече си акаме нормално по 1 път на ден или на 2 дни , редичко. Купихме фризовом, не го иска, плюе. От другото АМ повръща 2-3 пъти като изпие дори 60 грама на ядене, а баща му, му даваше по 90 гр докато бях в болницата. Не искаше повече. Това на 3 часа. Не разбирам как не ги повръщаше тогава...но явно откакто е пак на кърма, коремчето му каза - йок...та затова и се опулих на вашите мл...как 150-180??? А иначе на 3 месеца бяхме 7кг, не е слабичък...хаха. Сега се храним по 7-8 пъти на ден обаче - и от двете гърди му давам...
Имаме обаче друг пфоблем...от 3 дни вечер заспива много трудно, видях, че и при вас има нещо такова. Значи такива писъци простооо незнам, даже и на гърда не се успокоява. Не сме му били ваксините. Незнам на какво се дължи тази нервност. През деня пък спи по час, нкой път и по 2 часа. 3 пъти. Как е при вас? През нощта се буди много и само сученето го оправя. Някакви идеи?

# 304
  • Враца
Ивайла се буди последните четири нощи с рев, докато не я вземе някой, отпуска се и заспива на рамо, след 30 минути пак. Това се случва докато не си легнем и ние, влезем ли в спалнята приключва с буденето  newsm78 не знам на какво се дължи.

# 305
Мами, има ли някое бебче със зъбки? Нашите почнаха да никнат, даже педито като видя направо зяпна и тя с уста. В петък беше лудо фиаско обикаляне на къщата с ревящо бебе на ръце, отиваме при нея и тя като видя ни нададе някакви хомеопатични лекарства- Камомила, Камилия, Дентокинд, а аз бях почнала да я мажа с Калгел по препоръка на друга мама. Кое от всичките да избера, или да си продължавам с Калгел?
Честито за зъбките.Какво значи ,че са започнали?Вече се вижда зъбче ли или венците се подготвят?

# 306
И ние имаме нощи,в които не спи като хората. Редуваме ги общо взето-спи,не спи.  Simple Smile А за яденето различни деца,различно ядат. Моето хич не е от ящните,както и друг път съм казвала,но горе-долу качва задоволително. То,ако ядеше колкото описват по-горе мамите,сигурно щеше да ака по пет пъти на ден или щеше да качва над килограм и двеста-триста грама на месец,но какво да се прави....жив и здрав да е!

# 307
Здравейте мамчета,
рядко ми остава време да влизам да ви чета, ама явно фейсбук групата и жегата ви разсейват и по-лесно ви насмогвам после Simple Smile Ние все още сме на гости в провинцията, разнасят ни бабите насам натам, свикват ни на ръце, та да видим после ноември месец като се приберем в Сф ръцете да са ни здрави с баща му Simple Smile какво ни чака направо не ми се мисли  #Crazy
Леле чета, че и зъбчета сте почнали да вадите, аз онзи ден забелязах, че на Самуил венците са му леко подути на кучешките зъби, където ще растат, но мисля че нещо е гризкал и за това. Иначе се плюнчим адски много, дъвчем всичко живо де ни мине през ръцете, а пък ръцете са ни най-най-сладки Simple Smile
Иначе за режимите и храненията, ние все още сме си на кърма, май някъде между 100-130 мл цока на ядене. (Предполагам, защото поне веднъж седмично цедя и го храним с цедено, че ходя на кормуване и липсвам за по едно хранене време. Та приблизително по толкова им оставям да го хранят и е сит, защото при 80 мл остава леко гладен, а над 130 като издумка преяжда и повръща) С акането сме сутрин по часовник след сутрешното хапване около 6:30, след това евентуално следобед след сън и понякога и вечер може да ни сюрпризира преди баня. Така като ви слушам, че някои бебчета не спят, нашия е голям мързеливец и поспаланко. Вярно че сутрин се буди в 6:30, но после към 10 часа удря един сън за час-два и после следобед си е закон божи след 13 часа го слагам да лежи на нашето легло и аз до него лягам и почваме ядем и спим, ядем и спим поне до 17-18 часа. После се чипкаме към 21 и до 22 часа си е заспал вече в кошарата. Буди се веднъж през нощта около 02 часа да замези и после чак на сутринта. Та понеже и татко му е свикнал, че сънливко до 22 часа е заспал, вчера понеже преспа много до 19 часа се излежава мързеливкото и вечерта съответно заспа по-късно, ама понеже не е свикнал и той да си разваля режима, хем му се спи, хем не му се спи, горещо му е и помрънка за около час. Та баща му пак ме уби с неговите позиви да ходим до спешното  Joy А на мен ми се спи и ми е смешно като го гледам как обикаля около бебето и го питам, добре де и какво ще им кажеш на докторите: "Помощ, бебето ми вече половин час след обичайния си час за лягане не заспива и само мрънка"  hahaha Викам, ще им направиш нощта весела да има за какво да си приказват после. Та така посмях му се и взех бебето излезнахме на двора на прохладния планински вятър, пуснахме приспивна музика, гушнахме се, попяхме му и то си му мина времето и си заспа човека. После викам на баща му, сега за наказание дето не ме отмени за приспиването, ще ми разтриеш краката, защото ме болят  Heart Eyes
Та така, гледа детето отвреме на време да ни погажда такива вечери, че да не го прехвалим пък, че е прекалено послушен  Hug

# 308
Момичета, да ви кажа ние решихме да сме на почивка на бунгала. Мислим да седим около 20 дена, но зависи, първо от бебка, второ от времето и трето от финансите ( още си чакам майчинските, от фирмата ми бавят документите). Взимаме с нас сгъваема кошара и всичко за бебка. От една ясла ни дадоха , едно като гелче, с което ще намажем да няма разни насекоми.Абе, уж сме подготвени, но ще видим. Тук изпаднах в една малка депресия, породена от разни пречки, които не ми вгорчават толкова много живота, но от умора ли, или от хормоните, гледам на нещата много вътрешно Simple Smile Имам нужда от безвремието, което изпитвам, когато съм на такъв вид почивка. Ще отложим и ваксините, и ще ги сложим , когато се приберем. Иначе Вилето, за разлика от мама е по-спокойна, но нещо наддава много по-малко. Във ФБ, писах, че ЛЛ иска да я дохранването с АМ, но аз пропуснах този съвет. Имам много кърма , просто бебка заспива, докато суче и това е причината да качва толкова плавно. Спирам, да не ви надуя много главите Wink

# 309
Май всички сте избягали във ФБ Whistling

Минахме на ортопед - всичко е наред и казваме едно голямо чао на гадните гащи Laughing. Като я видя как е набира да сяда и как се върти направо се втрещи човека. Предупреди ни да не я слагаме да сяда до 6м, освен ако сама не почне да го прави.
И на консултация бяхме - ми не ще да качва това си е. Или поне на грамове, на сантиметри е добре - 4см този месец и 380г. За мое успокоение направихме едно пробно кърмене да видя колко изяжда - оказа се, че за 7-8 минути (рядко се храни повече от 10мин така или иначе) беше хапнала 130мл. Според педи е добре, ама сега като ви прочетох вaшите колко ядат се замислям Thinking. Ама колкото толкова, отказвам се да я мисля вече. Щом си пълни памперса и не се спира по цял, другото не ме интересува.

# 310
amy_lee и бебка качва средно около 400 гр. И тя си пълни добре памперсите и е едно доста пъргаво, и движещо се дете. От доста време се опитва да седи, но в момента си вдига главата, като за коремни преси и така си седи доста дълго време.

# 311
  • Под кленовите дървета
С ръка на сърцето си признавам, че хич не следя колко качва. Яде, спи, ако 4 пъти дневно, щастливо бебе е, толкова ми стига.

Аз сега съм в двоумение как ще се справя с кърменето от септември. Приеха ме в засилено обучение по моята специалност и ще съм на училище от 8 до 15:30-17:30 часа. Искам да продължа да я кърмя поне сутрин и като я взема от градина, както и вечер.

Другото, което се чудя е по отношение на захранването. Дали да не започна края на август, за да съм сигурна, че приема нещо в корема или да я оставя на мляко възможно най-дълго, за да не свърже новото нещо - храната, с новата обстановка - градината.

От друга страна градината си е с големи деца, да не вземе да се захрани без време с табуле hahaha Че е мароканка жената, лекар и винаги готви на децата, та предложи да й готви, ако искам. Още се двоумя.
Май ще я захранвам и ще нося аз пюретата.

Да ви кажа, пробвах 90 дневната. Бях гладна, злобна и анервна. Имах гладно, нервно и злобно бебе. Ще остана засега дебела и щастлива.

# 312
Аз реших края на август да започна със захранването,тогава вече ще е на 5 месеца.Педиатъра се съгласи,но аз да съм си правела схема на захранване newsm78.Ще поровя из нета да видя какво пише.Между другото щяхме да се захраним преждевременно с филе Елена  Joy Joy-малката с нас на масата,баща и я държи и уж я гледа,обръщам се и фъстъка аха да тикне едно парче от мезето устата си  Joy.

# 313
Здравейте момичета! От два дни се каня да се разпиша, но чак сега успявам. Моята малка мома много се промени. Добре си е, но за съжаление сега ме ангажира изцяло и нямам много свободно време. Вчера бях сама с нея, цял ден си опитвах да мия банята, когато спи -   mission impossible 6. Не е заспивала за повече от половин час. Като е будна-страшни приказки и ни се кара нещо, само се обръща по корем и се лигави. И на мен ми се струва, че зъбите я почнаха. Та като ми писне - в количката и навън, цел ден вчера мерих тротоарите. Явно не се беше наспала добре, та през нощта спа непробудно. Но не и майка й, която пет пъти става да загъва немирните джолани;)

Мечтая си вече за море, че сме го планирали за септември. За съжаление, "заплатата" от нои ще ми дойде чак след двайсти, и не само няма почивка, ами и пари няма.....мъка...

# 314
  • София
Лелее само аз ли не завивам това дете през ноща? Спя като пън, а и като му метна една пеленка в просъница рита рита и я маха. Та постоянно е незавит. Иначе и моя е същия, иска да се обърне, обърне ли се почва да реве че се е обърнал. Бебешка му работа

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 12:33 от Мацето

Общи условия

Активация на акаунт