New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 888
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
А Маце, не си сама. Нито завивам, нито обличам. Най-много едно боди да й сложа и толкова. А креватчето й е точно до отворената балконска врата. Ако някоя от бабите разбере сигурно ще ме линчува Mr. Green

# 316
  • софия
И аз не завивам през нощта.Аз съм на диета, но няма особен ефект.

# 317
Аз не завивам, даже умишлено не го правя, откакто я видях последния път да се замята с пелената през глава и да се омотва в нея - мерси така ми е по-спокойно, наесен с чувалчето и така.

jasmin_veni няма ли някакви облекчения в присъствието за майки студентки при вас?
И аз в края на септември започвам училище, но ще подам молба за намалено присъствие в час. То пак няма да е лесно но ще се съчетаваме с таткото.

Ние преди 2 дена се отчетохме с консултация и две ваксини, учудващо за мен нямаше никакви ексцесии  Party бая е пораснала малката девойка 6,500кг и 64 см. Само лекарката ме притеснява с това, че не и харесва фонтанелата нещо, преди 2 месеца ме накара да спра да и давам витамин Д, а сега да и го давам много важно било  newsm78

# 318
  • София
И аз не завивам. ОтдВна се отказах и си спи по голи баджаци.
А през деня е гола, по гащи, в нас всички врати и прозорци са широко отворени, като в пещера сме;)

Ейми, браво за гащите!!! Ураааа:)Simple SmileSimple Smile

Аз също не знам колко яде..... Нямам идея. Под ръка съм винаги;)
Напоследък обаче забелязвам, че след 4-5 до към 9 хапва два пъти и то солидно.

За захранването - аз сложих във фризера пюрета от круша, ябълка и сливи. Някои оставих с едри парченца, други гладки. Замразих и тиквички и зелен фасул. Отдала съм се на домакинстване тия дни.
Сега, събота, ПЕРА - чакам пътвата от три перални, след като цяла сутрин правих пюретата и закуска, а мм се занимаваше да обръща малката. Мале, не го свърта вече диването... Изпаднала съм в ужас, защото освен ако не й се спи не иска да стои в количката, гъне се и се изтласква нагоре, иска нон стоп да мърда и да се обръща.

# 319
  • Враца
Аз също не завивам, отказах се, изритва всичко на петата минута. Вече си имаме шавливи бебоци, свърши спокойствието ( до колкото го е имало де)  Laughing

# 320
Много пъти съм споменавала, че ни е хладен апартамента. На мен самата като ми е студено, гледам да загъвам.

Рози, и аз се замислям да замразя някои неща, но най-вече такива, които не се намират през зимата, или се намират с лошо качество-като доматите. Ябълките са най-достъпния плод през зимата, по-скоро си мисля за боровинки?! Малините са алерген, пък и мога да купувам (за каката) пакети замразени от Метро напр. на почти същата цена. Дайте други идеи?

# 321
  • София
Аз замразих много домашни неща, които просто не можем да изядем - ябълки, круши, боровинки, зелен фасул, тиквички. Утре патладжан и моркови.

# 322
  • София
Браво на вас че замързявате, аз мисля да карам на сезонни плодове и зеленчуци.

Гиада, верно, беше казвала, понеже аз съм в ада в момента, тук е безумнно горещо и забравям че със София е 10 градуса разликата. Ти кога ще се включиш във фейса? Хайде,  знаеш ли как се разгорещихме тия дни да се позабавляваш малко.  Wink Joy

# 323
Привет Simple Smile
Днес Ира (3 месеца и 5 дни) се обърна за първи път от гръб по корем на активната гимнастика Simple Smile За съжаление ние с баща й не я видяхме, защото го снимах с тортата, която му направих- днес ми е рожденник Simple Smile Какъв чудесен подарък му направи тя- много се изкефих Simple Smile
Вчера се сдобих с ерго раница Ergobaby и днес я пробвахме - беше супер, Ира си гледка, по едно време заспа. Около 1 час бяхме в парка и се размрънка- но не знам дали заради раницата, или защото беше гладна. Все пак още не е свикнала, но започвам активно с нея- много е удобно- пък да видим колко ще изкараме и тя, и аз Simple Smile
За завиването - тя спи само по памперс, като й мятам един тензух през гърдите и кръста- така колкото и да рита не се отвива Simple Smile

# 324
Ох, искам да ви се оплача  Tired В градината на каката има въшки от няколко месеца.През юни се лепнаха и на нас и направо изживях някакъв кошмар докато се изчистим. Как да накараш 4-5 годишно да седи без да мърда докато го пощиш - филмчета, викове, караници, заплахи, плач  ooooh! Ами аз какво си направих косата от препарати, бои, преси и мъжа ми вечер като приспим и двете деца ме мята на една нощна лампа. Бях сънувала, че и бебето има въшки и дърпам едни гниди и го скубя, яко се бях филмирала. Като я изчистих сърце не ми даде да я пусна и т.к. юли месец им беше почивен, общо месец и половина не беше ходила. И така до предната седмица - отиде на градина и пак се сдобихме с гадини  Twisted Evil В градината никой не проверява на влизане, а учителките по колкото им е възможно с 30 деца на главата. Това ме побърква! На никой не му пука явно! Ако не бях в майчински щях да почерпя и колегите с въшки #Crazy
И сега съм в положение отново да си зарежа бебето и да пощя кака му, с благодарност, че поне съм си вкъщи! Най- лошото от всичко е, че като я изчистя пак ще хване и след като не се взимат мерки ще се чешем и пощим като маймуни докато свят светува. Имам чувството, че се правят, че проблема не съществува.
На някоя от вас случвало ли се е? Как да се справя с това? Ще ходя да говоря с директорката в понеделник, но след като е налице такова безотговорно отношение едва ли ще постигна задоволителни резултати.
Мрън, дано поне оплакването тук подейства.

# 325
  • София
Заплаши,че ще се оплачеш в РЗИ.

# 326
Мале, Ici bici #Crazy още ли има такива гадини Crazy. Ужас! Имам много гадни спомени от детските години точно заради тези въшки. До 2-3 клас все си ходех като момче подстригана, защото майка ми не успяваше да ми оправи косата. Аз съм със супер гъста коса и беше някакъв ад. Нямаше отърване. Ако сега лепна такива буби сигурно ще се пострижа с машинката на ММ и ще си купя перука Mr. Green. Определено говори с директорката, трябва по сериозно да се гледа на тези неща. На времето не ме пускаха в училище с месеци, където е много по важно да не изпускаш материал, за ДГ да не говорим.
Маце Я сподели Laughing. Аз съм видна клюкарка ама там сте много активни и не смогвам да ви чета.

# 327
swampi, РЗИ нямали други правомощия освен да дадат указания на медицинското лице да преглежда и да отстранява въшлясалите. Ама дреме му на някой от указания.
Имало навремето една Наредба за ограничаване на въшливостта (в която пише, че трябва да се извършват такива ежедневни проверки), но е отменена и сега една свободаааа, направо въшките щракат с пръсти.
От РЗИ казаха, че и в други градини и училища във Варна имало, така, че скоро очаквайте и в целия град да се почесват.

# 328
amy_lee има, има - и в София има, поне гугъл така каза. И за мен беше шок да го узная, ама така ако продължават и за следващите поколения ще има.
И аз съм с гъста коса   Confused ... и дълга, пази боже до там да стигнем, че да режем, сигурно е страшно травмиращо за едно дете особено.

# 329
Мисля си сега ако не бяхме онлайн, никой нямаше да иска да говори с мен, поне не отблизо  Laughing
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт