New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 889
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Олее ужас! И аз като Ейми бях вечно а къса коса заради тия въшки, аз от село ги мъкнвх и не виждах двора докато не бях абсолютно чиста, за да не напълня двцата от улицата.

Ейми ами въообичайното, много жени на едно място.   Wink

# 331
  • в ябълковата градина
Добро утро и от мен! Моето бебче се върна към режима си на новородено. През нощта става през 1-1,5 час и след това мрънка. Първо мислех че са още колики, защото като му сложа ръка на корема се усеща страшно движение и се чува къркорене.
След това се вкарах във филма, че почват да го мъчат зъбите - лигави се, пъха си ръцете и си хапе усните и е кисел и раздразнителен.

А за въшките, в София има масово - и в дестките и в училищата, на нас засега ни се разминава. От детските години си спомням, че ме мажеха с мас, газ и оцет. Поне косата става бляскава и здрава.

# 332
  • София
Леле, въшки!!!
Имам снимка от едно време, цялото семейство намазани с тая смес, с едни перуки на главите, да не се пипаме... Ужас.

За режимът на новородено - пробвай да намажеш венците с Калгел. Ако се успокои - ясна работа. При Вики поне това се оказа и сега вечер преди лягане я мажа, че няколко дни не бях човек с това ставане през два часа. А и циците ми тотално се объркаха:)

# 333
А, не завивам като се отвие, напоследък така дълбоко спя, че само като се разпъшка от глад се събуждам. Спи по боди с къс ръкав, че ако не са отворени всички врати и прозорци (ние сме изток-запад), то климатика е пуснат да духа.
Нищо не замразявам, като знам как на мен ми е гадно нещо от камерата да вадя и да ям, има един такъв дъх... и аз като Мацето ще си карам на сезонно, няма да остане гладен Wink
Въшки... последния път като се напълних бях 8 или 9 клас, смятайте тийнеджърка, ама на приятелката ми с която стояхме на 1 чин сестра й малка и ги донесла от детската и познайте... аз с дълга коса, пощи ме и баба ми и баща ми. След тоя ад се зарекох, че ако пак се напълня - нула номер. Ама почнах да се боядисвам и повече не съм хващала , дано и така си остане де. Като деца с брат ми глава до глава ни бяха леглата и помня как въшките си вървяха по главата му, той първи номер прическа, рус и с рядка коса... много му беше гнусно.

Аз във ФБ изтървах драмата, с това трудно приспиване... само четох после, хихи

# 334
За отвиването си реших проблема-взех й лятно чувалче.Слагам я по едно боди само, пъхам я в чувалчето и ми е мирна главата.

# 335
..........

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 13:20 от Monicaaa

# 336
И в София масово значи  Shocked
Добре де, аз разбирам да се появи проблема, но едно време не ни пускаха в градината/училището, а сега излиза, че не могат да върнат въшлясалия!

# 337
  • Бургас
И в Бургас има въшки Simple Smile

Може среща,но засега за четвъртък съм ангажирана.

# 338
  • София
И в София масово значи  Shocked
Добре де, аз разбирам да се появи проблема, но едно време не ни пускаха в градината/училището, а сега излиза, че не могат да върнат въшлясалия!

Добре бе, те леличките не се ли пълнят с въшки също? Смисъл неизбежно е, и е в техен интерес да не пускат въшлясали. Че деца -лелички-директорка?! Wink

# 339
  • Варна
Газ, олио и оцет освен против въшки действа и против косопад. Обикновено си го прилагам като ми писне от ежегодния косопад, много вони,  но действа. Едно две намазвания са достатъчни. Сега обаче кърмя и май не е приложимо заради газта.  newsm78

# 340
  • Бургас
Алооо, бургаските мами, една срещичка тази седмица?  Laughing

Предлагам в петък 14.08  в 11ч. на Пантеона.

За въшките има препарати за профилактика (пръска се косата след всяко къпане), но не знам колко са ефективни.

# 341
  • Под кленовите дървета
не ми остана този път време да си кажа позицията, но гласувах. Аз вече не съм и толкова активна там. Едно, че нямам време, но и друго е, че групата беше създадена на аналоговата тук, а изведнъж се оказаха голям брой членове, които не познавам. има например определени никове от форума, които не държа да узнават лична за мен информация и нямам идея дали не са сред тези членове, които не са активни и не са се представили.

пребоядисваме в нас и е шоу.

Катерина и тя се върна на бебешки режим и ни стапя лагерите просто. Суче през два часа ooooh! не иска да яде от шише, направо ужас!

на 15.08 ще се кръщаваме и мисля рецепти за питка и хапки. Сладка или солена трябва да е?

# 342
  • София
Ех, не мога да смогна да изчета и фейса и тук у да пиша. Много взе да ми идва, а и башите бяха тук няколко дни, другата седмица в петък заминаваме пък малко при свеки и не ми остава грам време.

Amy-lee честито на бебка че вечр сте махнали гащите. Тя сладураната си е финна дама Wink

Jasmin, няма ли как на обяд да изцеждаш за да не намалее кърмата?

Маце, и аз не ставам да завивам. Мятам едно чаршафче само през кръста, а баджачките голички да си рита. В спалнята не отваряме прозорец, но оставям вратата към коридора отворена и отварям терасата в съседната стая.

Да се оплача у тук Митачето има малко кръвоизливче в окото, най от напъване стана, че нали и той не ака всеки ден. Миналата седмица за пръв път му сложихме и свещичка. Вярно че на кърма уж не било толко страшно, но 5 дни са си много. Иначе и той от време на време е кисел дърпа се и не иска да суче, пищи, пускам бял шум и така. Друг път хапва само на едната страна и запичва да ме гледа и да ми се радва.
И още нещо да се оплача, вчера видях че му се е появило голямо петно около гънката на дясното краче, точно под памперса. Изглежда като боядисана кожичката. На някой друг случвало ли му се е?
Стана малко дълго ама нали отдавна не съм писала, сега се връщам да дочитам.

# 343
Маце, ами май се пълнят ама го приемат като част от работата  newsm78 Едната ни госпожа има три момиченца и ми сподели, че миналата година прихванали. С толкова простотия се сбл сках откакто детето тръгна на ясла, че мислех, че нищо не м же да ме възмути вече, ама може ли да не ти пука, че детето ти е с въшки и че градината ти е въшлива и да ставаш съучастник във всеобщото завъшляване на народа  Crazy

kravi4ka, както си кърмя, ей тъй си изсипах сумати отрови на главата - препарати, газ, боя, направо ми се плачеше, че ще си натровя бебето.С газта седях 4-5 часа но не ги изтрепа, пак си пукаха гнидите. Ти по колко време стоиш с газ? ЛЛ беше права, че трябва да се отстранят механично до една.

033, ако знаеш препарат за профилактика можеш ли да кажеш име, че от аптеката ми дават един лосион, но на него пише, че си прилага 2-3 пъти, при наличие. Не искам да тровя детето всеки ден, нямам представа активната съставка вредна ли е.

Боядисвам се всеки месец и пак ме нападат гадините, да знаете, че не е гаранция, нооо предния път всичко измря като се боядисах и ги изпеках на 200 градуса с пресата. Дано никога, никога да не ви се налага все пак.

Утре отивам да се разправям с директорката, стискайте палци.

# 344
Цц, зарибихте ме с тази фейс драма. Аз отдавна се каня да се присъединя, но в момента ежедневието ми е такова, че компютър почти не отварям. Всичко чета през телефона, затова и по-малко пиша. Липсата на анонимност също ме спира, но съм измислила нещо по въпроса.

И при нас поведението на бебето се промени, абе растат си маймуните, свърши лесното. У нас последния летен хит е "Кокошка при хамбаря", спасява ни в тежки ситуации с рев. Често прибягваме до нея, та почва да се изтърква.

А, за актуалните въшки, и в градината на каката е пълно. Но тя почти не е ходила откакто се роди бебето. Засега май нямаме, че каквато е къдрава много ядове ще берем.

Общи условия

Активация на акаунт