New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 822
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
И аз пробвах със слинг и не става.Точно  и при мен в началото се успокояваше и спеше,но сегааа. Сладоледче мъкааа.
Я аз да попитам.Като водихме мъниците на ортопед 1-ви м-ц,ако има дисплазия ,вижда ли се???

В какъв смисъл вижда ли се? На Мариана и правиха ехограф и там се видя. Иначе не

# 151
  • София
Цвети, да тогава се вижда дали има дисплазия.

Лудетина, по принцип са от 6 месеца, ама зависи от модела, нашата като е в пълно легнало е много подосигурена, виж я и си прецени. Има много мами които от самото начало си бутат бебета на пълно легнало и нямат кош за новородебо.

Мърморана, аз мисля че видях вашите снимки. Верно уникални станаха, бабите си носят албумите в чантата и кой как ги спре показват хаххще правим задължително коледна при нея пак.  Wink

# 152
  • София
И нашите баби са така:)
Аз като я питах първо ми каза, че за седящите трябва да са на поне 10 месеца, а после както ми даде снимките вметна, като станем на 6 месеца да ѝ се обадя пак за фотосесия newsm78, т.е може и по-малки.
Има време де. Сега дебна малката Мърморана да я запиша като се смее с глас- за сега без успех, като ме усети, че я снимам и спира:)

# 153
Дребното се смее с глас като я питам дрисла ли е Joy.

# 154
  • София
  Joy  Вики пък като види, че я снимам, застива на място:)

Аз извадих летния кош, ама пълното легнало пак е под някакъв наклон и тя милата се смъква надолу и опъва коланите... Не мирясах с тия кошове. Хем виждам, че й беше по-широко и удобно в зимния, хем сега усещам, че й е по-прохладно в летния.... Факт е, че нещо не спи много в него, ама може и от жегата да е като цяло.Направо не знам какво да правя.

# 155
  • София
Ро3и то ние сменихме от зор хахха а ти що?

Лелее хайманата се научи да се обръща и цирк.Обаче не може да си извади ръката и се почва рев. През ноща се заклещва и се почва рев. И не само това заклещва се по корем и краката му са заклещени в решетките. Сложих обиколника. Не става, почна вече да хваща предмети да ги насочва към устата, и всичко това за няколко дни. От няколко дни обаче се събужда, понякога даже не се събужа изцяло и реве все едно се е уплашил. Или сънува или се схваща, че се е научил настрани да спи. Хубавото е че навреме се усетих да го отуча от повиването, плавно, като му повивах само доминиращата ръка. И са вече спи неповит. Wink

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 22:25 от Мацето

# 156
  • София
РоЗи, ти да не се оплакваш колко малко спи Вики Grinning, нали знаеш какво значи бебо да не спи - виждала си ни Joy
Шегата на страни, но децата си растат и е нормално да спят по-малко и да искат повече внимание.

# 157
Цвети Ние ходихме на месец и половина като беше малката и се видя Peace. Чак ме хвана малко яд че не отидохме по рано и сега вече щяхме да сме забравили за тие "гащи".
Което ми напомня..все си мислех че ще й забавят развитието (няма как докато ги носи да се обръща и тн), но се оказа, че няма такова нещо. Тия дни почнах да я държа по повече време без "гащи" и това диване няма спирка #Crazy. Оставям я в единия край на спалнята и тя почва да се върти, върти чааак до другия край. Но и тя като Калата на Мацето не се сеща да си освободи ръчичката като се завърти. Помрънка малко и като види че не помагам се завърта обратно по гръб Mr. Green.

Кажете как се спасявате в тези жеги? Термометъра вкъщи е заковал 29 С и не мърда ooooh!.

# 158
  • София
Маце, аз го смених защото ми се стори много запарено вътре - пусна ли и сенника съвсем става като сауна и вадех мокро бебе... Иначе тя си спеше като пич вътре. Като нищо тия дни пак да ги сменя и да видя как ще й се отрази. Най-малкото й липсва шарената книжка. Не знам, не знам...

Murmurana - ааа не се оплаквам;) Диването поне си има дни - един ден спи нон стоп, друг - не... Айде и вие влизайте в тая схема, моля:)

С жегите се справяме по два начина:
1. От 12-13ч висим на спалнята, северна е, от време на време се поливаме с вода.
3. Цял ден по сенките и кафетата:)

# 159
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, ама чак сега наваксах с темата.
Моите мишлета са добре, вече са над 5 кг, а бяха едва 2,2 при изписването. Дохранвам ги, те много стачкуват, всеки ден ми правят кърмачески стачки, но засега съм по-овен от тях и не ги оставям да се отбият. Още се обръщат само от корем на гръб.

В жегата или пускаме климатик в съседната стая, или сутрин затварям прозорците и пускам щорите, за да не влиза горещ въздух. Проветрявам по малко от време на време и ги отварям чак към 19 ч пак. Това е, като съм при наште, то си зависи от жилището. Иначе у нас в София е прохладно, климатик не се налага да пускам.

# 160
Кажете как се спасявате в тези жеги? Термометъра вкъщи е заковал 29 С и не мърда ooooh!.
Същата работа,жега,не се трае,разхождаме се до към 20 ч,мъжът ми се прибира по-рано,пуска малко климатика,проветрява и така.Но като спрем климатика и пак става жега.Вчера се бъзиках,че ще я изнеса да спи на двора.

# 161
  • Под кленовите дървета
Маце, след седмица ще започне да се усеща и да си вади ръката и насън, няма да реве Simple Smile

Ние днес бяхме на консултация и целия ден беше търчене насам-натам, сега съм гррроооогии.
Та Катерина Мари е заковала 6,200 кг., 61,5см и главата е една идея по-голяма от нормалното 41см.
Обаче е такава невероятна жилка, лекарката я изправи на крачета, това като се ухили и почна да  подскача, да се опитва да ходи и лекарката ми казва 'така като гледам, супер си се развива детето, може да го оставяте седнало , подпряно с възглавници за по-дълго...ако ви позволи". Дребното се набра да пълзи пред нея, да хваща играчки и да ги джвака, да ги бута... абе магарии

Изненадаха ме две неща;
1, освен вит.Д ми препоръчаха и капки желязо
2, казаха след започване на захранване, по моя преценка, между 4 и 6 месец, да въведа по-бързо протеини. Да започна с ориз, зеленчук, после плод, после месо.

Предполагам това бързане с месо е заради много бързия растеж? Друго не мога да си обясня.

Ваксините са ни чак на 25,08, така че по-полека го давам.

Другата новина е, че намерихме градина, утре сутрин попълвам документите и плащам за нея Simple Smile Стискайте палци да мине всичко гладко.

# 162
Мами, бих искала да ви попитам нещичко, тъй като не съм на ясно.
Миналата седмица на малкия му биха ваксина. Същия ден нямахме проблем, но на следващия беше малко кисел и аз цял ден го мъчих с термометъра. В крайна сметка температурата му беше между 37 и 37,5.Обадих се на педиатърката и тя ми каза, че 37 не било температура. Да, ама на мене ми се струва, че е ....
Интересното е, че от тогава всеки ден му я меря и все толкова си показва. Предполагам, че е нормално, или пък се дължи на жегите...???  newsm78
Не знам...може би някоя от вас е по-компетентна от мене и ще ме успокои  Confused

# 163
Лина,точно това имах впредвид под "вижда ли се".Дали щеше да се води на ехографа,понеже ви слушам за таЗи дисплазия и реших,че може да се открие в по-Горни месеци.Поради тази причина попитах дали може да се открие на месец.

# 164
  • София
Мами, бих искала да ви попитам нещичко, тъй като не съм на ясно.
Миналата седмица на малкия му биха ваксина. Същия ден нямахме проблем, но на следващия беше малко кисел и аз цял ден го мъчих с термометъра. В крайна сметка температурата му беше между 37 и 37,5.Обадих се на педиатърката и тя ми каза, че 37 не било температура. Да, ама на мене ми се струва, че е ....
Интересното е, че от тогава всеки ден му я меря и все толкова си показва. Предполагам, че е нормално, или пък се дължи на жегите...???  newsm78
Не знам...може би някоя от вас е по-компетентна от мене и ще ме успокои  Confused

А говори ли отново с педиатъра? Сигурна ли си че мериш правилно, че термометъра не е счупен, къде мериш?

Общи условия

Активация на акаунт