New Horizons стигна Плутон, нас ни радва априлски бонбон-АПРИЛСКИ БЕБЕТА ТЕМА 3

• 45 780
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • в ябълковата градина
Рози, вие кърмите ли се? Ако сте на кърма е нормално.
С първото ми дете имаше пауза от по 10 дни. Сега с второто прави паузи от по 2-3 дни, аз не се притеснявам.

# 691
  • София
Аз за това няма да дам сладък картоф. Произход или Китай или САЩ,кое е по зле в случая?

Рози ако не се мъчи,  прави и масажчета, разхлабителни плодове. Четох че със захранването се регулира, просто сега е растеж явно и усвоява млякото напълно.

# 692
  • София
Кърмим се, да, но и лл и гастрото ми казаха, че идеалния вариант е веднъж на ден/два поне. Вики има и много газове отделно и ми се ще стомахчето и червата й да са в перфвктно състояние преди да я захраня..
Правя масажчета, ям разхлабващи плодове... Знам ли:/

Маце - аз и авокадо не бих дала. Даже мисля да пропусна някои храни, които липсват в менюто ни, не знам до колко е редно. Макар че, като се замисля, това че а не ям авокадо не значи, че малката няма...

# 693
  • София
Аз мразя авокадо, произход ЮАР. Направи си сметка. Ти правиш ли масажчета на корема? Аз преди всеки памперс му правя и после го хващам поза изпишкване че има доста газове милия от захранването

# 694
  • софия
Рози, аз също ще пропусна храните, които не присъстват в менюто ни- сладък картоф, пъщарнак,авокадо, бял морков.

# 695
От няколко дни като правя масаж на корема вечер си стяга мускулите. Не мога да направя масажчето. Не съм се сетила в поза за пишкане да го държа, ще пробвам. И ние не акаме всеки ден от 2 месеца вече, ама не се мъчи, не виждам дискомфорт у него и затова гледам да не се притеснявам, макар на втория ден вече на мен да ми е терсене,че не се случват нещата.
Днес измивам столчето за хранене, другата седмица вече трябва да се наканя да взема свестни картофи и моркови и да го мятам, само дето на мен ми се иска вечер да му давам, ама може би първия опит от дадена храна ще е до обяд, а на следващия ден - вечерта.

# 696
  • София
Велинка първите два дни поне гледай до обяд, че първия ден я поема и ако изгради антитела си проличава на втория или третия ден.

# 697
Каката я захраних на 5 месеца,но сега ще следвам горе-долу същата схема.Просто ще изчакам един месец.Схемата,която ползвах беше зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба.Основни правила в захранването са готовността на бебето за захранване(умението да седи поне в полуседнало положение,да държи главата си,да е изчезнал избутващия рефлекс на езичето,интерес към вашата храна,имитиране на дъвчене),новата храна се въвежда сутрешни часове,най-добре до обяд,за да има време да се следи за алергична реакция.Всяка нова храна се въвежда поне 3 дни,пак по същата причина-следи се реакция.Реакцията може да се забави,не е задължително да се появи същия ден.
Схемата зеленчук-каша-плод-месо-глутен-риба
6м.зеленчук-картоф-морков-тиква-пащърнак-тиквичка-броколи-чушка-домати-грах-зелен боб-спанак...
7м.каша-задължително безглутенова и безмлечна-оризова,царевична,елда..
7м. и половина плод-ябълка,круша,слива,банан..
8м.месо-в ред:пилешко,пуешко,заешко,телешко,агнешко и накрая свинско(след годинката)
9м.глутен-схемата за глутен:овес,ръж,ечемик,пшеница(във възходящ ред,от нискосъдържащи към високосъдържащи)
10м.-млечни-сирене,КМ..(попара)
11м-риба
Дано съм била полезна!

Giada,за тази схема ли питаше?
Иначе от дуфалака и аз си изпатих с малката...

ludetina85,не знам до колко точно измерват ръста тези педиатри,при нас една ни мери 64,5,друга 66 ми това за разлика от десет дни.Аз мисля,че е по-важно наддаването на килограми,защото по-лесно и по-точно се следи.Акато се сетя колко бързо измерват ръста... ooooh!

# 698
Мамчета, има ли друго бебе с колики като моето? Аз преди да станем на 5 м. спрях капките с лактаза Абоколикен и направо не искаше да яде. А коремчето яко пукаше. Та се принудих пак да му купя с ясното съзнание, че трябва все пак да се справя сам с лактозата.Ама като не яде... Като имате предвид, че пробвах и сънен да го храня, на по-големи интервали, с разнасяне из апартамента и т.н. Така вече сме на 5 м., а педито вика да ги спирам капките.И аз искам да ги спра, ама като ти изпие 50 мл. и се изпъне изведнъж и не иска повече какво правя? А почнах и да захранвам с оризова каша, та поне дано каша да яде.В голяма чуденка съм! Май пак постепенно ще ги намалявам тези капки, а какво ще стане не знам.Иначе човекът си е весел, акото нормално, няма някакви обриви - ако примерно говорим за някаква АБКМ.Явно са си колики просто.

# 699
  • София
Чак до сега капки? Спри му ги да постепенно, че после със захрaнванео пак пръцкат яко.

# 700
момичета, по колко грама пюренца или каша им давате на бебовците. Почвам да се притеснявам да не му разширя стомаха на моя амчо, ми той ако му харесва изяжда към 100-130 гр пюре/каша, и често след това си чака и цокането. И това е два пъти дневно, веднъж за кашата, веднъж за пюрето. Виждам го, че откакто се захранваме се е ушишкал видимо. Не съм го теглила, но вероятно е качил 1 кг. поне по бутчетата и шкембенцето му се лепи Simple Smile
Иначе за акането, освен че всеки ден му давам пюре от ябълка, правя и масажи. С триста зора успява да се изходи почти редовно веднъж на ден. Но тази идея с пиш-позата ще я пробвам със сигурност.

# 701
Пасифлора, точно тази схема търсех! 10х   Макар че обмислям да не чакам един месец до следващия вид храна, а примерно след въвеждането на пет зеленчука.

# 702
  • София
Аз по същия ще ги карам дамо че каша и плод 6 и половина и така нататък, че почнахме 5 и половина.

# 703
момичета, по колко грама пюренца или каша им давате на бебовците. Почвам да се притеснявам да не му разширя стомаха на моя амчо, ми той ако му харесва изяжда към 100-130 гр пюре/каша, и често след това си чака и цокането. И това е два пъти дневно, веднъж за кашата, веднъж за пюрето. Виждам го, че откакто се захранваме се е ушишкал видимо. Не съм го теглила, но вероятно е качил 1 кг. поне по бутчетата и шкембенцето му се лепи Simple Smile
Иначе за акането, освен че всеки ден му давам пюре от ябълка, правя и масажи. С триста зора успява да се изходи почти редовно веднъж на ден. Но тази идея с пиш-позата ще я пробвам със сигурност.

На мен педиатърката ми каза да му давам по 150-160 гр. Моят господин и по повече си хапва понякога, ама какво да го правя...реве, отваря устата, гледа лъжицата...знам ли. Май много го тъпча, но то детето само си иска. И аз се притеснявам да не му разширя стомаха и не знам какво да правя.

# 704
Моята дунда е почти само на кърма, и пак е с тумбак. Все си мисля, че на тази възраст не е опасно да похапват повечко? newsm78 Вече е захранена с морков и пащърнак, ама е мъка, количествата едва ли са повече от 3 лъжички и то пробутани трудно и размазани навсякъде. Днес ме видя, че закусвам, много и беше интересно, и набързо и претоплих вчерашното пюре с идеята да я включа в закуската. Отвори устата с интерес на първата лъжица, ама на втората вече, като рязбря че е пащърнак, не благоволи...

Да се похваля и с първи зъб, след 3 трудни нощи Wink

Общи условия

Активация на акаунт